forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 PayPal & Freelancers (internet i slobodnjaci)
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Dommy
Starting Member

Croatia
58 Posts

Member since 04/06/2006

Posted - 02/04/2013 : 18:54:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dommy's Homepage  Send Dommy a Private Message
Dakle, trebam otprilike pravno-poduzetni savjet za one koji imaju iskustva sa zaradivanjem manjih ili viših svota preko Interneta.

Kao crtacu i ilustratoru slobodnjaku, s vremena na vrijeme mi se zalomi neka narudžba u bespucima Interneta, tako da se ne radi o nekim velikim parama (recimo da zaradim $100 mjesecno, iako je i to optimisticna projekcija). Novac primam preko PayPala i sjeda mi na racun u PBZ.

E, sad, mene zanima kako toj zaradi 'sa strane' pristupiti po pitanju prijave poreza i mogucem naplacivanju istog narucitelju. Recimo da ja naplatim crtež $10,00. Toliko i dobijem. Ali koliki je porez na ilustracije? Recimo da je 25%, bubam, dakle ja zaradim $7,5. Trebam li onda narucitelju naplatiti $13,3333 (ili koliko vec)?

Koji zakon se odnosi na regulaciju platnog prometa preko PayPala, odnosno freelance/slobodnjacko bavljenje ilustracijom i naplacivanje istog?

Isprike na lošoj matematici. :)

http://domigorgon.blogspot.com

Edited by - Dommy on 02/04/2013 21:00:42

milandj3
Average Member

Serbia
615 Posts

Member since 17/08/2006

Posted - 03/04/2013 : 18:11:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit milandj3's Homepage  Send milandj3 a Private Message
quote:
Originally posted by Dommy

Dakle, trebam otprilike pravno-poduzetni savjet za one koji imaju iskustva sa zaradivanjem manjih ili viših svota preko Interneta.

Kao crtacu i ilustratoru slobodnjaku, s vremena na vrijeme mi se zalomi neka narudžba u bespucima Interneta, tako da se ne radi o nekim velikim parama (recimo da zaradim $100 mjesecno, iako je i to optimisticna projekcija). Novac primam preko PayPala i sjeda mi na racun u PBZ.

E, sad, mene zanima kako toj zaradi 'sa strane' pristupiti po pitanju prijave poreza i mogucem naplacivanju istog narucitelju. Recimo da ja naplatim crtež $10,00. Toliko i dobijem. Ali koliki je porez na ilustracije? Recimo da je 25%, bubam, dakle ja zaradim $7,5. Trebam li onda narucitelju naplatiti $13,3333 (ili koliko vec)?

Koji zakon se odnosi na regulaciju platnog prometa preko PayPala, odnosno freelance/slobodnjacko bavljenje ilustracijom i naplacivanje istog?

Isprike na lošoj matematici. :)

ako nisi registrovan kao obrtnik i ako primas novac po principu: dobici od igara na srecu (moneybookers case); posl'o mi striko iz njemacke/kanade/australije, onda verovatno nijedan.
Ako si se registrovao pred drzavom kao profi crrac, onda te vlasti imaju na oku pa ti sami rebnu koliko im treba.
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.08 seconds. Snitz Forums 2000