Author |
Topic |
Maximuss
Advanced Member
Croatia
9013 Posts
Member since 15/11/2002 |
|
Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik
1907 Posts
Member since 14/11/2001 |
Posted - 01/12/2002 : 01:58:05
|
JA GA VOLIM, A NISAM BIO DJAK ZA PRIMER!!!
koliki sam baksuz, da mi je Pamella Anderson keva, hranila bi me na flasicu :( |
|
|
boyan
Starting Member
Fed Rep Yugoslavia
10 Posts
Member since 27/11/2002 |
Posted - 01/12/2002 : 13:20:00
|
Verovatno to mislis za Martija zato sto je on naucnik,akademski obrazovan covek?
Pa sta ako se na njega(pored svih ostalih) pale i streberi? To je skroz pozitivno,neka ljudi u stripu nadju inspiraciju! Posle svega strip je i tu da zadovolji sto vise ljudi,i da danasnje klince usmeri na prave stvari.
What we're dealin' with here,is a total lack of respect for the law |
|
|
Zox
Senior Member
1183 Posts
Member since 04/06/2002 |
Posted - 01/12/2002 : 15:12:24
|
Ma i ja sam prosao kroz njegovu trivial fazu, tad sam mogao izaci na "Who wants to be a Millionaire"... kazem, furao sam se na trivial, a nisam bio streber. Ne mislim na to da je on akademski obrazovan lik, mislim prije svega na ONOLIKO teksta po tabli, na one male glavice u cosku slike a ostatak prostora okupiran podatcima o srednjem vijeku...
|
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29291 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 01/12/2002 : 15:13:15
|
quote:
Hm... Hm... Kao sto rekoh, trenutno ima kvalitetnijih stripova od DD... TRENUTNO!!! Ali, historijski gledano (jel da sam opasan kad ovako pisem) DD is the best. Ne po kvaliteti, , ne kao junak, nego kao KOLICINA EMOCIJA koje struje kroz prvih stotinjak epizoda. Nije to sto ga on umoci u svakoj epizodi, nego govori o problemima... O PRAVIM problemima. O problemima u kojima se mogu prepoznati adolescenti, koji su, pretpostavlja se, najbrojniji dio publike jednog stripa. Ne znam, mozda gubi u prevodu, ali taj covjek, Sclavi, zna pogoditi u dusu kad si mlad, i kad mislis da te niko ne prihvata onakvog kakav si, ili kad mislis da si... cudoviste, hehe. Zato je u Italiji bio kult, i zato uvjek kazem da bi novi scenaristi trebali ici kod Sclavija u skolu. Spomenuh Dampyra i Magicoventoa. Kvalitet teksta i crteza, naravno (danas sam kupio Il pozzo degli antichi, bravo, Gorane, spektakularno poput dobrog filma!). Ipak, Marcos, a vjerovatno jos po neko ko je bio na italijanskim sajmovima stripova, zna kakva publika to cita. PUBLIKA STREBERA, koju interesuju citati, alhemija ili obicaji indijanaca... Ali takvih ljudi je malo, da bi strip postao kult, kao Dylan Dog, treba gadjati druge zice...
Slazem se s tim. Scalvi je pronasao carobnu forumulu i upotrijebio je u pravo vrijeme... I opet, dobro zapazanje, Magico Vento je namijenjen drugacijoj publici, medjutim, ocito je da serija dozivljava sve vecu popularnost koja konstantno raste, a to opet znaci da se publika siri...Sto se tice "il pozzo degli antichi" steta sto su promijenili ime iz originalnog "Il conto degli anni" koje je puno ljepse, a sam strip me nije toliko impresionirao iz jednostavnog razloga jer sam sve te table vidio u originalnom formatu i to izgleda puno impresivnije. Ali svejedno, iako sam znao sto me ceka opet sam ga procitao "u dahu", radi se o izvrsnom stripu, jako brzog ritma koji ti ne da da zastanes jer radnja juri naprijed, mozda malo prebrzog kraja, mozda je to trebalo razvuci na dvije epizode, ali Goran je to maestralno nacrtao. Izrazito efektan izbor crne podloge u "flashback" dijelu, gomila odlicnih kadrova, dosta nebonellijevski slozenih stranica, sve skupa izrazito stilski i kvalitetno ujednaceno i na vrlo visokom nivou.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
BOC
Advanced Member
Fiji
3587 Posts
Member since 01/12/2002 |
|
darth-vader
Advanced Member
Croatia
4834 Posts
Member since 05/10/2002 |
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6167 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 01/12/2002 : 23:14:53
|
Meni je kao lik što se Bonellija tice najdraži Nathan Never.Na stranu to što su mu crtaci užasni (cast iznimkama)ali ipak ima ono nešto što me privuklo i zarazilo vec od prvog broja.Samo da još ponekad pripali koju cigaretu i da se napije (od tuge) bio bi savršen. Dylan mi je isto super a sve se više palim i na "staru kamilu" Kita Carsona,šarmera bez premca.
Bond.James Bond. |
|
|
Darkwood Devil
stripovi.com kum
Croatia
8299 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 02/12/2002 : 09:29:43
|
Bravo Aco. Nathan Never forever!
"RASTE KAO NADA, KAO MORE, KAO BOR, KAO POKRET, KAO ZORA, KAO DETE, KAO KRV, KAO ŽELJA MEÐU NAMA, RASTE KAO BOL I GRIZE SVE PRED NAŠIM OCIMA..." |
|
|
-Dylan Dog-
Senior Member
Burkina Faso (Upper Volta)
2456 Posts
Member since 29/11/2002 |
|
Darkwood Devil
stripovi.com kum
Croatia
8299 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 04/12/2002 : 08:15:16
|
Stari Spidey apsolutno, ali ovaj najnoviji pa to je grozno...
"RASTE KAO NADA, KAO MORE, KAO BOR, KAO POKRET, KAO ZORA, KAO DETE, KAO KRV, KAO ŽELJA MEÐU NAMA, RASTE KAO BOL I GRIZE SVE PRED NAŠIM OCIMA..." |
|
|
Topic |
|
|
|