forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Pitanje u vezi carine (Srbija - Hrvatska)
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 14/03/2013 : 16:08:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message
Narucio bih video igru iz Srbije u vrijednosti 3000din + 500din dostava (ukupno 238kn), pa me zanima jel bi mi to carinili i oporezovali.
Kakva su vaša iskustva?

Znam da se na ovom forumu vecinom kupuju i prodaju stripovi, koji su dugo vremena bili imuni na carinu i porez, no u mom slucaju u pitanju je video igra.

Narucit cu iz DELFI knjižara. Ne znam ništa o toj trgovini, no pretpostavljam da je potpuno vjerodostojna i sigurna. Ali, ako mi netko to može potvrditi, bio bih zahvalan.

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 14/03/2013 : 16:32:59  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message
Delfi su dosta rasprostranjen i siguran lanac knjižara, toliko ti mogu potvrditi, ali što se carine tice tu ti ne mogu pomoci.

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 14/03/2013 : 16:37:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message
Hvala. Sad sigurno narucujem.

Inace znam kako se cjenovno obraduju carine, ali zanimaju me iskustva, tj. bi li mi carinici lupili carinu na tako malen paketic.
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 14/03/2013 : 16:40:54  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message
Platit ceš carinu sigurno, jer i stripovi su inace podložni carinjenju, samo što ljudi još uvijek nekako nalaze nacine kako to zaobici. Predlažem ti kontaktiranje carine pa ceš najbolje znati. Mislim da za igre vrijede ista pravila kao i za filmove i glazbu.

Jedina alternativa je da ti to netko prenese preko granice.
Go to Top of Page

DKoor
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 18/12/2006

Posted - 14/03/2013 : 23:45:48  Show Profile Show Extended Profile  Send DKoor a Private Message
Možda i neceš, zavisi od toga kako to carinici tretiraju.
Ja sam narucivao sportske opreme dosta otprilike tih vrijednosti i zasada sam bio bez carine.

Moguce je i da im majice, rukavice, baselayeri, potkape i sl. nisu zanimljivi kao videoigre za carinu ali o tome ne bih puno znao.

Moje aukcije u prodaji
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 15/03/2013 : 00:40:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message
A izgleda da sve ovisi o cariniku.
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000