bilo bi zanimljivo ici tražiti dijelove ovog meteorita i onda to prodavati na aukcijama.....sigurno ce sada "lovci na Meteorite" navaliti na Ural....
pa nisam ti ja za to, ne bi razlikovao meteorit od ugljena npr haha, ali sam jednom gledao na Discovery-ju emisiju DEALERS, gdje je došao neki covjek prodavati meteorite i rekao je da on uvijek prati novine gdje je kao pao neki meteorit i onda idem tragati za njima....pa sigurno takvih ima još....bar ne treba kopati (kao zlato npr), nego ih bereš ko gljive....
Cula sam da ce nocas blizu zemlje proci jos jedan veliki, trazim da li negdje pise, ali nisam nasla jos .. Idem posjetiti stranice zvjezdarnice.. opet sam pi×dariju napravila gore, kad sam preslagivala zvijezde neku noc u druge kvadrante
U petak 15. veljace 2013. godine pokraj Zemlje ce proletjeti asteroid 2012 DA14 na udaljenosti od oko 28000 km iznad površine i nece biti vidljiv golim okom. Procijenjena velicina asteroida je približno 45 metara i masa od oko 130 000 tona. Gledano iz naših krajeva, prilikom najbližeg prolaska asteroid ce biti nisko iznad istocnog obzora. U drugom dijelu veceri biti ce u povoljnijem položaju za opažanje, no prividni sjaj ce mu se dodatno smanjiti što ce otežati njegovo uocavanje cak i pomocu teleskopa Zvjezdarnice Zagreb. Iz ovih razloga njegovo opažanje sa Zvjezdarnice nece biti organizirano za javnost.
Vladimir Zhirinovsky, the nationalist leader noted for vehement statements, said "It's not meteors falling, it's the test of a new weapon by the Americans," the RIA Novosti news agency reported.
Deputy Prime Minister Dmitry Rogozin said the incident showed the need for leading world powers to develop a system to intercept objects falling from space.
"At the moment, neither we nor the Americans have such technologies" to shoot down meteors or asteroids, he said, according to the Interfax news agency.
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
Vladimir Zhirinovsky, the nationalist leader noted for vehement statements, said "It's not meteors falling, it's the test of a new weapon by the Americans," the RIA Novosti news agency reported.
Deputy Prime Minister Dmitry Rogozin said the incident showed the need for leading world powers to develop a system to intercept objects falling from space.
"At the moment, neither we nor the Americans have such technologies" to shoot down meteors or asteroids, he said, according to the Interfax news agency.
konacno topic u svastari koji se moze uciniti zanimljivim, dok se u njega ne umijesaju politika i paranoja ..spasa nam nema, ne od meteora, vec nas samih
Asteroid 2012 DA14 approaching the Earth
In this page you can track in real time all satellites orbiting the Earth, with both a 2D and 3D interactive representations, predict their passes, view their trajectory among stars on an interactive sky chart, predict satellite flares and transits (across the Sun and the Moon), find out the best location to see these events on a detailed Google map. You can also follow satellite re-entries and other special events, join the observer community, post messages and share your comments and observations. Currently in our database we have more than 8500 observation reports!. You won't find any other tracker on the net that provides all these functions!
On je nama držao predavanje dok smo bili na maturalcu... Predobro je bilo i super je pricao... Na kraju je srao nama deckima u zadnjim redovima da neki naši vršnjaci izvana misle da su dovoljno pametni da sjednu u prve redove...
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
On je nama držao predavanje dok smo bili na maturalcu... Predobro je bilo i super je pricao... Na kraju je srao nama deckima u zadnjim redovima da neki naši vršnjaci izvana misle da su dovoljno pametni da sjednu u prve redove...
Je li ono bas on bio gost, ili vodio na 2. programu radija emisiju zvanu ~Andromeda~ isla je utorkom navecer, znala sam se voziti u autu i slusati ju.. Zasto u autu.. vani je noc, klizis kroz noc.. a emisija o svemiru.. posebno nesto... (ja sam malo ovak, na svoj nacin,da ne kazem sto , pa sam eto bila u stanju radi emisije i mira poc u voznju...) Potpuno sam zaboravila na tu emisiju, i idem u potragu da vidim ima li je jos.
konacno topic u svastari koji se moze uciniti zanimljivim, dok se u njega ne umijesaju politika i paranoja ..spasa nam nema, ne od meteora, vec nas samih
pa to i je citava poanta covjecanstva, ma kakvi smiješni asteroidi i sl.
pa to i je citava poanta covjecanstva, ma kakvi smiješni asteroidi i sl.
tuzno je to, dosado.
Shvaca li covjecanstvo, bjezeci i bojeci se svakojih bedastoca, da se treba sa svojim najvecim strahom suociti, a to smo mi sebi sami.. izvrsni u postupku samounistenja.