forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Stari stenski sat iz Tirolske(važno pitanje)
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

1Euro
Advanced Member

12535 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 04/03/2012 : 09:49:41  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
Eto, jel ima na internetu netko tko se razumije u stare stenske satove. Pogledajte ovaj sat....Netko mi je rekao da je ovaj sat iz Tirolske (Austrija) i da nije stariji od 25-30 godina....Nekako se meni cini starijem, pa mu ne vjerujem. Isto tako znam d aovaj sat (ako radi, nisam pokušavao, da ne slomim nešto pošto izgleda sve tako staro i to,....) znam da ima tri zanimljive funkcije:
-vrti se onaj kotac, mlinski kotac
-onaj par (muž i žena) isto tako se vrte u krugu, kao da plešu
-izlazi van taj neki ptic (mi ga zovemo KUKAVICA), vi ne znam kako ga zovete, ali to je onaj poznati ptic, koji ima u cesto ovakvim satovima

Mene sada zanima, jel se negdje na internetu može pronaci neke informacije o tom satu, jel vi možda znate za nekog "urara" koji popravlja stare satove, jer koliko sam video ovom satu manjka "nihalo", znaci ono što ide lijevo i desno, pa me zanima koliko bi to koštalo da se nabavi,....
Inace imam neke ljude koji se interesiraju za taj sat (nekakava mjenjava je u igri za neke srebrnike), pa bi bilo dobro odprilike, da saznam koliko to i vrijedi. jer netko mi je rekao da vrijedi 20 eura, što se meni nikako ne cini da tako malo vrijedi, pa recimo da slucajno ne radi, ipak izgleda dosta lijepo za visjeti na zidu, jer je lijepo izraden, ništa nije polomljeno i slicno.....jel ima netko iskustva sa tim starim satovima....

Slike su malo lošije kvalitete, jer sam slikao mobitelom,....

1Euro
Advanced Member

12535 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 04/03/2012 : 11:41:31  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
eto, saznao sam putem ebay da se ovakvi satovi zovu "cuckoo clock" i na ebayu ih prodavaju od 200-1500 usd, ima nekih i po 50 usd,...izradeni su najviše njih u Njemackoj, gdje ih i sada izraduju,...
Poslao sam im email pa da vidim, jel mi mogu reci nešto detaljnije u vezi baš ovog sata.

Ako imate i vi neki slican sat, možete okaciti ovdje sliku i pohvalite se.
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 04/03/2012 : 13:04:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message
quote:
Originally posted by 1Euro
Inace imam neke ljude koji se interesiraju za taj sat (nekakava mjenjava je u igri za neke srebrnike)

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47326 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 04/03/2012 : 13:09:35  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
a koji srebrnjaci su u pitanju?

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

fikus
Senior Member

1966 Posts

Member since 02/11/2010

Posted - 04/03/2012 : 13:11:02  Show Profile Show Extended Profile
quote:
Originally posted by lwood

zlatni

always progressive, never conventional!
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7657 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 04/03/2012 : 13:12:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message
Judini?

Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Go to Top of Page

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 04/03/2012 : 13:14:13  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message
quote:
Originally posted by selanne

Judini?

Here we go again
Go to Top of Page

fikus
Senior Member

1966 Posts

Member since 02/11/2010

Posted - 04/03/2012 : 13:15:38  Show Profile Show Extended Profile
quote:

Judini?

Ne, okrugli.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47326 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 04/03/2012 : 13:18:09  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

Judini?

misliš da bi Euro da ovaj prekrasan sat za Judine škude??

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7657 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 04/03/2012 : 13:25:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message
quote:

Naravno. Imam informaciju da je tim škudama kupljen mac kojim je Sveti Juraj ubio zmaja.

Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.

Edited by - selanne on 04/03/2012 13:25:51
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7657 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 04/03/2012 : 13:26:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message
Kad vec spominjemo mac, ako ga kupi, ne trebam napominjati da se može višestruko iskoristiti.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47326 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 04/03/2012 : 13:29:17  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:

Naravno. Imam informaciju da je tim škudama kupljen mac kojim je Sveti Juraj ubio zmaja.

ubia ga i preparira,a onda je zmaj prodan nekom kolekcionaru iz Nikaragve .
otad mu se gubi svaki trag

Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3840 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 04/03/2012 : 14:14:23  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message
quote:

Kad vec spominjemo mac, ako ga kupi, ne trebam napominjati da se može višestruko iskoristiti.

Smradu!Ne napominji ga,znaš da mi želi zlo!...

Wtf?
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 04/03/2012 : 14:54:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
Opet sam se nasmijao vašim komentarima, evo još jedan prekrasan dan.
Inace, svaki urar ti to popravi, samo prvo idi od..do i pitaj koliko dodje.

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!

Edited by - Risar_69 on 04/03/2012 14:55:40
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7657 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 04/03/2012 : 14:57:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message
quote:
Originally posted by bagi

quote:

Smradu!Ne napominji ga,znaš da mi želi zlo!...

Poslije ove uvrede imam i osobne razloge da te ubijem.

Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12535 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 04/03/2012 : 15:34:09  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:

pa najprije je bio u igri srebrnik Njemackog Reicha iz 1930 (ZEPELIN 1929) ovakviu srebrniki se prodavaju od 100+ eura na gore ali mi je onda taj prodavac rekao kako taj sat vrijedi 20+ eura i htio je da mu dam još neke druge stvari pa onda se nismo dogovorili.
Onda mi je taj isti prodavac ponudio jedan slovenski srebrnik kojeg on cijeni 45 eura, dosta lijep srebrnik u kutiji i sa certifikatom.
Sada se razgovaram sa jednim koji ima kopiju (znaci dokovanje) legendarnog srebrnika Marije Terezije, ali smo još u pregovorima i ne znam jel cemo se dogovoriti jer mi se ne svida taj srebrnik nešto posebno jer se radi o dokovanju....
Inace za sve koji to ne znaju ja medu ostalim sakupljam srebrnike i imam ih vec nekoliko njih.
Sljedeci tjedan cu dobiti srebrnik Nizozemskih Antila (25 guldena) 42 grama iz 1973 godine, vrlo mala naklada,...jedva cekam jer je srebrnik prekrasan, na njemu je Kraljica Julijana a na drugi strani srebrnika je kocija i u njoj se voze kraljica i princ....imam i slike tog srebrnika. Bit ce to jedan meni dražih srebrnika u mojoj kolekciji, i pazi narode 42 grama! To je dosta težak srebrnik, jer je teži od unce i vrlo mala naklada. Imam katalog kod kuce i koliko se sjecam ovih je bilo samo 24.000 ili 42.000 komada. Morat cu još jednom provjeriti ali to cu uciniti kasnije kada cu vec držati srebrnik u rukama pa ga onda evidentiram, kao svakog.
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12535 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 06/03/2012 : 18:23:39  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
ovaj sat je promjenio vlasnika!
Go to Top of Page

fikus
Senior Member

1966 Posts

Member since 02/11/2010

Posted - 06/03/2012 : 18:29:44  Show Profile Show Extended Profile
quote:

ovaj sat je promjenio vlasnika!

E nek si mu ga uvalio.

Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12535 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 06/03/2012 : 18:42:59  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
pa zakompliciralo se kao uvijek....
J asam lijepo covjeku poslao slike ovog sata i rekao mu da ne znam jel radi ili ne, ali da ima unutra mehanizan i d aga ja necu pokušati "upaliti" one utege i sv eto, jer ne znam raditi sa tim satom pa da nešto ne slomim, cak sam mu rekao da nema taj nihalo, i poslao mu svih 7 slika.
Covjek je sve to znao i mi smo se danas dobili da razmjenimo i on pocne komplicirati da ovaj sat nema (ne znam kako se kaže, ono nešto što treba da pravi zvuk kad ona kukavica (ptica) zapjeva. I tamo treba da bude lijevo i desno neka stvar. I na jednoj strani je bilo a na drugoj nije bilo i on sav razocaran kaže kako nije znao da toga nema i bla bla,....Pa kažem ja njemu, "poslao sam vam slike, vi ste to trebali vidjeti, a ja ionako nemam pojma o cemu pricate" i onda on pocne tamo da mi objašnjava kako to radi po kom principu i slicno. Kažem ja njemu, "pa dobro ne trebate uzeti sat" a on je tamo odlomio taj drugi (ne zam kako se kaže) i on opet pocn eda prica da j eto bilo zalijepljeno i da to tako ne smij eda bude i opet ono bla bla,...bna kraju se odlucio da ce ga uzeti ali da mu trebam dati neki stari fotoaparat KODAK INSTAMATIC CAMERA 36 (za kojeg sam vec prije rekao da ga imam pa je taj to zapamtio,...) i on je meni dao taj srebrnik od 28,06 g restrike iz 1780 godine (vrlo lijepi srebrnjak). Sada ako me bude zvao i ako ce doci blizu mene (jer danas smo se našli na pola puta), ja cu njemu dati i taj fotoaparat iako n ebi trebao, ne bi mu se trebao ni javljati jer on ne zna gdje ja živim ali svejedno necu da se pravim blesav pa cu mu dati i taj fotoaparat (ionako vrijedi 5 eura, iako radi i radili su ga 1973-1974, saznao sam na intertnetu, nema neku cijenu), tako da ako me nazove, nešto je pricao da ce u subuto da ide u Celje pa može da navrati pa mu dam i to.
Sve u svemu riješio sam se tog sata, i ako ga ovaj na kraju bude usposobio takav sat može vrijediti nešto ili ne šta ja znam i baš me briga haha. Nije više moj problem.Nadam se samo, da baka nece odkriti da joj fali sat haha!!!
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12535 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 06/03/2012 : 18:49:02  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
evo,ovdje možete vidjeti koji je srebrnjak u pitanju:

http://www.1messydesk.com/MTTs/m_theresia_talers.html
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12535 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 06/03/2012 : 18:55:56  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
a sutra ili prekosutra mi dolazi ova "debeljuca" od 42g:

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47326 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 06/03/2012 : 19:24:15  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

pa zakompliciralo se kao uvijek....
J asam lijepo covjeku poslao slike ovog sata i rekao mu da ne znam jel radi ili ne, ali da ima unutra mehanizan i d aga ja necu pokušati "upaliti" one utege i sv eto, jer ne znam raditi sa tim satom pa da nešto ne slomim, cak sam mu rekao da nema taj nihalo, i poslao mu svih 7 slika.
Covjek je sve to znao i mi smo se danas dobili da razmjenimo i on pocne komplicirati da ovaj sat nema (ne znam kako se kaže, ono nešto što treba da pravi zvuk kad ona kukavica (ptica) zapjeva. I tamo treba da bude lijevo i desno neka stvar. I na jednoj strani je bilo a na drugoj nije bilo i on sav razocaran kaže kako nije znao da toga nema i bla bla,....Pa kažem ja njemu, "poslao sam vam slike, vi ste to trebali vidjeti, a ja ionako nemam pojma o cemu pricate" i onda on pocne tamo da mi objašnjava kako to radi po kom principu i slicno. Kažem ja njemu, "pa dobro ne trebate uzeti sat" a on je tamo odlomio taj drugi (ne zam kako se kaže) i on opet pocn eda prica da j eto bilo zalijepljeno i da to tako ne smij eda bude i opet ono bla bla,...bna kraju se odlucio da ce ga uzeti ali da mu trebam dati neki stari fotoaparat KODAK INSTAMATIC CAMERA 36 (za kojeg sam vec prije rekao da ga imam pa je taj to zapamtio,...) i on je meni dao taj srebrnik od 28,06 g restrike iz 1780 godine (vrlo lijepi srebrnjak). Sada ako me bude zvao i ako ce doci blizu mene (jer danas smo se našli na pola puta), ja cu njemu dati i taj fotoaparat iako n ebi trebao, ne bi mu se trebao ni javljati jer on ne zna gdje ja živim ali svejedno necu da se pravim blesav pa cu mu dati i taj fotoaparat (ionako vrijedi 5 eura, iako radi i radili su ga 1973-1974, saznao sam na intertnetu, nema neku cijenu), tako da ako me nazove, nešto je pricao da ce u subuto da ide u Celje pa može da navrati pa mu dam i to.
Sve u svemu riješio sam se tog sata, i ako ga ovaj na kraju bude usposobio takav sat može vrijediti nešto ili ne šta ja znam i baš me briga haha. Nije više moj problem.Nadam se samo, da baka nece odkriti da joj fali sat haha!!!

da to je najbitnije. ipak ,ako te i optuži izvlaci se na neuracunljivost

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47326 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 06/03/2012 : 19:25:10  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

a sutra ili prekosutra mi dolazi ova "debeljuca" od 42g:

a je se i ovi kurce sa 6 otocica.

Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12535 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 06/03/2012 : 20:13:15  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
6 otocica ali kakvih!!!
To su na Karibima.....jedan otok vrijedi za pola jadrana
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47326 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 06/03/2012 : 21:59:34  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

6 otocica ali kakvih!!!
To su na Karibima.....jedan otok vrijedi za pola jadrana

moš si mislit

Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12535 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 06/03/2012 : 22:22:13  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
pa pogledaj malo kakve plaže imaju tamo, kakvi gosti tamo dolaze,kakvi brodovi,....a pogledaj npr albanski dio jadrana npr
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000