Author |
Topic |
cercil
Junior Member
406 Posts
Member since 26/02/2009 |
|
Nivox
Senior Member
Croatia
1314 Posts
Member since 01/11/2011 |
Posted - 15/05/2012 : 11:23:23
|
Inece slušam hardcore punk i srodnu muziku i u tim sam vodama oko 20 godina, pjevam u bendu i sl. Ali, ono što mi Lepa Brena predstavlja u životu nadilazi svu ostalu glazbu. Kad sam ja bio klinac u kuci su se slušali svi jugoslovenski pjevaci i pjavacice, na celu sa Lepom Brenom. Poštujem umjetnike poput Halida Bešlica, Gorana Bregovica, Miše Kovaca, Zdravka Colica itd. itd...i oni su kao dio kulture našeg podneblja bili i ostat ce sastavni dio mojeg (naših) života, ali me njihov trenutni rad ne zanima. No Lepa Brena uvijek mi je privlacila pažnju. Nakon rata i svih sranja koja su se dogadala na našim prostorima bilo je malo izgledno da ce Lepa Brena više ikad doci u Zagreb. U to vrijeme (izmedu 1995 i 2000.) sa desetak prijatelja (punk ekipa) dogovorio sam se da cemo ici na Lepu Brenu ako ikad dode u Zagreb. Kako su godine prolazile a rat je ostajao iza nas bilo je sve izglednije da ce i taj dan doci. I došao je. Lepa Brena imala je potvden koncert u Zagrebu 13.06.2009. Naravno/nažalost svi moji frendovi su odustali. No ja sam odlucio otici na koncert (sa curom, sestrom, sestricnom i 2 frenda) koji sam cekao godinama. I nije mi žao. Bio je to odlican koncert. Iako sam bio na 1000 koncerata, na ovakvom nikad nisam bio. Lepa Brena je za mene najveca zvijezda regije zadnjih 30 godina.
|
Sve što zna za smrt, može se ponovo roditi! |
|
|
Zlotvor
Advanced Member
7094 Posts
Member since 03/02/2010 |
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Member since 28/02/2004 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38019 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
fikus
Senior Member
1966 Posts
Member since 02/11/2010 |
Posted - 15/05/2012 : 15:07:42
|
quote: Originally posted by mamlaz
stulic i azra
Svaka cast!
ps "Ravno do dna" je jedan od najboljih live albuma u Jugi (tu spada i "Koncert kod Hajducke cesme")
|
always progressive, never conventional! |
Edited by - fikus on 15/05/2012 15:12:53 |
|
|
ordell
Senior Member
Slovenia
1899 Posts
Member since 20/08/2006 |
Posted - 15/05/2012 : 15:24:28
|
Danas ih ima više za koje se smatra da su zvezde regiona ali nekada je to bila samo Lepa Brena. Ako usporedjujemo, Ceca danas jeste velika ali Breni u ona vremena nije ni do koljena. |
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Member since 28/02/2004 |
Posted - 15/05/2012 : 16:26:50
|
quote: Originally posted by fikus
stulic i azra
Svaka cast!
ps "Ravno do dna" je jedan od najboljih live albuma u Jugi (tu spada i "Koncert kod Hajducke cesme")
kada ces do Rijeke? pive se hlade:) |
Mrzim mrznju! |
|
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6224 Posts
Member since 29/02/2012 |
|
fikus
Senior Member
1966 Posts
Member since 02/11/2010 |
Posted - 15/05/2012 : 19:24:22
|
quote: Originally posted by fikus
stulic i azra
Svaka cast!
kada ces do Rijeke? pive se hlade:)
Svakako se cujemo ovih dana. |
always progressive, never conventional! |
|
|
kerber
Senior Member
Fyro Macedonia
1723 Posts
Member since 22/03/2006 |
Posted - 16/05/2012 : 00:36:33
|
Zdravko Colic,preko 40 godina na vrhu. A nikako mi nije jasno kako moze Lepa Brena da bude na vrhu?Na silu se odrzavala zadnjih godina preko Pink televizije,preko 3-4 emisije je bila glavni gost i pjevuckala je mile voli disko i cacak,i jos bi ih pjevala da nije bio onaj jedini album posle toliko godina.
Usput jednu molbu,moze li mi neko dati link ili bilo kakvu informaciju za prvo pjevanje Colica pred Tita,pjesma "Druze Tito mi ti se kunemo"U jednoj emisiji je objasnjavao kako je prvi put izasao pred Tito i ispjevao tu pjesmu,kaze,noge su mi se tresle,bio sam uplasen,tada je i Tito po prvi put cuo tu pjesmu.Bas me zanima kako je izgledalo sve to. |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17011 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 16/05/2012 : 09:26:01
|
quote: Originally posted by cercil
A gde je Drordje Balasevic na listi?
Ma ne treba on ni biti tu, kao i još neki, kod nas je pojam "zvijezda" malo izopacen, recimo u HR je zvijezda izvjesni "Modni Macak" |
|
|
Nivox
Senior Member
Croatia
1314 Posts
Member since 01/11/2011 |
Posted - 16/05/2012 : 10:51:40
|
quote: Originally posted by velka031
Ma ne treba on ni biti tu, kao i još neki, kod nas je pojam "zvijezda" malo izopacen, recimo u HR je zvijezda izvjesni "Modni Macak"
Modni Hracak! |
Sve što zna za smrt, može se ponovo roditi! |
|
|
pravedni
Advanced Member
Serbia
4057 Posts
Member since 03/12/2009 |
|
masni
Senior Member
Serbia
2240 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 16/05/2012 : 21:47:37
|
quote: Originally posted by C Celtic
Stvarno je deplasirano porediti silikonske kalašture sa velicinama kao što su Gibonni i Toše
Tose, o pokojniku sve najbolje , ali buraz da nisi slucajno jutros pio caj od ajducke trave. Brena je ne prevazidjena, ljudi ona je bila prvi ex yu BREND, Muzika, filmovi, beszevi, torbice , zvake.... |
Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens |
Edited by - masni on 16/05/2012 21:49:59 |
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 17/05/2012 : 21:46:45
|
Lepa Brena nikad nije bila kurveštija, poput Cece ili Severine... NA nju je cijela JNA drkala ali niko je nije obescastio, dok ostale spermuše takamice koja ce više da primi i proguta... PA Cecu je vlastiti muž ošišao zbog kurvanja, a kako Severina guta nemoram vam pisat...
O Breni nikad ništa loše nije pronadeno- ja bi se naprimer ogrno u kožun crnog davola da izbavim svoje roditelje iz pakla...
O Coli se pisalo, da su ga dovezli na urgencu sa bocom u pakšu... Pricalo se i da su Cola i Brega ljubavnici- znate kako je to- momci su imali tu privilegiju da putuju u London- a tamo su sigurno culi da je biti nastran poput Elton Džona ili Merkurija- IN...
LEPA BRENA bila je svojevremeno podrucje od posbene državne skrbi...
Pjevala je cak i za kolektiv slovenske firme ELAN- primera radi- nastupla je po citavaj zemlji- neumorno... Držala je dva koncerta dnevno- a nikad jeftino izgledala nije... Našla si momka- sportistu, osnovala obitelj- time davala lep primer svim devojkama diljem domovine...
Ceca pak - primera radi- porucuje svojim obožavateljicima da si nadu momke kriminalce, da trpe i batine ako treba, da budu nesretne, da prave abortuse, da se ubijaju od alkohola i slicne gadosti...
Dok BRENA nikad nije navodila na banalitete- njena poruka uvijek je bila- ljubav i samo ljubav- za šire mase...
Dok se MIle školuje u gradu slušajuci rokenrol , ona ga ceka kuci na selu voljna, zdrava i prava, održavajuci kondiciju dipajuci u kolu...
|
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Posted - 17/05/2012 : 22:09:05
|
quote: Originally posted by manhunter
Meni od ovih najviše paše Gibonni.
A ako uzmemo u obzir ko može da okupi najviše ljudi na koncertu, najveca zvezda je Ceca. Pa onda Merlin i Cola.
Eh sad, Ceca makar je dosad napunila dvatri put Marakanu, ipak je to malo za Brenin kocert u Sofiji sa sve helikopterom...
Ceca je sad izduvala kafanski nastup u Frankfurtu, dok Brena ko od šale napuni dvoranu u Ljubljani... |
|
|
1Euro
Advanced Member
12484 Posts
Member since 17/07/2008 |
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Posted - 17/05/2012 : 22:37:14
|
quote: Originally posted by 1Euro
A gdje je kralj Balkana Mile Kitic?
Mile Kita je kralj njemackih i švicarskih prcvarnica, ovde na dinaridima u civilizaciji, može pjevat samo šofercinama ai to samo ako su uz njega zgodne plesacice da ih se može drpat za guzicu... Osim toga on je narkoman... |
Edited by - KRAS on 17/05/2012 22:41:58 |
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Posted - 17/05/2012 : 22:55:35
|
eto zaboravio sam Ðoleta iako sam ga mislio staviti na listu kao i Merlina.. |
|
|
Zagor-te-nay
Senior Member
Croatia
2456 Posts
Member since 03/05/2006 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47141 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 18/05/2012 : 00:12:29
|
quote: Originally posted by KRAS
Lepa Brena nikad nije bila kurveštija, poput Cece ili Severine... NA nju je cijela JNA drkala ali niko je nije obescastio, dok ostale spermuše takamice koja ce više da primi i proguta... PA Cecu je vlastiti muž ošišao zbog kurvanja, a kako Severina guta nemoram vam pisat...
O Breni nikad ništa loše nije pronadeno- ja bi se naprimer ogrno u kožun crnog davola da izbavim svoje roditelje iz pakla...
O Coli se pisalo, da su ga dovezli na urgencu sa bocom u pakšu... Pricalo se i da su Cola i Brega ljubavnici- znate kako je to- momci su imali tu privilegiju da putuju u London- a tamo su sigurno culi da je biti nastran poput Elton Džona ili Merkurija- IN...
LEPA BRENA bila je svojevremeno podrucje od posbene državne skrbi...
Pjevala je cak i za kolektiv slovenske firme ELAN- primera radi- nastupla je po citavaj zemlji- neumorno... Držala je dva koncerta dnevno- a nikad jeftino izgledala nije... Našla si momka- sportistu, osnovala obitelj- time davala lep primer svim devojkama diljem domovine...
Ceca pak - primera radi- porucuje svojim obožavateljicima da si nadu momke kriminalce, da trpe i batine ako treba, da budu nesretne, da prave abortuse, da se ubijaju od alkohola i slicne gadosti...
Dok BRENA nikad nije navodila na banalitete- njena poruka uvijek je bila- ljubav i samo ljubav- za šire mase...
Dok se MIle školuje u gradu slušajuci rokenrol , ona ga ceka kuci na selu voljna, zdrava i prava, održavajuci kondiciju dipajuci u kolu...
Hiljadu mi presadenih rožnica Darkwooda! jel ti ovo ozbiljno il se sprdaš? |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47141 Posts
Posted - 18/05/2012 : 00:13:54
|
quote: Originally posted by 1Euro
A gdje je kralj Balkana Mile Kitic?
Mile Kita je kralj njemackih i švicarskih prcvarnica, ovde na dinaridima u civilizaciji, može pjevat samo šofercinama ai to samo ako su uz njega zgodne plesacice da ih se može drpat za guzicu... Osim toga on je narkoman...
cekaj, jel ovo topic o estradnjacima ili kongregacija za proglašavanje svetaca?? |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Posted - 18/05/2012 : 12:42:13
|
quote: Originally posted by lwood
Hiljadu mi presadenih rožnica Darkwooda! jel ti ovo ozbiljno il se sprdaš?
ma jok, kakva sprdnja...
nbego, da te neki vanzemaljac sutra priupita- decko imate li vi u ovu zemlju neko žemsko- šta ceš mu reci...? |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47141 Posts
Posted - 18/05/2012 : 13:44:30
|
quote: Originally posted by lwood
Hiljadu mi presadenih rožnica Darkwooda! jel ti ovo ozbiljno il se sprdaš?
ma jok, kakva sprdnja...
nbego, da te neki vanzemaljac sutra priupita- decko imate li vi u ovu zemlju neko žemsko- šta ceš mu reci...?
zarobicu ga i stavit na aukcije. |
|
|
Topic |
|