Author |
Topic |
lwood
Advanced Member
Colombia
47332 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 06/03/2012 : 21:57:19
|
quote: Originally posted by Zlotvor
quote: Originally posted by CAGLIOSTRO13
e ovo cujem stalno, i za biciklu i za motor... sto bi stvarno isli bjezat da vas murja pokusa ulovit ? wtf ?
Naravno. Nije mi prvi put da to radin
|
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8193 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 06/03/2012 : 22:03:05
|
e sad, to je vec nešto drugo - ako imaš više djece, onda se može kombinirati - mislim da se cak i odbitak za jedno dijete može raspodijeliti na oba roditelja ova vlada je povecala neoporezivi dio, ali je drasticno smanjila onaj dio dohodka koji se oporezuje s 12%, tako da se rano dolazi do porezne stope od 25%, a i taj raspon je smanjen pa se vrlo rano zagazi u onaj dio po 40% i tu su stradali svi koji imaju place iznad 5 ili 6000 kn dakle, cista demagogija - evo vam povecanje neoporezivog dijela, ali tako da dobijete manju placu ali, da ne zagazimo u politiku - to ionako nema veze s fantomskim 'porezom na samce' |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
Nivox
Senior Member
Croatia
1314 Posts
Member since 01/11/2011 |
Posted - 06/03/2012 : 22:08:11
|
quote: Originally posted by andjusticeforall
Prije dva tjedna izlazim iz pošte, prizor lijevo: drugovi pišu babi, koja upravo izašla iz crkve, kaznu jer nema svjetla na bajsu. Narodna kola ostavili sa sva cetiri žmigavca upaljena na cesti i njih troje kažnjava babu. To je skroz neprimjereno, mogli su izdati upozorenje, otici sa babom i kupiti svjetla (trgovina sa opremom nedaleko), bilo što drugo, a dam se kladiti da u svojim Pterodaktilicevcima ne kažnjavaju lokalne babe u žestokim prekršajima, pa onda po Osijeku skupljaju bodove... A baba garant ne zna da se može žaliti protiv rješenja, prvi prekršaj itd... Uglavnom, glupo se osjecam što im nisam ništa rekao...
A jebemu, gdje mi živimo... |
Sve što zna za smrt, može se ponovo roditi! |
|
|
fikus
Senior Member
1966 Posts
Member since 02/11/2010 |
Posted - 06/03/2012 : 22:08:30
|
quote: Originally posted by ken2
e sad, to je vec nešto drugo - ako imaš više djece, onda se može kombinirati - mislim da se cak i odbitak za jedno dijete može raspodijeliti na oba roditelja ova vlada je povecala neoporezivi dio, ali je drasticno smanjila onaj dio dohodka koji se oporezuje s 12%, tako da se rano dolazi do porezne stope od 25%, a i taj raspon je smanjen pa se vrlo rano zagazi u onaj dio po 40% i tu su stradali svi koji imaju place iznad 5 ili 6000 kn dakle, cista demagogija - evo vam povecanje neoporezivog dijela, ali tako da dobijete manju placu ali, da ne zagazimo u politiku - to ionako nema veze s fantomskim 'porezom na samce'
Shvatio si bit. |
always progressive, never conventional! |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12761 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 06/03/2012 : 22:30:00
|
quote: Originally posted by paro
Baš me zanima na kolko ce napucat kazne.... bez svijetla 500 kuna, bez kacige 800 kuna i te fore
Ovo podsjetilo na vic o Hasi i Husi: Zaustavlja cajkan Hasu i naplacuje mu kaznu: "Ne radi ti prednje svjetlo 100 din, nemaš kacigu 50 din, nemaš pumpu 20 din... Haso placa i smije se. "Što se bolan smiješ?" - "Evo ide Huso, koliko ce tek on platit, on nema ni bicikla"! |
Have mercy |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47332 Posts
Posted - 06/03/2012 : 22:35:37
|
quote: Originally posted by izivko
quote: Originally posted by paro
Baš me zanima na kolko ce napucat kazne.... bez svijetla 500 kuna, bez kacige 800 kuna i te fore
Ovo podsjetilo na vic o Hasi i Husi: Zaustavlja cajkan Hasu i naplacuje mu kaznu: "Ne radi ti prednje svjetlo 100 din, nemaš kacigu 50 din, nemaš pumpu 20 din... Haso placa i smije se. "Što se bolan smiješ?" - "Evo ide Huso, koliko ce tek on platit, on nema ni bicikla"!
ne bi ni to bilo cudno . "porez na neimaštinu" -to ce placat oni koji namjerno nemaju ništa samo da ne moraju placat porez državi |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Member since 28/02/2004 |
Posted - 07/03/2012 : 14:44:45
|
e sad, to je vec nešto drugo - ako imaš više djece, onda se može kombinirati - mislim da se cak i odbitak za jedno dijete može raspodijeliti na oba roditelja ova vlada je povecala neoporezivi dio, ali je drasticno smanjila onaj dio dohodka koji se oporezuje s 12%, tako da se rano dolazi do porezne stope od 25%, a i taj raspon je smanjen pa se vrlo rano zagazi u onaj dio po 40% i tu su stradali svi koji imaju place iznad 5 ili 6000 kn dakle, cista demagogija - evo vam povecanje neoporezivog dijela, ali tako da dobijete manju placu ali, da ne zagazimo u politiku - to ionako nema veze s fantomskim 'porezom na samce'
da li znas mozda tocno na kojoj cifri se ulazi u 25% odnosno 40%? |
Mrzim mrznju! |
|
|
fikus
Senior Member
1966 Posts
Posted - 07/03/2012 : 16:10:24
|
quote: Originally posted by mamlaz
da li znas mozda tocno na kojoj cifri se ulazi u 25% odnosno 40%?
http://www.obracun-placa.com/index.php/zakoni-i-pravilnici/zakon-o-izmjenama-i-dopunama-zakona-o-porezu-na-dohodak-stupa-na-snagu-01-03-2012/ |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 08/03/2012 : 07:57:19
|
Mnogi ce sad dobiti manju placu nego prije mjesec dana, ljudi još nisu ni svjesni toga. Do sad je s 12% poreza na dohodak podlijegala osnovica do 3600 kuna, sad su smanjili taj limit do 2200 kuna, dakle mnogima ce dio osnovice ici i pod 25%. Mislim da ce oni koji imaju prijavljene uzdržavane clanove (npr.djecu) proci bolje. |
|
|
fikus
Senior Member
1966 Posts
Posted - 08/03/2012 : 08:21:02
|
Samo pogledaj moj prošli post. Dakle, troje djece, prijavljeni su i na mene i ma ženu ali u konacnici dobit cemo manju placu i ja i žena. Da me se krivo ne shvati, nemam se što žaliti jer imamo dobre place ali da ce biti manje usprkos djeci biti ce. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47332 Posts
Posted - 08/03/2012 : 12:36:50
|
nemaju više šta gulit porezon,pa se uvatili placa. |
|
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
Posted - 08/03/2012 : 12:54:38
|
Jedino svoje place ne diraju. Kad se sjetim kako se ne tako davno zbog tzv."haraca" skoro podigla nova "oktobarska revolucija" (facebook-ulicni "revolucionari", medijska i sindikalna histerija i slicno), a sad muk...zanimljivo kako sad svi šute. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47332 Posts
Posted - 08/03/2012 : 13:09:41
|
sindikati u Hrvatskoj? dobra šala to je u rangu nlo-a,neki tvrde da su ih vidili a ne može niko dokazat |
|
|
|
fikus
Senior Member
1966 Posts
Posted - 08/03/2012 : 13:26:49
|
Svim dragim kolegicama i onim koji se tako osjecaju cestitam 8. ožujak - medunarodni dan žena. |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
Posted - 08/03/2012 : 13:35:13
|
quote: Originally posted by lwood
sindikati u Hrvatskoj? dobra šala to je u rangu nlo-a,neki tvrde da su ih vidili a ne može niko dokazat
|
|
|
Amos
Senior Member
Croatia
2896 Posts
Member since 03/01/2011 |
Posted - 08/03/2012 : 14:32:13
|
Ken 2 je sve lijepo objasnio. Tzv. "uvecanje osobnog odbitka za uzdržavane clanove" je porezna povlastica koja vec desetljecima postoji u sustavu poreza na dohodak i nema uvodenja nikakvog fantomskog "poreza na samce". Pojam "samci" je ovdje izmišljen od strane medija samo da se malo plaši javnost. Uzdržavani clanovi mogu, osim djece, biti i bracni drug poreznog obveznika, njegovi roditelji i roditelji bracnog druga, bivši bracni drug i još neke osobe (cl. 36. st. 7. Zakona o porezu na dohodak). Znaci nisu samo djeca moguci uzdržavani clanovi pa tako osoba koja ima npr. stare roditelje kao uzdržavane clanove može ostvarivati pravo na poreznu povlasticu, kao i osobe koje imaju djecu. Doduše koeficijenti su malo niži, ali pravo postoji.
Ja imam troje djece kao prijavljene uzdržavane clanove i placam mali porez na dohodak tako da mi ova shema ide u korist.
Pouka, ljudi pravite djecu!!!! |
Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa. |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4600 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 08/03/2012 : 15:00:59
|
Umjesto da se riješe viškova u javnim poduzecima, naprave reformu javne uprave i obecanu decentralizaciju, idu uzimati srednjoj klasi. Vidicemo šta ce biti za godinu, dvije. Možda ipak bude nešto bolje.
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47332 Posts
Posted - 08/03/2012 : 16:11:52
|
quote: Originally posted by Amos
Ken 2 je sve lijepo objasnio. Tzv. "uvecanje osobnog odbitka za uzdržavane clanove" je porezna povlastica koja vec desetljecima postoji u sustavu poreza na dohodak i nema uvodenja nikakvog fantomskog "poreza na samce". Pojam "samci" je ovdje izmišljen od strane medija samo da se malo plaši javnost. Uzdržavani clanovi mogu, osim djece, biti i bracni drug poreznog obveznika, njegovi roditelji i roditelji bracnog druga, bivši bracni drug i još neke osobe (cl. 36. st. 7. Zakona o porezu na dohodak). Znaci nisu samo djeca moguci uzdržavani clanovi pa tako osoba koja ima npr. stare roditelje kao uzdržavane clanove može ostvarivati pravo na poreznu povlasticu, kao i osobe koje imaju djecu. Doduše koeficijenti su malo niži, ali pravo postoji.
Ja imam troje djece kao prijavljene uzdržavane clanove i placam mali porez na dohodak tako da mi ova shema ide u korist.
Pouka, ljudi pravite djecu!!!!
zna san ja da si ti veliki šaljivdija |
|
|
|
Amos
Senior Member
Croatia
2896 Posts
Member since 03/01/2011 |
Posted - 08/03/2012 : 16:22:55
|
quote: Originally posted by lwood
zna san ja da si ti veliki šaljivdija
Ljubav je odgovor na sve!!
|
Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa. |
|
|
fikus
Senior Member
1966 Posts
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
fikus
Senior Member
1966 Posts
Posted - 08/03/2012 : 17:34:07
|
Bravo! Jedan od mojih najdražih bendova uopce. Ne bi vjerovao ali imamo isti ukus što se tice glazbe (da, pratim te na forumima, to mi je i posao zar ne) |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
fikus
Senior Member
1966 Posts
Posted - 08/03/2012 : 17:42:43
|
Ako ceš imati vremena skokni do ZG-a. Mislim da cu sutra napisati neki topic za neku alkoholno-stripovsku grupnu terapiju. Moram još vidjeti gdje i kada. |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8193 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 08/03/2012 : 19:19:04
|
quote: Originally posted by dsormaz1
Mnogi ce sad dobiti manju placu nego prije mjesec dana, ljudi još nisu ni svjesni toga. Do sad je s 12% poreza na dohodak podlijegala osnovica do 3600 kuna, sad su smanjili taj limit do 2200 kuna, dakle mnogima ce dio osnovice ici i pod 25%. Mislim da ce oni koji imaju prijavljene uzdržavane clanove (npr.djecu) proci bolje.
u nacelu se slažem s tobom i ova vlada prosipa demagogiju i stradat ce kao i uvijek oni koje zovemo srednja klasa, dakle oni koji i inace placaju veliki porez inace, prije je bilo 1800 neoporezivo + 3600 s 12%, pa 7200 po 25%, a iznad po 40% sada je 2200 neoporezivo, pa 2200 po 12% - dakle 1000 kn se prije ulazi u stopu od 25% - a i ona je skracena takoder, mislim da su lupetanja o manjem porezu na minimalne place samo poticaj za sivu ekonomiju, jer uz dužno suosjecanje s radnicima po tvornicama i trgovinama, vecina ostalih s minimalnom placom prima ostatak na ruke - npr. svi zaposleni u ugostiteljstvu su legalno na minimalcu, a ostatak im je na ruke - imaju isto para u džepu, a ja se naplacam poreza za njih deset |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
Topic |
|