Author |
Topic  |
Zagor i Chico
New Member

Croatia
214 Posts
Member since 14/05/2011 |
|
1Euro
Advanced Member

12608 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 25/09/2012 : 22:06:18
|
quote: Originally posted by split85
quote: Originally posted by Zlotvor
quote: Originally posted by Tonka24
Mah ništa nije sramota ( upravo obratno ), mislio sam da se šališ za Slavoniju.
Ma to za Slavoniju se jesan zajebava, mada iman tamo dida pa mi možda ostavi par hektara. Ne moraju biti krumpiri, more bit soja i suncokreti 
Ma nemoj bit pizda, posadi masline da se zna odakle si. 
     |
 |
|
Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 25/09/2012 : 22:36:44
|
quote: Originally posted by Zagor i Chico
Zlotvore ako treba pomoc dati cu koliko mogu i pomoci jer si stvarno ljudina
Hvala ti puno, ali iscupat cu se. Znan da bi pomoga ka i Tonka.
Vi ste ljudine, ne ja  |
Trljam ruke. |
 |
|
Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts
Posted - 25/09/2012 : 22:39:21
|
Ma to za Slavoniju se jesan zajebava, mada iman tamo dida pa mi možda ostavi par hektara. Ne moraju biti krumpiri, more bit soja i suncokreti 
Dobra  Bi ja, ali ne znan bi li uspilo zbog klime.
A iman ih kod kuce oko 100 komada mladih  |
Trljam ruke. |
 |
|
brni
Advanced Member

.jpg)
Croatia
10434 Posts
Member since 18/06/2009 |
Posted - 25/09/2012 : 22:43:55
|
Dobra  Bi ja, ali ne znan bi li uspilo zbog klime.
A iman ih kod kuce oko 100 komada mladih 
iman i ja tu negdi..placaju od 15-20..kako kad..koliko tebi placaju  |
"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva" |
 |
|
Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts
|
Tonka24
Advanced Member

.jpg)
15028 Posts
Member since 09/11/2010 |
Posted - 26/09/2012 : 00:08:04
|
quote: Originally posted by Zagor i Chico
Zlotvore ako treba pomoc dati cu koliko mogu i pomoci jer si stvarno ljudina
To je to  |
 |
|
Spiderman
Senior Member

Croatia
2755 Posts
Member since 06/11/2001 |
|
brni
Advanced Member

.jpg)
Croatia
10434 Posts
Posted - 26/09/2012 : 08:20:08
|
Placaju za što? Za masline?
Koliko ti masline ulja daju..kad sam reka da placaju 15-20 to znaci 15-20 litara ulja na 100kg maslina.. |
 |
|
1Euro
Advanced Member

12608 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 26/09/2012 : 12:05:23
|
quote: Originally posted by Spiderman
Evo meni treba posao... uredski jer ne mogu fizikaliju radit, problemi.
pa ja bi bio zadovaljan i samo sa platom....a posao može netko drugi uzeti.... |
 |
|
Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts
Posted - 26/09/2012 : 12:06:53
|
quote: Originally posted by brni
Placaju za što? Za masline?
Koliko ti masline ulja daju..kad sam reka da placaju 15-20 to znaci 15-20 litara ulja na 100kg maslina..
A to! Ja mislia da govoriš o poticajima, buduci da ti je kod nas država davala poticaje onima koji bi obradili (meliorirali) krška podrucja. Mi nismo ništa dobili buduci da je na našem terenu (krške terene na koncesiju daje država), a i nije toliki krš  Još ne daju ništa, tek im je 3 godine. Lipo smo ih ja i stari obrizali, rastu u širinu pa ce ih biti lako brati.
S obzirom na utrošeno vrime i rad - red je da se isplati. Caca kaže da bi bia zadovoljan i sa50 kn/l  |
Trljam ruke. |
 |
|
brni
Advanced Member

.jpg)
Croatia
10434 Posts
Posted - 26/09/2012 : 12:11:28
|
Još ne daju ništa, tek im je 3 godine. Lipo smo ih ja i stari obrizali, rastu u širinu pa ce ih biti lako brati.
S obzirom na utrošeno vrime i rad - red je da se isplati. Caca kaže da bi bia zadovoljan i sa50 kn/l 
aha to su mladice jos..krivo sam skuzia..ma zakon samo naprid..domace maslinovo ulje je likarija kakve nema.. |
 |
|
Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts
Posted - 26/09/2012 : 12:22:05
|
aha to su mladice jos..krivo sam skuzia..ma zakon samo naprid..domace maslinovo ulje je likarija kakve nema..

Ništa, kad buden sadia novu turu za koju godinu zovnit cu te da mi pomogneš jame kopat  |
Trljam ruke. |
 |
|
brni
Advanced Member

.jpg)
Croatia
10434 Posts
Posted - 26/09/2012 : 12:25:06
|
aha to su mladice jos..krivo sam skuzia..ma zakon samo naprid..domace maslinovo ulje je likarija kakve nema..

Ništa, kad buden sadia novu turu za koju godinu zovnit cu te da mi pomogneš jame kopat 
Dogovoreno..inace ja iman isto oko 100 maslina..ima tu mladih i dosta starih stabala..kako mi se stari razbolia cila briga oko njih je pala na moja leda..bas se mislim uzet motorku i kosilicu pravu..iman posla priko glave..triban ih sve ocistit.. |
 |
|
Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts
Posted - 26/09/2012 : 12:30:15
|

Ništa, kad buden sadia novu turu za koju godinu zovnit cu te da mi pomogneš jame kopat 
Dogovoreno..inace ja iman isto oko 100 maslina..ima tu mladih i dosta starih stabala..kako mi se stari razbolia cila briga oko njih je pala na moja leda..bas se mislim uzet motorku i kosilicu pravu..iman posla priko glave..triban ih sve ocistit..
Znaš što? Ne bi tia ništa obecavat, ali ako bi ima vrimena na prolice stvarno bi se zaletia do Vodica s trimerom bar da travu kosimo kod tebe. Ozbiljno, bez zajebancije. Dva dana laganog rada, sprdacina uz koji bocun bilog vina i dvi tri landre pršuta. Ma more i podriguša bit, glavno da se druži 
Inace, meni je najlipše kad se masline razgranaju s godinama. Tada zbog usova ne mogu rasti korovi zbog manjka sunceve svijetlosti, samo mala travica ispod. Baš lipe perivoje znaju napravit  |
Trljam ruke. |
 |
|
brni
Advanced Member

.jpg)
Croatia
10434 Posts
Posted - 26/09/2012 : 12:44:42
|
Ne bi tia ništa obecavat, ali ako bi ima vrimena na prolice stvarno bi se zaletia do Vodica s trimerom bar da travu kosimo kod tebe. Ozbiljno, bez zajebancije. Dva dana laganog rada, sprdacina uz koji bocun bilog vina i dvi tri landre pršuta. Ma more i podriguša bit, glavno da se druži 
Znas sta..ajmo se nac na pola puta..ja cu doc kod tebe u Polacu i dva dana cemo kopat jame pa ces ti doc do mene pa cemo kosit dva dana..zvuci kao plan zar ne.. 
PS Za vino i opijate cu se ja pobrinuti.. |
Edited by - brni on 26/09/2012 12:45:33 |
 |
|
Spiderman
Senior Member

Croatia
2755 Posts
|
brni
Advanced Member

.jpg)
Croatia
10434 Posts
Posted - 26/09/2012 : 14:02:32
|
quote: Originally posted by Zlotvor S obzirom na utrošeno vrime i rad - red je da se isplati. Caca kaže da bi bia zadovoljan i sa50 kn/l 
doneseš za probu? platim litru :)
tesko ce ti donit tu litru..ima masline od 3 godine..mislim da masline pocinju davat konkretnije plodove tek tamo posli 5, 6 godine..  |
 |
|
selanne
stripovi.com suradnik

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
7670 Posts
Member since 11/09/2009 |
Posted - 26/09/2012 : 14:09:50
|
Ne bi tia ništa obecavat, ali ako bi ima vrimena na prolice stvarno bi se zaletia do Vodica s trimerom bar da travu kosimo kod tebe. Ozbiljno, bez zajebancije. Dva dana laganog rada, sprdacina uz koji bocun bilog vina i dvi tri landre pršuta. Ma more i podriguša bit, glavno da se druži 
Znas sta..ajmo se nac na pola puta..ja cu doc kod tebe u Polacu i dva dana cemo kopat jame pa ces ti doc do mene pa cemo kosit dva dana..zvuci kao plan zar ne.. 
PS Za vino i opijate cu se ja pobrinuti..
Ja mislim da vi pricate u šiframa. Necu otkriti nikome vaš pravi cilj.  |
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
 |
|
brni
Advanced Member

.jpg)
Croatia
10434 Posts
Posted - 26/09/2012 : 14:10:59
|
quote: Originally posted by selanne
Ja mislim da vi pricate u šiframa. Necu otkriti nikome vaš pravi cilj. 

zna sam da ces doci..samo sam ceka moment kad ces pohrlit vamo..ajde ajde ne budi ljubomoran..i tebe pozivam.. |
Edited by - brni on 26/09/2012 14:11:32 |
 |
|
selanne
stripovi.com suradnik

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
7670 Posts
Member since 11/09/2009 |
Posted - 26/09/2012 : 14:18:35
|
Hahaha, cekao sam da vidim u što ce se rasprava razviti.  |
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
 |
|
Spiderman
Senior Member

Croatia
2755 Posts
Posted - 26/09/2012 : 15:02:40
|
quote: Originally posted by brni tesko ce ti donit tu litru..ima masline od 3 godine..mislim da masline pocinju davat konkretnije plodove tek tamo posli 5, 6 godine.. 
a onda cu se morat strpit... ili svratit do tebe po koju kada idem u te krajeve ako cu ici :) |
Moj strip Moje aukcije |
 |
|
brni
Advanced Member

.jpg)
Croatia
10434 Posts
Posted - 26/09/2012 : 15:13:44
|
quote: Originally posted by brni tesko ce ti donit tu litru..ima masline od 3 godine..mislim da masline pocinju davat konkretnije plodove tek tamo posli 5, 6 godine.. 
a onda cu se morat strpit... ili svratit do tebe po koju kada idem u te krajeve ako cu ici :)
obicno se masline beru negdi oko 20.10 pa dalje..neko prije neko kasnije..tako da se javi u 11 misecu pa cemo rijesit nesto.. |
 |
|
split85
Advanced Member

Croatia
8334 Posts
Member since 25/01/2010 |
Posted - 26/09/2012 : 15:42:02
|
quote: Originally posted by Zlotvor S obzirom na utrošeno vrime i rad - red je da se isplati. Caca kaže da bi bia zadovoljan i sa 50 kn/l 
Ma jesi ti lud, triba te ispleskat ko malog majmuna, ispod 70 kn litra maslinovog ulja nesmi bit. I opet se ne isplati. |
Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985 |
 |
|
brni
Advanced Member

.jpg)
Croatia
10434 Posts
Posted - 26/09/2012 : 15:50:59
|
quote: Originally posted by Zlotvor S obzirom na utrošeno vrime i rad - red je da se isplati. Caca kaže da bi bia zadovoljan i sa 50 kn/l 
Ma jesi ti lud, triba te ispleskat ko malog majmuna, ispod 70 kn litra maslinovog ulja nesmi bit. I opet se ne isplati.
Ja sam jednim ljudima prodava za 80kn..ali to ovisi o mnogo cimbenika..u koje vrime prodajes, kakvo ulje prodajes (na samu kvalitetu utjece dosta cimbenika - temperaturne razlike, kolicina oborina, podrezivanje, ciscenje, bitno je i to da kraj njih nema nekih drugih stabala npr. borova kako bi bile pravilno oprasivane) , potraznji na trzistu, iz kojeg dijela ti je maslinik (Istra, Dalmacija, otoci, uz more ili unutrasnjost) itd..istina maslina je zilava kultura ali isto tako na samu kakvocu ulja utjece masu cimbenika..zato je toliko cijenjena.. |
Edited by - brni on 26/09/2012 16:13:01 |
 |
|
Topic  |
|