Author |
Topic |
Whetherpine
Average Member
Croatia
546 Posts
Member since 15/07/2010 |
Posted - 17/03/2012 : 22:01:29
|
Na ovom forumu ima svakakvih gluposti pa onda evo i ovo. Dakle, zakopao bi rakiju (za one koji ne znaju, to se radi kad ti se rodi sin pa se ta rakija otkopa za jedno 20 - 30 godina kad se on ženi) i sad mene zanima kak se to radi, jel ima ko kakva iskustva? Ja bi bocu sa rakijom stavio u neku plasticnu kantu sa poklopcem, ali ne znam kakav cep da stavim na bocu, limeni ili pluteni? Dali bocu postaviti vodoravno ili okomito? Ocekujem bedaste odgovore ali i bar jedan pravi!
P.S. takoder koji bi vi strip stavili unutra? Da ga zaboravite na 30ak godina i onda da bude iznenadenje kako za vas tako i za sina.
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 17/03/2012 : 22:17:50
|
quote: Originally posted by Whetherpine P.S. takoder koji bi vi strip stavili unutra? Da ga zaboravite na 30ak godina i onda da bude iznenadenje kako za vas tako i za sina.
zagora, naravno, po mogucnosti Blago crvene planine!
Moj stric je pospremio (doduše nije zakopao) flašu odlicnog vina pred dvadeset i pet godina kad mu se kcer rodila i sad ceka da ga otvori kad se bude udavala! I dalje ceka...
whetherpine, ideja ti je odlicna moram priznati! Mislim da plasticna kutija i obicni cep bude sasvim dovoljno. Ne znam što se dešava s alkoholom nakon 30 godina. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
oakpeha
Starting Member
92 Posts
Member since 02/01/2011 |
Posted - 17/03/2012 : 22:23:17
|
quote: Originally posted by Whetherpine
Na ovom forumu ima svakakvih gluposti pa onda evo i ovo. Dakle, zakopao bi rakiju (za one koji ne znaju, to se radi kad ti se rodi sin pa se ta rakija otkopa za jedno 20 - 30 godina kad se on ženi) i sad mene zanima kak se to radi, jel ima ko kakva iskustva? Ja bi bocu sa rakijom stavio u neku plasticnu kantu sa poklopcem, ali ne znam kakav cep da stavim na bocu, limeni ili pluteni? Dali bocu postaviti vodoravno ili okomito? Ocekujem bedaste odgovore ali i bar jedan pravi!
P.S. takoder koji bi vi strip stavili unutra? Da ga zaboravite na 30ak godina i onda da bude iznenadenje kako za vas tako i za sina.
Pametan potez ovo s rakijom |
|
|
dicmanjac
Senior Member
Croatia
1049 Posts
Member since 23/01/2011 |
Posted - 17/03/2012 : 22:26:56
|
Zanimljivo,ni ja nikad cuo. Sad jedva cekam da napravim sina,pa da odraste, i za jedno 30 godina da se mogu napiti ko covik. |
|
|
Whetherpine
Average Member
Croatia
546 Posts
Posted - 17/03/2012 : 22:31:32
|
U kojim krajevima? Pa to se radi na podrucju cijele bivše Juge dok s druge strane, ima ljudi koji nikad culi. Treba zakopati da ne dodeš u iskušenje nakon par godina i ne popiješ to. Što se tice stripa i ja mislim da bi trebalo zakopati nekog najbedastijeg Zagora samo još ne znam kojeg! |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40523 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 17/03/2012 : 22:32:23
|
Za moju svadbu je otvorena rakija koju je pokojni deda ispekao kada sam se ja rodio.. Ponki i Dok Lester su se otkinuli od zivota.. :))) |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
masni
Senior Member
Serbia
2240 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 17/03/2012 : 22:32:26
|
nikako u plastiku ,jer se alkohol ne drzi u plastici.... Kupi one staklene boce umotane u vrbovo siblje. cep ne znam koji se stavlja, verovatno nesto sto ne trune
|
Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40523 Posts
Posted - 17/03/2012 : 22:36:03
|
Ma stavi plutu, tu nema greske.. A zakopaj dve flase sa plutanim cepom i metalnim :)
Ja znam za ostavljanje rakije ali za zakopavanje ne znam.. |
|
|
Whetherpine
Average Member
Croatia
546 Posts
Posted - 17/03/2012 : 22:36:35
|
quote: Originally posted by masni
nikako u plastiku ,jer se alkohol ne drzi u plastici.... Kupi one staklene boce umotane u vrbovo siblje. cep ne znam koji se stavlja, verovatno nesto sto ne trune
Pa rakija ide u staklenu bocu a boca u plasticnu kantu. Necu valjda zakopati bocu direkt u zemlju bez neke zaštite. |
|
|
dicmanjac
Senior Member
Croatia
1049 Posts
Member since 23/01/2011 |
Posted - 17/03/2012 : 22:38:39
|
quote: Originally posted by Whetherpine
U kojim krajevima? Pa to se radi na podrucju cijele bivše Juge dok s druge strane, ima ljudi koji nikad culi. Treba zakopati da ne dodeš u iskušenje nakon par godina i ne popiješ to. Što se tice stripa i ja mislim da bi trebalo zakopati nekog najbedastijeg Zagora samo još ne znam kojeg!
Onoga sa piranama ubojicama možda, lol |
|
|
masni
Senior Member
Serbia
2240 Posts
Posted - 17/03/2012 : 22:39:49
|
nemoj ni u buric da je stavljas jer ce ti ono verovatno popiti rakju za tih 20 ak godina. |
|
|
bvagner3
Senior Member
Croatia
2346 Posts
Member since 13/01/2009 |
Posted - 17/03/2012 : 22:40:19
|
Ja si radim kupinovo vino,i nakon godinu dana ima bolji okus i miris,isto važi i za vino od grožda što duže stoji to je bolje,negdje sam citao da su jednom našli vino u anforama iz stare grcke,ili rima potonulo s nekog broda(nisam siguran),no za rakiju ni ja neznam da li se što mijenja vremenom,tj da dobiva na kvaliteti,cuo sam da whiskey koji stoji u hrastovim bacvama,dobiva na kvaliteti,okusu i mirisu zbog tanina iz drveta valjda.A zakopat rakiju,pa napravi u zemlji betonsku rupu pa stavi rakiju koja je u drvenoj kutiji s tim da se flaša od rakije treba nekim kvalitetnijim cepom zatvoriti,to bi po meni bilo dovoljno,što se stripova tice,cuo sam za one time capsule fore u Americi po školama,ono stave nešto u neku metalnu piksu,zabrtve,pa to zaliju betonom da bi išli to otvarati za par desetleca,neka druga generacija,u neko drugo vrijeme..... |
#!?? |
|
|
masni
Senior Member
Serbia
2240 Posts
Posted - 17/03/2012 : 22:41:56
|
quote: Originally posted by bjelolasica
Stravicna invazija bi se trebala zakopati i nikada otkopati. A ovo oko rakije mi je prvi glas pa ako može malo pojašnjenja u kojim se to krajevima radi.
To se radi u celoj bivsoj jugi pogotovo Srbi. Na zalost moju rakiju su drugi popili |
|
|
Whetherpine
Average Member
Croatia
546 Posts
Posted - 17/03/2012 : 22:42:56
|
[quote]Originally posted by sawitch A zakopaj dve flase sa plutanim cepom i metalnim :)
pa i to sam mislio samo ne znam kako se pluteni cep ponaša 30 godina ako je boca položena vodoravno i kako se ponaša kad je boca uspravno, i to još u hermetickim uvjetima. |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17835 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
masni
Senior Member
Serbia
2240 Posts
Posted - 17/03/2012 : 22:45:43
|
poenta zakopavanja je da se rakija drzi na mracnom mestu sa konstantnom temperaturom....Tako se cuva kvalitet. Vino se mora cuvati u polozenoj boci na tamnom i hladnom mestu , i mora se okretati s vremena na vreme jer se ukvari. |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40523 Posts
Posted - 17/03/2012 : 22:48:58
|
Jedina namirnica u prirodi koja ne moze da se pokvari je med.. Njega su nalazili u egipatskim grobnicama.. Za ostalo ne znam... |
|
|
Whetherpine
Average Member
Croatia
546 Posts
Posted - 17/03/2012 : 22:50:12
|
quote: Originally posted by bvagner3
Ja si radim kupinovo vino,i nakon godinu dana ima bolji okus i miris,isto važi i za vino od grožda što duže stoji to je bolje,negdje sam citao da su jednom našli vino u anforama iz stare grcke,ili rima potonulo s nekog broda(nisam siguran),no za rakiju ni ja neznam da li se što mijenja vremenom,tj da dobiva na kvaliteti,cuo sam da whiskey koji stoji u hrastovim bacvama,dobiva na kvaliteti,okusu i mirisu zbog tanina iz drveta valjda.A zakopat rakiju,pa napravi u zemlji betonsku rupu pa stavi rakiju koja je u drvenoj kutiji s tim da se flaša od rakije treba nekim kvalitetnijim cepom zatvoriti,to bi po meni bilo dovoljno,što se stripova tice,cuo sam za one time capsule fore u Americi po školama,ono stave nešto u neku metalnu piksu,zabrtve,pa to zaliju betonom da bi išli to otvarati za par desetleca,neka druga generacija,u neko drugo vrijeme.....
Pa nije to zbog bolje kvalitete nego da se sacuva da ju neko ne kresne prije nego što treba! Te time kapsule su i meni fora pa sam i došao na tu ideju sa stripom. Staviš neki strip koji je sad bedast pa me zanima jel ce za 30 godina biti još bedastiji! Btw, i ja radim kupinovo vino! |
|
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5330 Posts
Member since 10/02/2011 |
Posted - 17/03/2012 : 22:50:55
|
Mislim da se rakija u staklenoj flaši samo zamota najlonom(recimo onom velikom vrecom za smece) i zakopa.. Imaj na umu i to da ce te za 30-tak godina možda napustiti pamcenje,pa se neceš sjecati gdje si zakopao flašu. Napravi sinu kartu gdje X oznacava blago!!! |
|
|
masni
Senior Member
Serbia
2240 Posts
Posted - 17/03/2012 : 22:51:14
|
ne mogu da verujem da neko ne zna za zakoavanje rakije,,,, to j kod nas uobicajena stvar,,, da sam kuci pitao bi caleta. mani se plastike kao i zastite... znam kako se novci cuvaju da ih misevi ne izgrizu |
|
|
Whetherpine
Average Member
Croatia
546 Posts
Posted - 17/03/2012 : 22:54:12
|
poenta zakopavanja je da se rakija drzi na mracnom mestu sa konstantnom temperaturom....Tako se cuva kvalitet. Vino se mora cuvati u polozenoj boci na tamnom i hladnom mestu , i mora se okretati s vremena na vreme jer se ukvari.
To sve stoji, samo na koji nacin zakopati rakiju?
|
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17162 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 17/03/2012 : 22:54:55
|
ne mogu da verujem da neko ne zna za zakoavanje rakije,,,, to j kod nas uobicajena stvar,,, da sam kuci pitao bi caleta. mani se plastike kao i zastite... znam kako se novci cuvaju da ih misevi ne izgrizu
Ni ja nikad nisam cuo za to |
|
|
Whetherpine
Average Member
Croatia
546 Posts
Posted - 17/03/2012 : 22:58:25
|
quote: Originally posted by Oki
Mislim da se rakija u staklenoj flaši samo zamota najlonom(recimo onom velikom vrecom za smece) i zakopa.. Imaj na umu i to da ce te za 30-tak godina možda napustiti pamcenje,pa se neceš sjecati gdje si zakopao flašu. Napravi sinu kartu gdje X oznacava blago!!!
Da i dok kopaš zvekneš ju s motikom i razbiješ. Ja bi to ipak u kantu. Hehe neka karta mora biti. |
|
|
Whetherpine
Average Member
Croatia
546 Posts
Posted - 17/03/2012 : 23:02:19
|
ne mogu da verujem da neko ne zna za zakoavanje rakije,,,, to j kod nas uobicajena stvar,,, da sam kuci pitao bi caleta. mani se plastike kao i zastite... znam kako se novci cuvaju da ih misevi ne izgrizu
Vidiš, neko nikad cuo a nekom je to normalna stvar.
Pusti sad novce i miševe pa to se cuva u banci! |
|
|
masni
Senior Member
Serbia
2240 Posts
|
Topic |
|