Amos, pa ljudi uvijek najprije gledaju na sebe. Sigurno Dalmatincima smeta što se novac zaraden turizmom njim auzima i gradi se npr nešto u Slavoniji ili Zagorju,...isto kao što bi smetalo da se neki novac zaraden poljoprivredom u Slavoniji uzima onim seljacima i da se time novcem financira golf igralite negdje u Dalmaciji, na koje taj seljak ionako nikada nece ici igrati....
Pa onda svatko najprije pomisli na sebe i želi da taj zaradeni novac ostane kod njega, da bi se kod njega gradila infrastruktura i stvarala nova radna mijesta.... Pa to je valjda normalno i zbog toga ne treba ici ratovati.....treba razumijeti ljude. Ali sam siguran da bi nešto takvo dovelo do rata (opet...) u hrvatskoj, jer vas ovakvi kao što su Amos, nece pustiti. Jedina mogucnost vam je, da prije toga nabavite neke saveznike, koji ce vam u slucaju rata stati na pomoc. Pošto SAD uvijek podupiraju takve stvari, sigurno bi vas poduprli....
Ne zaboravi da je Amos Dalmatinac i da zna zašto govori ovo što govori.
Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Originally posted by brni Malo mi je ovo cudno s obzirom da su nas Talijanima prodale "velike rvatine"..
I ne samo oni vec i neki kraljevi madarski i srpski.
A tema je glupa.
Ma nebitno je to..bitno je kako se svaki covjek u Dalmaciji osjeca..ja se osjecam prvenstveno Dalmatincem i kad me netko pita odakle si kazem iz Dalmacije..jednostavno prirodna teznja Dalmacije je da se osamostali ili da bar dobije veliki stupanj autonomije..
I šta si s time dobija. Zašto su onda miljuni gradana RH ginuli za Hrvatsku u zadnjih 500 godina.
Ovu temu si treba otvorit za misec dana, kad je vec sama po sebi zajebancija.
Moja baka živi vec u trecoj državi (Kraljevina Jugoslavija, SFRJ, Slovenija), promjenila vec nekoliko pasoša a skoro uvijek je kod kuce....a pasoša ima više od Gorana Milica....
Kada zagusti (rat) onda se ljudi spoje, kada to prode onda bi se razdvojili...Pa i porodice se razdvajaju....Pa i Baski hoce svoju državu,pa Katalonci, Palestinci,Kosovo, Gorski Karabah, Abhazija,....što bi onda bilo cudno da i Dalmacija hoce svoju, ili Istra, ili Štajerska,....a da se mene pita, trebalo bi skinuti sve granice, pasoše, grbove i zastave svugdje i da je covjek na prosto covjek i da ide i radi šta god želi. Svi bi trebali pricati jedan jezik (engleski npr) imati jednu valutu (euro npr) i ne placati nikakvih poreza i to bi bilo super. Sve ove granice, vjera, jezik,....samo razdvajaju ljude i prave neke probleme.....
Ma nebitno je to..bitno je kako se svaki covjek u Dalmaciji osjeca..ja se osjecam prvenstveno Dalmatincem i kad me netko pita odakle si kazem iz Dalmacije..jednostavno prirodna teznja Dalmacije je da se osamostali ili da bar dobije veliki stupanj autonomije..
A boldano ti je prijatelju moj brni, najveca od svih besmislica. U rangu s onim kada likovi po pojedinim kvartovima gradova pocnu sa pricama "moj kvart, mi u kvartu, naše selo i niko drugi, nigdi nije ka u mom mistu, hebeš Pariz, dodi vidit kako je u mom kvartu na zidicu isprid ducana". Koje gluposti! Tih 300 tisuca triba malo makniti iz svoga kvarta/grada/mista/sela/otoka/cegagod da vide kako postoji veliki svit pa ce se i mentalni sklop malo osvježiti.
Samostalna Dalmacija.. pih.. Englezi su to kod sebe do nedavno zvali veleizdajom i dijelili metke za pokušaje..
Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Originally posted by Amos A boldano ti je prijatelju moj brni, najveca od svih besmislica. U rangu s onim kada likovi po pojedinim kvartovima gradova pocnu sa pricama "moj kvart, mi u kvartu, naše selo i niko drugi, nigdi nije ka u mom mistu, hebeš Pariz, dodi vidit kako je u mom kvartu na zidicu isprid ducana". Koje gluposti! Tih 300 tisuca triba malo makniti iz svoga kvarta/grada/mista/sela/otoka/cegagod da vide kako postoji veliki svit pa ce se i mentalni sklop malo osvježiti.
Samostalna Dalmacija.. pih.. Englezi su to kod sebe do nedavno zvali veleizdajom i dijelili metke za pokušaje..
Evo poslije citanja ovog topica, hoce moje gace da se osamostale, traze vlastitu drzavu. Koje gluposti se ovdje sve mogu procitati. Cccc!
Nadam se da uzivas u dojclandu..
Brni, ne uzivam vise nego sto uzivam u Hrvatskoj. Zao mi je, ako mislis da moj post ima veze sa mojom adresom boravka. Ja sam srecan u Njemackoj, ali bar isto toliko i u Hrvatskoj.
Zasto gluposti..prije par godina bila je jedna anketa i oko 30% Dalmatinaca je podrzalo ovu ideju..to je oko 300 tisuca ljudi..nije mala brojka..mislim da se sad odrzi da bi brojke bile kudikamo vece..
S tim svojim "anketama" si možeš rit obrisat. Takve gluposti padaju na pamet samo anarhistickim narkomanskim besposlicarima koji nemaju pametnijeg posla nego cijeli dan vise netu i haluciniraju pod utjecajem kojekakvih opijata. Odcijepili se neki vec odavno...od svojih mozgova, ako su ih uopce ikad imali.
S tim svojim "anketama" si možeš rit obrisat. Takve gluposti padaju na pamet samo anarhistickim narkomanskim besposlicarima koji nemaju pametnijeg posla nego cijeli dan vise netu i haluciniraju pod utjecajem kojekakvih opijata. Odcijepili se neki vec odavno...od svojih mozgova, ako su ih uopce ikad imali.
Zasto gluposti..prije par godina bila je jedna anketa i oko 30% Dalmatinaca je podrzalo ovu ideju..to je oko 300 tisuca ljudi..nije mala brojka..mislim da se sad odrzi da bi brojke bile kudikamo vece..
ajde ne jidi se, znaš i sam da je ideja autonomaštva puno starija ideja i nema nikakve veze s anrhizmom ili pak opijatima. I ti bi mogel malo razmisliti prije nek poceneš piskarati ;)
ajde ne jidi se, znaš i sam da je ideja autonomaštva puno starija ideja i nema nikakve veze s anrhizmom ili pak opijatima. I ti bi mogel malo razmisliti prije nek poceneš piskarati ;)