forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 01-05.
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Tutta
Advanced Member

Germany
32400 Posts

Member since 19/02/2010

Posted - 01/05/2012 : 11:45:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Tutta a Private Message
zasto volite il mrzite 1.svibanj/maj?

+IN HOC SIGNO VINCES+

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 01/05/2012 : 11:57:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25255 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 01/05/2012 : 12:07:06  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Ja sam bio ubedjen da je 1. maj prilika da radnicka klasa traži veca prava, da se bori za bolje uslove na poslu, plate i sl.(?)

A inace sam i dalje ubedjen da se samo u Srbiji ovako nešto praznuje TRI dana.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Sprevar
Starting Member

33 Posts

Member since 02/04/2011

Posted - 01/05/2012 : 12:12:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Sprevar a Private Message
quote:
Originally posted by Mairosu

1+
Go to Top of Page

Andrej
Senior Member

Croatia
1557 Posts

Member since 15/03/2010

Posted - 01/05/2012 : 12:16:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Andrej a Private Message
Iskreno,meni je dan ko i svaki drugi....
Po nicemu mi se ne razlikuje od ostatka tjedna....

"War will cease when we refuse to fight"
Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16375 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 01/05/2012 : 12:21:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message
quote:
Originally posted by manhunter

Ja sam bio ubedjen da je 1. maj prilika da radnicka klasa traži veca prava, da se bori za bolje uslove na poslu, plate i sl.(?)

Istina, umesto da ljude izadju na ulice i traze svoja prava, oni rostiljaju.
Negde sam procitao da je u Titovo vreme ljudima 1. maj prikazivan upravo ovako kako ga danas "slavimo" i da ljudi, jednostavno, ne znaju pravi znacaj tog dana.

Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic
https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
Go to Top of Page

Kojot
Advanced Member

Switzerland
4098 Posts

Member since 21/12/2008

Posted - 01/05/2012 : 12:23:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Kojot a Private Message
Meni takodje,ovde u ovom gradu gde ja zivim,i nije praznik,sobzirom da je radni dan,kao i svaki drugi.Dok u drugim delovima Svajcarske 1.maj je neradni dan!
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 01/05/2012 : 12:27:22  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message

quote:
"Danas slavimo Prvi maj, Medunarodni dan radnika - ali pravi 'dan radnika' biti ce onaj kada se svi radnici svijeta oslobode robovlasništva i kada postanu partneri, a ne zaposlenici koji rade za place. To ce biti Medunarodni dan radnickog oslobodenja i zaista ce zaslužiti da bude slavljen diljem svijeta.

Kakvo znacenje ova proslava danas ima, kada se radnici u svakom djelu svijeta i dalje moraju pokoravati placama koje kontroliraju njihove živote i njihove slobode? Da li osoba zaista može imati slobodu ako je prisiljena robovati nekom drugome? Da li postoji ikakav smisao u životu covjeka, ako su sve njegove materijalne i esencijalne potrebe, dnevna i mjesecna primanja, pa i život njegove djece - u rukama nekog drugog?

Sloboda covjeka ne može biti kompletna sve dok on nije emancipiran od svih oblika izrabljivanja i pritiska, bez obzira iz kojih pravaca isti dolazili. Sloboda može nastupiti tek onda kada je pojedinac u potpunoj kontroli nad svim svojim potrebama, jer nikada nece moci biti slobodan sve dok je barem jedna od tih potreba u rukama nekog drugoga.

Prava revolucija eliminira sve forme izrabljivanja na kojima su izrabljivacka društva izgradena, ukljucujuci i libijsko društvo u ovom trenutku. Osnove eksploatacije koje libijskom stanovniku danas uskracuju slobodu moraju biti uništene.

Braco... revolucija nije vojni udar, niti preuzimanje politickih funkcija od jedne skupine kako biste ih predali drugoj, prava revolucija prokazuje osnove represije nad društvom i uklanja ih.
Ona napada bastion eksploatacije i uništava ga, to je prava revolucija.
Revolucija prokazuje represiju po pitanju kontrole sredstava proizvodnje, kao i nepoštene odnose medu ljudima - revolucija uništava te odnose, samo to je prava revolucija.

Svaki pokret promjene koji samo preuzima fotelje moci od druge skupine, razbacuje se sa sloganima i ostavlja korijen izrabljivanja u društvu netaknut - to je fašisticki puc, pokret ogranicene svrhe, pokret bez povijesnog utjecaja na život ljudi.

Svugdje covjek žudi za slobodom i spreman je umrijeti za slobodu. Cijelu svoju povijest ljudi se bore za slobodu, kako bi mogli živjeti u sreci, jer da bi covjek bio sretan, prije svega mora biti slobodan. Covjek se mora boriti protiv onih koji ga porobljavaju - mora biti slobodan u životu, slobodan da jede što želi, da se oblaci kako želi, slobodan da živi kako želi... to je slobodan covjek koji živi u sreci.

Diljem svijeta imamo reformativne i površne pokušaje da se zadovolje radnici, da im se da ponešto participacije u upravljanju ili vlasništvu, da im se daje dio profita ili da im se povisuju minimalne place. Svi ti pokušaji su jedna obicna iluzija i u konacnici cilj je prevariti radnike.

Radnici kao sudionici u upravljanju

Svjesna osoba ne prihvaca ove lažne pokušaje reforme i shvaca kako ce isti pokušaji završiti kao potpuni neuspjeh. Radnik ne treba biti sudionik u upravljanju, on mora biti upravitelj. Radnici bi trebali u potpunosti preuzeti upravljanje.

Jer ako je najbolja pozicija za radnika u današnjem svijetu samo sudioništvo u upravljanju... pokušajmo onda definirati tko je zapravo upravitelj. On je onaj koji radnike izrabljuje i pritom ih izrabljuje na nacin da im dopušta da sudjeluju u upravljanju. Jedino radnici mogu biti upravitelji, jedino tako mogu biti slobodni.

Radnici tvore ogromnu vecinu ovog svijeta i stoga imaju pravo na slobodu i srecu. Tko kaže da radnici moraju živjeti pod izrabljivanjem zauvijek? Oni moraju postati upravitelji - bez ikakvih partnera. Lažni režimi danas glume kako su progresivni zato jer radnicima daju dio profita, ali od kuda taj profit dolazi? Radnici imaju apsolutno pravo na sav profit jer profit je proizvod njihova teškog rada u procesu proizvodnje.

Davanjem ovih socijalnih beneficija, direktno ili indirektno, nastoji se natjerati radnike da zaborave na cinjenicu da sav profit pripada njima i samo njima.
Radnik je proizvodac i pravo je proizvodaca da konzumira vlastiti proizvod... ali radnici proizvode, a drugi konzumiraju njihove proizvode, dok radnicima samo ostaju ostaci.

Sve dok radnici ne preuzmu sve tocke proizvodnje i sve dok sav profit ne bude samo u njihovim rukama, biti ce i dalje izrabljivani.

Ovaj poziv na oslobodenje radnika diljem svijeta dolazi iz Libije, prve svjetske Džamahirije. To bi bio pravi dan oslobodenja, kada bi i libijski radnici postali upravitelji, a ne zaposlenici za place. To bi bio dan vrijedan povijesne proslave.

Bez delegacije u obrani slobode

Rezolucija na narodnoj konferenciji donijela je odluku o povecanju minimalne place u Libiji. Unatoc cinjenici da je narodna konferencija donijela odluku u skladu s aktualnim situacijama i cinjenici da je tu odluku podržalo narodno vijece i druga vijeca u Libiji, ja vam ovim putem porucujem da nemate što slaviti povecanje minimalne place i da nemate potrebe biti zadovoljni podjelom profita ili sudjelovanjem u upravljanju - revolucija se mora nastaviti dalje, sve dok radnici u potpunosti ne preuzmu svu kontrolu nad upravljanjem svih kompanija i institucija u kojima danas rade.

Radnici, svaku beneficiju koju dobivate putem rezolucija ili zakonodavnih odluka je usluga koju vam daju drugi. Slobodan covjek ne može živjeti ako duguje usluge nekom drugome, jer tada je inferioran.

Beneficije koje vam daju razne rezolucije i zakonodavne odluke uvijek vam mogu biti ukinute od strane istih onih tijela koja su vam ih i dali, ili to tijelo može biti zamjenjeno s nekim drugim koje ce vam opet oduzeti te beneficije. Prave beneficije dobiti cete samo popularnom revolucijom i kada preuzmete upravljanje tamo gdje sada radite.

U arapskim državama koje su jednom bile progresivne, ili u bilo kojoj drugoj državi na svijetu, radnici su izgubili sve beneficije jer se raspala revolucionarna administracija ili ju je zamijenila neka nova. Nitko vam nece dati slobodu, morate se sami izboriti za nju, cak i po cijenu smrti.

Pokret u kojem sudjeluje i libijski narod mora se kretati prema ovim povijesnim ciljevima, kako bi stvorili uvjete za novu civilizaciju. Radnici moraju biti dobro organizirani. Krajnje je vrijeme da se radnici revolucijom oslobode svojih izrabljivaca.

Uništavanje baza izrabljivanja - put ka slobodi

Tko vas je osudio na siromaštvo i nazadnost? Tko vas je osudio da budete potlacena klasa prema drugoj superiornoj klasi? Tko je odlucio preuzeti sve vaše potrebe? Naravno, nije Bog... Bog je pravedan. On vas nikada ne bi osudio na ovakav jad i bijedu. Društvo izrabljivanja i eksploatacije vas je stavilo ovdje, baze tog sustava valja revolucijom razmontirati kako bi se došlo do slobode.
Došlo je vrijeme da se i mentalno pripremite na to - da preuzmete cijelu proizvodnju, da sve bude samo u vašim rukama.

Ove nove slogane vam dajem da o njima malo razmislite. Ovaj poziv, poziv na oslobodenje i slobodu radnika mora glasno odjeknuti iz Džamahirije, toliko glasno da ga cuju svi radnici svijeta.
Kada preuzmete svu vlast i izvršite svoju revolucionarnu misiju, tada ce se i drugi radnici diljem svijeta ugledati na vas, i oni ce preuzeti svoja sredstva proizvodnje.

Svi siromašni i izrabljivani radnici ove arapske zemlje moraju postati slobodni. Kada se radnici oslobode, oni ce biti pravi gospodari ove zemlje... i oni ce biti sila koja ce se braniti od svakog neprijatelja.

Stoga, na ovaj dan šaljem ovu poruku - kada radnici budu potpuni vlasnici, kada konzumiraju sami ono što proizvedu i kada budu kontrolirali sve etape procesa proizvodnje, onda zaista mogu slaviti ovaj dan.
Radnici Libije moraju ostvariti ovu misiju i ne osvrtati se na propagandu. Vaša revolucija ne smije dati nikakve isprike neprijateljima radnika.

Vjerujem da vi to možete, da se možete organizirati i ne dati neprijateljima radnika priliku. Kada to postignete pokazati cete izrabljivacima, reakcionarima, imperijalistima i neprijateljima unikatnu situaciju koja se dogada u Libiji.
Porucujem vam sve ovo kako bi vi sada preuzeli odgovornost na sebe. Uvjeravam vas kako je moja dužnost, i dužnost mojih kolega, iskljucivo voditi revoluciju samo kako bi i sami sudjelovali zajedno s vama u oslobodenju i kako bi svi zajedno mogli ostatak života živjeti u sreci"
- Muammar Gaddafi.

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde

Edited by - mr murdoc on 01/05/2012 12:33:08
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4353 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 01/05/2012 : 12:55:44  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message
quote:

Cuti, moglo je da bude da i 14. maja slavimo Srpski Prvi maj.
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7652 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 01/05/2012 : 13:05:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message
quote:

Nije samo u Srbiji.

Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25255 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 01/05/2012 : 13:10:34  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:
Originally posted by dessa

quote:

Cuti, moglo je da bude da i 14. maja slavimo Srpski Prvi maj.

Ovo je mnogo dobro!

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25255 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 01/05/2012 : 13:11:27  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:
Originally posted by selanne

quote:

Nije samo u Srbiji.

Ajde, u bivšoj YU onda.

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
37956 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 01/05/2012 : 13:27:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message
Nasa nova (fascio) vlada ionako kani izbrisati 2. maj i 2. januar kao praznika.

Kod nas se praznuje 2 dana (1. i 2. maj), ali se vise lozi na kresove u noci 30. aprila nego rostiljada.

A ko danas jos stiti radnicku klasu.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47107 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 01/05/2012 : 13:56:05  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by Tutta

zasto volite il mrzite 1.svibanj/maj?

ono, simpatican dan,al ništa posebno

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47107 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 01/05/2012 : 13:57:27  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by selanne

quote:

Nije samo u Srbiji.

Ajde, u bivšoj YU onda.

u HR je samo danas praznik . u SLO je i sutra,za Srbiju nisan ni zna da je 3 dana

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 01/05/2012 : 15:03:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
Ja sam odradio plecku za dorucak, ceka se rostilj za rucak. :D A i uranio sam, digla me cera u 3AM da gledamo pepu praseta.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 01/05/2012 : 15:11:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message
Što god o njoj mislili, u doba Juge su radnici imali neka prava i ugled, od sindikata i sindikalnih putovanja (team-building!) preko zimnica i K-15 do poštovanja njihovog posla, i prvi maj je stvarno bio praznik rada. U Hrvatskoj su u 90-ima pokušali ukinuti radnike kao pojam i zamijeniti ih djelatnicima i posloprimcima, sindikalisti su se redom prodali za sinekurice, sinekure i sinekurcine, i nekako je smisao praznikovanja 01. 05. ubijen. Pa se danas sve svodi na porciju graha u Maksimiru i srdela na Marjanu, uz nekakvu kao prosvjednu kolonu ulicama u sponzoriranim majicama i šiltericama na kojima piše Konzum. Tako da još uvijek imamo formu ispražnjenu od stvarnog sadržaja.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 01/05/2012 : 15:29:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message
U Splitu i Osijeku umalo tucnjave zbog graha

Trljam ruke.
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 01/05/2012 : 15:35:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
I ja bih se potukao da mi na prvi maj iznesu pasuljcinu !!!!!!! Kamo prase, majku vam jebem ?!?!?!?!

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47107 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 01/05/2012 : 15:36:20  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by Zlotvor

zar je ovo cudno? ako trecina stanovništva HR živi ispod ili na granici siromaštva,ako je petina nezaposlenih,ako su place takve kakve jesu,ako 70% domacinstava jedva provuce misec,cudno je da nije bilo i mrtvih.

Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 01/05/2012 : 15:39:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message
quote:

I ja bih se potukao da mi na prvi maj iznesu pasuljcinu !!!!!!! Kamo prase, majku vam jebem ?!?!?!?!

Zvuci smišno, ali ovu san vijest moga komotno stavit u onaj topic "mislim da smo na dobro putu u PM".
Neki dan zovem cacu da mu rodendan cestitan (sa zakašnjenjem, naravno) i ono, standardno, pitan što ima doli. Kaže stari: "A evo... Taman došli radnici od Elektre da promine žice u trafostanici, neko sinoc pokra pa nemamo struje."

Pa ti vidi na što je narod doša...

Trljam ruke.
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 01/05/2012 : 15:40:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
quote:

Neki dan zovem cacu da mu rodendan cestitan (sa zakašnjenjem, naravno) i ono, standardno, pitan što ima doli. Kaže stari: "A evo... Taman došli radnici od Elektre da promine žice u trafostanici, neko sinoc pokra pa nemamo struje."

I to je novo ? Pa cigani na NBG godinama kradu kablove :D :D :D :D :D

Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 01/05/2012 : 15:41:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

quote:

zar je ovo cudno? ako trecina stanovništva HR živi ispod ili na granici siromaštva,ako je petina nezaposlenih,ako su place takve kakve jesu,ako 70% domacinstava jedva provuce misec,cudno je da nije bilo i mrtvih.

Pisali smo u isto vrime. That's my point

Trljam ruke.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47107 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 01/05/2012 : 15:42:44  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:

Zvuci smišno, ali ovu san vijest moga komotno stavit u onaj topic "mislim da smo na dobro putu u PM".

pih,ovde u mom kvartu je neko pokupia šahtu,ej šahtu ,onu veliku tešku,vjerovatno je i pretopljena dosad.
samo nema happy enda ko u tvojoj prici,stoji rupa dok neko ne upadne i slomije nogu.

Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 01/05/2012 : 15:44:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message
quote:

I to je novo ? Pa cigani na NBG godinama kradu kablove :D :D :D :D :D
Da u Beogradu, ili bilo kojoj urbanoj sredini, ili nekom gradilištu di je to manje-više ucestala pojava. Ali ovo je selo od cca 1500 žitelja. Kod nas ni cigosi to nisu radili...

Trljam ruke.
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 01/05/2012 : 15:46:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

pih,ovde u mom kvartu je neko pokupia šahtu,ej šahtu ,onu veliku tešku,vjerovatno je i pretopljena dosad.
samo nema happy enda ko u tvojoj prici,stoji rupa dok neko ne upadne i slomije nogu.

Glupo mi se smijat na ovo, ali brate ima san clanak od Zadarskog lista iz '99. di je ekipa iscupala 30 i nešto šahti i odnila liku na sirovinu. Ali intervju od lika šta je zaprimia "materijal" je za krepat

Trljam ruke.
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000