Kad sam vec za drogu, zasto ne i za ovo? Popit par piva, zapalit joint, i onda u posjetu kod jedne lijepe... boljeg slobodnog dana ne mogu zamislit (ok, mozda usput i koji strip procitat).
Ista stvar kao i s lakim drogama... Kontrola i legaliizacija.
Apsolutno, i to krvava kontrola, obavezni mesecni pregledi kod ginekologa, socijalno i zdravstveno, debeli porezi drzavi, uklanjanje makroa, moje utopisticko misljenje je i da bi se time trgovina zenama smanjila. Ne vidim ni jedan dobar razlog za zabranu prostitucije.
Možda bi bilo najbolje da vi koji ste za legalizaciju obisite cijenik na ulaznim vratima tako da vam slucajni prolaznik posjeti baku, majku, sestru, ženu ili kcer. Baš me zanima kako bi onda razmišljali.
Vjerujem da su vec do sada izašla na vidjelo moja životna i moralna uvjerenja () pa zato na ovaj poll mogu odgovoriti samo citatom Šeste i reci: Ne sagriješi bludno. Zbog toga sam se izjasnio s Ne.
Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Možda bi bilo najbolje da vi koji ste za legalizaciju obisite cijenik na ulaznim vratima tako da vam slucajni prolaznik posjeti baku, majku, sestru, ženu ili kcer. Baš me zanima kako bi onda razmišljali.
Malo da se našalimo.
U svakom slucaju je bolje nego da ti neko baku, majku, sestru, zenu ili kcer preprodaje kao robu, maltretira, siluje i prisiljava na ponizavanja.
Malo da se našalimo.
Pravo izbora. Opet manja sramota nego biti diler i kriminalac.
Vjerujem da su vec do sada izašla na vidjelo moja životna i moralna uvjerenja () pa je zato na ovaj poll mogu odgovoriti samo citatom Šeste i reci: Ne sagriješi bludno. Zato sam se izjasnio s Ne.
to je sve oke :)
ali vjerujem da si svjestan da trenutno isto tako postoji prostitucija, i zbog nikakve kontrole - osim neke blesave racije - ima puno trgovanja ljudima i prisiljavanja
No dobro, glasah za DA iz nekih vec ranije navedenih razloga..
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Pa u nekim gradovima prostitucija jeste legalna (Las Vegas, Amsterdam), neka je samo malo prosire u jos jedno 10 ili 12 mjesta sirom svijeta, i sve ok. Ne mora bas biti u svakom gradu, oni koji su ZA mogu lagano da otputuju do odredjenog grada blizu njih.
ali vjerujem da si svjestan da trenutno isto tako postoji prostitucija, i zbog nikakve kontrole - osim neke blesave racije - ima puno trgovanja ljudima i prisiljavanja
i to je najveci problem
Apsolutno je tocno da postoje takvi problemi vezani uz prostituciju, ali nije valjda da misliš da bi ih se riješilo legalizacijom?
U svakom slucaju je bolje nego da ti neko baku, majku, sestru, zenu ili kcer preprodaje kao robu, maltretira, siluje i prisiljava na ponizavanja.
Zanimljiv stav. A baš to su stvari najuže povezane s prostitucijom..
Nikako se ne razumemo. Smatram da bi se te stvari znacajno smanjile sa legalizacijom prostitucije, ako bi drzava ubirala debele pare od poreza, onda bi bila prinudjena da na sve raspolozive nacine obezbedi zastitu prostitutkama, odnosno zene bi se bavile prostitucijom iz svog izbora, a ne da ih neko prisiljava na to.
Zanimljiv stav. A baš to su stvari najuže povezane s prostitucijom..
zato jer nije regulirano ;) kad bi moglo bit legalno, a kazna za ilegalno tipa 50 godina zatvora, lakse bi se dovelu to u redu
Kada je strah od kazne nekoga sprijecio da ucini djelo koje je naumio? Može ga sprijeciti jedino strah od neizbježnosti kazne tj. racionalna spoznaja da se nema šanse izvuci ako nešto ucini...
edit: ali, kako smo vec utvrdili, pravna država kod nas ne funkcionira pa uvijek postoji opravdana nada pojedinca da ce se izvuci.