forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 iseljenje iz EX
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 9

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 14/08/2012 : 22:40:55  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
quote:
Originally posted by manhunter

quote:
Originally posted by dosada

quote:
Originally posted by -jeremija-
....ili prosvetom

a kaj misliš gdje mogu jedino imati 25 (+15 za pripreme i ostale poslove) radnih sati tjedno, a punu placu!?

Ne smem da kažem supruzi koliko rade nastavnici u HR, terace me da se selimo za Zagreb.

Ona radi 30 casova nedeljno, plus dva-tri puta sastanci sa ostalim nastavnicima, pa onda planiranje i priprema nastave...

znam, i nama sad obecavaju takvu satnicu...odi u Gradišce, tam rade manje! Ma i ovdje imaš strucna usavršavanja i sjednice i tak to...a i kolege se stvarno pripremaju, ruga je prica kaj sam ja majstor improvizacije...

I jel ima 2.500 eura place?

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

-jeremija-
Senior Member

Serbia
1611 Posts

Member since 14/08/2012

Posted - 14/08/2012 : 22:42:36  Show Profile Show Extended Profile  Send -jeremija- a Private Message
Meni je plata jedva 500 E, pa vi vidite :P

Edited by - -jeremija- on 30/02/2014 00:00:15
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 14/08/2012 : 22:48:27  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
quote:

Meni je plata jedva 500 E, pa vi vidite :P

gle meni 900, ali stvari u Srbiji su mnogo jeftinije pa ti to dojde na isto!

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 14/08/2012 : 22:50:16  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:
....ili prosvetom

a kaj misliš gdje mogu jedino imati 25 (+15 za pripreme i ostale poslove) radnih sati tjedno, a punu placu!?

Ne smem da kažem supruzi koliko rade nastavnici u HR, terace me da se selimo za Zagreb.

Ona radi 30 casova nedeljno, plus dva-tri puta sastanci sa ostalim nastavnicima, pa onda planiranje i priprema nastave...

znam, i nama sad obecavaju takvu satnicu...odi u Gradišce, tam rade manje! Ma i ovdje imaš strucna usavršavanja i sjednice i tak to...a i kolege se stvarno pripremaju, ruga je prica kaj sam ja majstor improvizacije...

Plata nije bitna, koju god cifru da navedem zvucace ogromno nekome ko ne zna kakve su cene u Švici. Primera radi, supruga i ja smo radili, a deca su morala u jaslice dok smo mi na poslu. Cena za dva deteta: 1800€ mesecno.

Supruga je razredni starešina, ima dva OBAVEZNA sastanka sedmicno sa nastavnickim vecem, ukupno cetiri sata otprilike, predaje 30 casova i utroši na pripremanje casova bar još deset. Tako da ona sedmicno radi minimum 44 sata, s timda se satovi povecavaju na polugodištu i kraju godine, kada se zakljucuju ocene i pišu svedocanstva...

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

-jeremija-
Senior Member

Serbia
1611 Posts

Member since 14/08/2012

Posted - 14/08/2012 : 22:52:34  Show Profile Show Extended Profile  Send -jeremija- a Private Message
Dobro, ja sam takode skromna osoba, plus vegetarijanac pa brdo love uštedim na nekupovini mesa, isto tako lekova i slicnih hemijskih potrepština... Jedino što dosta bacam na šampone i losione posle brijanja, a oni nisu tako ni jeftini... Ali ostane mi dosta za stripove, plus izlaske sa devojkom i društvom svaki drugi-treci dan na po pivo i pikado :)

U principu, pametnom coveku je sve dovoljno :)

Edited by - -jeremija- on 30/02/2014 00:00:15
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 14/08/2012 : 22:55:55  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:
....ili prosvetom

Plata nije bitna, koju god cifru da navedem zvucace ogromno nekome ko ne zna kakve su cene u Švici. Primera radi, supruga i ja smo radili, a deca su morala u jaslice dok smo mi na poslu. Cena za dva deteta: 1800€ mesecno.

Supruga je razredni starešina, ima dva OBAVEZNA sastanka sedmicno sa nastavnickim vecem, ukupno cetiri sata otprilike, predaje 30 casova i utroši na pripremanje casova bar još deset. Tako da ona sedmicno radi minimum 44 sata, s timda se satovi povecavaju na polugodištu i kraju godine, kada se zakljucuju ocene i pišu svedocanstva...

i ja sam razrednik isto i imam sve te poslove...ali to ti govorim, tebe jebene jaslice izadu 900 eura, a mene 150. A druge cijene da ne spominjemo...tak da da mojih 900eura više vredi od njenih 2500-3000 (nema vecu, ukoliko ne radi u privatnoj školi kaj automatski poteže i puno vece brige i odgovornost)! Velim ja, nema šanse da odem radit ovaj posel negdje vani...

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 14/08/2012 : 22:57:10  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
quote:

Dobro, ja sam takode skromna osoba, plus vegetarijanac pa brdo love uštedim na nekupovini mesa, isto tako lekova i slicnih hemijskih potrepština... Jedino što dosta bacam na šampone i losione posle brijanja, a oni nisu tako ni jeftini... Ali ostane mi dosta za stripove, plus izlaske sa devojkom i društvom svaki drugi-treci dan na po pivo i pikado :)

U principu, pametnom coveku je sve dovoljno :)

polako mi je djeluje kao da je ovo sport buducnosti medu prosvjetarima...definitivno ju sindikalci moraju ubacit na svojim igrama!

Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 15/08/2012 : 00:32:04  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
Ljudi man´ te se gluposti... Na zapadu ljudi gladuju, odnosno ono sto se tamo jede ravno je gladovanju...

Bice bolje i kod nas, kad na divljem zapadu smrkne i nama ce da svane... samo strpljenja...

Ako odete zajebali ste i Boga i zemlju... zar ocete da vam se unuk zove Hans...
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 15/08/2012 : 00:38:23  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:
Originally posted by masni

, ne zelim da mi se dete za 50 godina kolje sa komsijom. Drugi je ekonomska situacija, jer je ponizavajuce da kasirka u nemackoj, moze da si priusti letovanje jednom u dve godine ,a ja ne mogu. Treca je da smo postali robvi nasih tajkuna radim sest dana u nedeji, neretko i sedam ,12 sati na dan. Hocu da mi deca imaju normalan zivot i da vide svog oca ponekad(kad ih budem imao).

ovde ce bar da se kolje sa rodjenim komsijom a tamo na zapadu sa ko zna kakvom mrakom...

kasirki u njemackoj ni do cega nije i nema nista od zivota

ko da djeca na zapadu imaju normalan zivot, djeca na zapadu su programirana i njihovo djetinjstvo u kurcu je...

drz se majke srbije moja ti je preporuka
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 15/08/2012 : 00:50:28  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
Ljudi, gledate puno tv, filmove ili sta vec.
Popricajte malo sa ljudima iz doticnih zemalja kada vam se pruzi prilika, ne mozete vi tek tako znati sta i kako tamo laufa ako to niste prosli. Ono, jesmo mi sa Balkana najpametniji, najljepsi i najbolji jebaci, ali ipak...
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 15/08/2012 : 00:58:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
quote:

Ako neko ocekuje da na "Zapadu" naidje na dobrosusedske odnose, decu koja medjusobno dele bonbone i cokoladu i na neko ljudsko razumevanje bez zavisti, neka odmah sebi razbije iluzije.
Kao što rekoh, Tamni vilajet...

Da nisi dopisnik politike slucajno ? Mislim, ovo je njihova retorika, odvratni prljavi zapad i sve te ruzne stvari koje dolaze odatle. Srbija, majka, jedina...imam OK staz po zlim zapadima, sad sam poceo staz i po nerazvijenom jugozapadu, i nebrojeno puta sam i castio, i bivao cascen, i picem i ruckom, i bancio i zajebavao se, i bio na decjim rodjendanima i krstenjima gde su se delile bombone i cokolade, i imao prijatelje koji su iskazivali razum. A, imao sam i sranje iskustava, ali nista nije crno, i nista nije belo, i mislim da bi covek sa tvojim stazom u inostranstvu pogotovo morao da malo razumnije gleda na te stvari, jer ako su u tvom kantonu govnari, sto mislis da su automatski svugde ? Jesi li ziveo i u norveskoj, italiji, francuskoj, engleskoj, irskoj, velsu, nemackoj, danskoj, pa da mozes tako autoritativno da tvrdis o tim stvarima ?

I manite se prica o toj srpskoj i balkanskoj otvorenosti. Cim malo dignes glavu iznad ostalih postajes persona non grata u svom srezu, mene su cak i prijavljivali da kradem struju mos misliti, a to je samo jedna od neprijatnosti koju sam doziveo u rodjenoj zemlji (spisak je poduzi). Ljudi su govna svud okolo.

Sve zavisi, po meni, kakav si ti licno, i sta te radi. Mene mozes i na mars da stavis, dok ima interneta OK cu se snadjem. Razmisli, povuci, i vrati se ako ne valja, nikad nije kasno za jos neki reboot.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 15/08/2012 : 01:01:19  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
zamisli zivot na zapadu...

sve i da se dobije neki dobar poso, dakle imas lovu i to je otprilike sve sto imas...

a ostanes bez mnogo cega...

moras od jutra do mraka drndat okupatorski jezik...
zaboravi na nasu zdravu i pravu a najbolju na svijetu- seljacku prehranu
ako i nadjes sebi drustvo - moras se ponasat onako kako nisi naviko nit si tako odgojen
velike su mogucnosti da ti dijete ili sasvim sigurno unuk nece znati maternji - svapce babino i dedino ce mu se tepat
ljudi na zapadu u velikim gradovima ponasaju se a tako su i vodjeni- kao ovce u torovima
nesmes da osamaris zenu- to se tretira kao kazneno djelo !!!
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 15/08/2012 : 01:02:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
quote:
Originally posted by KRAS

zamisli zivot na zapadu...

sve i da se dobije neki dobar poso, dakle imas lovu i to je otprilike sve sto imas...

a ostanes bez mnogo cega...

moras od jutra do mraka drndat okupatorski jezik...
zaboravi na nasu zdravu i pravu a najbolju na svijetu- seljacku prehranu
ako i nadjes sebi drustvo - moras se ponasat onako kako nisi naviko nit si tako odgojen
velike su mogucnosti da ti dijete ili sasvim sigurno unuk nece znati maternji - svapce babino i dedino ce mu se tepat
ljudi na zapadu u velikim gradovima ponasaju se a tako su i vodjeni- kao ovce u torovima

Bolan mujo, aj ti vanka iz te slovenije, mnogo ti je to civilizovano.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Go to Top of Page

nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts

Member since 06/03/2010

Posted - 15/08/2012 : 01:05:23  Show Profile Show Extended Profile  Send nemanja93 a Private Message
Sto bi rekao nas narod nemaju oni dusu tamo
Ali zato imaju sve ostalo

Nisi se okrenula, zato nisi videla
igrale su sene.
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 15/08/2012 : 01:08:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
I to je laz.

Svi stereotipi su u vasim glavama. Ljudi su samo razliciti, nisu bolji ili gori. Uverite se sami.

Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 15/08/2012 : 01:11:11  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:
Originally posted by Mairosu

Bolan mujo, aj ti vanka iz te slovenije, mnogo ti je to civilizovano.

ja sam u sloveniji samo prijavljen- a zivim samo kad se nalazim u mojoj siroj domovini... ovo na zapadu nemogu nazvat zivotom to je samo zivotarenje
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 15/08/2012 : 01:14:18  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:

I to je laz.

Svi stereotipi su u vasim glavama. Ljudi su samo razliciti, nisu bolji ili gori. Uverite se sami.

hmmm, prosecan francuz, talijan, nemac... nas smatraju divljacima, mislim, jeste, jesu oni fini kulturni i rec ruzno nes od njih cuti... ali za njih smo samo divljaci- dobar gen kameni i jeftina radnicka snaga
Go to Top of Page

mavra
Junior Member

439 Posts

Member since 13/01/2011

Posted - 15/08/2012 : 01:22:24  Show Profile Show Extended Profile  Send mavra a Private Message
quote:

Ovaj, mozda sam malo glup, ali zasto bi ikada osamario zenu? Ostalo sto si nabrojao ne mogu da komentarisem, ja nikada u zivotu nisam boravio van Beograda duze od 2 nedelje
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 15/08/2012 : 01:27:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
ako ti dete ne nauci maternji to je tvoja greska i nicija druga. hrana je fantastican stereotip, barem ovde u spaniji ima prsute u rangu njeguske, a ni u belgiji se nije lose jelo. drndati okupatorski jezik ? ajme uzasa, govoriti strani jezik, jezim se na pomisli da prosirim vidike. i ostalo je upitno, no sigurno, ako ovako namunjen odes preko, tako ce ti i bude.

Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 15/08/2012 : 01:30:21  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:
Originally posted by mavra

Ovaj, mozda sam malo glup, ali zasto bi ikada osamario zenu? Ostalo sto si nabrojao ne mogu da komentarisem, ja nikada u zivotu nisam boravio van Beograda duze od 2 nedelje

cuj zasto !? vidim ja da je vama zapad vec dodobra ispro mozak...

ako cu osamarit zenu to je moja i njena stvar a ne stvar drzavnih institucija...

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 15/08/2012 : 01:31:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
Zato i juris kurve raspustenice vidim :D Normalne ti ne daju :D

Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 15/08/2012 : 01:38:09  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:

ako ti dete ne nauci maternji to je tvoja greska i nicija druga. hrana je fantastican stereotip, barem ovde u spaniji ima prsute u rangu njeguske, a ni u belgiji se nije lose jelo. drndati okupatorski jezik ? ajme uzasa, govoriti strani jezik, jezim se na pomisli da prosirim vidike. i ostalo je upitno, no sigurno, ako ovako namunjen odes preko, tako ce ti i bude.

a kako ce ga naucit kad mu caca radi od jutra do mraka... bio sam ja tom trulom zapadu- ni jedno tamo rodjeno dijete ne prica maternji kako treba a treca ili cetvrta generacija uopce ga nezna... tako ti je to

dobro sad u spanjolskoj ili italiji hrana je ok... ali uzmi njemacku, englesku- neznaju se kruva najest

ne samo da moras od jutra do mraka okupatorskim jezikom govoriti nego moras njime i misliti...

zamisli sebe da svako jutro kad otvoris usta moras reci- guten morgen

uostalom ako te veseli zapad- samo izvoli - pozelit ces i prke pure ja sto ti kazem

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 15/08/2012 : 01:39:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
Bio i ja na trulom zapadu, ziveo dosta dugo, nije mi smetalo da govorim stranim jezikom. Okupator ? Svasta i od tebe...

Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 15/08/2012 : 01:48:36  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:

Bio i ja na trulom zapadu, ziveo dosta dugo, nije mi smetalo da govorim stranim jezikom. Okupator ? Svasta i od tebe...

pa dobro sad, teb nesmeta... meni smeta, to je bio prvi razlog zasto nisam ostao u tim ztapadnim zemljama...

jednom mi je neko reko- njemacki savladas tek kad pocnes misliti na njemackom- a to nemogu nikako

druga stvar je HRANA - jebesh sve pare svijeta ako ja nemogu za rucak neku dobru corbu pojest... a majke nema da mi skuva a kurvu raspustenicu nemos ni batinama naucit da sprema dobra jela- sve i da je dozvoljeno samaranje...

treca stvar- nadam se da me nece ko optuzit da sam rasista- ali ja se nikako ne osjecam dobro u okruzenju crnaca, turaka, arapa...
Go to Top of Page

mavra
Junior Member

439 Posts

Member since 13/01/2011

Posted - 15/08/2012 : 02:08:27  Show Profile Show Extended Profile  Send mavra a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by mavra

cuj zasto !? vidim ja da je vama zapad vec dodobra ispro mozak...

ako cu osamarit zenu to je moja i njena stvar a ne stvar drzavnih institucija...

Nije meni niko isprao mozak, to je najveci dokas slabosti i nemocnosti, da kada ne mozes da se boris argumentovano, predjes na upotrebu sile nad nekome ko nije u stanju da uzvrati. Jebote pa ja imam 2 metra i 100 kila, zamisli zenu koja se ne bi onesvestila od mog udarca ( a da nije Milica Mandic :D ), sta se postize time sem straha. To je najveci kukavicluk na svetu, a ja nisam vaspitan da budem kukavica
Go to Top of Page
Page: of 9 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.14 seconds. Snitz Forums 2000