Author |
Topic |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47136 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47136 Posts
Posted - 05/02/2013 : 00:51:09
|
najzanimljiviji dio: "Cijena plina ce pasti zbog Amerikanaca koji su prije tri godine poceli s proizvodnjom plina i nafte iz škriljavaca, gdje se novim visokotehnološkim metodama drasticno povecava iscrpak plina iz dubokih slojeva. Drastican pad cijena plina je i jedan od razloga ozdravljenja americke industrije. Ondje kubik plina košta trecinu europske cijene" |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47136 Posts
Posted - 05/02/2013 : 00:53:27
|
pošto ameri ne troše lovu uzalud ,a cijene nafte ne mogu drasticnije padat (pogotovo jer se povecava potrošnja u Kini,Indiji...) jeli realan scenarij da se krene na masovno iskorištavanje škriljevaca? izgleda da je.a to znaci itekakvu globalnu promjenu |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 05/02/2013 : 01:36:03
|
Odgovor na naslov topica..NE . |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
djule
Senior Member
1019 Posts
Member since 09/06/2011 |
|
panzer
Advanced Member
12625 Posts
Member since 18/05/2005 |
Posted - 05/02/2013 : 09:13:28
|
"... International Energy Agency’s (IEA) new World Energy Outlook is to be believed, the U.S. may be on its way to becoming the single biggest player in the global oil market. By around 2020, the IEA projects, the U.S. will be the world’s largest global oil producer, overtaking both Russia and Saudi Arabia. U.S. oil imports will keep falling, and by around 2030 North America as a whole will become a net oil exporter. From being the world’s biggest customer for oil, the U.S. could become the world’s biggest salesman ...":
http://science.time.com/2012/11/13/the-u-s-will-be-an-oil-giant-again-but-it-wont-be-energy-independent/
|
Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier! |
Edited by - panzer on 05/02/2013 09:14:01 |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 05/02/2013 : 09:15:26
|
Proizvodnja plina i nafte iz škriljevaca svakako vec dovodi do promjena odnosa na globalnoj razini, jer se predvida da bi se Amerika zahvaljujuci usavršavanju nove tehnologije u dogledno vrijeme u izvozu nafte i plina mogla izjednaciti sa Saudijskom Arabijom, pa je i nadmašiti.
A u komatoznoj situaciji u kojoj je svjetsko gospodarstvo, to je sjajna vijest koja bi se ovako ili onako trebala pozitivno odraziti i na nas. |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
emirem
Advanced Member
10814 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 05/02/2013 : 11:13:31
|
Ali od plina ne mogu raditi auto gume i dzonove mojih omiljenih tenisica i cipela Skechers koje inace rado rade u Kini i Vi-Et-Nam-u u zemlji/ama sa vecom potraznjom za naftom, dokaz smog koji gusi Hong-Kong ovih dana... |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47136 Posts
Posted - 05/02/2013 : 15:56:54
|
quote: Originally posted by acestroke
Zavisi sta znaci 'uskoro' u ovom kontekstu... 10 godina? 20? 30? Za 30 ja bi reko da hoce...
za 30 cemo vjerovatno partit pa nas nece ni bit briga misli uskoro 10,najdalje 15 godina |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47136 Posts
Posted - 05/02/2013 : 15:59:39
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
Proizvodnja plina i nafte iz škriljevaca svakako vec dovodi do promjena odnosa na globalnoj razini, jer se predvida da bi se Amerika zahvaljujuci usavršavanju nove tehnologije u dogledno vrijeme u izvozu nafte i plina mogla izjednaciti sa Saudijskom Arabijom, pa je i nadmašiti.
A u komatoznoj situaciji u kojoj je svjetsko gospodarstvo, to je sjajna vijest koja bi se ovako ili onako trebala pozitivno odraziti i na nas.
da,to i je poanta. standardni proizvodaci nafte ce morat smanjit cijenu jer ce plin postat gadna konkurencija ka gorivo. |
|
|
|
Topic |
|