Author |
Topic  |
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
djule
Senior Member

1019 Posts
Member since 09/06/2011 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 03/04/2013 : 13:54:58
|
quote: Originally posted by split85
Ali dobro napravija je dobru gestu, ukaza na jedan veci problem i usput popljuva društvo koje voli nakaradne gluposti. U nekim stvarima je otiša daleko.
Napravio je odlicnu gestu, skrenuo paznju na neke probleme. Priznajem da ni meni nije jasna ova recenica gde pominje Hrvate ali ne verujem da je mislio tako kako zvuci. Glumio je vise puta u Hrvatskoj, iz prve mi pada gostovanje u meni genijalnoj seriji "Bitange i Princeze", glumio u vise holivudskih filmova, nije mu potrebna reklama, veruj mi.
S druge strane meni nije nista ekstra kao glumac, kao covek mi deluje jako prepotentno i arogantno i nimalo mi nije simpatican. Ali gest, iako nespretan je koristan.
Takodje ne podnosim pevaljku Jelenu Karleusu ali sam posle jednog takvog gesta poceo da je postujem, koliko toliko, za razliku od ranije. Naime, poklonila je pre nekoliko godina pozamasnu svotu novcu bolnici u Tirsovoj (radilo se o nekoliko desetina hiljada evra, nisam siguran koliko tacno, cini mi se 50.000). Sve je to bilo propraceno medijski, samo trubace sto nije povela. Opet nezgrapno, ali krajnji cilj opravdava sve te pratece gluposti. Pogotovo sto je to podstaklo jos neke javne licnosti i firme da urade isto. Ovako se ne bi setili nikada.
A zamisli da svaka od tih selki uradi tako nesto? Pa one imaju veci godisnji budzet samo za cipele, nego Vlada Srbije za sve potrebe drzave
|
 |
|
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 03/04/2013 : 14:17:57
|
dakle, ako se trifunoviceva izjava "budite veci srbi od hrvata" stavi u kontekst vrlo uspješne humanitarne akcije pomoci za malu noru, onda se to jednostavno cita kao poziv srbima da pokažu jednaku takovu humanost i zajedništvo kao što su je, u norinu slucaju pokazali hrvati, a po mogucnosti cak i vecu.
ovdje je dakle upucen kompliment hrvatima. |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 03/04/2013 : 14:37:08
|
quote: Originally posted by kiky
ovdje je dakle upucen kompliment hrvatima.
Ja licno mislim da je hteo da uputi kompliment Hrvatima i istovremeno pokusa da animira one Srbe koji bi da vecito rade nesto u inat drugima, pa da eto pokazu da su veci od Hrvata. Medjutim, recenica je potpuno glupa, ne bi me cudilo da je tu bilo malo smrkanja kokaina pre emisije ili nesto slicno. Jer ja recenicu shvatam u smislu da su Hrvati Srbi, pa da mi pokazemo da smo veci Srbi od samih Srba. Ko zna sta je hteo da kaze tom recenicom, ako je uopste i bio svestan sta je izgovorio. Mozda i lapsus, budite veci ljudi od Hrvata, pa ispalo budite veci Srbi.
U svakom slucaju, radi se o coveku koji je toliko puta pokazao da misli da je suvi genije, a nije, a takvi su najgori. Cak i kad kazu nesto glupo, uvereni su da su rekli nesto jako pametno i da ,naravno, vecina nas pro i ispodprosecne inteligencije to nece biti u mogucnosti da shvati, istovremeno cudeci se takvim izlivima genijalnosti Sergeja Kojota. Naravno, pred drugima svi ce se praviti da su shvatili. Ja otvoreno priznajem da sam glup i da ne razumem kao ni split85 sta je hteo da kaze tom recenicom. Ostatak je i vise nego ok, ukazuje na samo dno, gde se trenutno nalazi srpski narod. |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6228 Posts
Member since 29/02/2012 |
Posted - 03/04/2013 : 14:58:03
|
Obratio se Srbendama sa cirilicnim tastaturama koji srbuju po netu da pokazu svoje srbovanje tako sto ce da pomognu neciji zivot. Kako su Hrvati imali neku slicnu (uspesnu) akciju ranije, onda je pozvao te da svoje srbovanje protivu Hrvata iskazuju na takav nacin. Pretpostavljam da mu je bio cilj da posalje tri poruke: Pokazite empatiju, rijaliti programi su sranje, jebite se sovinisti.
|
 |
|
elfak nish
Advanced Member

Serbia
5707 Posts
Member since 23/02/2009 |
Posted - 03/04/2013 : 16:27:23
|
quote: Originally posted by Jasko
Obratio se Srbendama sa cirilicnim tastaturama koji srbuju po netu da pokazu svoje srbovanje tako sto ce da pomognu neciji zivot. Kako su Hrvati imali neku slicnu (uspesnu) akciju ranije, onda je pozvao te da svoje srbovanje protivu Hrvata iskazuju na takav nacin. Pretpostavljam da mu je bio cilj da posalje tri poruke: Pokazite empatiju, rijaliti programi su sranje, jebite se sovinisti.
  -za sva 3 zakljucka po jedan 
Poslao dve poruke malocas,nadam se da ce malena biti dobro... |
Soundgarden - Halfway There http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
|
 |
|
split85
Advanced Member

Croatia
8334 Posts
Member since 25/01/2010 |
|
split85
Advanced Member

Croatia
8334 Posts
Member since 25/01/2010 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
milandj3
Average Member

.JPG)
Serbia
615 Posts
Member since 17/08/2006 |
Posted - 03/04/2013 : 18:17:49
|
quote: Originally posted by split85
Zanima me, kad smo vec kod problema u zdravstvu, ima li koja od ovih 6 republika barem nešto ovakvo ili se bolesnici prevoze u onim ruskima:

Ovo mi je palo napamet prije jedno 5-6 godina kad san gleda Cobru 11 na RTL-u.
dr Ivanovic sa Klinike Anlave je nabavio jednu ovakvu zverku pa se sepurio preko tv pink jedno vreme |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21720 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 03/04/2013 : 20:14:15
|
quote: Originally posted by kiky
dakle, ako se trifunoviceva izjava "budite veci srbi od hrvata" stavi u kontekst vrlo uspješne humanitarne akcije pomoci za malu noru, onda se to jednostavno cita kao poziv srbima da pokažu jednaku takovu humanost i zajedništvo kao što su je, u norinu slucaju pokazali hrvati, a po mogucnosti cak i vecu.
ovdje je dakle upucen kompliment hrvatima.
baš tako! |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 04/04/2013 : 20:14:03
|
S tportala koji prenosi iz Blica:
'MASA JE ŽEDNA KRVI'
Sergej Trifunovic teškim rijecima rekao što mu je na duši
Sergej Trifunovic u intervjuu za srpski Blic ponovno se obrušio na sve one koji gledaju Big brother i progovorio o izopacenom narodu, ali i o pomoci osmogodišnjoj Tijani za koju se prikupljaju sredstava za transplantaciju srca.
Autor: Blic/tportal.hr

Lucija Bušic / tportal.hr tportal.hr (Foto)
Datum objave: 4.4.2013 13:18
Zadnja izmjena: 4.4.2013 19:27
Na pitanje novinara Blica je li njegova izjava na B92 bila unaprijed dogovorena, Sergej je odgovorio: 'Je li moguce da smo postali toliko nakazan narod, toliko paranoicni i nepovjerljivi, da mislimo da je sve namješteno, da nas stalno netko zajebava, laže, da netko stalno nešto glumi i radi zbog najnižih interesa. Gospoda iz 'Velikoga brodera' me zovu svake godine da udem u kucu, kao što me svake godine zovu za 'Farmu', kao što su me zvali i u 'Survivoru', kao što me zovu u sve jeb*** reality programe. Zovu me zato što sam ja takav kakav sam, pa bi im bilo idealno da vide hoce li se taj poklati s Erom, poje**** sa Sorajom, zapjevati složno s Ekremom. Zato što bih im sigurno digao gledanost. Jer znaju da s druge strane sjedi masa, koja je, pošto nema kruha, a nema ni igara - žedna krvi', rekao je ogorceni glumac i nastavio u slicnom tonu. 'Cijeli koncept 'Big Brothera' tamo u Skandinaviji gdje je nastao možda i ima neki smisao, ovdje je to svedeno i prilagodeno mentalitetu, koji je izgubivši sve u krvi, na krv navikao. Slade im je da gledaju kako netko još krvari, na njihove oci, tako im i vlastito krvarenje lakše pada. E, kad toj i takvoj atmosferi suprotstaviš život nevinog djeteta od osam godina, kad to uciniš usred te šarade, ispraznost i besmisao se još jace vide. Sijaju u mraku. Nije Tijana ni prvo, nažalost, ni posljednje dijete kojem treba pomoc ove vrste: ljudi su reagirali ovako, upravo zato što im je pun kufer da im mažu oci.' Posebno se angažirao oko prikupljanja novca za osmogodišnju Tijanu i vjeruje kako se novac može prikupiti. 'Rambo i ja smo racunali: kad bi 500.000 ljudi, dalo po sto dinara, imali bi cijeli iznos. To je tako malo. Tako malo', rekao i najavio humanitarni koncert na kojem ce nastupiti Rambo Amadeus, bend Sergeja Trifunovica Užicka Republika i djecji zbor OŠ Ivo Andric iz škole malene Tijane.
Tenisac Novak Ðokovic i njegova djevojka Jelena Ristic ukljucili su se u akciju pomoci Tijani Ognjanovic, a sudjelovali su i nogometaši reprezentacije Crne Gore koji ce uplatiti 25 tisuca eura na inicijativu Andrije Delibašica i Dejana Damjanovica. Osvrnuo se i na pomoc Fede Štukana: 'To je apsolutno najljepša stvar koja se dogodila. Javlja se Feda, moj kolega iz Sarajeva, koji kao i ja, zna da poznate osobe ne služe samo za slikanje, vec i da nešto jeb*** ucine. Mislite li da se nisam zaplakao? Taj isti Feda, koji je u nekom intervjuu prije samo mjesec dana na nekom BiH portalu govorio o degeneracijama mladih, koji od silne potrage za identifikacijom u masi, željom da budu Bošnjaci, Hrvati, Srbi, zaboravljaju da prije svega trebaju biti ljudi i da su prije svega, prije svih Bosni i Hercegovina, Hrvatskih, Srbija, stanovnici planete. Veliku stvar je mala Tijana pokrenula u svima nama. Ljudskost. Mislim da ce biti ponosna za koju godinu kad bude svjesna. Tijana je Tito', zakljucio je Trifunovic. |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 04/04/2013 : 20:18:38
|
Sergej Trifunovic govori ono sto ja vec davno mislim.. |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
 |
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
Posted - 06/04/2013 : 17:49:42
|
quote: Originally posted by ken2
quote: Originally posted by johnhartson
Ali komentar na twitteru Biljane Srbljanovic me je duboko razocarao: "@leyakeller: skupljajte, skupljajmo, nemam nista protiv. ali to ne vodi nicemu, posebno ne sistemskom resenju. to vodi samo opstem zasicenju." 
Covece, pa vodi spasenju nevinog ljudskog zivota! Ne mogu da verujem da neko moze da bude toliki salonski kvazi-moralista i da ga to toliko empaticki oslepi. Da, ovo nije sistemsko resenje. Stavise, ako ostane status quo, sledeca ovakva "gerilska" akcija nece imati efekat. Ali zato sve javne licnosti treba da pokrenu pitanje zdravstvenih fondova i toga kako drzava ima novca za jednog retarda, a nema za osmogodisnje dete. I to mora i treba da se desi na talasu ove akcije, a nikako mimo nje. Sergej kao pojava je ovde potpuno nebitan. Simpatican on nekom ili ne, ovde je uradio i postigao end-effect koji je trebalo postici. Svaka cast na tome.
mislim da je biljana u pravu, kolikogod to bilo ružno za cuti ovakav efekt se može postici jednom, dva puta, dvadeset puta... i onda ce ljudi oguglati treba mijenjati sistem smanjivati troškove po bolnicama, ima ih nepotrebnih ko u prici, izboriti se da bolnice imaju jeftinije telefone, struju i plin, a ne da su ti troškovi u kb dubrava oko 10 milijuna kuna mjesecno raditi na prevenciji, na suzbijanju pušenja, alkohola, debljanja... i na taj nacin prepoloviti troškove za lijecenje ovih nazovimo ih, normalnih bolesti i onda cemo moci bez problema slati djecu bilo gdje gdje im se može pomoci
apsolutno u pravu, a svi ostali samo ovakvim potezima pokazuju koliko ili ne razumiju problematiku uopce ili su dvolicni (: |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
Edited by - dosada on 06/04/2013 17:50:22 |
 |
|
Topic  |
|
|
|