Author |
Topic |
|
1Euro
Advanced Member
12484 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 08/09/2012 : 15:19:29
|
Da li još ima "dinosaurosa" koji sakupljaju znacke?
Ja se sjecam da su nekada ljudi to sakupljali. Ne znam jel se to trgovalo ili razmjenjivalo ali svaka kuca je imala znacke. Moja majka mi je pricala, da si mogao znacku kupiti na svakom koraku, npr ako si išao u planine, na neki izlet,svaka tvornica je imala svoje znacke (vjerovatno kao reklamu), postojale su znack efudbalskih klubova, marki automobila,..... Gdje je to od jednom nestalo? Jel se kod vas još mogu kupiti znacke? Tvornice vec odavno nemaju znacke ( za reklamu npr), bar ja to nigdje ne vidim.... Ja sam imao dosta znacaka, koje sam naslijedio od majke ali nemam pojma gdje su, vjerovatno sam to nekome dao, zamijenio, podario,... Kako vi stojite sa znackama? Jel to netko sakuplja od vas? Koliko ih imate? Postoje li neki klubovi, društava, katalozi,...u vezi sa tim kao kod filatelije i numizmatike? Ajde okacite i slike vaših kolekcija, ako imate.....
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13456 Posts
Member since 21/08/2005 |
|
1Euro
Advanced Member
12484 Posts
Posted - 08/09/2012 : 15:45:19
|
quote: Originally posted by Imrahil
Imaju moji dosta znacki, ali ne skupljaju. a mene nikad nije privlacilo
pa da nije to naš dir.... to se sakupljalo u vrijeme naših staraca....ali zar nije šteta, da neki takav hobi ili kolekcije propadnu...a nekada je svaka kuca imala po nešto znacaka... Kako je to odjednom prestalo biti ljudima zanimljivo a prije su mase ljudi to kolecnionirali....možda zbog toga jer su se i besplatno delile (recimo tvornice su ih delile kao reklama, ako si išao u banku otvoriti racun opet si dobio kao reklamu, ako si išao dati krv opet kao reklama,....) ali bilo je super, znaci besplatna reklama, dobio si besplatno dosta znacaka, a ove planinarske itd,...su se kupile (ili davale kada se usvojio neki vršac...). Sad anitko više ne da besplatno a reklame od tvornica su samo po casopisima, medijima, sms, internet,....nema više "romantike"...
ajde slikaj znacke da guštamo! |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 08/09/2012 : 15:52:19
|
Imam ja preko 2-3 hiljade, ali ne skupljam, ili sam ih dobijao ili kupovao jeftino na buvljaku. |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
1Euro
Advanced Member
12484 Posts
Posted - 08/09/2012 : 16:07:25
|
quote: Originally posted by srdjandj
Imam ja preko 2-3 hiljade, ali ne skupljam, ili sam ih dobijao ili kupovao jeftino na buvljaku.
ako bi ih prodavao koliko misliš da to vrijedi danas? |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 08/09/2012 : 16:50:27
|
quote: Originally posted by 1Euro
quote: Originally posted by srdjandj
Imam ja preko 2-3 hiljade, ali ne skupljam, ili sam ih dobijao ili kupovao jeftino na buvljaku.
ako bi ih prodavao koliko misliš da to vrijedi danas?
Ne bih znao, ali nema neku vrednost, pa zato i nemam nameru da ih prodam. |
|
|
selanne
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
7655 Posts
Member since 11/09/2009 |
Posted - 08/09/2012 : 16:55:35
|
Ja imam dosta bedževa od rukometnih saveza, obicno smo ih na pocetku utakmica razmjenjivali s protivnicima (kao zastavice u nogometu), pa sam ih nakupio. |
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 08/09/2012 : 17:10:22
|
Da li još ima "dinosaurosa" koji sakupljaju znacke?
Ja se sjecam da su nekada ljudi to sakupljali. Ne znam jel se to trgovalo ili razmjenjivalo ali svaka kuca je imala znacke. Moja majka mi je pricala, da si mogao znacku kupiti na svakom koraku, npr ako si išao u planine, na neki izlet,svaka tvornica je imala svoje znacke (vjerovatno kao reklamu), postojale su znack efudbalskih klubova, marki automobila,..... Gdje je to od jednom nestalo? Jel se kod vas još mogu kupiti znacke? Tvornice vec odavno nemaju znacke ( za reklamu npr), bar ja to nigdje ne vidim.... Ja sam imao dosta znacaka, koje sam naslijedio od majke ali nemam pojma gdje su, vjerovatno sam to nekome dao, zamijenio, podario,... Kako vi stojite sa znackama? Jel to netko sakuplja od vas? Koliko ih imate? Postoje li neki klubovi, društava, katalozi,...u vezi sa tim kao kod filatelije i numizmatike? Ajde okacite i slike vaših kolekcija, ako imate.....
moj stari je skupljao znacke nekad davno...
sad je kolekcionar CD-a |
"Nothing lasts forever." |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Member since 18/06/2009 |
Posted - 08/09/2012 : 17:11:20
|
stari mi je skuplja znacke Hajduka..moran ih pronac pa cu stavit slike ode.. |
"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva" |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
|
1Euro
Advanced Member
12484 Posts
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47132 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 08/09/2012 : 18:45:02
|
dobra kolekcija |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
split85
Advanced Member
Croatia
8249 Posts
Member since 25/01/2010 |
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
|
wolf
Advanced Member
4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
Posted - 08/09/2012 : 22:16:00
|
Nekad sam i sam skupljao znacke. I moj otac isto. Danas više nemam niti jedne (otišlo prije 20 godina). Nisam siguran, ali bilo ih je sigurno više od 500 komada, a ne bih se zaletio i da ih je bilo i oko 1000. Sjecam se da je stari to držao u raznim 'albumima' za cuvanje, a ja sam držao na zidu pozabadane u ploce stiropora.
U sjecanju su mi posebno ostale one PEZ znacke sa Disneyevim i slicnim likovima, ali bilo ih je svakojakih. Neke od prikazanih na gornjim slikama sam isto imao (sjecam ih se pomalo).
Ljudi su to skupljali jer, osim stripova, revija, karata i knjiga nije se ni imalo što drugo skupljati. Danas su znacke izgubile smisao jer je pola tih tvornica koje su ih davale propalo i uništeno ili su jednostavno potisnute novijim, takoreci suvremenijim marketinškim sredstvima. Šteta. |
|
|
1Euro
Advanced Member
12484 Posts
Posted - 08/09/2012 : 22:21:16
|
quote: Originally posted by split85
Ovo je najveca kolekcija koju san ikad vidija: http://urednik.slobodnadalmacija.hr/Split-%C5%BEupanija/tabid/76/articleType/ArticleView/articleId/27260/Default.aspx
Ovo je od rodaka otac, s ovim covikom san se minja za slicice prije 15-tak godina, stvarno impresivna zbirka znacaka. Svi zidovi su mu puni.
ovaj tip je legenda!!!!! Bilo bi super posjetiti ga.....pa da vidimo sve ove znacke itd... 47000 znacaka i to samo o fudbalu, SVAKA CAST!
Važno je odrediti neku tematiku, da se ne skuplja onako bez veze nešto...recimo j asam naletio na neke zanimljive znacke (cijela serija o automobilima, ono stari automobili itd...) ali se plašim da ako se limitiram samo na automobile da cu teško pronaci i 100 znacaka sa tom tematikom....ali da onako bez veze skupljam isto tako ne valja.... A ovaj se baš dobro sjetio, fudbalski klubovi....samo se pitamda li fudbalski klubovi i dan danas prodavaju nove znacke ili su prestali sa znackama pa sada radije prodavaju zastavice, dresove,šalove,...ili još uvijek narucuju nove znacke....
SVAKA CAST!!!!! ne mogu da se ne nacudim 47.000 znacaka i to samo o fudbalskim klubovima.........uufffffffffff, svaka cast!!!!!! |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Member since 18/06/2009 |
Posted - 08/09/2012 : 22:38:55
|
svaka cast srdjadne na kolekciji..najaca mi je ona velika od Tita..ubija.. |
"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva" |
|
|
1Euro
Advanced Member
12484 Posts
Posted - 08/09/2012 : 23:00:44
|
quote: Originally posted by brni
svaka cast srdjadne na kolekciji..najaca mi je ona velika od Tita..ubija..
ono nije znacka nego broška (broš) ili kako vi kažete...badge...ali jeste jak badge naravno haha. |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 08/09/2012 : 23:07:09
|
quote: Originally posted by brni
svaka cast srdjadne na kolekciji..najaca mi je ona velika od Tita..ubija..
Ma ne skupljam ja te znacke, to sam ja složio u te albume koje sam dobio, ustvari imao sam samo jedan album, ovaj žuti. Imam još tih znacaka nesloženih po kutijama od cipela, ko ce sve to sortirati, mrzi me.
A taj bedž sa Titom mi je omiljeni!
Takode imam nesloženih poštanskih maraka, punu jednu kutiju od cipela.
|
|
|
Nivox
Senior Member
Croatia
1314 Posts
Member since 01/11/2011 |
|
bvagner3
Senior Member
Croatia
2320 Posts
Member since 13/01/2009 |
Posted - 09/09/2012 : 00:27:28
|
Hm,sigurno bi dobro prošle znacke kod nas stripaša,s npr,bonelli junacima,kao što je svojedobno izdan arak s markicama na temu talijanski strip,(mislim da arak košta oko 100 kn),nije puno,ne bi bilo loše napraviti nešto takvo sa znackama(kao bedževi u stripotekama od Marvel,DC i sl.)Znacke sa Dilan Dogom,Zagorom,Alan Fordom,Texom i sl.bile bi zgodna sitnica koja bi bila pod ono"must have",bar bi ja to kupio. |
#!?? |
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13456 Posts
Member since 21/08/2005 |
Posted - 09/09/2012 : 13:17:48
|
quote: Originally posted by Imrahil
Imaju moji dosta znacki, ali ne skupljaju. a mene nikad nije privlacilo
pa da nije to naš dir.... to se sakupljalo u vrijeme naših staraca....ali zar nije šteta, da neki takav hobi ili kolekcije propadnu...a nekada je svaka kuca imala po nešto znacaka... Kako je to odjednom prestalo biti ljudima zanimljivo a prije su mase ljudi to kolecnionirali....možda zbog toga jer su se i besplatno delile (recimo tvornice su ih delile kao reklama, ako si išao u banku otvoriti racun opet si dobio kao reklamu, ako si išao dati krv opet kao reklama,....) ali bilo je super, znaci besplatna reklama, dobio si besplatno dosta znacaka, a ove planinarske itd,...su se kupile (ili davale kada se usvojio neki vršac...). Sad anitko više ne da besplatno a reklame od tvornica su samo po casopisima, medijima, sms, internet,....nema više "romantike"...
ajde slikaj znacke da guštamo!
slikacu jednom, kad ih pronadem
a za hobi, pa jbg, sve ima neko svoje vreme ranije ploce kupovali sve živi, danas samo kolekcionari sve ima svoje.. |
|
|
1Euro
Advanced Member
12484 Posts
Posted - 10/09/2012 : 16:18:26
|
mene interesiraju ovakve znacke (bedževi), na taj nacin:
Znaci nemaju onu iglu nego imaju "šrauf" ako netko ima ovakvih "bedž znacaka" neka mi se javi pa cemo trgovati...
|
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
|
|
Topic |
|