Author |
Topic |
Ajkula
Senior Member
Serbia
1230 Posts
Member since 09/03/2012 |
Posted - 27/06/2012 : 23:54:51
|
quote: Originally posted by wesskowaz
quote: Originally posted by Tutta
quote: Originally posted by wesskowaz
Nebitno je sve to. Bitan je prolaz u finale koji donosi borbu za trofej. Da ne pominjemo kako su Grci osvojili...
grci su igrali sa srcem od lava. i zasluzeno su bili prvaci!!!
Ko kaze da nisu? Pobeda je pobeda i ne dovodi se u pitanje. Sanse se ne broje vec golovi.
I to je ono što mrzim u soprtu. |
Fudbal i semenke |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 28/06/2012 : 00:17:31
|
bravo, barca! ne znam jesam li sretniji jer je barca prosla ili jer je ronaldo ispao! ipak ovo drugo! zlatna lopta putuje u barcu ponovo |
|
|
Tutta
Advanced Member
Germany
32400 Posts
Member since 19/02/2010 |
Posted - 28/06/2012 : 00:33:06
|
quote: Originally posted by supermark
bravo, barca! ne znam jesam li sretniji jer je barca prosla ili jer je ronaldo ispao! ipak ovo drugo! zlatna lopta putuje u barcu ponovo
ja i jedno i drugo! |
+IN HOC SIGNO VINCES+
|
|
|
Ajkula
Senior Member
Serbia
1230 Posts
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13450 Posts
Member since 21/08/2005 |
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5283 Posts
Member since 10/02/2011 |
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7706 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 28/06/2012 : 02:39:46
|
bravo, barca! ne znam jesam li sretniji jer je barca prosla ili jer je ronaldo ispao! ipak ovo drugo! zlatna lopta putuje u barcu ponovo
ja i jedno i drugo!
baš sam prije par dana kontao o tome kako ce xabi alonso,kasiljas,ramos,arbeola ''igrati'' ustvari za barsu i messija jer ce ici protiv ronalda da izbace portugal i samim tim odvoje ronalda od osvajanja zlatne lopte za 2012,jer da je portugal kojim slucajem osvojio euro,ronaldo bi imao možda i vece šanse od messija...
a što se tice te dosadne španije...pa portugal i francuska su bili još dosadniji jer u dvije utakmice i 30 minuta nisu stvorili ni jednu priliku,osim par nekih šuteva benzeme,almeide i ronalda...u stvari na cijelom euru je bio samo gol di natalea i šut rakitica glavom prava prilika za protivnike... |
|
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 28/06/2012 : 04:10:35
|
Daj, neces valjda porediti sugavu Zlatnu loptu sa titulom evropskog prvaka. :) Najbolje da je ikome od svih njih Messi uopste na pamet pao. |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
30909 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 28/06/2012 : 06:53:24
|
bila je to negledljiva utakmica, tako da reci kako je zaslužen prolaz bi vrijedilo za oba takmaca. Ja da sam trener ne znam da li bi dao Ronaldu da puca penal, em ih je brdo zapucao, em ga Casillas dobro zna, al opet kod penala je najbitniji osjecaj igraca!
quote: Originally posted by johnhartson
Zasluzeno. Kapiten Spanije bio sjajan u penal-seriji. Kapiten Portugala se sakrio.
|
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
|
Leonid
Senior Member
Croatia
2448 Posts
Member since 24/12/2010 |
Posted - 28/06/2012 : 10:22:50
|
quote: Originally posted by zlatan bihac
ja i jedno i drugo!
baš sam prije par dana kontao o tome kako ce xabi alonso,kasiljas,ramos,arbeola ''igrati'' ustvari za barsu i messija jer ce ici protiv ronalda da izbace portugal i samim tim odvoje ronalda od osvajanja zlatne lopte za 2012,jer da je portugal kojim slucajem osvojio euro,ronaldo bi imao možda i vece šanse od messija...
Da je Portugal osvojio Euro ne bi Ronaldo imao vece šanse nego bi se vec znalo da je osvajac. Buduci da se gleda kalendarska godina,znaci 2012. obojica imaju po jedan trofej a krajem osmog mjeseca imaju još jedan izravni dvoboj za Superkup. Do 31.12.2012 još se dosta toga može promijeniti....jer ako jedan posustane sa silnim golovima otpada iz utrke.
Po meni Ronaldo zasada ima blagu prednost a nakon osvojenog Superkupa protiv Pitove momcadi ocekujem i jasno vodstvo. |
"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him" |
|
|
Beren
Advanced Member
Montenegro
3793 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 28/06/2012 : 10:37:36
|
Opet smrtno dosadna utakmica sinoc, Španija tek u produžetku krenula da igra kako može i treba, ali nema ko da završi akciju zahvaljujuci Del Boskeu. On izgleda riješio da uvede revoluciju u fudbal i da osvoji prvenstvo bez špica i uzgred ubije milione gledalaca od dosade Portugal još gori, samo ona kontra na kraju regularnog toka je bila prava opasnost po Špance. Ocigledno su cekali penale. A da Del Boske nije tako zadrt u svojoj ideji, Španija bi imala toliko opcija u napadu, toliko mogucnosti da igrom samelje protivnika, a ovako šanse se mogu nabrojati na prste. Sinoc su prvu pravu napravili u 104. minutu Bravo za Del Boskea
|
Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba... |
|
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6224 Posts
Member since 29/02/2012 |
Posted - 28/06/2012 : 10:44:13
|
Del Boske ima umorne igrace. Jedini nacin da osvoji prvenstvo je da potpuno ubije ritam utakmice. Spanci ne mogu da se nadtrcavaju sa protivnicima, ali mogu do iznemoglosti da drze loptu.
Cilj opravdava sredstva. Da je Holandija umela da primeni ovaj nacin igre, mozda bi i oni igrali polufinale :) |
Edited by - Jasko on 28/06/2012 10:44:36 |
|
|
Beren
Advanced Member
Montenegro
3793 Posts
Posted - 28/06/2012 : 10:59:41
|
quote: Originally posted by Jasko
Del Boske ima umorne igrace. Jedini nacin da osvoji prvenstvo je da potpuno ubije ritam utakmice. Spanci ne mogu da se nadtrcavaju sa protivnicima, ali mogu do iznemoglosti da drze loptu.
Cilj opravdava sredstva. Da je Holandija umela da primeni ovaj nacin igre, mozda bi i oni igrali polufinale :)
Svi imaju umorne igrace. Imali su ih Španci i na prošlim prvenstvima pa nisu igrali ovako. Španija bi da ima ijednog pravog špica koji stalno igra bila kudikako opasnija u napadu, odbrana i sredina su standardno dobri, ali napad blagi užas. Pa oni ne stvaraju šanse i to je glavni razlog mojih kritika. I razlog tome nije umor igraca, nego nemanje viška opcija u napadu i jednodimenzionalna procitana igra koja im prolazi zbog straha protivnika od onoga što bi ova Španija mogla samo da ih Del Boske pusti da igraju. Ali trt, oce on da bude fudbalsko mudo koje je osvojilo prvenstvo 4 6 0 formacijom. |
Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba... |
Edited by - Beren on 28/06/2012 11:09:04 |
|
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6224 Posts
Member since 29/02/2012 |
Posted - 28/06/2012 : 11:14:40
|
Zato sto su imali Vilju. Za Vilju si igrali brze :P
Spanci vec godinama igraju ovu dosadnu igru. S obzirom da se fudbal igra i zbog gledalaca (danas i zive od gledalaca), neka se Spancima obije o glavu ova ziheraska igra (mi znamo da cuvamo loptu i drzacemo je bez da sutenemo ka golu :D) |
|
|
Dr. Zistis
Advanced Member
5402 Posts
Member since 06/10/2011 |
Posted - 28/06/2012 : 11:17:00
|
Zato sto su imali Vilju. Za Vilju si igrali brze :P
Spanci vec godinama igraju ovu dosadnu igru. S obzirom da se fudbal igra i zbog gledalaca (danas i zive od gledalaca), neka se Spancima obije o glavu ova ziheraska igra (mi znamo da cuvamo loptu i drzacemo je bez da sutenemo ka golu :D)
Ajde sto igraju dosadno nego igraju i bez napadaca |
|
|
wele
Advanced Member
Montenegro
3727 Posts
Member since 21/12/2009 |
Posted - 28/06/2012 : 11:42:57
|
quote: Originally posted by Beren
Cilj opravdava sredstva. Da je Holandija umela da primeni ovaj nacin igre, mozda bi i oni igrali polufinale :)
Ali trt, oce on da bude fudbalsko mudo koje je osvojilo prvenstvo 4 6 0 formacijom.
Rekoh ja,pravi cigani.Da je pustio Ljorentea da igra resetali bi u svakoj utakmici,ovako mu je bukvalno ona ljiga Fabregas najistureniji igrac. |
|
|
Leonid
Senior Member
Croatia
2448 Posts
Member since 24/12/2010 |
Posted - 28/06/2012 : 12:13:20
|
quote: Originally posted by wele
Ali trt, oce on da bude fudbalsko mudo koje je osvojilo prvenstvo 4 6 0 formacijom.
Rekoh ja,pravi cigani.Da je pustio Ljorentea da igra resetali bi u svakoj utakmici,ovako mu je bukvalno ona ljiga Fabregas najistureniji igrac.
Griješite njima ne pomaže ni napadac....ovi u sredini Silva,Xavi i Iniesta previše guše loptu,ne krecu se u dubinu pa je tako i kad igraju s napadacem on cesto usamljen. Jedini napadac koji se može prilagoditi ovakvoj igri je Villa a njega nema. Torres treba prostora a Llorente je dijametralno suprotan od tiki take. Njemu trebaju centaršutevi a španjolski vezni igraci to ne rade,jedino bek Alba voli "zavrnuti" loptu u 16 metara. |
"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him" |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8161 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 28/06/2012 : 12:16:58
|
meni je stvarno nevjerojatno da španjolska s takvim igracima, sve redom znalci i tehnicari, pa njihov najlošiji igrac barata loptom kao modric, može igrati ovako negledljivo siguran sam da mogu svakoga pobijediti i s drugacijom koncepcijom ovako samo odvlace simpatije na stranu protivnika ali, baš ih briga |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
Ajkula
Senior Member
Serbia
1230 Posts
Posted - 28/06/2012 : 12:46:38
|
E to je recenica koju sam cekao. Španci, izgleda namerno, odvlace publiku da navijaju za njihove rivale. |
Fudbal i semenke |
|
|
Beren
Advanced Member
Montenegro
3793 Posts
Posted - 28/06/2012 : 13:16:22
|
quote: Originally posted by Leonid
quote: Originally posted by wele
Rekoh ja,pravi cigani.Da je pustio Ljorentea da igra resetali bi u svakoj utakmici,ovako mu je bukvalno ona ljiga Fabregas najistureniji igrac.
Griješite njima ne pomaže ni napadac....ovi u sredini Silva,Xavi i Iniesta previše guše loptu,ne krecu se u dubinu pa je tako i kad igraju s napadacem on cesto usamljen. Jedini napadac koji se može prilagoditi ovakvoj igri je Villa a njega nema. Torres treba prostora a Llorente je dijametralno suprotan od tiki take. Njemu trebaju centaršutevi a španjolski vezni igraci to ne rade,jedino bek Alba voli "zavrnuti" loptu u 16 metara.
Pomogao bi Ljorente itekako, konkretno sinoc u produžetku bi bili mnogo opasniji, o Soldadu da ne pricam kako bi se uklopio. Mislim da je na zadnje dvije-tri utakmice koje je odigrao za reprezentaciju dao 4 gola. Problem Španije, odnosno selektora je i to što na klupi ima višak vrhunskih veznih fudbalera i krila pa ne zna šta ce sa svima njima. Malo se pogubio u svoj toj klasi koja ga okružuje.
|
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
|
lutherus
Starting Member
54 Posts
Member since 16/06/2012 |
|
Tutta
Advanced Member
Germany
32400 Posts
Member since 19/02/2010 |
Posted - 28/06/2012 : 16:12:18
|
spanjolci igraju moderan i vrlo uspjesan nogomet. dobivaju sirom svijeta pohvale. ja osobno bi se usudio kritizirati hrvatskog,grckog il nizosemskog trenera,a spanjolskog ni u snu. ovdje citam neke izjave,pa se pitam, spavate li vi nocu i se davite s nocnim morama. od ove tri preostale ekipe,sve su zasluzile. imaju dobre momcadi i dobre trenere. |
+IN HOC SIGNO VINCES+
|
Edited by - Tutta on 28/06/2012 16:19:04 |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 28/06/2012 : 17:28:01
|
Gledao juce mec na Gibraltaru, k'o da sam sedeo u centru Lisabona atmosfera. Onda, otisao peske kuci u Spaniju, kako sam prosao granicu automobili, parade, trube, zastave itd. Srbin je u svima nama, samo se krije. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
Topic |
|