forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 pitanje u vezi kortoa
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 25/11/2002 : 17:09:18  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message
quote:

Imao sam srecu pa sam uspio nabavit slovensko izdanje Corta (Zeleni kontinent).Poceo sam ga citati ali nekako mi nije "sjeo".Crtež mi se svida ali radnju nekako ne razumijem i teško mi je za citati.Možda za par godina kad odrastem promijenim mišljenje,tko zna..

Bond.James Bond.

Mozda zeleni kontinent i nije najsretniji izbor za prvi susret sa kortom, bile bi bolje etiopske godine ili neke od keltskih prica....iskreno govoreci i moj prvi susret sa kortom bio je negativan, crtež me nije privukao, a mada uvjek i svima tumacim da je prica najbitnija u svemu - kortu tada nisam pruzio sanse....ali onda sam poceo citati pustinjske skorpije, prattove ratne price i sve me to navelo da ponovno probam citati korta i taj drugi pokusaj me ucinio ovisnikom o tome neobicnome mornaru....shvatio sam koliko su price duboke, a onda sam drugim ocima poceo i crtez gledati...CORTO MALTESE je jedan od najboljih stripova.

I Realised Fear One Morning,
To The Blare Of The Fox Hunters Sound,
When They're All Chasing After Poor Bloody Fox,
It's Safer To Dress Like The Hound!
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 25/11/2002 : 17:11:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
Za Magica: Korto nema pojma o košarci.

Jedna Stara Indijanska Legenda Kaže: Smrdljivi grad otvara jeftine bircuze, za šljakere što locu ko pesi.
Go to Top of Page

MAGIC
stripovi.com suradnik

Lebanon
3341 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 25/11/2002 : 17:41:08  Show Profile Show Extended Profile  Send MAGIC a Private Message
quote:

Za Magica: Korto nema pojma o košarci.

a,jel? a pa Bukowski je cetnik,hehehe....i nema pojma da pise..hehe

Cinema, simulated life, ill drama
Fourth Reich culture - Americana
Chained to the dream they got ya searchin for
Tha thin line between entertainment and war
Go to Top of Page

MAGIC
stripovi.com suradnik

Lebanon
3341 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 25/11/2002 : 17:47:43  Show Profile Show Extended Profile  Send MAGIC a Private Message
quote:

Corto je vrlo dobar "strip".Hey MAGIC sto nas sve podcijenjujes ne cita bas svako samo bonellija!!

sve ja brale podcenjujem i nipodastavam,tako ti je to ,a pogotovo one koje necitaju kortoa,hehe....

Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 25/11/2002 : 18:30:41  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
Hvala bogu nisam medu njima !

Go ahead punk, make my day...

Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 25/11/2002 : 19:21:33  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message
same here

Go to Top of Page

MAGIC
stripovi.com suradnik

Lebanon
3341 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 25/11/2002 : 20:26:00  Show Profile Show Extended Profile  Send MAGIC a Private Message
sad vec vidim skim treba da se druzim a koga da izbegavam,...uglavnoom sve...hehehe..ovde su se pojavili pravi znalci i poznavaoci stripa,ovi ostali...nemaju pojma,hehehe

Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 25/11/2002 : 20:28:53  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
Samo da vidis kako igraju basketa oni sto ne citaju corta(znaci rommel,stinky i ja )poceo bih bjezati!

Go to Top of Page

Tomek
Advanced Member

Croatia
3857 Posts

Member since 16/03/2002

Posted - 25/11/2002 : 20:55:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Tomek a Private Message
MAGIC ako te stinky dobije svu svoju korto kolekciju šalješ meni:)))
ipak je stinky draženov nasljednik

Što ce ti život kad puteve mijenjaš, bolje da umreš nego da se predaš.
Go to Top of Page

MAGIC
stripovi.com suradnik

Lebanon
3341 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 25/11/2002 : 21:10:06  Show Profile Show Extended Profile  Send MAGIC a Private Message
samo moramo da definisemo sta znaci pobediti a sta izgubiti..nekad izgubiti znaci pobediti,a pobediti izgubiti,hehehe

Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 25/11/2002 : 21:14:59  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
Filozofi uvijek izgube hehehe

Go to Top of Page

MAGIC
stripovi.com suradnik

Lebanon
3341 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 25/11/2002 : 21:21:07  Show Profile Show Extended Profile  Send MAGIC a Private Message
pravilno se kaze filoSofi,a ne filoZofi,cccc....

Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 25/11/2002 : 21:22:52  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
Nemojdapocnem ovako pricati ionako nepricam "naski" vec 8 godina dobro je da znamipisati

Go to Top of Page

etmgosa
Senior Member

1731 Posts

Member since 15/07/2002

Posted - 25/11/2002 : 22:23:59  Show Profile Show Extended Profile  Send etmgosa a Private Message
quote:

Imao sam srecu pa sam uspio nabavit slovensko izdanje Corta (Zeleni kontinent).Poceo sam ga citati ali nekako mi nije "sjeo".Crtež mi se svida ali radnju nekako ne razumijem i teško mi je za citati.Možda za par godina kad odrastem promijenim mišljenje,tko zna..

Bond.James Bond.

Taman sam otkucao dugacak odgovor, odjednom se sve izgubi, sad moram ispocetka...

Korta moras citati po redu kako je izlazio. On je sazrijevao zajedno sa Pratt-om.

Igrom slucaja uspio sam nabaviti prve stripove koje je Pratt uradio:
"As pik" ('Asso di Picche') radio je od 1945. do 1948. kao jako losu i naivnu kopiju svog uzora Miltona Caniff-a. Drugi svjetski rat se tek bio zavrsio i ljudi su bili zeljni zabave. Posebno su simpaticni natpisi na naslovnim stranama: "20 pagine a COLORI", "Lire 25 in tutta Italia".
Poslije je radio 'Sgt. Kirk'-a. Jos uvijek jako naivno, ali se u Kirku pomalo nazire Korto.
"Junglemen!" ('Anna della Jungla') sve vise lici na Korta, opet Caniff-ova kopija (Terry and the Pirates) i drugi dio "Posljednja bitka" (L'Ultimo Assalto). Pojavljuju se prizori pucine sa ostrvima i pokojom palmom, kao u Kortu.
"Ticonderoga" je radjen prema scenariju Hector-a Oesterheld-a i tu se Hugo uci dobroj prici.
U prvoj epizodi Korta hugo jos nije nacisto kako da ga crta i objasni. Korto se pojavljuje tek tako bez mnogo objasnjavanja i lice mu varira od grubog do suvog. Tek kasnije Hugo ga "pronalazi".
Hugo je ocito mnogo istrazivao prije no sto je uradio Korta. Smjestio ga je u jako interesantan istorijski period, u kojem se mnogo izdesavalo, ali jos nije bilo razvijenih medija pa se moze malo i mastati (lagati).

Korto. Moj najdrazi strip svih vremena.

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 25/11/2002 : 22:32:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
Zanimljivo. Ali naravno, ne meni.
Magic, Bukowski je genije iz gomile. I bio je u ZNG-ama 91. Jurišna postrojba. A Korto mi izgleda ko da ima zatvor. I ko da sluša Coloniu.

Jedna Stara Indijanska Legenda Kaže: Smrdljivi grad otvara jeftine bircuze, za šljakere što locu ko pesi.
Go to Top of Page

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 26/11/2002 : 01:56:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message
Ma sve sam mogao istrpjeti ali da Corto sluša one idiote... Ma di ti je to palo na pamet???

And I must be an acrobat to talk like this and act like that...
Go to Top of Page

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 26/11/2002 : 23:15:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message
quote:

Ah,pa vidim da osim 2-3 citatelja stripova,slabo ko zna ko je korto.Slazem se u potpunosti sa davorovom konstatacjom,da je korto umetnicki strip i da nije za svakoga.Ovi drugi likovi iz stripa(jeremaja,kmanca,..) i sam strip jesu odlicni ali nisu takve konstitucije da zahtevaju od citatelja da previse razmislja.Korto je nesto drugo.Korto je umetnost,a samim tim on se jako puno i razlikuje od ostalih stripova,tako da u pojedinim trenucima,kad se zadubim u citanje,ja uopste vise i nemam osecaj da citam strip,vec neko knjizevno delo,plus da gledam u isto vreme perfektan umetnicki crtez,jedinstven u svetu stripa.A jos kad vidim i akvarele koje je radio hugo prat,dozivljaj je potpun.
Na kraju krajeva ,nije za dzabe,uvod u kortove avanture,pisao Umberto Eko,a licnosti kao sto su Frederiko Felini i Hose luis borhes,sa odusevljenjem govorili o pratu i kortou.
I meni je nekad bio to dosadan strip,kad sam bio mladji,ali tek sada sam uvideo kolika je vrednost ovog umetnickog dela,i koliko mi znaci.
Vise mi vrede ovih par albuma sto imam od Korto Maltezea,nego cela lms i zs zagorova kolekcija.

I jos za gastona jedna informacija,ukoliko je vec nije znao.Prica o Veneciji je izasla u stripoteci od 786-791,tako da je ja imam samo sto je nemam u formi albuma koji je izdao art9 cini mi se 1990 godine.

Sve u svemu moram priznati da sam malo razocaran "odzivom" ljudi za ovu temu.Ipak sam mislio da je vise njih citalo ovo umetnicko delo.

U zadnje vreme bonelijevci i teme u vezi njih pocinju da mi idu na nerve.

Žao mi je prijatelju što te moram ovako paliti ali jedan fenomenalni prijatelj iz Vršca mi je nabavio "Veneciju" i poslao je poštom danas popodne. Nadam se da ceš i ti pronaci nekakav primjerak vrlo brzo.

Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 26/11/2002 : 23:30:03  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message
quote:

quote:

Ah,pa vidim da osim 2-3 citatelja stripova,slabo ko zna ko je korto.Slazem se u potpunosti sa davorovom konstatacjom,da je korto umetnicki strip i da nije za svakoga.Ovi drugi likovi iz stripa(jeremaja,kmanca,..) i sam strip jesu odlicni ali nisu takve konstitucije da zahtevaju od citatelja da previse razmislja.Korto je nesto drugo.Korto je umetnost,a samim tim on se jako puno i razlikuje od ostalih stripova,tako da u pojedinim trenucima,kad se zadubim u citanje,ja uopste vise i nemam osecaj da citam strip,vec neko knjizevno delo,plus da gledam u isto vreme perfektan umetnicki crtez,jedinstven u svetu stripa.A jos kad vidim i akvarele koje je radio hugo prat,dozivljaj je potpun.
Na kraju krajeva ,nije za dzabe,uvod u kortove avanture,pisao Umberto Eko,a licnosti kao sto su Frederiko Felini i Hose luis borhes,sa odusevljenjem govorili o pratu i kortou.
I meni je nekad bio to dosadan strip,kad sam bio mladji,ali tek sada sam uvideo kolika je vrednost ovog umetnickog dela,i koliko mi znaci.
Vise mi vrede ovih par albuma sto imam od Korto Maltezea,nego cela lms i zs zagorova kolekcija.

I jos za gastona jedna informacija,ukoliko je vec nije znao.Prica o Veneciji je izasla u stripoteci od 786-791,tako da je ja imam samo sto je nemam u formi albuma koji je izdao art9 cini mi se 1990 godine.

Sve u svemu moram priznati da sam malo razocaran "odzivom" ljudi za ovu temu.Ipak sam mislio da je vise njih citalo ovo umetnicko delo.

Žao mi je prijatelju što te moram ovako paliti ali jedan fenomenalni prijatelj iz Vršca mi je nabavio "Veneciju" i poslao je poštom danas popodne. Nadam se da ceš i ti pronaci nekakav primjerak vrlo brzo.

samo mi reci da je to pajke i bacam se sa balkona sto sam takav magarac da se nisam sjetio pitati da mi to nabavi....

Go to Top of Page

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 26/11/2002 : 23:31:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message
Nemoj sa balkona Rommele, nemoj sa balkona...

Go to Top of Page

MAGIC
stripovi.com suradnik

Lebanon
3341 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 27/11/2002 : 01:05:06  Show Profile Show Extended Profile  Send MAGIC a Private Message
ah izgleda da cu morati da menjam taktiku....ako uskoro nenadjem mozda odem do francuske knjizare i kupim castermanova izdanja....a onada se bacam u potragu za devojkom koja zna francuski i talijanski,hehe...a ima takva jedna bas u mojoj zgradi,hehe

Go to Top of Page

Pajke
Senior Member

Serbia
2999 Posts

Member since 13/11/2001

Posted - 27/11/2002 : 10:02:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajke a Private Message
quote:

quote:

quote:

samo mi reci da je to pajke i bacam se sa balkona sto sam takav magarac da se nisam sjetio pitati da mi to nabavi....

Svaki dan se dopisujemo a ti se nesetis da pitas...ja te lepo pitam sta ti treba.
Ovako je Gaston bio covek na pravom mestu u pravo vreme. Steta sto nemam vise primeraka...nisam znao da se to tako tesko nabavlja?

Go to Top of Page

Pajke
Senior Member

Serbia
2999 Posts

Member since 13/11/2001

Posted - 27/11/2002 : 10:07:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajke a Private Message
Da nebude nesporazuma, nije mi krivo sto sam poslao Gastonu strip nego obojica ste sjajni momci pa steta sto nisam imao bar dva komada.

Go to Top of Page

miha
Advanced Member

3628 Posts

Member since 05/05/2003

Posted - 17/05/2003 : 18:16:13  Show Profile Show Extended Profile  Send miha a Private Message
Meni je crtež Kapetana Kirka 10 puta bolji kao Korta Maltezea,
nažalost imam samo StripZabavnik 83,85 onda nastavlja se...

A kod Korta, crtež mi je 10 puta bolji od price, ipak - citam Korta.
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000