forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 iseljenje iz EX
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 9

masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 13/08/2012 : 21:34:19  Show Profile Show Extended Profile  Send masni a Private Message
http://www.youtube.com/watch?v=jboJb_wyWDoPosto vidim da ima dosta ljudi koji ne zive na podrucju balkana, zanima me kako je najlakse da se iselim sa zenom iz Srbije? Nije mi vazno koja je zemlja zapada, ajustralija, kanada, Usa, zapadna evropa... Zanimaju me konkretni podatci jer na internetu ne nalazim nista korisno. Muka mi je vise od ovog beznadja u kome ce i moja deca odrasti... Ako se ja patim ne moraju mja deca

Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens

Edited by - masni on 13/08/2012 21:36:16

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 13/08/2012 : 21:43:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message
Ako se meni pruži ikakva prilika u životu, ja cu otici odavde. A još moram prijeci dug put da bi uopce imao šanse za nekakvu priliku.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 13/08/2012 : 21:54:41  Show Profile Show Extended Profile  Send masni a Private Message
ja imam dobre sanse za australiju, ali ne znam kako se pocinje proces iseljenja, i ja i zena smo fakultetki obrazovani i mladji od 35 godina, ja sam gradjevinski inzenjer a ona ekonomista

Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17009 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 13/08/2012 : 22:16:08  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message
Probaj kontaktirati australsku ambasadu u Beogradu.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 13/08/2012 : 22:17:35  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Kanada, ako hoceš da možda radiš u struci.
Švedska, ako hoceš da budeš potrcko za bilo šta.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Kojot
Advanced Member

Switzerland
4099 Posts

Member since 21/12/2008

Posted - 13/08/2012 : 22:21:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Kojot a Private Message
Francuska!
Go to Top of Page

tronožac
Average Member

Serbia
509 Posts

Member since 04/05/2008

Posted - 13/08/2012 : 22:25:47  Show Profile Show Extended Profile  Send tronožac a Private Message
Treba ostati i boriti se za bolje.
Go to Top of Page

masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 13/08/2012 : 22:27:13  Show Profile Show Extended Profile  Send masni a Private Message
slao sam mail ambasadi i oni me uputili na sajt za imigraciju australije http://www.immi.gov.au/ a tu nema nista konkretno, kako poceti taj proces.... Manhunter bilo gde iz ove zemlje gde radis 12/7 za jebenih 400 eura koliko kostaju gume za auto, a kad kupiti stan, auto, decu izdrzavati? Pa dok sam mlad i dok mogu rmbati da uteknem ...

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 13/08/2012 : 22:51:12  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:
Originally posted by masni

slao sam mail ambasadi i oni me uputili na sajt za imigraciju australije http://www.immi.gov.au/ a tu nema nista konkretno, kako poceti taj proces.... Manhunter bilo gde iz ove zemlje gde radis 12/7 za jebenih 400 eura koliko kostaju gume za auto, a kad kupiti stan, auto, decu izdrzavati? Pa dok sam mlad i dok mogu rmbati da uteknem ...

Razumem te potpuno, ali moram da te "upozorim": inostranstvo ti je kao Tamni vilajet, ako ne odeš, pokajaceš se, ako odeš, isto tako...

Ove dve zemlje sam ti spomenuo zato što mislim da se relativno lako dobija radna dizvola. U drugim zemljama, posebno EU, možeš da vataš samo nešto na crnjaka, ali onda bolje da ostaneš tamo gde jesi... Za Australiju ne znam.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 13/08/2012 : 22:54:39  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
http://www.immi.gov.au/allforms/

Ovde možeš da se prijaviš i konkurišeš za vizu.

Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 13/08/2012 : 23:12:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
quote:

ja imam dobre sanse za australiju, ali ne znam kako se pocinje proces iseljenja, i ja i zena smo fakultetki obrazovani i mladji od 35 godina, ja sam gradjevinski inzenjer a ona ekonomista

Ako imaš neke prijatelje, rodjake, ili neke poznanike, prvo se dobro raspitaj, kako je u toj državi, kakvi su uslovi. Na tvom mestu na pocetku ne bi prodavao stana ili kuce-gdje si, nego za pocetak iznajmio.Možda ceš se vratiti?
Kod nas su za Australiju bila neka predavanja o svemu(bio sam i sam, kad sam napustio posao), kako ideš, šta trebaš,... Ali ne idi preko nekih posrednika, da ti oni rihtaju dozvolu i ostalo, to idi sam preko ambasade, da što manje para izgubiš za ta birokratska posla.
Pa...svu srecu! Vidimo se u Novom Sadu posle 10.9.

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!

Edited by - Risar_69 on 13/08/2012 23:20:50
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 14/08/2012 : 00:36:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
citam prije neki dan-hrvati masovno idu u kanadu...

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 14/08/2012 : 00:50:30  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
quote:
Originally posted by globinjo

citam prije neki dan-hrvati masovno idu u kanadu...

punoljetni do 35 godina imaju mogucnost vrlo lako otic u Kanadu!
http://www.canadainternational.gc.ca/croatia-croatie/experience_canada_experience/working_holiday-vacances_travail-hr.aspx?view=d

nije isto iz koje države putuješ u koju....Slovenci su u Uniji i sigurno imaju puno više mogucnosti za zapošljavanje u Uniji i sl.

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts

Member since 06/03/2010

Posted - 14/08/2012 : 01:04:22  Show Profile Show Extended Profile  Send nemanja93 a Private Message
Kao prvo sretno ti bilo kako god odlucis. Ja trenutno ovako mladalacki mislim da ne bih mogao da ostavim porodicu, familiju i prijatelje na tako dugacak period ali i razumem tebe i da sad stvarno nije lako u ovoj zemlji. Ja bih pre isao na neki sezonski arbajt ili nesto slicno. U svakom slucaju sve najbolje sta kod odlucis.
Inace moj poznanik je nekako uspeo da ode u Kanadu da radi 6 meseci i cujem da ce uzeti lepe pare.

Nisi se okrenula, zato nisi videla
igrale su sene.
Go to Top of Page

gibica
Junior Member

Serbia
488 Posts

Member since 22/03/2009

Posted - 14/08/2012 : 01:34:36  Show Profile Show Extended Profile  Send gibica a Private Message
quote:

Ovo bi moglo da ti bude korisno :

http://forum.krstarica.com/showthread.php/321054-Australia-tutorial!-ODAVDE-POCETI

I don't care to belong to a club that accepts people like me as members.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40256 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 14/08/2012 : 08:18:09  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Masni, ja sam kapom i sakom grebao da odem odavde i da mi se curica ni ne rodi u Srbiji ali ne mozes bez zaledjine.. Najlakse ti je da odes u Kanadu (za mene i najlepse), uslovi nisu Bog zna sta, racunas po bodovima sve.. Zena i ja smo imali dovoljan broj bodova, isto ispod 35, sa fakultetima... Ali kada sve skupis, ne mozes sam, vec moras unajmiti coveka koji ce da ti sve to aranzira.. Dakle agenta, kome ces da bubnes 2-3000 ili vise eura da ti sigurno zavrsi kartu, smestaj i posao.. Kanada ti placa prvih mesec dana stan a onda se snalazi, sto ce reci da moras imati par hiljada u dzepu jer ne znas sta te moze snaci osim stana, rezija i hrane.. Ne daj Boze, da se razbolis, zaboli zub ili slicno.. Tamo nije plomba 10-20 eura kao kod nas.. Znaci bez 10000 eura nista.. A ja da imam 10.000 eura ne bih ni pomisljao da odem.. Falilo bi mi jos 5 i kupio bih u Zitistu kucerinu gde bi mi za zivot onda sasvim dovoljno bilo da imam 400 eura... Posmatraj sve to kao jednu veliku investiciju.. Da biste otisli, treba vam para.. Manhunter mi je nasao sasvim dobar kontakt za Svajcarsku.. Cuo sam se sa zenom koja drzi agenciju, sve mi je garantovala da ce zavrsiti ali ja moram da znam nemacki za C1. U Srbiji nauciti jezik za taj stepen je naucna fantastika.. Nakon par konsultacija sa prijateljima koji tamo zive, ovde rade sa nemackim jezikom itd. dosao sam do zakljucka da je bolje bataliti.. Australija je takodje OK za iseljenje, ali isto ti treba kesa.. A stavi u obracun i nostalgiju.. Bez obzira kako zvucalo treba odvojiti sebe sa svog ognjista.. Ne znam da li sada imas dete, ali zamisli da to dete nakon izlaska iz porodilista ne moze da ti vidi majka, otac, brat, sestra, kum ili zenini... Zapece to brate...

Dobro razmisli i srecno sta god odlucio..

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

tronožac
Average Member

Serbia
509 Posts

Member since 04/05/2008

Posted - 14/08/2012 : 08:47:58  Show Profile Show Extended Profile  Send tronožac a Private Message
Države nam i jesu u kurcu kada svi razmišljaju samo o tome da odu,umesto da probaju ovde nešto da promene.
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
16993 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 14/08/2012 : 09:36:33  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message
quote:

Ako se ja patim ne moraju moja deca

E ovakvo razmišljanje teško mogu da shvatim Zašto? Tamo negdje ih ceka nešto mnogo bolje? I nije lakši život samim tim po njih i bolji. Ko zna kakvim putevima to može da ih odvede.

Cinjenica je da je u ovim krajevima sad još uvijek dobro kako ce biti. Nije jedino rješenje otici. Ovdje je teško uspjeti, ali u inostranstvu je sve to daleko od idealnog. Neke stvari nemaju cijenu.
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 14/08/2012 : 09:44:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
Sawitch, dobro si mu savetovao.
I kod nas nije sve ok, puno mladijih se seli iz Slovenije, težkim srcem. Pricao sam sa parima, kako kažu, da nemaju baš neku buducnost.
Nekim uspije, a neki se vrate. I ja sam pomišljao da idem odavde vec pre 3 godine, a sad me malo vodi na jug-možda u Vojvodinu-ne znam, zato i idem po više krajeva, da vidim vaše krajeve,kakve su cijene,...-polako sa kolima. Para bi imao dovoljno za živjeti, u najam bi dao dva stana. Treba mi promena.Videcu, dobro cu premisliti.
No, pricam sa tim mladima, pa im na kraju kažem, zašto vi ne pokušate zajedno što promeniti?
Kod nas je sve srušio sistem-na prvom mestu-može se promeniti ali pravim ljudima i bez nekih revolucija, gospodarstvo-jer jim je taj sistem dozvolio, da su sve pokrali-ljudi ostane bez posla i snadji se, a ljudi se nikad nisu digli, i politika-jer je pustila tom sistemu, da se to napravi, pa i ljudi-puno jih znam, da ne bi ništa uradili, a imali sve-to ne ide tako. Ja sam npr. svoje najbolje godine u mladosti vec otkupio stanova-stvarno po nižim cenama, nego su sad, ali tad kad si mlad sa tim parama mogao bi preputovati ceo svijet, a za napred ne znaš šta ce doci.
I u tudjini nije sve tako lepo. Drug mi je pricao baš za Australiju-ima tetku dole, koja je došla u posjet, da nije baš tako kako si je zamišljao.
I on je bez posla i radi svašta, neki placaju, neki ne-opet taj sistem, što sve dozvoljava. Tako, da si ljudi medjusobno pomažu. Neki kod nas dobiju po 300eu penzije, a naplatnica za toliko.
Ponajviše krivim sistem, koji nije za vecinu ljudi, ali rješenja ima puno.
Tebi i tvojima još jednom želim puno srece, jer znam da nije lako.

.

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!

Edited by - Risar_69 on 14/08/2012 09:56:45
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 14/08/2012 : 10:02:03  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
quote:
Originally posted by delboj

quote:

Ako se ja patim ne moraju moja deca

E ovakvo razmišljanje teško mogu da shvatim Zašto? Tamo negdje ih ceka nešto mnogo bolje?

u sustini DA! Neka idu u skolu, ono sto zavrse to ce i postati, isto tako ce njihovi prihodi biti prilagodjeni tome koliko su se u skoli trudili, a ne kao kod nas, zavrsis faks i nemas hljeba da jedes.
U inostranstvu je skola sve(barem u zemljama kao sto je Svica).
Onaj ko hoce i ko se trudi, taj ce i imati.
Jasno je da bi masni morao da rmbaci, ali barem bi njegova djeca imala realnu sansu da nesto ostvare.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 14/08/2012 : 10:22:11  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
quote:
Originally posted by sawitch

ali zamisli da to dete nakon izlaska iz porodilista ne moze da ti vidi majka, otac, brat, sestra, kum ili zenini... Zapece to brate...

To zapece tebe, zenu, oca, brata itd., ali ne i MALU djecu.
Djeca se brzo integriraju u novi zivot.
Znaci, ovdje se radi prvenstveno o tebi i tvojoj borbi sa nostalgijom, djeca nece imati tih problema.
E sada, svako mora za sebe da odluci da li mu je vaznije da dijete odraste gledajuci tetku ili strinu,
ili da pokusa nesto drugo.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40256 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 14/08/2012 : 10:52:12  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Pa normalno.. Misljenja sam da familija uvek treba biti u blizini, jer ko ce ti priteci u pomoc za bilo sta na svetu (nemastina, bolest, cuvanje dece, spremanje slavlja...) nego tvoji... I nije svejedno babi i dedi da gledaju unuce na skajpu ili da se igraju sa njim.. Ne kaze narod dzabe da je deda najomiljeniji rod.. Takve stvari se ne daju nadoknaditi nikakvim parama.. Eto, ja uspomenu sa mojim dedom i dozivljaje, rad na njivi itd. ne bih menjao za trenutni zivot u Londonu, eto, cisto da znas koliko meni to znaci...

Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6224 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 14/08/2012 : 10:55:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message
quote:
Tamo nije plomba 10-20 eura kao kod nas..

Zato ljudi i idu odavde. Ponizavanje struke.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40256 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 14/08/2012 : 11:24:19  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
quote:
Originally posted by Jasko

quote:
Tamo nije plomba 10-20 eura kao kod nas..

Zato ljudi i idu odavde. Ponizavanje struke.

Svi privatni zubari gola sirotinja, bas su ponizeni.. Ne seri majke ti! Hoces za 200 eura da radis plombu narodu koji ima platu 150?

Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6224 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 14/08/2012 : 11:29:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message
quote:
Svi privatni zubari gola sirotinja, bas su ponizeni.. Ne seri majke ti! Hoces za 200 eura da radis plombu narodu koji ima platu 150?

Imas drzavne i privatne bolnice. Zdravstveno osiguranje kod poslodavca pokriva osnovne stomatoloske usluge. Ako ti ne vodis racuna o higijeni i prevenciji, i na zapadu te deru.

Opremanje jedne ordinacije kosta najmanje 10.000 evra. Materijali ovde, materijali svuda u svetu.

Hoces jos da pametujes?
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40256 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 14/08/2012 : 11:43:26  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Jeste, zato zubari voze ficu i stojadina iz 75-e, primaju socijalu i zive na kiriji od 30 eura mesecno za sobu... Tacno mi ih zao...

Go to Top of Page
Page: of 9 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.36 seconds. Snitz Forums 2000