Author |
Topic |
Leonid
Senior Member
Croatia
2448 Posts
Member since 24/12/2010 |
Posted - 02/07/2012 : 12:10:41
|
1:1 i pobjeda Talijana nama ništa ne bi donijela koliko se ja sjecam. Nisam ni ja gatara,ja bih volio da Brazil ili Njemacka preuzmu primat najbolje reprezentacije ali u posljednje vrijeme gledam Brazil i cudim se...tamo nema discipline,nema pomoci suigraca u obrani,Neymar carini loptu na pola minute,igraju na neke glupe trikove što ne cudi jer pola igraca igra u Brazilskoj ligi gdje to prolazi ali kad se suoce s Ramosom,Piqueom ili Hummelsom ispast ce glupi. Argentina stoji nešto bolje ali oni u veznom redu nemaju dobrog igraca osim Di Marie koji je krilo,obrana je truba a vratar samo solidan. Messi nece moci sam osvojiti WC. |
"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him" |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10226 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 02/07/2012 : 12:55:58
|
quote: Originally posted by Leonid
1:1 i pobjeda Talijana nama ništa ne bi donijela koliko se ja sjecam.
Sa 1:1 bi mi prošli dalje. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
Dr. Zistis
Advanced Member
5402 Posts
Member since 06/10/2011 |
Posted - 02/07/2012 : 12:56:00
|
Sve u svemu odlicno prvenstvo...rezultat u finalu jeste previsok ali zasluzena pobeda furije.Zasigurno jedna od najboljih reprezentacija od kada se igra bubamara...nisu citavo prvenstvo bili ubedljivi ali niko ih nije nadigrao...primili su samo jedan go...najbolji kad je bilo najpotrebnije...ponekad imam osecaj da oni mogu da igraju na tacan rezultat...bez Pujola,bez Vilje...savrsen spoj lepote i igre...zaista sam uzivao.Bravo Spanija |
|
|
hello
Senior Member
Croatia
2730 Posts
Member since 14/07/2006 |
Posted - 02/07/2012 : 13:07:01
|
Nisam ni ja gatara,ja bih volio da Brazil ili Njemacka preuzmu primat najbolje reprezentacije ali u posljednje vrijeme gledam Brazil i cudim se...tamo nema discipline,nema pomoci suigraca u obrani,Neymar carini loptu na pola minute,igraju na neke glupe trikove što ne cudi jer pola igraca igra u Brazilskoj ligi gdje to prolazi ali kad se suoce s Ramosom,Piqueom ili Hummelsom ispast ce glupi.
Nikad ne podcjenjuj Brazil. Brazil je uvijek konstanta. Mijenjale su se taktike, stilovi, formacije i sl. ali Brazil bi opet osvojio SP. (1994,2002 su noviji naslovi). Prije 2 godine su nesretno ispali u cetvrtfinalu od Nizozemske, a vrlo lako su mogli opet do finala. 2009 su se našli i oci u oci s Španjolskom na kupu konfederacija i pobijedili su ih i osvojili turnir. Ovo što sad igraju su uglavnom prijateljske utakmice i ja ne sumnjam da ce za 2 godine opet biti jedni od glavnih favorita za naslov. |
www.izdavanje-knjiga-dani.hr www.vangogh.hr |
|
|
johnhartson
Senior Member
Serbia
2814 Posts
Member since 17/10/2003 |
|
hello
Senior Member
Croatia
2730 Posts
|
Leonid
Senior Member
Croatia
2448 Posts
Posted - 02/07/2012 : 13:36:18
|
quote: Originally posted by hello
Nisam ni ja gatara,ja bih volio da Brazil ili Njemacka preuzmu primat najbolje reprezentacije ali u posljednje vrijeme gledam Brazil i cudim se...tamo nema discipline,nema pomoci suigraca u obrani,Neymar carini loptu na pola minute,igraju na neke glupe trikove što ne cudi jer pola igraca igra u Brazilskoj ligi gdje to prolazi ali kad se suoce s Ramosom,Piqueom ili Hummelsom ispast ce glupi.
Nikad ne podcjenjuj Brazil. Brazil je uvijek konstanta. Mijenjale su se taktike, stilovi, formacije i sl. ali Brazil bi opet osvojio SP. (1994,2002 su noviji naslovi). Prije 2 godine su nesretno ispali u cetvrtfinalu od Nizozemske, a vrlo lako su mogli opet do finala. 2009 su se našli i oci u oci s Španjolskom na kupu konfederacija i pobijedili su ih i osvojili turnir. Ovo što sad igraju su uglavnom prijateljske utakmice i ja ne sumnjam da ce za 2 godine opet biti jedni od glavnih favorita za naslov.
Nitko sretniji od mene ako se tvoje rijeci obistine. |
"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him" |
|
|
Davor2403
Average Member
Bosnia and Herzegovina
766 Posts
Member since 24/08/2010 |
Posted - 02/07/2012 : 13:37:47
|
quote: Originally posted by supermark
Supermarko,morat cu povuci svoje rijeci za Španjolsku....kakva predstava,ovo je Španjolska,naklon do poda.
koje ubijanje... a logicno da najjaca momcad svih vremena i najjaci real madrid svih vremena daju, uz brazil sa pocetka druge polovice 20. stoljeca, najjacu reprezentaciju svih vremena španjolci od cetvrtfinala zadnja tri natjecanja ne primaju gola!
Vrhunska predstava Španjolske (je li sad vidiš koliko je bilo nepotrebno ono ziceraštvo radi kojega su realno trebali ispasti), ali zar moraš uvijek pretjerivati. Barcelona - najbolja ekipa u povijesti, Real - najbolji Real u povijesti, Messi - najbolji igrac u povijesti, Guardiola - najbolji trener u povijesti i Španjolska - najbolja ekipa u povijesti? Cinjenica je da Brazilu, Argentini i ostalima gotovo ništa ne znaci što netko osvoji EP. Nek za dvije godine Španjolska obrani naslov svjetskog prvaka i onda cemo je moci smjestiti na sam vrh.
Realno europsko prvetnstvo je dvije klase jace od svjetskog, tako da ta cinjenica o Brazilu i Argentini Vjerujem Španjolce (a i ostale) ni ne zanima, niti ih treba zanimati... A oni ionako sve lošije i lošije igraju pa se nemaju što ni javljati... |
|
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6224 Posts
Member since 29/02/2012 |
|
hello
Senior Member
Croatia
2730 Posts
Posted - 02/07/2012 : 13:53:30
|
quote: Originally posted by Davor2403
Supermarko,morat cu povuci svoje rijeci za Španjolsku....kakva predstava,ovo je Španjolska,naklon do poda.
koje ubijanje... a logicno da najjaca momcad svih vremena i najjaci real madrid svih vremena daju, uz brazil sa pocetka druge polovice 20. stoljeca, najjacu reprezentaciju svih vremena španjolci od cetvrtfinala zadnja tri natjecanja ne primaju gola!
Vrhunska predstava Španjolske (je li sad vidiš koliko je bilo nepotrebno ono ziceraštvo radi kojega su realno trebali ispasti), ali zar moraš uvijek pretjerivati. Barcelona - najbolja ekipa u povijesti, Real - najbolji Real u povijesti, Messi - najbolji igrac u povijesti, Guardiola - najbolji trener u povijesti i Španjolska - najbolja ekipa u povijesti? Cinjenica je da Brazilu, Argentini i ostalima gotovo ništa ne znaci što netko osvoji EP. Nek za dvije godine Španjolska obrani naslov svjetskog prvaka i onda cemo je moci smjestiti na sam vrh.
Realno europsko prvetnstvo je dvije klase jace od svjetskog, tako da ta cinjenica o Brazilu i Argentini Vjerujem Španjolce (a i ostale) ni ne zanima, niti ih treba zanimati... A oni ionako sve lošije i lošije igraju pa se nemaju što ni javljati...
Evo još jednog koji pretjeruje. "Realno europsko prvetnstvo je dvije klase jace od svjetskog". Evo samo cemo kroz brojke. 1. Na SP igraju sve ove najbolje europske ekipe + Brazil, Argentina, Urugvaj, Meksiko, SAD, Paragvaj, Obala Bjelokosti... 2. Na prošlom SP od 13 europskih ekipa samo 6 ih je prošlo grupe, a medu 8 najboljih 3 europske. 3. Evo ti nekih zanimljivijih rezultata sa zadnjeg SP: Meksiko:Francuska 2:0 J.Koreja:Grcka 2:0 Engleska:SAD 1:1 Australija:Srbija 2:1 Japan:Danska 3:1 Novi Zeland:Italija 1:1 Paragvaj:Slovacka 2:0 Obala Bjelokosti:Portugal 0:0 Cile:Švicarska 1:0
|
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
16956 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 02/07/2012 : 13:57:53
|
Na prošlom SP od 13 europskih ekipa samo 6 ih je prošlo grupe, a medu 8 najboljih 3 europske.
Ali medu 4 najbolje bile su 3 evropske. |
|
|
hello
Senior Member
Croatia
2730 Posts
Posted - 02/07/2012 : 14:15:35
|
quote: Originally posted by delboj
Na prošlom SP od 13 europskih ekipa samo 6 ih je prošlo grupe, a medu 8 najboljih 3 europske.
Ali medu 4 najbolje bile su 3 evropske.
Tako je, ali ovdje se ne radi o tome vec o tome da li je europsko prvenstvo kvalitetnije od svjetskog prvenstva. Znaci te tri ekipe sudjeluju i na EP i na SP. Za usporedbu bi prije gledali da li su Grcka, Ceška, Poljska, Ukrajina, Irska kvalitetnije od Brazila, Argentine, Urugvaja, Meksika i ostalih.
|
|
|
Dr. Zistis
Advanced Member
5402 Posts
Posted - 02/07/2012 : 14:41:48
|
Ovo Evropsko prvenstvo je sigurno bilo kvalitetnije od svetskog u Juznoj Africi.E sad,ja ipak dajem prednost Svetskom prvenstvu.Fali malo Juznoamerickog smeka |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 02/07/2012 : 14:59:51
|
Svetsko prvenstvo ima Brazil, Argentinu i Urugvaj i poneku solidnu juznu repku, evropsko prvenstvo nema nesvrstane i ostale vrece za punjenje. SP ima vise "smeka", al' evropsko je teze i kvalitetnije takmicenje, po meni barem. Uostalom, nijedan juznoamericki tim nije osvojio titulu van svog kontinenta uz izuzetak Brazila u Svedskoj '58. Evropljani imaju juznu Afriku i to u ovoj modernoj eri :D |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5277 Posts
Member since 10/02/2011 |
Posted - 02/07/2012 : 15:17:14
|
Svaka cast Španjolcima na pisanju povijesti i osvajanju tri prvenstva zaredom. Bili su nadmocni u finalu i iznenadujuce je to da su dali cak 4 gola Italiji,al' sveusvemu za mene je to jedna od najdosadnijih ekipa u povjesti...jer jednostavno,ekipa koja ne puca na gol sa udaljenosti vece od 10 metara meni nije zanimljiva i ubija svu car nogometa. Svi golovi koje je Španjolska zabila na ovom prvenstvu su zabijeni u prosjeku sa manje od 10 metara,je da je to vrlo efikasno,al eto bili su najbolji i najdosadniji i nadam se da ce u buducnosti netko smisliti neku dobru taktiku da ove dosadne Španjolce skine sa trona.... |
|
|
hello
Senior Member
Croatia
2730 Posts
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5277 Posts
Posted - 02/07/2012 : 15:21:21
|
....i ja se slažem da je u današnje vrijeme Europsko prvenstvo daleko kvalitetnije od Svjetskog... Južnoamerikanci imaju talenata na bacanje,ali Brazil,Argentina i ostali nemaju discipline koja bi im omogucila da u današnjem nogometu nešto osvoje.! |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 02/07/2012 : 15:32:00
|
zanimljivosti: -Španjolska je nogometna reprezentacija postala prvi europski pobjednik sa smo jednim primljenim pogotkom tijekom cijelog turnira... -Izbornik Vicente del Bosque postao je prvi nogometni trener na svijetu s titulama europskoga (2012.), svjetskog (2010.) i pobjednika Lige prvaka (2000. i 2002. godine s Real Madridom). -Iker Casillas u nedjelju je postao prvi nogometaš na svijetu sa stotinu pobjeda u nacionalnom dresu. Rekord je držao i ranije ispred Egipcanina Ahmeda Hassana i Francuza Liliana Thurama (po 94 pobjede). -Izjednacio je takoder španjolski golman rekord Edwina van der Sara s devet utakmica bez primljenog pogotka u završnicama europskih prvenstava. -Pri svome 137. nastupu za španjolsku reprezentaciju Casillas je srušio i rekord talijanskog vratara Dina Zoffa po broju minuta bez primljenog pogotka na europskim prvenstvima. Zoff je neprekidno bez gola na EP-u bio 494 minute, Casillas je na EP-u u Poljskoj i Ukrajini nesavladan spojio 511 minuta. -Fernando Torres s trima je postignutim pogocima, s obzirom na konacnu španjolsku pobjedu, službeno najbolji strijelac Eura 2012. godine. -David Silva u 14. je minuti glavom zabio za 1-0 vodstvo Španjolaca. Bio je to 22. pogodak glavom na ovome Europskom prvenstvu. Nikad niti na jednome završnom turniru nije palo toliko pogodaka glavom. -Antonio Cassano zamijenjen je u svih 15 posljednjih nastupa za talijansku reprezentaciju. -Mario Balotelli tijekom 90 minuta finala nije primio niti jednu loptu unutar španjolskog 16-erca. -Svih 12 pogodaka na turniru Španjolci su zabili udarcima unutar 16-erca. -Španjolska je izjednacila njemacki rekord po broju naslova europskih prvaka. Obje su reprezentacije slavile po tri puta, pri cemu Španjolci 1964., 2008. i 2012. godine.
-Španjolska 4-0 pobjeda nad Italijom najviša je u finalima Eura -'Furija' je prvi osvajac Eura sa samo jednim primljenim golom (od Italije u grupi) -Španjolska se izjednacila s Njemackom po broju naslova europskih prvaka (tri) -Iker Casillas u nedjelju je postao prvi igrac na svijetu sa sto pobjeda u nacionalnom dresu -Casillas je srušio i rekord Zoffa po broju minuta bez primljenog gola na Eurima, Zoffove 494 minute, naspram Ikerovih 511 -David Silva glavom zabio za 1-0. Bio je to 22. gol glavom na ovome Euru. Nikad niti na jednome završnom turniru nije palo toliko golova glavom -Xavi je asistirao Torresu za gol u finalu Eura 2012., ali i 2008. -Torres je prvi nogometaš koji je zabio u dva razlicita finala Eura
|
|
|
Dr. Zistis
Advanced Member
5402 Posts
Posted - 02/07/2012 : 15:32:46
|
quote: Originally posted by Oki
Svaka cast Španjolcima na pisanju povijesti i osvajanju tri prvenstva zaredom. Bili su nadmocni u finalu i iznenadujuce je to da su dali cak 4 gola Italiji,al' sveusvemu za mene je to jedna od najdosadnijih ekipa u povjesti...jer jednostavno,ekipa koja ne puca na gol sa udaljenosti vece od 10 metara meni nije zanimljiva i ubija svu car nogometa. Svi golovi koje je Španjolska zabila na ovom prvenstvu su zabijeni u prosjeku sa manje od 10 metara,je da je to vrlo efikasno,al eto bili su najbolji i najdosadniji i nadam se da ce u buducnosti netko smisliti neku dobru taktiku da ove dosadne Španjolce skine sa trona....
eto vidis sta ti je opticka varka...ja tvrdim da je mnogo teze usetati se u gol nego zabiti isti sa 30 metara...to sto su Spanci usavrsili ovu igru i ucinili je dosadnim govori u stvari koliko mocan fudbal igraju...nadam se samo da ce uskoro da se pojavi neka reprezentacija sto ce moci da im parira.Ma koliko tebi to iygledalo neyanimljivo i dosadno oni su sinoc dali 4 komada |
|
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5277 Posts
Posted - 02/07/2012 : 15:42:36
|
@dr.zistis ...a ne znam ni što je sinoc bilo Talijanima- "kocilo" ih ko' penzionere...onog zadnjeg što je ušao u igru ukocilo nakon samo 7 minuta igre,pa Italija ostala sa igracem manje do kraja i popila još 2 komada.. |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 02/07/2012 : 15:43:54
|
quote: Originally posted by Mairosu
Uostalom, nijedan juznoamericki tim nije osvojio titulu van svog kontinenta uz izuzetak Brazila u Svedskoj '58. Evropljani imaju juznu Afriku i to u ovoj modernoj eri :D
2002 Južna Koreja/Japan - Brazil
Izvinjavam se - nije osvojio u Evropi, htedoh reci. To je ionako jedino bitno :P |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
hello
Senior Member
Croatia
2730 Posts
Posted - 02/07/2012 : 15:52:37
|
Uostalom, nijedan juznoamericki tim nije osvojio titulu van svog kontinenta uz izuzetak Brazila u Svedskoj '58. Evropljani imaju juznu Afriku i to u ovoj modernoj eri :D
2002 Južna Koreja/Japan - Brazil
Izvinjavam se - nije osvojio u Evropi, htedoh reci. To je ionako jedino bitno :P
Ne razumijem što želiš dokazati. Takoder nijedna europska reprezentacija nije osvojila prvenstvo na americkom kontinentu. |
|
|
Dr. Zistis
Advanced Member
5402 Posts
Posted - 02/07/2012 : 16:19:16
|
[quote]Originally posted by Oki
@dr.zistis ...a ne znam ni što je sinoc bilo Talijanima- "kocilo" ih ko' penzionere...onog zadnjeg što je ušao u igru ukocilo nakon samo 7 minuta igre,pa Italija ostala sa igracem manje do kraja i popila još 2 komada.. [/quote A je...ali vec je bilo 2:0 tako da...i ja sam pizdio kad sam gledao Spanija - Portugal,prva ozbiljna sansa za Spaniju tek u 104 minutu...ipak mislim da ako iko moze dobiti Furiju onda je to Italija...samo da nadju jos jednog Pirla ili Del Pjera |
|
|
Leonid
Senior Member
Croatia
2448 Posts
Posted - 02/07/2012 : 18:24:36
|
Bijela tehnika je za mene bolji igrac i od Xavija i od Pirla,vjerojatno najbolji cisti veznjak od vremena Zizoua pa do danas. |
|
|
Beren
Advanced Member
Montenegro
3793 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 02/07/2012 : 21:48:06
|
Iniesta najbolji igrac prvenstva, kaže UEFA. Slažete li se? Ja bi to prije dao Davidu Silvi, ali i ovo je zasluženo nema što. |
Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba... |
|
|
Topic |
|