Author |
Topic |
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19772 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 19/02/2013 : 21:18:19
|
quote: Originally posted by Ferri
quote: Originally posted by tinton
nevine?! koji su to?
Jesi li dijete!? Pa nevin je svako ko je nevin!
jesam, dijete sam ali nitko nije nevin |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
Edited by - tinton on 19/02/2013 21:19:05 |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 19/02/2013 : 21:33:17
|
nevine?! koji su to?
jesam, dijete sam ali nitko nije nevin
Znaci sve nas treba na smrtnu kaznu stavit? Auuu, najebali smo. |
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 19/02/2013 : 21:47:55
|
Sigurno jedan nije i taj ima da nas potamani. Samo ce mu vremena oduzeti dok ne skine svih +6 milijardi.
Dobro, nasmijali smo se, back to topic...
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19772 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 19/02/2013 : 23:53:29
|
quote: Originally posted by acestroke
nevine?! koji su to?
jesam, dijete sam ali nitko nije nevin
Znaci sve nas treba na smrtnu kaznu stavit? Auuu, najebali smo.
pod uvjetom da možemo birati sredstvo kojim ce nas ubiti |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47314 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 20/02/2013 : 00:51:41
|
quote: Originally posted by Poli
Sigurno jedan nije i taj ima da nas potamani. Samo ce mu vremena oduzeti dok ne skine svih +6 milijardi.
Dobro, nasmijali smo se, back to topic...
+7 |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
stripofil
Senior Member
Croatia
1687 Posts
Member since 15/10/2010 |
|
zorglub
Average Member
Serbia
529 Posts
Member since 02/09/2008 |
Posted - 20/02/2013 : 12:47:26
|
Hamurabijev zakonik je donesen negde u sedamnestom veku pre nove ere. Pomislio bi covek da je ljudska svest napredovala od tada, ali jok. Smrtna kazna je institucionalizovano ubistvo. Ako ubiješ ubicu, i ti si ubica (osim u samoodbrani, naravno).
Ako misliš da je boravak u zatvoru odmor ili nagrada, izvedi mali ekperiment. Zatvori se u spavacu sobu na nedelju dana, neka jedina kretnja bude do toaleta i kuhinje, koristi i svu modernu tehnologiju koja ti je na raspolaganju, pa javi kakav je osecaj biti zatocen u jednoj prostoriji, makar i na tako kratko vreme. Sloboda, tj. njen privid, je jedino što imamo. Kada ti je uskrate, mrtav si.
O skrivenim sadistima, koji bi želeli da država muci i sakati nekog u njihovo ime, drugi put. |
Odjednom mi se život proširio.
Kupindo |
Edited by - zorglub on 20/02/2013 12:48:10 |
|
|
stripofil
Senior Member
Croatia
1687 Posts
Posted - 20/02/2013 : 13:26:48
|
quote: Originally posted by zorglub Ako misliš da je boravak u zatvoru odmor ili nagrada, izvedi mali ekperiment. Zatvori se u spavacu sobu na nedelju dana, neka jedina kretnja bude do toaleta i kuhinje, koristi i svu modernu tehnologiju koja ti je na raspolaganju, pa javi kakav je osecaj biti zatocen u jednoj prostoriji, makar i na tako kratko vreme. Sloboda, tj. njen privid, je jedino što imamo. Kada ti je uskrate, mrtav si.
E da je to tako, ali nije. Zatvori su zamišljeni kao prostori za resocijalizaciju, dio zatvora je i knjižnica, zajednicki prostor za druženje i slicno. Ti zatvorenici ne provode ostatak života u samici vec u društvu sebi slicnih. Vec tu se vidi koliko je ta ideja o resocijalizaciji imbecilna. Ovo se odnosi na zatvore u moderno uredenim zemljama, ne u afganistanu. Opet ako cemo uzeti tvoju definiciju zatvora, zar onda i to nije vrsta sadizma?
Ne bi se uopce složio da si mrtav kada ti se oduzme ta prividna sloboda. Covjek je jako prilagodljivo bice i brzo se privikne na nove uvjete. Tko je prošao rat ili zatvor jako dobro zna kako to funkcionira i kako ti preko noci neprihvatljivo postane normalno. Ne kažu bezveze da se covjek brzo navikne na loše, a još brže na dobro.
quote: Originally posted by zorglub O skrivenim sadistima, koji bi želeli da država muci i sakati nekog u njihovo ime, drugi put.
Mislim da se ne radi o prikrivenim sadistima, vec je poanta poruka koju ovakav nacin kažnjavanja šalje ostalim mogucim zlocincima. Vladanje uz pomoc straha, mnogi su kroz povijest provodili ovakav oblik vladanja, a mnogi ga provode i danas, samo na nešto suptilniji nacin.
Razumijem ideju, ali osobno nisam za ovakav nacin kažnjavanja. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47314 Posts
Posted - 20/02/2013 : 14:00:51
|
quote: Originally posted by zorglub
Hamurabijev zakonik je donesen negde u sedamnestom veku pre nove ere. Pomislio bi covek da je ljudska svest napredovala od tada, ali jok. Smrtna kazna je institucionalizovano ubistvo. Ako ubiješ ubicu, i ti si ubica (osim u samoodbrani, naravno).
Ako misliš da je boravak u zatvoru odmor ili nagrada, izvedi mali ekperiment. Zatvori se u spavacu sobu na nedelju dana, neka jedina kretnja bude do toaleta i kuhinje, koristi i svu modernu tehnologiju koja ti je na raspolaganju, pa javi kakav je osecaj biti zatocen u jednoj prostoriji, makar i na tako kratko vreme. Sloboda, tj. njen privid, je jedino što imamo. Kada ti je uskrate, mrtav si.
O skrivenim sadistima, koji bi želeli da država muci i sakati nekog u njihovo ime, drugi put.
s ovim se slažen. nikakva mucenja ne dolaze u obzir. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
trolodtroje
Advanced Member
3275 Posts
Member since 14/09/2010 |
|
night
Senior Member
Serbia
1666 Posts
Member since 07/07/2006 |
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 20/02/2013 : 19:59:04
|
Ovo sa zatvaranjem u stan bi mi bio raj. Zvuci cudno, ali ne zezam se. Isprobavao sam ja to na mjesec-dva i sve super (hrana, WC i knjige). Nismo svi isti. Ispada da meni zatvor i ne bi teško pao. E nije tako. U zatvoru ima gomila drugih ljudi. U zatvoru, moj pakao ne bi bio ogranicenje slobode, vec prinuda da socijaliziram sa masama. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47314 Posts
Posted - 20/02/2013 : 20:25:00
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Ovo sa zatvaranjem u stan bi mi bio raj. Zvuci cudno, ali ne zezam se. Isprobavao sam ja to na mjesec-dva i sve super (hrana, WC i knjige). Nismo svi isti. Ispada da meni zatvor i ne bi teško pao. E nije tako. U zatvoru ima gomila drugih ljudi. U zatvoru, moj pakao ne bi bio ogranicenje slobode, vec prinuda da socijaliziram sa masama.
pa da. neki se vrate sjebaniji nego kad su ušli u zatvor |
|
|
|
zorglub
Average Member
Serbia
529 Posts
Posted - 21/02/2013 : 13:32:53
|
quote: Originally posted by stripofil
quote: Originally posted by zorglub Ako misliš da je boravak u zatvoru odmor ili nagrada, izvedi mali ekperiment. Zatvori se u spavacu sobu na nedelju dana, neka jedina kretnja bude do toaleta i kuhinje, koristi i svu modernu tehnologiju koja ti je na raspolaganju, pa javi kakav je osecaj biti zatocen u jednoj prostoriji, makar i na tako kratko vreme. Sloboda, tj. njen privid, je jedino što imamo. Kada ti je uskrate, mrtav si.
E da je to tako, ali nije. Zatvori su zamišljeni kao prostori za resocijalizaciju, dio zatvora je i knjižnica, zajednicki prostor za druženje i slicno. Ti zatvorenici ne provode ostatak života u samici vec u društvu sebi slicnih. Vec tu se vidi koliko je ta ideja o resocijalizaciji imbecilna. Ovo se odnosi na zatvore u moderno uredenim zemljama, ne u afganistanu. Opet ako cemo uzeti tvoju definiciju zatvora, zar onda i to nije vrsta sadizma?
Ne bi se uopce složio da si mrtav kada ti se oduzme ta prividna sloboda. Covjek je jako prilagodljivo bice i brzo se privikne na nove uvjete. Tko je prošao rat ili zatvor jako dobro zna kako to funkcionira i kako ti preko noci neprihvatljivo postane normalno. Ne kažu bezveze da se covjek brzo navikne na loše, a još brže na dobro.
Istina, ali ponovo veci deo dana provedeš u celiji ili u zajednickim spavaonicama, što je verovatno gora opcija. (drugarov poznanik je zbog sitnog dilovanja završio u cuzi na godinu dana. Zatvori u Srbiji su pretrpani, pa boraviš u ogromnoj spavaonici sa još sto ljudi koji su dobar deo života proveli po zatvorima. Recimo samo da price iz filmova o pederastiji u zatvorima nisu prenaduvane i da se neceš lepo provesti ako nemaš jaka leda, a pristojno izgledaš)
Navikne se covek na sve, ali lakše se sve nedace podnose kada imaš nadu da ce se u doglednoj buducnosti život vratiti u "normalu" (ne zanemarujem psihicke i fizicke posledice dužeg boravka u zatvoru ili ratu, ali da ne širimo pricu sada). Kada si osuden na doživotni zatvor bez mogucnosti pomilovanja, perspektiva postaje malo drugacija. Po meni to nije život vredan življenja i predstavlja sasvim odgovarajucu kaznu za najteže zlocine, ali razumem ako neko ima drugacije mišljenje.
Inace, interesantan podatak koji je isplivao za vreme sudenja Brejviku. Maksimalna zatvorska kazna u Norveškoj je dvadeset (20) godina. |
Kupindo |
|
|
zorglub
Average Member
Serbia
529 Posts
Posted - 21/02/2013 : 13:37:13
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Ovo sa zatvaranjem u stan bi mi bio raj. Zvuci cudno, ali ne zezam se. Isprobavao sam ja to na mjesec-dva i sve super (hrana, WC i knjige). Nismo svi isti. Ispada da meni zatvor i ne bi teško pao. E nije tako. U zatvoru ima gomila drugih ljudi. U zatvoru, moj pakao ne bi bio ogranicenje slobode, vec prinuda da socijaliziram sa masama.
Razumem te, i ja imam snažnu želju za osamljivanjem. Ali, da li bi bio spreman da pristaneš da ostatak života provedeš na taj nacin? Možda u jednom trenutku poželiš da odeš na more ili popiješ pivo sa drugarom. U samonametnutoj izolaciji bi to mogao da ostvariš, a ako si u zatvoru - prc. |
Kupindo |
Edited by - zorglub on 21/02/2013 13:37:40 |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47314 Posts
Posted - 21/02/2013 : 15:47:26
|
a jesi vidia Brejvikovu celiju? ka hotel |
|
|
|
stripofil
Senior Member
Croatia
1687 Posts
Posted - 21/02/2013 : 19:17:52
|
quote: Originally posted by lwood
a jesi vidia Brejvikovu celiju? ka hotel
E to ja govorim, a smještaj mu placa? Za 10 god. je on vani, pa ce opet biti vatrometa. |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 21/02/2013 : 19:43:10
|
quote: Originally posted by trolodtroje
samo jedan brzi šus u glavu. nema resocializacije za okorele i povratnike - pocinitelje teških zlocina.
|
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 21/02/2013 : 19:47:17
|
quote: Originally posted by dsormaz1
quote: Originally posted by trolodtroje
samo jedan brzi šus u glavu. nema resocializacije za okorele i povratnike - pocinitelje teških zlocina.
Zvuci mozda brutalno, ali je efektivno i neminovno.
|
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member
4625 Posts
Member since 22/04/2008 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47314 Posts
Posted - 23/02/2013 : 20:19:08
|
quote: Originally posted by Sneaksie Thiefsie
zakljucano je glasanje ali DA!
kako je zakljucano? |
|
|
|
Ajkula
Senior Member
Serbia
1231 Posts
Member since 09/03/2012 |
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Member since 29/12/2002 |
Posted - 24/02/2013 : 13:51:51
|
quote: Originally posted by lwood
O skrivenim sadistima, koji bi želeli da država muci i sakati nekog u njihovo ime, drugi put.
s ovim se slažen. nikakva mucenja ne dolaze u obzir.
Vjerujem da se boldani dio zorglubovog posta odnosio i na mene s obzirom na jedan post koji sam ranije napisao na ovu temu. Zorglube,zamisli scenu nedao bog nikome : imaš dijete,voliš ga i odgajaš s ljubavlju.Pojavi se manijak i pogubi ga na stravican nacin.Uhvacen kasnije i dobija u najbolju ruku doživotni zatvor ili cak što je moguce smještaj u nekoj od institucija za mentalno oboljele iz koje se pod nekim odredenim uslovima može izaci a isto tako i pobjeci. Samo probaj zamisliti tu nezamislivu scenu i pokušaj da ne fantaziraš o raznim nacinima lišavanja života tog ubice.Ja se mogu zamisliti tako i ne bih dvojio oko toga niti sekunde.Bez trunke grižnje savjesti.Taman završio i ja zbog toga u najdubljim ponorima džehenema.Samo da ga vidim kako neizrecivo pati,vrijedilo bi... Isto tako vjerujem da bi postupio svaki roditelj koji mari za svoju djecu. Kazna mucenjem i poslije toga smrcu morala bi biti uvedena za ODREÐENE stravicne slocine koji je sve više i više,nažalost... Nisam mislio da se takvo šta uvodi za krade,razbojništva i ubojstva iz nehata i slicno ali za odredene zlocine svakako...Kao što rekoh ranije neke (ne)ljude je stvarno grijeh ostaviti na životu... |
Wtf?
|
|
|
trolodtroje
Advanced Member
3275 Posts
Member since 14/09/2010 |
Posted - 24/02/2013 : 18:31:27
|
evo popravljam se - nije samo šus u glavu, nego citav šaržer od 15 komada u glavu ili tamo negde, pa reload i ponovi, pa reload... |
|
|
Topic |
|