forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Biciklisti oprez!
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

lwood
Advanced Member

Colombia
47332 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 06/03/2012 : 21:57:19  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by Zlotvor

quote:
Originally posted by CAGLIOSTRO13

e ovo cujem stalno, i za biciklu i za motor... sto bi stvarno isli bjezat da vas murja pokusa ulovit ? wtf ?

Naravno. Nije mi prvi put da to radin

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8193 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 06/03/2012 : 22:03:05  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message
e sad, to je vec nešto drugo - ako imaš više djece, onda se može kombinirati - mislim da se cak i odbitak za jedno dijete može raspodijeliti na oba roditelja
ova vlada je povecala neoporezivi dio, ali je drasticno smanjila onaj dio dohodka koji se oporezuje s 12%, tako da se rano dolazi do porezne stope od 25%, a i taj raspon je smanjen pa se vrlo rano zagazi u onaj dio po 40%
i tu su stradali svi koji imaju place iznad 5 ili 6000 kn
dakle, cista demagogija - evo vam povecanje neoporezivog dijela, ali tako da dobijete manju placu
ali, da ne zagazimo u politiku - to ionako nema veze s fantomskim 'porezom na samce'

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

Nivox
Senior Member

Croatia
1314 Posts

Member since 01/11/2011

Posted - 06/03/2012 : 22:08:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Nivox a Private Message
quote:
Originally posted by andjusticeforall

Prije dva tjedna izlazim iz pošte, prizor lijevo: drugovi pišu babi, koja upravo izašla iz crkve, kaznu jer nema svjetla na bajsu. Narodna kola ostavili sa sva cetiri žmigavca upaljena na cesti i njih troje kažnjava babu. To je skroz neprimjereno, mogli su izdati upozorenje, otici sa babom i kupiti svjetla (trgovina sa opremom nedaleko), bilo što drugo, a dam se kladiti da u svojim Pterodaktilicevcima ne kažnjavaju lokalne babe u žestokim prekršajima, pa onda po Osijeku skupljaju bodove... A baba garant ne zna da se može žaliti protiv rješenja, prvi prekršaj itd... Uglavnom, glupo se osjecam što im nisam ništa rekao...

A jebemu, gdje mi živimo...

Sve što zna za smrt, može se ponovo roditi!
Go to Top of Page

fikus
Senior Member

1966 Posts

Member since 02/11/2010

Posted - 06/03/2012 : 22:08:30  Show Profile Show Extended Profile
quote:
Originally posted by ken2

e sad, to je vec nešto drugo - ako imaš više djece, onda se može kombinirati - mislim da se cak i odbitak za jedno dijete može raspodijeliti na oba roditelja
ova vlada je povecala neoporezivi dio, ali je drasticno smanjila onaj dio dohodka koji se oporezuje s 12%, tako da se rano dolazi do porezne stope od 25%, a i taj raspon je smanjen pa se vrlo rano zagazi u onaj dio po 40%
dakle, cista demagogija - evo vam povecanje neoporezivog dijela, ali tako da dobijete manju placu
ali, da ne zagazimo u politiku - to ionako nema veze s fantomskim 'porezom na samce'

Shvatio si bit.

always progressive, never conventional!
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12761 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 06/03/2012 : 22:30:00  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message
quote:
Originally posted by paro

Baš me zanima na kolko ce napucat kazne....
bez svijetla 500 kuna, bez kacige 800 kuna i te fore

Ovo podsjetilo na vic o Hasi i Husi:
Zaustavlja cajkan Hasu i naplacuje mu kaznu:
"Ne radi ti prednje svjetlo 100 din, nemaš kacigu 50 din, nemaš pumpu 20 din... Haso placa i smije se. "Što se bolan smiješ?" -
"Evo ide Huso, koliko ce tek on platit, on nema ni bicikla"!

Have mercy
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47332 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 06/03/2012 : 22:35:37  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by izivko

quote:
Originally posted by paro

Baš me zanima na kolko ce napucat kazne....
bez svijetla 500 kuna, bez kacige 800 kuna i te fore

Ovo podsjetilo na vic o Hasi i Husi:
Zaustavlja cajkan Hasu i naplacuje mu kaznu:
"Ne radi ti prednje svjetlo 100 din, nemaš kacigu 50 din, nemaš pumpu 20 din... Haso placa i smije se. "Što se bolan smiješ?" -
"Evo ide Huso, koliko ce tek on platit, on nema ni bicikla"!

ne bi ni to bilo cudno . "porez na neimaštinu" -to ce placat oni koji namjerno nemaju ništa samo da ne moraju placat porez državi

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 07/03/2012 : 14:44:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
quote:

da li znas mozda tocno na kojoj cifri se ulazi u 25% odnosno 40%?

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

fikus
Senior Member

1966 Posts

Member since 02/11/2010

Posted - 07/03/2012 : 16:10:24  Show Profile Show Extended Profile
quote:
Originally posted by mamlaz

quote:

da li znas mozda tocno na kojoj cifri se ulazi u 25% odnosno 40%?

http://www.obracun-placa.com/index.php/zakoni-i-pravilnici/zakon-o-izmjenama-i-dopunama-zakona-o-porezu-na-dohodak-stupa-na-snagu-01-03-2012/

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 08/03/2012 : 07:57:19  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
Mnogi ce sad dobiti manju placu nego prije mjesec dana, ljudi još nisu ni svjesni toga. Do sad je s 12% poreza na dohodak podlijegala osnovica do 3600 kuna, sad su smanjili taj limit do 2200 kuna, dakle mnogima ce dio osnovice ici i pod 25%. Mislim da ce oni koji imaju prijavljene uzdržavane clanove (npr.djecu) proci bolje.
Go to Top of Page

fikus
Senior Member

1966 Posts

Member since 02/11/2010

Posted - 08/03/2012 : 08:21:02  Show Profile Show Extended Profile
Samo pogledaj moj prošli post. Dakle, troje djece, prijavljeni su i na mene i ma ženu ali u konacnici dobit cemo manju placu i ja i žena. Da me se krivo ne shvati, nemam se što žaliti jer imamo dobre place ali da ce biti manje usprkos djeci biti ce.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47332 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 08/03/2012 : 12:36:50  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
nemaju više šta gulit porezon,pa se uvatili placa.

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 08/03/2012 : 12:54:38  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
Jedino svoje place ne diraju. Kad se sjetim kako se ne tako davno zbog tzv."haraca" skoro podigla nova "oktobarska revolucija" (facebook-ulicni "revolucionari", medijska i sindikalna histerija i slicno), a sad muk...zanimljivo kako sad svi šute.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47332 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 08/03/2012 : 13:09:41  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
sindikati u Hrvatskoj? dobra šala
to je u rangu nlo-a,neki tvrde da su ih vidili a ne može niko dokazat

Go to Top of Page

fikus
Senior Member

1966 Posts

Member since 02/11/2010

Posted - 08/03/2012 : 13:26:49  Show Profile Show Extended Profile
Svim dragim kolegicama i onim koji se tako osjecaju cestitam 8. ožujak - medunarodni dan žena.

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 08/03/2012 : 13:35:13  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

sindikati u Hrvatskoj? dobra šala
to je u rangu nlo-a,neki tvrde da su ih vidili a ne može niko dokazat

Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 08/03/2012 : 14:32:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message
Ken 2 je sve lijepo objasnio.
Tzv. "uvecanje osobnog odbitka za uzdržavane clanove" je porezna povlastica koja vec desetljecima postoji u sustavu poreza na dohodak i nema uvodenja nikakvog fantomskog "poreza na samce". Pojam "samci" je ovdje izmišljen od strane medija samo da se malo plaši javnost.
Uzdržavani clanovi mogu, osim djece, biti i bracni drug poreznog obveznika, njegovi roditelji i roditelji bracnog druga, bivši bracni drug i još neke osobe (cl. 36. st. 7. Zakona o porezu na dohodak). Znaci nisu samo djeca moguci uzdržavani clanovi pa tako osoba koja ima npr. stare roditelje kao uzdržavane clanove može ostvarivati pravo na poreznu povlasticu, kao i osobe koje imaju djecu. Doduše koeficijenti su malo niži, ali pravo postoji.

Ja imam troje djece kao prijavljene uzdržavane clanove i placam mali porez na dohodak tako da mi ova shema ide u korist.

Pouka, ljudi pravite djecu!!!!

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4600 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 08/03/2012 : 15:00:59  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message
Umjesto da se riješe viškova u javnim poduzecima, naprave reformu javne uprave i obecanu decentralizaciju, idu uzimati srednjoj klasi.
Vidicemo šta ce biti za godinu, dvije. Možda ipak bude nešto bolje.

quote:

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47332 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 08/03/2012 : 16:11:52  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by Amos

Ken 2 je sve lijepo objasnio.
Tzv. "uvecanje osobnog odbitka za uzdržavane clanove" je porezna povlastica koja vec desetljecima postoji u sustavu poreza na dohodak i nema uvodenja nikakvog fantomskog "poreza na samce". Pojam "samci" je ovdje izmišljen od strane medija samo da se malo plaši javnost.
Uzdržavani clanovi mogu, osim djece, biti i bracni drug poreznog obveznika, njegovi roditelji i roditelji bracnog druga, bivši bracni drug i još neke osobe (cl. 36. st. 7. Zakona o porezu na dohodak). Znaci nisu samo djeca moguci uzdržavani clanovi pa tako osoba koja ima npr. stare roditelje kao uzdržavane clanove može ostvarivati pravo na poreznu povlasticu, kao i osobe koje imaju djecu. Doduše koeficijenti su malo niži, ali pravo postoji.

Ja imam troje djece kao prijavljene uzdržavane clanove i placam mali porez na dohodak tako da mi ova shema ide u korist.

Pouka, ljudi pravite djecu
!!!!

zna san ja da si ti veliki šaljivdija

Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 08/03/2012 : 16:22:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

zna san ja da si ti veliki šaljivdija

Ljubav je odgovor na sve!!

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page

fikus
Senior Member

1966 Posts

Member since 02/11/2010

Posted - 08/03/2012 : 17:15:03  Show Profile Show Extended Profile
Ljubav me i dovela u ovakvo sranje.

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 08/03/2012 : 17:28:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message
quote:
Originally posted by fikus

Ljubav me i dovela u ovakvo sranje.

http://www.youtube.com/watch?v=dStclWIZUEc

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

fikus
Senior Member

1966 Posts

Member since 02/11/2010

Posted - 08/03/2012 : 17:34:07  Show Profile Show Extended Profile
Bravo!
Jedan od mojih najdražih bendova uopce.
Ne bi vjerovao ali imamo isti ukus što se tice glazbe (da, pratim te na forumima, to mi je i posao zar ne)

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 08/03/2012 : 17:37:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

Veliki brat! Konacno te upoznah!

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

fikus
Senior Member

1966 Posts

Member since 02/11/2010

Posted - 08/03/2012 : 17:42:43  Show Profile Show Extended Profile
Ako ceš imati vremena skokni do ZG-a. Mislim da cu sutra napisati neki topic za neku alkoholno-stripovsku grupnu terapiju. Moram još vidjeti gdje i kada.

Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8193 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 08/03/2012 : 19:19:04  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message
quote:
Originally posted by dsormaz1

Mnogi ce sad dobiti manju placu nego prije mjesec dana, ljudi još nisu ni svjesni toga. Do sad je s 12% poreza na dohodak podlijegala osnovica do 3600 kuna, sad su smanjili taj limit do 2200 kuna, dakle mnogima ce dio osnovice ici i pod 25%. Mislim da ce oni koji imaju prijavljene uzdržavane clanove (npr.djecu) proci bolje.

u nacelu se slažem s tobom
i ova vlada prosipa demagogiju i stradat ce kao i uvijek oni koje zovemo srednja klasa, dakle oni koji i inace placaju veliki porez
inace, prije je bilo 1800 neoporezivo + 3600 s 12%, pa 7200 po 25%, a iznad po 40%
sada je 2200 neoporezivo, pa 2200 po 12% - dakle 1000 kn se prije ulazi u stopu od 25% - a i ona je skracena
takoder, mislim da su lupetanja o manjem porezu na minimalne place samo poticaj za sivu ekonomiju, jer uz dužno suosjecanje s radnicima po tvornicama i trgovinama, vecina ostalih s minimalnom placom prima ostatak na ruke - npr. svi zaposleni u ugostiteljstvu su legalno na minimalcu, a ostatak im je na ruke - imaju isto para u džepu, a ja se naplacam poreza za njih deset

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000