forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Sakupljate li znacke?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Author Previous Topic Topic Next Topic  

1Euro
Advanced Member

12484 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 08/09/2012 : 15:19:29  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
Da li još ima "dinosaurosa" koji sakupljaju znacke?

Ja se sjecam da su nekada ljudi to sakupljali. Ne znam jel se to trgovalo ili razmjenjivalo ali svaka kuca je imala znacke.
Moja majka mi je pricala, da si mogao znacku kupiti na svakom koraku, npr ako si išao u planine, na neki izlet,svaka tvornica je imala svoje znacke (vjerovatno kao reklamu), postojale su znack efudbalskih klubova, marki automobila,.....
Gdje je to od jednom nestalo?
Jel se kod vas još mogu kupiti znacke?
Tvornice vec odavno nemaju znacke ( za reklamu npr), bar ja to nigdje ne vidim....
Ja sam imao dosta znacaka, koje sam naslijedio od majke ali nemam pojma gdje su, vjerovatno sam to nekome dao, zamijenio, podario,...
Kako vi stojite sa znackama? Jel to netko sakuplja od vas? Koliko ih imate?
Postoje li neki klubovi, društava, katalozi,...u vezi sa tim kao kod filatelije i numizmatike?
Ajde okacite i slike vaših kolekcija, ako imate.....

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13456 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 08/09/2012 : 15:39:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message
Imaju moji dosta znacki, ali ne skupljaju.
a mene nikad nije privlacilo
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12484 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 08/09/2012 : 15:45:19  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by Imrahil

pa da nije to naš dir.... to se sakupljalo u vrijeme naših staraca....ali zar nije šteta, da neki takav hobi ili kolekcije propadnu...a nekada je svaka kuca imala po nešto znacaka...
Kako je to odjednom prestalo biti ljudima zanimljivo a prije su mase ljudi to kolecnionirali....možda zbog toga jer su se i besplatno delile (recimo tvornice su ih delile kao reklama, ako si išao u banku otvoriti racun opet si dobio kao reklamu, ako si išao dati krv opet kao reklama,....) ali bilo je super, znaci besplatna reklama, dobio si besplatno dosta znacaka, a ove planinarske itd,...su se kupile (ili davale kada se usvojio neki vršac...). Sad anitko više ne da besplatno a reklame od tvornica su samo po casopisima, medijima, sms, internet,....nema više "romantike"...

ajde slikaj znacke da guštamo!
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 08/09/2012 : 15:52:19  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Imam ja preko 2-3 hiljade, ali ne skupljam, ili sam ih dobijao ili kupovao jeftino na buvljaku.

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12484 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 08/09/2012 : 16:07:25  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by srdjandj

Imam ja preko 2-3 hiljade, ali ne skupljam, ili sam ih dobijao ili kupovao jeftino na buvljaku.

ako bi ih prodavao koliko misliš da to vrijedi danas?
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 08/09/2012 : 16:50:27  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:
Originally posted by 1Euro

quote:
Originally posted by srdjandj

ako bi ih prodavao koliko misliš da to vrijedi danas?

Ne bih znao, ali nema neku vrednost, pa zato i nemam nameru da ih prodam.

Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7655 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 08/09/2012 : 16:55:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message
Ja imam dosta bedževa od rukometnih saveza, obicno smo ih na pocetku utakmica razmjenjivali s protivnicima (kao zastavice u nogometu), pa sam ih nakupio.

Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 08/09/2012 : 17:10:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message
quote:

Da li još ima "dinosaurosa" koji sakupljaju znacke?

Ja se sjecam da su nekada ljudi to sakupljali. Ne znam jel se to trgovalo ili razmjenjivalo ali svaka kuca je imala znacke.
Moja majka mi je pricala, da si mogao znacku kupiti na svakom koraku, npr ako si išao u planine, na neki izlet,svaka tvornica je imala svoje znacke (vjerovatno kao reklamu), postojale su znack efudbalskih klubova, marki automobila,.....
Gdje je to od jednom nestalo?
Jel se kod vas još mogu kupiti znacke?
Tvornice vec odavno nemaju znacke ( za reklamu npr), bar ja to nigdje ne vidim....
Ja sam imao dosta znacaka, koje sam naslijedio od majke ali nemam pojma gdje su, vjerovatno sam to nekome dao, zamijenio, podario,...
Kako vi stojite sa znackama? Jel to netko sakuplja od vas? Koliko ih imate?
Postoje li neki klubovi, društava, katalozi,...u vezi sa tim kao kod filatelije i numizmatike?
Ajde okacite i slike vaših kolekcija, ako imate.....

moj stari je skupljao znacke nekad davno...

sad je kolekcionar CD-a

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 08/09/2012 : 17:11:20  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message
stari mi je skuplja znacke Hajduka..moran ih pronac pa cu stavit slike ode..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 08/09/2012 : 18:16:01  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 08/09/2012 : 18:19:58  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message

Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12484 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 08/09/2012 : 18:23:15  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
srdjandj:

Edited by - 1Euro on 08/09/2012 18:23:34
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 08/09/2012 : 18:23:35  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47132 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 08/09/2012 : 18:45:02  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
dobra kolekcija

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8249 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 08/09/2012 : 19:42:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message
Ovo je najveca kolekcija koju san ikad vidija:
http://urednik.slobodnadalmacija.hr/Split-%C5%BEupanija/tabid/76/articleType/ArticleView/articleId/27260/Default.aspx

Ovo je od rodaka otac, s ovim covikom san se minja za slicice prije 15-tak godina, stvarno impresivna zbirka znacaka.
Svi zidovi su mu puni.

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 08/09/2012 : 21:14:05  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Svaka cast za šjor dotura!

Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 08/09/2012 : 22:16:00  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message
Nekad sam i sam skupljao znacke. I moj otac isto. Danas više nemam niti jedne (otišlo prije 20 godina). Nisam siguran, ali bilo ih je sigurno više od 500 komada, a ne bih se zaletio i da ih je bilo i oko 1000. Sjecam se da je stari to držao u raznim 'albumima' za cuvanje, a ja sam držao na zidu pozabadane u ploce stiropora.

U sjecanju su mi posebno ostale one PEZ znacke sa Disneyevim i slicnim likovima, ali bilo ih je svakojakih. Neke od prikazanih na gornjim slikama sam isto imao (sjecam ih se pomalo).

Ljudi su to skupljali jer, osim stripova, revija, karata i knjiga nije se ni imalo što drugo skupljati. Danas su znacke izgubile smisao jer je pola tih tvornica koje su ih davale propalo i uništeno ili su jednostavno potisnute novijim, takoreci suvremenijim marketinškim sredstvima. Šteta.
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12484 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 08/09/2012 : 22:21:16  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by split85

Ovo je najveca kolekcija koju san ikad vidija:
http://urednik.slobodnadalmacija.hr/Split-%C5%BEupanija/tabid/76/articleType/ArticleView/articleId/27260/Default.aspx

Ovo je od rodaka otac, s ovim covikom san se minja za slicice prije 15-tak godina, stvarno impresivna zbirka znacaka.
Svi zidovi su mu puni.

ovaj tip je legenda!!!!!
Bilo bi super posjetiti ga.....pa da vidimo sve ove znacke itd...
47000 znacaka i to samo o fudbalu, SVAKA CAST!

Važno je odrediti neku tematiku, da se ne skuplja onako bez veze nešto...recimo j asam naletio na neke zanimljive znacke (cijela serija o automobilima, ono stari automobili itd...) ali se plašim da ako se limitiram samo na automobile da cu teško pronaci i 100 znacaka sa tom tematikom....ali da onako bez veze skupljam isto tako ne valja....
A ovaj se baš dobro sjetio, fudbalski klubovi....samo se pitamda li fudbalski klubovi i dan danas prodavaju nove znacke ili su prestali sa znackama pa sada radije prodavaju zastavice, dresove,šalove,...ili još uvijek narucuju nove znacke....

SVAKA CAST!!!!! ne mogu da se ne nacudim 47.000 znacaka i to samo o fudbalskim klubovima.........uufffffffffff, svaka cast!!!!!!
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 08/09/2012 : 22:38:55  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message
svaka cast srdjadne na kolekciji..najaca mi je ona velika od Tita..ubija..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12484 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 08/09/2012 : 23:00:44  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by brni

ono nije znacka nego broška (broš) ili kako vi kažete...badge...ali jeste jak badge naravno haha.
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 08/09/2012 : 23:07:09  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:
Originally posted by brni

Ma ne skupljam ja te znacke, to sam ja složio u te albume koje sam dobio, ustvari imao sam samo jedan album, ovaj žuti.
Imam još tih znacaka nesloženih po kutijama od cipela, ko ce sve to sortirati, mrzi me.

A taj bedž sa Titom mi je omiljeni!

Takode imam nesloženih poštanskih maraka, punu jednu kutiju od cipela.

Go to Top of Page

Nivox
Senior Member

Croatia
1314 Posts

Member since 01/11/2011

Posted - 08/09/2012 : 23:54:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Nivox a Private Message
Imao sam nešto malo znacki, ali nemam pojma gdje su.

Sve što zna za smrt, može se ponovo roditi!
Go to Top of Page

bvagner3
Senior Member

Croatia
2320 Posts

Member since 13/01/2009

Posted - 09/09/2012 : 00:27:28  Show Profile Show Extended Profile  Send bvagner3 a Private Message
Hm,sigurno bi dobro prošle znacke kod nas stripaša,s npr,bonelli junacima,kao što je svojedobno izdan arak s markicama na temu talijanski strip,(mislim da arak košta oko 100 kn),nije puno,ne bi bilo loše napraviti nešto takvo sa znackama(kao bedževi u stripotekama od Marvel,DC i sl.)Znacke sa Dilan Dogom,Zagorom,Alan Fordom,Texom i sl.bile bi zgodna sitnica koja bi bila pod ono"must have",bar bi ja to kupio.

#!??
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13456 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 09/09/2012 : 13:17:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by Imrahil

pa da nije to naš dir.... to se sakupljalo u vrijeme naših staraca....ali zar nije šteta, da neki takav hobi ili kolekcije propadnu...a nekada je svaka kuca imala po nešto znacaka...
Kako je to odjednom prestalo biti ljudima zanimljivo a prije su mase ljudi to kolecnionirali....možda zbog toga jer su se i besplatno delile (recimo tvornice su ih delile kao reklama, ako si išao u banku otvoriti racun opet si dobio kao reklamu, ako si išao dati krv opet kao reklama,....) ali bilo je super, znaci besplatna reklama, dobio si besplatno dosta znacaka, a ove planinarske itd,...su se kupile (ili davale kada se usvojio neki vršac...). Sad anitko više ne da besplatno a reklame od tvornica su samo po casopisima, medijima, sms, internet,....nema više "romantike"...

ajde slikaj znacke da guštamo!

slikacu jednom, kad ih pronadem

a za hobi, pa jbg, sve ima neko svoje vreme ranije ploce kupovali sve živi, danas samo kolekcionari sve ima svoje..
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12484 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 10/09/2012 : 16:18:26  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
mene interesiraju ovakve znacke (bedževi), na taj nacin:

Znaci nemaju onu iglu nego imaju "šrauf" ako netko ima ovakvih "bedž znacaka" neka mi se javi pa cemo trgovati...

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 10/09/2012 : 16:52:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message
Ja bi ovo!
http://9gag.com/gag/5306084

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000