forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Titanic 100 godina potonuca15.04.1912.-15.04.2012.
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8205 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 06/04/2012 : 22:12:48  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message
quote:
Originally posted by fishleg

Prema ovom popisu (http://en.wikipedia.org/wiki/Passengers_of_the_RMS_Titanic#Passenger_list na Titanicu je bilo 27 Hrvata, 4 Bosanaca, 5 Slovenaca, 1 Makedonac.

mislim da je hrvata bilo 30, a 27 ih je poginulo
na carpathiji je bilo 76 hrvatskih mornara, vecinom iz rijeke i istre, ali bio je i jedan iz baške vode (navodno - stari mi pricao davno)

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47478 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 06/04/2012 : 22:42:15  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
e to ne bi zna. vjerovatno se vecina njih vozila 3.-om klasom (šta je vjerovatno istinito)

narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

fishleg
Advanced Member

Slovenia
3341 Posts

Member since 03/09/2002

Posted - 08/04/2012 : 00:45:54  Show Profile Show Extended Profile  Send fishleg a Private Message
Clanak u Vecernjem listu o Hrvatima na Titanicu: http://www.vecernji.hr/vijesti/hrvati-titanicu-nikola-lulic-zgrabio-kapu-mornara-spasio-se-clanak-395913

"Your purpose is what you say it is, your mission is the mission you give yourself, your life will be what you created and no one will stand in judgement of it, not now not ever." N.D.Walsch
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 08/04/2012 : 10:25:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message
Ovaj Jalševac, to je bio taj cistac!

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 08/04/2012 : 15:35:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message
quote:
Originally posted by ken2

na carpathiji je bilo 76 hrvatskih mornara, vecinom iz rijeke i istre, ali bio je i jedan iz baške vode (navodno - stari mi pricao davno)

bio sam u dnevniku na Novoj TV gledao vijesti o tom potonucu opcenito, brijem da su rekli da je Milvina Dean (najmlada putnica na Titanicu i posljednja preživjela) bila Hrvatica (podrijetlom).

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47478 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 09/04/2012 : 12:35:15  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by Darth Ivan

quote:

bio sam u dnevniku na Novoj TV gledao vijesti o tom potonucu opcenito, brijem da su rekli da je Milvina Dean (najmlada putnica na Titanicu i posljednja preživjela) bila Hrvatica (podrijetlom).

ne virujen baš u tu informaciju

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47478 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 09/04/2012 : 12:39:37  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by fishleg

Prema ovom popisu (http://en.wikipedia.org/wiki/Passengers_of_the_RMS_Titanic#Passenger_list na Titanicu je bilo 27 Hrvata, 4 Bosanaca, 5 Slovenaca, 1 Makedonac.

zanimljivo je da je Carpathia potopljena u 1. svjetskom ratu. isto ka i California;brod najbliži Titanicu koji se nije obazira na pozive za pomoc

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47478 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 09/04/2012 : 12:46:04  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by radulovic marko

Jebote zamisli koliko moras da si lud, da kupis na aukciji nesto sa tog prokletog broda....Strasno....Risar ne mislim na tebe...

prica se da stvari s potopljenih brodova donose nesricu

Go to Top of Page

Gand
Advanced Member

Croatia
3026 Posts

Member since 20/03/2002

Posted - 09/04/2012 : 19:09:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gand's Homepage  Send Gand a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

quote:
Originally posted by radulovic marko

Jebote zamisli koliko moras da si lud, da kupis na aukciji nesto sa tog prokletog broda....Strasno....Risar ne mislim na tebe...

prica se da stvari s potopljenih brodova donose nesricu

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47478 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 09/04/2012 : 22:54:53  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
ali ja ne prican o razlicitim percepcijama ,nego o stvarima sa potopljenih brodova.
ka i šema da minjanje imena broda nosi nesricu .

Edited by - lwood on 09/04/2012 22:55:30
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47478 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 10/04/2012 : 23:56:25  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
Kruzer koji slijedi tragicnu rutu Titanica nije mogao uploviti
Kruzer MB Balmoral u ponedjeljak nije mogao uploviti u irsku luku Cobh zbog visokih valova. Putnici su rekli da imaju osjecaj da i ovo putovanje prati loša sreca

Kruzer MB Balmoral koji je u nedjelju isplovio na putovanje "tragom Titanica" vec je imao problema. Zbog visokih valova u brod nije mogao uploviti u Cobh u Irskoj, piše Daily Mail. U luku je uplovio s dva sata zakašnjenja, a cijelo je vrijeme u pripravnosti bio i brod za spašavanje u slucaju da je bilo vecih problema. Neki su putnici nakon što je brod konacno uplovio u Cobh rekli kako imaju osjecaj da i ovo putovanje prati loša sreca. Brod je ipak nastavio putovanje kasno navecer.

Na brodu je 1309 putnika. Medu njima su i rodaci žrtava. Kruzer je krenuo iz Southamptona. 15. travnja trebao bi doploviti do mjesta na kojem je prije tocno 100 godina potonuo Titanic i tamo bi trebala biti održana komemoracija. Nakon toga bi brod trebao nastaviti putovanje do New Yorka. Krstarenje je stajalo cak 8000 funti. Tijekom isplovljavanja neki putnici su bili odjeveni u kostime iz doba Titanica, a iako je Balmoral moderni kruzer organizatori ce na 12-dnevnom putovanju putnicima pokušati docarati atmosferu tog vremena

Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 11/04/2012 : 02:56:41  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message
To ko onaj vic "Da je Bruce Wills bio na Titaniku..."

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8292 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 11/04/2012 : 09:37:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message
http://www.index.hr/xmag/clanak/twitter-otkriva-novu-generaciju-idiota-titanic-je-stvarno-postojao/609073.aspx

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 11/04/2012 : 16:22:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message
quote:
Originally posted by Tutta

kobno za titanic je bilo sto je pokusao da skrene! da je ravno udario u led,bio bi samo sprijeda ostecen i to nebi toliko strasno bilo,zatvorili bi prednji kraj.a vako je sa izbjegavanjem bio ostecen uz duzinu,nekih 60,70 metara. a da je u splitskom skveru pravljen,isplovio bi tek u 6 il 7 mjesecu.i u to toba nema tako juzno leda.

da su išli nekom drugom rutom a ne ovom gdje je postojala velika mogucnost sudara s ledenim bregovima, to bi bilo skroz eliminiralo ovo što se dogodilo. glavni krivac je kapetan, koji je odlucio da se skrene kracom rutom, i tako su došli na to podrucje gdje je postojala velika mogucnost sudara sa ledenim bregovima (što se kapetan nije sjetio). još tome valja nadodat da je brod plovio više od 20 cvorova kaj se brzine tice.

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 11/04/2012 16:24:47
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47478 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 12/04/2012 : 00:14:22  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
taj brod nije zanimljiv ka Titanic .ka ni mnoštvo brodova šta je potonilo i šta se potapa po Bangladešu ili Indoneziji i slicno.
Titanic je simbol,a ne samo brod.

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 12/04/2012 : 00:36:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message
quote:

prije par godina,potopila se "estonia" u istocnom moru,oko 900 mrtvih. ja se pitam,da snime film o tom dogadjaju,glavna uloga leonardo di caprio,bili se o tome onda pricalo kao o titanicu.jedno i drug su tragedije, samo titanic su nam utupili u glavu.

ne moraju oni snimit taj film a da u glavnoj ulozi bude DiCaprio, može i netko drugi
šalu na stranu, moglo bi se rec da je Cameronov film popularizirao tu tragediju o potonucu ovog prekooceanskog broda. ali, da ti budem iskren, glavni razlog zašto se meni cijela stvar uopce svida je to što je cijela ta tragedija odlicno prikazana, tj. baš onako kako se sve i dogodilo. a onu nazovi romansu u filmu ne šljivim ni 5%. glavni razlog (kako ja to vidim) zašto se DiCaprio i Winslet danas pamte po tim ulogama jest to što su im iste bile ajmo rec startna putanja, odnosno ono što im je donijelo medunarodnu slavu i popularnost.

ali kad bi se išlo snimat potonuce "Estonije" sa DiCapriom u glavnoj ulozi...ne znam, po meni bi sve generalno ovisilo o tome kako ce film bit napravljen. za "Titanic" sam rekao - lijepo snimljeno, lijepo prikazane scene potonuca...za ovo drugo trebamo tek vidjet što ce bit. DiCaprio je po meni nakon "Titanica" do danas izgubio tu popularnost više-manje (iskreno, pamtim ga još jedino u "Bande New Yorka" i to je to), tako da baš nisam siguran da bi bila neka velika stvar kad bi on bio u toj ulozi, mislim da može i netko drugi i sve bi opet bilo ok.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 12/04/2012 : 00:42:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message
quote:

taj brod nije zanimljiv ka Titanic .ka ni mnoštvo brodova šta je potonilo i šta se potapa po Bangladešu ili Indoneziji i slicno.

razlog zašto taj dogadaj i danas privlaci pozornost je taj što je to bio jedna od najvecih nesreca u povijesti pomorstva, sa više od 1500 stradalih putnika i clanova posade. plus toga, Titanic je bio najveci i najluksuzniji brod toga vremena, težak 46000 tona, sa dvostrukim dnom.
iako na sve to valja nadodati da je definitivno i Cameronov film pridonio interesu ljudi za taj dogadaj.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 12/04/2012 : 01:47:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
quote:

quote:

kobno za titanic je bilo sto je pokusao da skrene! da je ravno udario u led,bio bi samo sprijeda ostecen i to nebi toliko strasno bilo,zatvorili bi prednji kraj.a vako je sa izbjegavanjem bio ostecen uz duzinu,nekih 60,70 metara. a da je u splitskom skveru pravljen,isplovio bi tek u 6 il 7 mjesecu.i u to toba nema tako juzno leda.

da su išli nekom drugom rutom a ne ovom gdje je postojala velika mogucnost sudara s ledenim bregovima, to bi bilo skroz eliminiralo ovo što se dogodilo. glavni krivac je kapetan, koji je odlucio da se skrene kracom rutom, i tako su došli na to podrucje gdje je postojala velika mogucnost sudara sa ledenim bregovima (što se kapetan nije sjetio). još tome valja nadodat da je brod plovio više od 20 cvorova kaj se brzine tice.

da...kapetan je htio oborit rekord...

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47478 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 12/04/2012 : 12:32:46  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:

razlog zašto taj dogadaj i danas privlaci pozornost je taj što je to bio jedna od najvecih nesreca u povijesti pomorstva, sa više od 1500 stradalih putnika i clanova posade. plus toga, Titanic je bio najveci i najluksuzniji brod toga vremena, težak 46000 tona, sa dvostrukim dnom.
iako na sve to valja nadodati da je definitivno i Cameronov film pridonio interesu ljudi za taj dogadaj.

ma dobro on je od toga napravia ljubavnu dramu.

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 12/04/2012 : 17:18:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message
quote:

...s elementima katastrofe. i upravo taj drugi element je ono što mene najviše interesira kod ovog filma.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8205 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 12/04/2012 : 17:29:09  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message
quote:

quote:

...s elementima katastrofe. i upravo taj drugi element je ono što mene najviše interesira kod ovog filma.

preksinoc gledao cameronov dokumentarac o istraživanju titanika, jako zanimljivo, strucnjaci koji racunaju, rade modele, pretpostavljaju, raspravljaju....
u jednom dijelu cameron prica kako je došlo do snimanja titanika
i kaže: kad su sve zbrojili, došli su do cifri da te boli glava i trebalo je uvjeriti producente da daju nekih 200tinjak milijuna dolara
i on je napravio prezentaciju fotorealisticnih slika jednog engleza koji cijeli život slika motive titanika i nakon 10 slajdova im rekao:
romeo i julia na ovom brodu
i prošlo je

mislim da su na kraju uložili preko 300 milijuna u snimanje

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 12/04/2012 : 17:41:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message
quote:

mislim da su na kraju uložili preko 300 milijuna u snimanje

jesu premda je glumcima bilo jako teško (hladna voda etc.), Winslet je nešto bila govorila u vezi toga, i spominjala (mislim) nešto kao da više nece suradivat s Cameronom ukoliko ne dobije vecu placu.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 12/04/2012 : 20:18:24  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
Baš sam u subotu u Cinestaru od 11:30 pogledao "Titanic" 3D verziju. Prvi put sam ga gledao prije tocno 14 godina, kasnije još jednom na TV-u, ali bezveze je to gledati na malom ekranu. Ovaj put sam film najbolje doživio, a i bio sam jedini gledatelj u dvorani. Dobar je to osjecaj kao da je cijela dvorana samo tvoja, i film puštaju samo za tebe.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47478 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 12/04/2012 : 21:00:41  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by dsormaz1

Baš sam u subotu u Cinestaru od 11:30 pogledao "Titanic" 3D verziju. Prvi put sam ga gledao prije tocno 14 godina, kasnije još jednom na TV-u, ali bezveze je to gledati na malom ekranu. Ovaj put sam film najbolje doživio, a i bio sam jedini gledatelj u dvorani. Dobar je to osjecaj kao da je cijela dvorana samo tvoja, i film puštaju samo za tebe.

ludnica. onaj dio kad pocne kaos i je doživljaj gledat na velikom ekranu.

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 12/04/2012 : 22:46:39  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
Baš zato sam i htio to još jednom pogledati na velikom ekranu i u 3D verziji. Uživancija. Pogotovo je bio poseban dojam kad si sam u dvorani. Imaš osjecaj kao da je cijela dvorana tvoje vlasništvo i film puštaju samo za tebe. Osjecaš se ko car!
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.31 seconds. Snitz Forums 2000