forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Izdao sam svoj drugi roman (tražim distributera!)
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Author Previous Topic Topic Next Topic  

1Euro
Advanced Member

12484 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 18/07/2012 : 14:26:33  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
Eto, ovo je više interesantno za Slovenacke poduzetnike a možda ima neki nacin i za tude poduzetnike (iako to ne znam još....).

O cemu se radi?

Moj drugi roman kojeg sam napisao ide u tiskaru i za jedno 7-10 dana ce vjerovatno knjiga izaci....
E sada knjiga je izdata kao samozaložba pod okriljem izdavacke kuce Ekslibris. To znaci da su kod tog Ekslibrisa lektorirali knjigu, napravili naslovnicu,...i sve to ali sam ja njima platio sve to. Znaci ja sam sve to platio. Platit cu i tiskaru. Sve je to moj trošak. Kod ove založbe su mi sredili i CIP, ISBN broj.
Znaci knjiga ima sve što treba imati, sve je regularno, pošteno.

Ova knjiga ce se prodavati po Slovenskim knjižnicama. Sve cu ja dogovoriti sa knjižnicama, treb ami jedino neki tko ima neku firmu, pa da knjižnice nakažu novac z aknjige koje budu kupili njemu, a taj covjek ce onda taj novac nakazati meni. Ja cu njemu naravno platiti postotke, ili proviziju.
Pošto ja nemam svoju firmu ne mogu knjižnicam izdavati racun, a knjižnice posluju samo sa racunom. To znaci da cu se ja sve dogovoriti sa knjižnicama, samo mi treb anetko tko ima firmu pa da onda knjižnice nakažu njemu novac....jel ima neki takav u Sloveniji ili netko nekoga zna?

Znaci ova osoba ništa ne riskira, sve cu ja srediti, on samo treba podici novac koji ce knjižnice njemu nakazati za moje knjige i onda taj novac predati meni. Ja cu naravno njemu platiti proviziju.

Edited by - 1Euro on 24/07/2012 11:31:29

Poli
Advanced Member

Slovenia
38021 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 18/07/2012 : 14:33:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

Zavisi koliko se to nekome isplati, ako ce na kraju morati platiti vecu ''dohodninu'' zbog ovih priliva na svoj racun... jedino ako ga te provizije ne pregovore.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 18/07/2012 : 14:35:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message
Pitajte ga kako mu se zove prva knjiga. Zanima me.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38021 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 18/07/2012 : 14:37:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message
quote:
Originally posted by Paka01

Pitajte ga kako mu se zove prva knjiga. Zanima me.

http://www.svarun.org/trst.htm

Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8164 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 18/07/2012 : 17:06:46  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message
hm, na taj nacin ceš popušit sigurno
ako se radi o d.o.o. firmi, ona ti ne može tek tako isplatiti keš na ruke - mora ti platit na neki legalan nacin: ugovor o djelu ili student servis, a sve to košta, odnosno, državi treba platiti njeno, a i red je da firmi ostaviš postotak
ako se radi o obrtniku, on može dignuti keš, ali mu to onda povecava dohodak i porez koji treba platiti - tako da možeš zaboravit shemu da on primi pare i uzme 10% provizije, a onda ga dopadne porez od 30% ili ne znam koliki je u sloveniji

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12484 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 18/07/2012 : 19:10:50  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
pa ne znam ni ja koliki je porez....ali svakako to onaj koji ima firmu zna, pa ce se covjek preracunati....ja cu naravno platiti njemu i za taj trošak kojeg bude imao za porez (neki cak nisu porezni obaveznici, ne znam tacno ali nekada je bila mogucnost da nisi porezni obaveznik u Sloveniji, kod nas su rekli da nisi DAVCNI ZAVEZANEC, to su koristili neki zlatari, moje mušterije, jer kao nisu dostigli taj neki nivo prodaje, ne znam kako je sada sa tim. Tada su oni isto tako placali racune ali su umjesto davcnog broja napisali da nisu davcni zavezanci....).

U biti ne želim se praviti pametan, jer se u to ne razumijem. Ono šta meni treba je neka firma, neki poduzetnik,....bilo šta da može knjižnice da njemu plate a on njima istavi racun...Koja je to opcija najpovoljnija ni sam u ovom trenutku ne znam. Valjda znaju ovi poduzetnici sami šta i kako im se isplati.....Ja tražim samo najpovoljniji nacin da podignem taj novac, kojeg ce knjižnice platiti za knjige....Koji bi onda bio najpovoljniji nacin?
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 18/07/2012 : 22:44:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
pa valjda mozes sam otvorit neku firmu na svoje ime?

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12484 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 19/07/2012 : 00:12:59  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by mamlaz

pa valjda mozes sam otvorit neku firmu na svoje ime?

pa šta ce mi? Da otvaram firmu, kako bi prodao par komada svoje knjige a onda da je zatvorim?
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12484 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 24/07/2012 : 11:30:25  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
Evo, izašao je moj drugi roman (ako netko želi da ga kupi):

ima na zalogi i nekoliko izvoda mog prvog romana:

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 24/07/2012 : 13:14:28  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
daj neki ulomak iz knjige da vidimo što pišeš...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 24/07/2012 : 14:32:50  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
Vec je prije stavljao neke odlomke iz prve knjige...ne sjecam se koji je to topic bio.
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12484 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 24/07/2012 : 15:11:34  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by dsormaz1

Vec je prije stavljao neke odlomke iz prve knjige...ne sjecam se koji je to topic bio.

ne sjecam se ni sam, pošto je prvi roman izašao u 2008.....
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12484 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 24/07/2012 : 15:17:08  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by DeeCay

daj neki ulomak iz knjige da vidimo što pišeš...

pa mislim da sam to vec negdje stavio, ne znam ni sam gdje....ma nema veze, ionako je na slovenskom jeziku.....za par dana cu dobiti prve kritike, kada ce netko procitati knjigu, recimo danas sam prodao tri knjige (baka i dva ujaka...) pa da cujem jel im se više svida nego prvi roman, jel sam napredovao nešto itd,....
Ja mislim, kako sam napredovao,...iako je drugi roman dosta kraci od prvog (ima manje stranica), ipak nema "praznih rijeci..." znaci citaoca se odmah ubaci u pricu, bez nekog odugovljacenja i prazne price,...nego odmah akcija (thriller je to, ima puno akcije, neizvijesnosti, preokreta,...) i skroz se dogada, tako da kada jednom padnete unutra necete odložiti knjigu bez da je procitate do kraja- garantiram! Citaoca se skroz drži na "8000 obrata". Super je za neko izležavanje na kaucu ili plaži, procita se mahom za dva sata,....
Go to Top of Page

ned_lynx
Senior Member

2340 Posts

Member since 06/08/2005

Posted - 25/07/2012 : 00:56:45  Show Profile Show Extended Profile  Send ned_lynx a Private Message
Thriller, kažeš? Kopi pejstuj prvu stranu, pa makar na slovenskom! Snaci cemo se vec;)

Piši propalo!
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38021 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 25/07/2012 : 08:36:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message
Odlomak iz Trsta je i ovdje http://www.svarun.org/trst.htm

te ovdje http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=40857

Edited by - Poli on 25/07/2012 08:39:28
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12484 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 25/07/2012 : 09:38:48  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by ned_lynx

Thriller, kažeš? Kopi pejstuj prvu stranu, pa makar na slovenskom! Snaci cemo se vec;)

oboje su thrilleri...
Inace forumaš Poli je sve te linkove okacio ( ja ni ne znam gdje sam sve to pisao haha). Ako ikada budem trebao nekog tajnika to ce svakako biti Poli hehe

Edited by - 1Euro on 25/07/2012 09:39:31
Go to Top of Page

Marenovic
Junior Member

Serbia
426 Posts

Member since 08/01/2009

Posted - 28/07/2012 : 23:36:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Marenovic a Private Message
Zasto nisi trazio izdavaca koji bi pokrio troskove izdavanja knjige?

Da li znas da je autor knjige MASH obio 28 pragova izdavackih kuca i sve su rekle da je MASH TRASH dok nije 29 izdavac u knjizi video potencijal.
Finansirao je knjigu, nakon toga su usledile nagrade, i ponude za ekranizacije.

U svakom slucaju, podrzavam te u tvoj pisaniju, respekt za kreativnost.

Kolekcionar starina....
Imate li stogod staro a ocuvano? Moze i neka tetka...
Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3840 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 29/07/2012 : 02:15:45  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message
quote:
Originally posted by Marenovic

Da li znas da je autor knjige MASH obio 28 pragova izdavackih kuca i sve su rekle da je MASH TRASH dok nije 29 izdavac u knjizi video potencijal.

Poznavajuci ojra mislim da je izlizao bar 128 pragova izdavaca širom planete...

Wtf?

Edited by - bagi on 29/07/2012 02:17:13
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12484 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 29/07/2012 : 09:42:17  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by Marenovic

Kontaktirao sam nekoliko izdavaca, mislim da više od 10, sve koje sam pronašao u google. Od tih recimo 10+ i nešto samo su jedni (Mladinska knjiga) tražili da im pošaljem rukopis, ostali ili se nisu javili ili su napisali, kako oni izdavaju neku drugu vrstu knjiga (prirucnike, udžbenike,...). Za ovu mladinsku knjigu sumnjam da su uopšte procitali, jer su napisali kako ce mi se javiti za mijesec dana, onda su prošla tri, p asam ih ja pitao jel su procitali, a onda su odmah odgovorili, da jesu ali da nece da objave, a ionako se ceka 2-3 godine kod njih da objave, jer su zabukirani do tada....
Pošto sam knjigu vec napisao, onda mi nije preostalo drugo da sam uložim novac u knjigu.
Pisanje ( i izdavanje) knjiga je jako loš biznis. Preveliki su troškovi, preskupe su knjige (da bi se pokrili ti troškovi), a po svim anketama slovenci vole da citaju knjige ali ih ne kupuju nego posuduju u knjižnici. Zbog toga su moj ciljni kupac knjižnice kojih baš i nema toliko puno.
Ali sve u svemu, ne plašim se da necu prodati ovih 40+ knjiga, pokriti troškove a za sljedecu nakladu vidjet cemo, bude li još interesa, onda bi se moglo i nešto malo zaraditi.
Sve u svemu, najviše gube citatelji, jer na taj nacin, pisci nece da rade, pišu knjige,...jer im se ne isplati a ima puno dobrih pisaca, sa puno dobrih ideja, projekata,...cije radove ljudi nikada nece moci procitati, jer ce se ovakvi rukopisi držati po tavanima, jer nitko nece da bankrotira na knjizi. Ja imam malo srece, jer je to moj adrug aknjiga i donekle su neke knjižnice koj edrže moju prvu knjigu cule za mene pa su sada zainteresirane da kupe i ovu drugu knjigu zbog pozitivnih reakcija citatelja. Ali onaj koji je napisao prvu knjigu, njemu je još teže, jer zašto bi knjižnice koje ionako imaju malo novca za nabavu knjiga kupile knjigu od nekoga za kojeg nitko još nije cuo...
Što se tice reakcija na moju drugu knjigu, su dosta pozitivne, jer sam ostao vjeran svojoj kategoriji u kojoj pišem znaci "triler, krimic,..." i svi oni koji su procitali moj prvi roman i da im se slucajno svidio, onda sigurno nece biti razocarani kod ovog drugog romana, cak naprotiv.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 29/07/2012 : 09:58:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
Kada ce prijevod Trsta i Placaneca na hrvatski?

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 29/07/2012 09:59:03
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12484 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 29/07/2012 : 10:17:20  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by Obi-wan

Kada ce prijevod Trsta i Placaneca na hrvatski?

vjerovatno nikada...ako bi se ikada odlucio za prijevod ( a razmišljao sam o tome...) tada dolazi u obzir jedino prijevod na engleskom (zbog velicine trga...).
Go to Top of Page

REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts

Member since 17/03/2008

Posted - 30/07/2012 : 23:22:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit REJS's Homepage  Send REJS a Private Message
I sto neko jednom rece,bolje da izda roman nego drzavu !!!

http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk

Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!

Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000