Author |
Topic |
|
Dule
Average Member
Croatia
546 Posts
Member since 09/05/2003 |
Posted - 01/08/2012 : 02:14:13
|
Super heroji, nakon stripa i filma, pojavljuju se izgleda i u stvarnom životu i to baš na ovim Olimpijskim igrama. Nakon paradajza i lubenica n.p., evo nam konacno i GMO sportaša! ( Kakav doping, kakvi bakraci...)
PS Za mladu Kinesku plivacicu imam sve simpatije, ali bojim se da je to samo pocetak jedne duge tragedije. No, koga briga;ušli smo u 21. Stoljece.
|
|
maddox031
Senior Member
Croatia
1941 Posts
Member since 23/09/2011 |
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
Dule
Average Member
Croatia
546 Posts
Posted - 02/08/2012 : 02:02:23
|
Doping, steroidi vs GMO... Jeno z drugim veze nema. Genetski modificirani organizam (GMO) kao što i same rjeci kažu, nastaje genetskim inžinjeringom t.j. konstruiranjem nekog novog(!) organizma manipulirajuci(kombinirajuci) razlicite genetske(!) materijale, a u želji da se stvore novi/drugaciji geni(!); pa onda i novi organizmi i vrste... Banalno receno „genetska modifikacija“ stvara nove(po potrebi usmjerene) vrste, dok doping i steroidi „samo“ pumpaju one stare, vec poznate. Ili rjecnikom kumica s Dolca: Ti steroidi su ti decec, kak prejako gnojivo, a GMO ti je pak nekaj kak Frankenštajn; samo kaj se taj GMO ne dela(još) od vmrlih ljudi, nego onda gda se deca još nisu praf ni rodila. Bojim se da nam je ova Olimpijda prvi puta servirala jednu(?) takvu kreaciju.
|
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
Zlotvor
Advanced Member
7094 Posts
Member since 03/02/2010 |
|
Dule
Average Member
Croatia
546 Posts
Posted - 03/08/2012 : 00:38:50
|
„Ovo je vec teorija zavjere za više razrede osnovne“
Smijali smo se dopingu sve dok biciklisti nisu poceli umirati na cesti; steroidima dok nismo vidjeli kako se masivna tijela i srca raspadaju. A sad se i opet smijuljimo genetski modificiranim organizmima... Meni nekak nije smješno.
|
|
|
Zlotvor
Advanced Member
7094 Posts
Posted - 03/08/2012 : 01:27:16
|
Vau, ne znan ni sam zašto san budan u ovo doba jer zbilja ne postoji normalan ni opravdan razlog za to, ali kad san vec tu odgovorit cu ti na ovo. Dakle, ti misliš da doslovce postoje laboratoriji gdje znanstvenici manipuliraju genetskim kodovima te proizvode vrhunske sportaše??? Sorry brale, ali to je za mene takva glupost da joj nisu ravne ni knjige o teorijama zavjere koje su pisale razno razne paranoidno-shizofrenicne budale
Opce je poznata cinjenica da su tamo negdi 2001. godine americki znanstvenici pokušali klonirat covika pa im nije uspilo, a kloniranje je poznato vec koliko, oko 60 godina? Zar stvarno misliš, da je nekom u interesu proizvoditi ljude (klonove) i to geneticki ciste i savršene samo da bi postigli vrhunske sportske rezultate? Pa prvo bi ih koristili u ratne svrhe, di se obrce prava šuška bejbe!!!
Uostalom, medicina traži nacin da ne klonira cijeli organizam, vec samo pojedine organe (dokazano: na hranjivim podlogama i inkubatorima im je pošlo za rukom uzgajanje organa žabe, ali proces još nije usavršen) jer sam cin kloniranja "cijelog" organizma radi vadenja samo nekih organa je beskrupulozan i amoralan.
Cinjenica je da se i dalje koriste nedopuštena sredstva (steroidi, hormoni rasta etc.) u vrhunskom sportu, ali dalje od toga ne ide. U biti ide, jer san neki dan cita clanak kako Kinezi uzimaju dicu iz sirotišta i od ranih dana ih podvrgavaju strogim režimima treninga kako bi postali prvaci. I to je to, na tome stoji. Što bi reka Nik Titanik: "Trener Mijo Sadomazodubrilovic je imao brutalne metode treninga, ali je zato odgajao šampione!"
|
Trljam ruke. |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 03/08/2012 : 13:33:43
|
quote: Originally posted by Zlotvor
Dakle, ti misliš da doslovce postoje laboratoriji gdje znanstvenici manipuliraju genetskim kodovima te proizvode vrhunske sportaše??? Sorry brale, ali to je za mene takva glupost da joj nisu ravne ni knjige o teorijama zavjere koje su pisale razno razne paranoidno-shizofrenicne budale
A sta su radili u istocnoj Nemackoj ako ne ovo ? |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
Zlotvor
Advanced Member
7094 Posts
Posted - 03/08/2012 : 23:12:53
|
quote: Originally posted by Mairosu
quote: Originally posted by Zlotvor
Dakle, ti misliš da doslovce postoje laboratoriji gdje znanstvenici manipuliraju genetskim kodovima te proizvode vrhunske sportaše??? Sorry brale, ali to je za mene takva glupost da joj nisu ravne ni knjige o teorijama zavjere koje su pisale razno razne paranoidno-shizofrenicne budale
A sta su radili u istocnoj Nemackoj ako ne ovo ?
I ti isto misliš da ih miksaju u epruveti i salivaju u kalupe? Daj Mairosu, nemoj trolat jbt... |
Trljam ruke. |
|
|
|
Topic |
|