Author |
Topic |
sawitch
Advanced Member
Serbia
40530 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 23/03/2012 : 12:29:28
|
Zavrsen je konkurs za izbor zvanicnog grba KBS Spartanac! Sada cu postaviti sve pristigle radove i varijacije istih pa mozete izabrati vama najbolji. Da vidimo da li se ukusi slazu!
|
Patricia hic mea totus mundus est |
Edited by - sawitch on 28/03/2012 07:58:37
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8586 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 23/03/2012 : 12:35:56
|
Jbte, ovaj prvi grb, klub se zove Spartanac, a autor na grb puknuo gladijatora tipa Murmillo, razlika u nekih 500-600 godina povijesti |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40530 Posts
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25584 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40530 Posts
Posted - 23/03/2012 : 12:58:17
|
quote: Originally posted by manhunter
Onaj sa grckim slovima i zlatnom pozadinom je ok.
Evo objasnjenje pristiglo uz taj grb:
"Prva asocijacija na rec Spartanac je hrabrost i celicna disciplina. Strogost. To su neke osobine koje sam hteo umetnuti u samom simbolu. Želeo sam da sam logo bude jednostavan, jasan, da se dobro vidi i kada je smanjen, na razlicitim pozadinama i materijalima. Stoga umesto cele figure, mišica itd. u centru amblema sam postavio poznati ratni šlem, ali ne viden sa strane, kako je to najcešce upotrebljeno, nego pogledom uperenim u posmatraca. Tako sam hteo da docaram taj trenutak, pogled oci u oci, smelost pred suparnikom, ulivanje straha. Šlem je okružen antickim ornamentom, koji daje neku draž samom simbolu u sredini, pravi ga ozbiljnim, znacajnim (profesionalnost). Ime kluba je ispisano upotrebom stilizovanih latinicnih slova prema starogrckoj alfabeti, kako bi se zaokružila citava prica. To su puna, široka slova, da se upotpuni taj plemeniti i hrabri trenutak. Godina je ubacena pored simbola šlema, kao prvo da se rastereti donji deo amblema, a kao drugo da se upotpuni prazni deo izmedu kruga i šlema. Tako je i stilski bolje, s obzirom da stvara neku tradiciju, nalik na one profesionalne simbole poznatih trgovinskih maraka. Pošto sam hteo da imam balans tekstualnog dela, postavio sam celi naziv kluba iznad samog imena, a mesto kluba ispod. Pošto se radi o šampionskom klubu, t.j. klubu koji se stremi za zlato, sama pozadina i simbol asociraju na zlato i su te boje. Pozadini je dodata mala patina, kako bi se uvecao utisak one antike. Dole ispod je pojednostavljeni amblem u beloj boji, samo šlem, kružni ornament i ime kluba, koliko da se vidi alternativa, t.j. skracena varijanta. "
|
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8586 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 23/03/2012 : 12:58:56
|
quote: Originally posted by sawitch
Ovaj je meni licno bio najbolji!
Slažem se, kratko i jasno, eventualno bih izabrao crnu boju. |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40530 Posts
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
Nivox
Senior Member
Croatia
1314 Posts
Member since 01/11/2011 |
Posted - 23/03/2012 : 13:37:17
|
+ 1 |
Sve što zna za smrt, može se ponovo roditi! |
|
|
1Euro
Advanced Member
12539 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 23/03/2012 : 15:32:01
|
ovaj izgleda ko etiketa za vino, ili za neku flašu.... |
|
|
1Euro
Advanced Member
12539 Posts
Posted - 23/03/2012 : 15:39:05
|
Zavrsen je konkurs za izbor zvanicnog grba KBS Spartanac! Sada cu postaviti sve pristigle radove i varijacije istih pa mozete izabrati vama najbolji. Da vidimo da li se ukusi slazu!
Ovaj mi izgleda super (malo lici na Zagorov znak.....mislim boje...) inace lijepo izgleda, ima oblik grba koji se može našiti na trenirke, majice,....ima silhuetu borca, crvenu boju, koja je ratnicka boja (spartanci su nosili crvene ogrtace) i žuta kao sunce koja znaci nadu,rodenje novog dana (novih uspjeha npr...) i život naravno. Svi ostali grbovi su ili kopije nekakvih fudbalskih klubova, navijackih klubova (Olympiakos,Partizan,... samo malo preradeni) ili kopije grbova iz '70 godina,...sve je to vec videno (passe). Ovaj kojeg sam ja odabrao je nešto originalno, ima smisao,....svi ostali su ili kopije ili etikete za vino, žestoka pica,...ili plod neke mašte nekoga tko je previše igrao "kompjuterske igrice" i kao takvi nemaju veze sa sportom i vašim tek osnovanim klubom. |
|
|
dicmanjac
Senior Member
Croatia
1049 Posts
Member since 23/01/2011 |
Posted - 23/03/2012 : 16:37:51
|
quote: Originally posted by 1Euro
Ovaj mi izgleda super (malo lici na Zagorov znak.....mislim boje...) inace lijepo izgleda, ima oblik grba koji se može našiti na trenirke, majice,....ima silhuetu borca, crvenu boju, koja je ratnicka boja (spartanci su nosili crvene ogrtace) i žuta kao sunce koja znaci nadu,rodenje novog dana (novih uspjeha npr...) i život naravno. Svi ostali grbovi su ili kopije nekakvih fudbalskih klubova, navijackih klubova (Olympiakos,Partizan,... samo malo preradeni) ili kopije grbova iz '70 godina,...sve je to vec videno (passe). Ovaj kojeg sam ja odabrao je nešto originalno, ima smisao,....svi ostali su ili kopije ili etikete za vino, žestoka pica,...ili plod neke mašte nekoga tko je previše igrao "kompjuterske igrice" i kao takvi nemaju veze sa sportom i vašim tek osnovanim klubom.
Hvala ;) |
|
|
1Euro
Advanced Member
12539 Posts
Posted - 23/03/2012 : 18:02:30
|
quote: Originally posted by dicmanjac
quote: Originally posted by 1Euro
Ovaj mi izgleda super (malo lici na Zagorov znak.....mislim boje...) inace lijepo izgleda, ima oblik grba koji se može našiti na trenirke, majice,....ima silhuetu borca, crvenu boju, koja je ratnicka boja (spartanci su nosili crvene ogrtace) i žuta kao sunce koja znaci nadu,rodenje novog dana (novih uspjeha npr...) i život naravno. Svi ostali grbovi su ili kopije nekakvih fudbalskih klubova, navijackih klubova (Olympiakos,Partizan,... samo malo preradeni) ili kopije grbova iz '70 godina,...sve je to vec videno (passe). Ovaj kojeg sam ja odabrao je nešto originalno, ima smisao,....svi ostali su ili kopije ili etikete za vino, žestoka pica,...ili plod neke mašte nekoga tko je previše igrao "kompjuterske igrice" i kao takvi nemaju veze sa sportom i vašim tek osnovanim klubom.
Hvala ;)
Hey, to je tvoj znak!?? Pa eto, nisam znao, a drago mi je da sam pohvalio kolegu forumaša. Nadam se, da su te izabrali kao pobjednickog! |
|
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
Posted - 23/03/2012 : 18:02:45
|
Dobra ideja ali nedovoljno dobro realizovana.
Nelose, podsecan na vazduhoplovni grb :) ima jos par OK varijacija (ovo na primer http://i42.tinypic.com/25u4qrb.jpg ), ali previse genericko.
Slazem se sa mcnom (valjda je na ovaj mislio), najbolji. Jednostavan, bez gradienta, ovo plavo mi je nekako "sportski", ono zeleno vise za pivnicu, ova zlatni/srebrni su mi zabavnijeg karaktera. |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 23/03/2012 : 18:17:40
|
nije za pivnicu nego za Starbucks |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47352 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 23/03/2012 : 18:59:06
|
quote: Originally posted by paro
Jbte, ovaj prvi grb, klub se zove Spartanac, a autor na grb puknuo gladijatora tipa Murmillo, razlika u nekih 500-600 godina povijesti
|
narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
dicmanjac
Senior Member
Croatia
1049 Posts
Member since 23/01/2011 |
Posted - 23/03/2012 : 19:00:37
|
quote:
Hey, to je tvoj znak!?? Pa eto, nisam znao, a drago mi je da sam pohvalio kolegu forumaša. Nadam se, da su te izabrali kao pobjednickog!
Cisto sumnjam,haha. Iako bilo bi super to. :D |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47352 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
|
Cuvam starudije
Senior Member
1935 Posts
Member since 03/02/2012 |
Posted - 23/03/2012 : 20:14:04
|
quote: Originally posted by paro
Ovaj je meni licno bio najbolji!
Slažem se, kratko i jasno, eventualno bih izabrao crnu boju.
Mislio sam da se sa Parom nikada ni oko cega necu sloziti. Definitivno najlepsi, koristite ga u vise boja, ne mora da bude uvek ista. |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 23/03/2012 : 20:18:56
|
Meni osobno je ovo najbolje rijesenje.
|
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22332 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40530 Posts
Posted - 23/03/2012 : 22:19:49
|
Murdoc, ovo je objasnjenje za taj grb: "Maska je imala ulogu da štiti od udaraca te ovdje simbolizuje zaštitu. Kružni oblik grba preuzet je sa tradicionalnih spartanskih štitova koje su koristili u borbama.
Varijanta 1
Crvena boja maske simbolizuje borbenost i snagu. U pozadini se nalazi lambda (obilježje Spartanaca, predstavlja jedinstvo) unutar grba i ovdje predstavlja ravnotežu, ispravno upotrebljenu snagu. " |
|
|
Cuvam starudije
Senior Member
1935 Posts
Member since 03/02/2012 |
|
izivko
Advanced Member
Germany
12761 Posts