Author |
Topic |
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
Posted - 14/08/2012 : 22:40:55
|
quote: Originally posted by manhunter
quote: Originally posted by dosada
quote: Originally posted by -jeremija- ....ili prosvetom
a kaj misliš gdje mogu jedino imati 25 (+15 za pripreme i ostale poslove) radnih sati tjedno, a punu placu!?
Ne smem da kažem supruzi koliko rade nastavnici u HR, terace me da se selimo za Zagreb.
Ona radi 30 casova nedeljno, plus dva-tri puta sastanci sa ostalim nastavnicima, pa onda planiranje i priprema nastave...
znam, i nama sad obecavaju takvu satnicu...odi u Gradišce, tam rade manje! Ma i ovdje imaš strucna usavršavanja i sjednice i tak to...a i kolege se stvarno pripremaju, ruga je prica kaj sam ja majstor improvizacije...
I jel ima 2.500 eura place? |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
|
|
-jeremija-
Senior Member
Serbia
1611 Posts
Member since 14/08/2012 |
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 14/08/2012 : 22:50:16
|
a kaj misliš gdje mogu jedino imati 25 (+15 za pripreme i ostale poslove) radnih sati tjedno, a punu placu!?
Ne smem da kažem supruzi koliko rade nastavnici u HR, terace me da se selimo za Zagreb.
Ona radi 30 casova nedeljno, plus dva-tri puta sastanci sa ostalim nastavnicima, pa onda planiranje i priprema nastave...
znam, i nama sad obecavaju takvu satnicu...odi u Gradišce, tam rade manje! Ma i ovdje imaš strucna usavršavanja i sjednice i tak to...a i kolege se stvarno pripremaju, ruga je prica kaj sam ja majstor improvizacije...
I jel ima 2.500 eura place?
Plata nije bitna, koju god cifru da navedem zvucace ogromno nekome ko ne zna kakve su cene u Švici. Primera radi, supruga i ja smo radili, a deca su morala u jaslice dok smo mi na poslu. Cena za dva deteta: 1800€ mesecno.
Supruga je razredni starešina, ima dva OBAVEZNA sastanka sedmicno sa nastavnickim vecem, ukupno cetiri sata otprilike, predaje 30 casova i utroši na pripremanje casova bar još deset. Tako da ona sedmicno radi minimum 44 sata, s timda se satovi povecavaju na polugodištu i kraju godine, kada se zakljucuju ocene i pišu svedocanstva... |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
-jeremija-
Senior Member
Serbia
1611 Posts
Member since 14/08/2012 |
Posted - 14/08/2012 : 22:52:34
|
Dobro, ja sam takode skromna osoba, plus vegetarijanac pa brdo love uštedim na nekupovini mesa, isto tako lekova i slicnih hemijskih potrepština... Jedino što dosta bacam na šampone i losione posle brijanja, a oni nisu tako ni jeftini... Ali ostane mi dosta za stripove, plus izlaske sa devojkom i društvom svaki drugi-treci dan na po pivo i pikado :)
U principu, pametnom coveku je sve dovoljno :) |
Edited by - -jeremija- on 30/02/2014 00:00:15 |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Posted - 14/08/2012 : 22:55:55
|
I jel ima 2.500 eura place?
Plata nije bitna, koju god cifru da navedem zvucace ogromno nekome ko ne zna kakve su cene u Švici. Primera radi, supruga i ja smo radili, a deca su morala u jaslice dok smo mi na poslu. Cena za dva deteta: 1800€ mesecno.
Supruga je razredni starešina, ima dva OBAVEZNA sastanka sedmicno sa nastavnickim vecem, ukupno cetiri sata otprilike, predaje 30 casova i utroši na pripremanje casova bar još deset. Tako da ona sedmicno radi minimum 44 sata, s timda se satovi povecavaju na polugodištu i kraju godine, kada se zakljucuju ocene i pišu svedocanstva...
i ja sam razrednik isto i imam sve te poslove...ali to ti govorim, tebe jebene jaslice izadu 900 eura, a mene 150. A druge cijene da ne spominjemo...tak da da mojih 900eura više vredi od njenih 2500-3000 (nema vecu, ukoliko ne radi u privatnoj školi kaj automatski poteže i puno vece brige i odgovornost)! Velim ja, nema šanse da odem radit ovaj posel negdje vani... |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Posted - 14/08/2012 : 22:57:10
|
quote: Originally posted by -jeremija-
Dobro, ja sam takode skromna osoba, plus vegetarijanac pa brdo love uštedim na nekupovini mesa, isto tako lekova i slicnih hemijskih potrepština... Jedino što dosta bacam na šampone i losione posle brijanja, a oni nisu tako ni jeftini... Ali ostane mi dosta za stripove, plus izlaske sa devojkom i društvom svaki drugi-treci dan na po pivo i pikado :)
U principu, pametnom coveku je sve dovoljno :)
polako mi je djeluje kao da je ovo sport buducnosti medu prosvjetarima...definitivno ju sindikalci moraju ubacit na svojim igrama! |
|
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 15/08/2012 : 00:32:04
|
Ljudi man´ te se gluposti... Na zapadu ljudi gladuju, odnosno ono sto se tamo jede ravno je gladovanju...
Bice bolje i kod nas, kad na divljem zapadu smrkne i nama ce da svane... samo strpljenja...
Ako odete zajebali ste i Boga i zemlju... zar ocete da vam se unuk zove Hans... |
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Posted - 15/08/2012 : 00:38:23
|
quote: Originally posted by masni
, ne zelim da mi se dete za 50 godina kolje sa komsijom. Drugi je ekonomska situacija, jer je ponizavajuce da kasirka u nemackoj, moze da si priusti letovanje jednom u dve godine ,a ja ne mogu. Treca je da smo postali robvi nasih tajkuna radim sest dana u nedeji, neretko i sedam ,12 sati na dan. Hocu da mi deca imaju normalan zivot i da vide svog oca ponekad(kad ih budem imao).
ovde ce bar da se kolje sa rodjenim komsijom a tamo na zapadu sa ko zna kakvom mrakom...
kasirki u njemackoj ni do cega nije i nema nista od zivota
ko da djeca na zapadu imaju normalan zivot, djeca na zapadu su programirana i njihovo djetinjstvo u kurcu je...
drz se majke srbije moja ti je preporuka |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 15/08/2012 : 00:50:28
|
Ljudi, gledate puno tv, filmove ili sta vec. Popricajte malo sa ljudima iz doticnih zemalja kada vam se pruzi prilika, ne mozete vi tek tako znati sta i kako tamo laufa ako to niste prosli. Ono, jesmo mi sa Balkana najpametniji, najljepsi i najbolji jebaci, ali ipak... |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 15/08/2012 : 00:58:41
|
Ako neko ocekuje da na "Zapadu" naidje na dobrosusedske odnose, decu koja medjusobno dele bonbone i cokoladu i na neko ljudsko razumevanje bez zavisti, neka odmah sebi razbije iluzije. Kao što rekoh, Tamni vilajet...
Da nisi dopisnik politike slucajno ? Mislim, ovo je njihova retorika, odvratni prljavi zapad i sve te ruzne stvari koje dolaze odatle. Srbija, majka, jedina...imam OK staz po zlim zapadima, sad sam poceo staz i po nerazvijenom jugozapadu, i nebrojeno puta sam i castio, i bivao cascen, i picem i ruckom, i bancio i zajebavao se, i bio na decjim rodjendanima i krstenjima gde su se delile bombone i cokolade, i imao prijatelje koji su iskazivali razum. A, imao sam i sranje iskustava, ali nista nije crno, i nista nije belo, i mislim da bi covek sa tvojim stazom u inostranstvu pogotovo morao da malo razumnije gleda na te stvari, jer ako su u tvom kantonu govnari, sto mislis da su automatski svugde ? Jesi li ziveo i u norveskoj, italiji, francuskoj, engleskoj, irskoj, velsu, nemackoj, danskoj, pa da mozes tako autoritativno da tvrdis o tim stvarima ?
I manite se prica o toj srpskoj i balkanskoj otvorenosti. Cim malo dignes glavu iznad ostalih postajes persona non grata u svom srezu, mene su cak i prijavljivali da kradem struju mos misliti, a to je samo jedna od neprijatnosti koju sam doziveo u rodjenoj zemlji (spisak je poduzi). Ljudi su govna svud okolo.
Sve zavisi, po meni, kakav si ti licno, i sta te radi. Mene mozes i na mars da stavis, dok ima interneta OK cu se snadjem. Razmisli, povuci, i vrati se ako ne valja, nikad nije kasno za jos neki reboot. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Posted - 15/08/2012 : 01:01:19
|
zamisli zivot na zapadu...
sve i da se dobije neki dobar poso, dakle imas lovu i to je otprilike sve sto imas...
a ostanes bez mnogo cega...
moras od jutra do mraka drndat okupatorski jezik... zaboravi na nasu zdravu i pravu a najbolju na svijetu- seljacku prehranu ako i nadjes sebi drustvo - moras se ponasat onako kako nisi naviko nit si tako odgojen velike su mogucnosti da ti dijete ili sasvim sigurno unuk nece znati maternji - svapce babino i dedino ce mu se tepat ljudi na zapadu u velikim gradovima ponasaju se a tako su i vodjeni- kao ovce u torovima nesmes da osamaris zenu- to se tretira kao kazneno djelo !!! |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 15/08/2012 : 01:02:53
|
quote: Originally posted by KRAS
zamisli zivot na zapadu...
sve i da se dobije neki dobar poso, dakle imas lovu i to je otprilike sve sto imas...
a ostanes bez mnogo cega...
moras od jutra do mraka drndat okupatorski jezik... zaboravi na nasu zdravu i pravu a najbolju na svijetu- seljacku prehranu ako i nadjes sebi drustvo - moras se ponasat onako kako nisi naviko nit si tako odgojen velike su mogucnosti da ti dijete ili sasvim sigurno unuk nece znati maternji - svapce babino i dedino ce mu se tepat ljudi na zapadu u velikim gradovima ponasaju se a tako su i vodjeni- kao ovce u torovima nesmes da osamaris zenu- to se tretira kao kazneno djelo !!!
Bolan mujo, aj ti vanka iz te slovenije, mnogo ti je to civilizovano.
|
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
|
|
nemanja93
Senior Member
Serbia
2439 Posts
Member since 06/03/2010 |
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 15/08/2012 : 01:08:37
|
I to je laz.
Svi stereotipi su u vasim glavama. Ljudi su samo razliciti, nisu bolji ili gori. Uverite se sami. |
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Posted - 15/08/2012 : 01:11:11
|
quote: Originally posted by Mairosu
Bolan mujo, aj ti vanka iz te slovenije, mnogo ti je to civilizovano.
ja sam u sloveniji samo prijavljen- a zivim samo kad se nalazim u mojoj siroj domovini... ovo na zapadu nemogu nazvat zivotom to je samo zivotarenje |
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Posted - 15/08/2012 : 01:14:18
|
I to je laz.
Svi stereotipi su u vasim glavama. Ljudi su samo razliciti, nisu bolji ili gori. Uverite se sami.
hmmm, prosecan francuz, talijan, nemac... nas smatraju divljacima, mislim, jeste, jesu oni fini kulturni i rec ruzno nes od njih cuti... ali za njih smo samo divljaci- dobar gen kameni i jeftina radnicka snaga |
|
|
mavra
Junior Member
439 Posts
Member since 13/01/2011 |
Posted - 15/08/2012 : 01:22:24
|
nesmes da osamaris zenu- to se tretira kao kazneno djelo !!!
Ovaj, mozda sam malo glup, ali zasto bi ikada osamario zenu? Ostalo sto si nabrojao ne mogu da komentarisem, ja nikada u zivotu nisam boravio van Beograda duze od 2 nedelje |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 15/08/2012 : 01:27:41
|
ako ti dete ne nauci maternji to je tvoja greska i nicija druga. hrana je fantastican stereotip, barem ovde u spaniji ima prsute u rangu njeguske, a ni u belgiji se nije lose jelo. drndati okupatorski jezik ? ajme uzasa, govoriti strani jezik, jezim se na pomisli da prosirim vidike. i ostalo je upitno, no sigurno, ako ovako namunjen odes preko, tako ce ti i bude. |
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Posted - 15/08/2012 : 01:30:21
|
quote: Originally posted by mavra
Ovaj, mozda sam malo glup, ali zasto bi ikada osamario zenu? Ostalo sto si nabrojao ne mogu da komentarisem, ja nikada u zivotu nisam boravio van Beograda duze od 2 nedelje
cuj zasto !? vidim ja da je vama zapad vec dodobra ispro mozak...
ako cu osamarit zenu to je moja i njena stvar a ne stvar drzavnih institucija...
|
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 15/08/2012 : 01:31:30
|
Zato i juris kurve raspustenice vidim :D Normalne ti ne daju :D |
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Posted - 15/08/2012 : 01:38:09
|
ako ti dete ne nauci maternji to je tvoja greska i nicija druga. hrana je fantastican stereotip, barem ovde u spaniji ima prsute u rangu njeguske, a ni u belgiji se nije lose jelo. drndati okupatorski jezik ? ajme uzasa, govoriti strani jezik, jezim se na pomisli da prosirim vidike. i ostalo je upitno, no sigurno, ako ovako namunjen odes preko, tako ce ti i bude.
a kako ce ga naucit kad mu caca radi od jutra do mraka... bio sam ja tom trulom zapadu- ni jedno tamo rodjeno dijete ne prica maternji kako treba a treca ili cetvrta generacija uopce ga nezna... tako ti je to
dobro sad u spanjolskoj ili italiji hrana je ok... ali uzmi njemacku, englesku- neznaju se kruva najest
ne samo da moras od jutra do mraka okupatorskim jezikom govoriti nego moras njime i misliti...
zamisli sebe da svako jutro kad otvoris usta moras reci- guten morgen
uostalom ako te veseli zapad- samo izvoli - pozelit ces i prke pure ja sto ti kazem
|
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 15/08/2012 : 01:39:46
|
Bio i ja na trulom zapadu, ziveo dosta dugo, nije mi smetalo da govorim stranim jezikom. Okupator ? Svasta i od tebe... |
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Posted - 15/08/2012 : 01:48:36
|
Bio i ja na trulom zapadu, ziveo dosta dugo, nije mi smetalo da govorim stranim jezikom. Okupator ? Svasta i od tebe...
pa dobro sad, teb nesmeta... meni smeta, to je bio prvi razlog zasto nisam ostao u tim ztapadnim zemljama...
jednom mi je neko reko- njemacki savladas tek kad pocnes misliti na njemackom- a to nemogu nikako
druga stvar je HRANA - jebesh sve pare svijeta ako ja nemogu za rucak neku dobru corbu pojest... a majke nema da mi skuva a kurvu raspustenicu nemos ni batinama naucit da sprema dobra jela- sve i da je dozvoljeno samaranje...
treca stvar- nadam se da me nece ko optuzit da sam rasista- ali ja se nikako ne osjecam dobro u okruzenju crnaca, turaka, arapa... |
|
|
mavra
Junior Member
439 Posts
Member since 13/01/2011 |
Posted - 15/08/2012 : 02:08:27
|
quote: Originally posted by mavra
Ovaj, mozda sam malo glup, ali zasto bi ikada osamario zenu? Ostalo sto si nabrojao ne mogu da komentarisem, ja nikada u zivotu nisam boravio van Beograda duze od 2 nedelje
cuj zasto !? vidim ja da je vama zapad vec dodobra ispro mozak...
ako cu osamarit zenu to je moja i njena stvar a ne stvar drzavnih institucija...
Nije meni niko isprao mozak, to je najveci dokas slabosti i nemocnosti, da kada ne mozes da se boris argumentovano, predjes na upotrebu sile nad nekome ko nije u stanju da uzvrati. Jebote pa ja imam 2 metra i 100 kila, zamisli zenu koja se ne bi onesvestila od mog udarca ( a da nije Milica Mandic :D ), sta se postize time sem straha. To je najveci kukavicluk na svetu, a ja nisam vaspitan da budem kukavica |
|
|
Topic |
|
|
|