Author |
Topic |
1Euro
Advanced Member
12484 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 05/04/2013 : 11:20:47
|
Razmišljam da složim ansambel i budem im menadžer. Tražim muzicare koji umeju da igraju "unpluged". Trebaju mi:
-guslar -bubnjar (onaj mali bubanj koji se stavi medu koljena ili onaj oko vrata sa dviju palicicama, koji su išli sa regimentom u 17-18 stoljecu) -pišcalka (mislim da vi kažete flauta, znaci flautist) -trubac (onaj koji igra trobentu)
Eto ovo bi vec moglo biti dovoljno za pocetak, kasnije naravno možda pozovemo u grupu i nekog gitaristu, saksofonista,...
Znaci, ja bi što više ljude informirao, da se prijave na AVDICIJU, ako znate za nekoga tko igra gore spomenute instrumente, svakako ga obavestite.
Ja cu sve to snimati ili mobitelom ili nekom kamerom (fotoaparat kamera npr...) od samog pocetka stvaranja grupe (avdicija, muzicke vaje, putovanja, svirke,...), tako cemo imati materiala ili za neki dokumentarni film ili cak seriju po uzoru "American Chopper".
Igrat cemo po ulicama, najprije po Sloveniji, kasnije i šire. Znaci n apocetku cemo igrati po centrima gradova, ispred neke trgovine, lokala,....to ce biti naši pocetci, jer mi cemo biti "Street performansi" i igrat cemo koracnice, himne i slicnu muziku, pa necemo biti baš neki pop izvodaci. U biti cemo igrati muziku 17 - 18 stoljeca. Nalik irskoj muzici npr.... Kasnije cemo pokušati napraviti i neke svoje vlastite komade i izdati cd.
U biti cemo biti jedinstveni u tome šta radimo i necemo biti zanimljivi širim masama ljudi koji slušaju lady Gaga npr, Bieberja i slicno ali isto tako necemo imati neku konkurenciju pa eto malo osviježenja na glasbenoj sceni.
Necemo zaraditi neke novce, osim ono što prikupimo na ulici (na pocetku), kasnije cemo lansirati taj dokumentarac ili seriju, izdati cd,...onda ce i lova doci. Ali ionako nije point da se obogatimo (jer se i necemo) nego da putujemo, sviramo, zajebavamo se, družimo i uživamo. Bolje i takav život nego raditi u tvornici.....
Molim moderatore da kažnjavaju svaki spam, jer sam stvarno ozbiljan oko ove teme i ne želim da mi "dežurni spameri" razvrednote moju ideju i trud i zalaganje za ideju itd....
Stavljat cu i linkove one muzike koja se meni svida i ono što cemo mi pokušati kopirati i svirati, da vidite o kakvom stilu muzike ja pricam.
|
Edited by - 1Euro on 05/04/2013 11:37:28
|
|
selanne
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
7655 Posts
Member since 11/09/2009 |
Posted - 05/04/2013 : 11:30:31
|
|
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
|
|
1Euro
Advanced Member
12484 Posts
|
1Euro
Advanced Member
12484 Posts
|
1Euro
Advanced Member
12484 Posts
Posted - 05/04/2013 : 11:54:43
|
evo, dovoljno je da znate odigrati ovo i primljeni ste u band:
http://www.youtube.com/watch?v=lgmZoqswQiA
Od ovog pocinjemo, znaci bubnjar treba nauciti svoj dio a flautist svoj dio. Ovo cu tražiti od bubnjara i flautista da zaigraju na prijamnom ispitu. To je dovoljno, kasnije cemo nadgradivati i nauciti neke druge taktove itd....ali ovo treba znati igrati, ovo i slicnu muziku cemo igrati. Znaci ovakav tip muzike cemo igrati, na taj fazon.....i kada budemo pravili svoju muziku, ovo ce nam biti osnova onda ce se ukljucivati i druga glasbila itd....ali ovakav ritam od prilike cemo držati. Mislim da to nije teško za nauciti.....pa ako ste bubnjar ili flautist, pokušajte zaigrati ovo i dodite na audiciju. |
Edited by - 1Euro on 05/04/2013 11:54:59 |
|
|
1Euro
Advanced Member
12484 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 05/04/2013 : 12:04:35
|
ocekujen navalu muzicara na audiciju |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
1Euro
Advanced Member
12484 Posts
Posted - 05/04/2013 : 12:07:46
|
quote: Originally posted by fikus
Hoce li to biti nešto slicno Bremenskim gradskim sviracima od brace Grimm?
to mi nije poznato..... |
|
|
selanne
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
7655 Posts
Member since 11/09/2009 |
Posted - 05/04/2013 : 12:08:37
|
|
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
Posted - 05/04/2013 : 12:09:21
|
quote: Originally posted by 1Euro
to mi nije poznato.....
http://hr.wikipedia.org/wiki/Bremenski_gradski_svira%C4%8Di |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
1Euro
Advanced Member
12484 Posts
Posted - 05/04/2013 : 12:12:56
|
quote: Originally posted by lwood
ocekujen navalu muzicara na audiciju
pa u biti mi treba nekoliko bubnjara i flautista, za pocetak......Ovo bi mogli biti mi....:
http://www.youtube.com/watch?v=aSqPkMLwwXs
Inace kako da udemo u medije, ja vec imam nekoliko ideja:
-npr da napravim reklamu za svoj band, ja cu kada okupim band, onda cu ici pješice od najistocnijeg dijela Slovenija (negdje u Prekmurju) do najzapadnijeg dijela (Negdje na Primorskom) pješice, dok ce me pratiti moji muzicari sav put i svirati Gary Owen, dok marširamo. Svake toliko cemo se zaustaviti negdje ispred lokala ili trgovine i kupiti nešto za jelo, odmoriti, malo svirati tamošnjim ljudima i opet na put. To ce sigurno privuci neke medije da pišu o tome pa ce nam drugi put biti lakše kada budemo samo igrali negdje u centru grada, pa ce nas dociljudi slušati....kasnije cemo možda nabaviti neke uniforme itd.... |
|
|
1Euro
Advanced Member
12484 Posts
Posted - 05/04/2013 : 12:15:43
|
baniraj se na tjedan dana, jer mi spamaš temu! |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
Posted - 05/04/2013 : 12:17:40
|
quote: Originally posted by 1Euro
baniraj se na tjedan dana, jer mi spamaš temu!
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
Posted - 05/04/2013 : 12:18:03
|
ma znaš fikusa. pravi mali vragolan |
|
|
1Euro
Advanced Member
12484 Posts
Posted - 05/04/2013 : 12:22:32
|
quote: Originally posted by lwood
ma znaš fikusa. pravi mali vragolan
pa dobro ali uplašit ce mi ljude, pa nece doci na audiciju. Trebam bunbjara ko Chealsea lijevog beka. |
|
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Member since 29/12/2002 |
|
1Euro
Advanced Member
12484 Posts
Posted - 05/04/2013 : 14:44:46
|
quote: Originally posted by bagi
Krasa zovi za guslara to mu garant ide od ruke a i u deželi je pa svakako možeš racunati na nj...
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
Posted - 05/04/2013 : 15:03:00
|
nije loša ideja. a i spotove možete snimat na njegovoj farmi |
|
|
wolf
Advanced Member
4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
Posted - 05/04/2013 : 15:45:07
|
Kako iskreno odgovoriti na ovo a da ne ispadne spam? Evo, pokušat cu. Kao ideja okupljanja entuzijasta koji bi svirali za svoju dušu još bi i prošlo, ali od sviranja na ulici kruha više nema. Nema narod novca. Buduci da sam se inace bavio i glazbom znam o cemu pricam. |
|
|
1Euro
Advanced Member
12484 Posts
|
1Euro
Advanced Member
12484 Posts
Posted - 05/04/2013 : 16:05:28
|
quote: Originally posted by wolf
Kako iskreno odgovoriti na ovo a da ne ispadne spam? Evo, pokušat cu. Kao ideja okupljanja entuzijasta koji bi svirali za svoju dušu još bi i prošlo, ali od sviranja na ulici kruha više nema. Nema narod novca. Buduci da sam se inace bavio i glazbom znam o cemu pricam.
pa naravno da ne bi bilo neke zarade od glasbe, ali bi bila zarada od dokumentarca ili dokumentarne serije. Vec sam kontaktirao neke slovenacke tv stanice ako ne bude odaziva onda cu kontaktirate neke druge stanice.... Kao što sam spomenuo, ovo ce biti slicno kao AMERICAN CHOPPER samo što tamo rade motore a mi cemo raditi muziku. Tv reality showovi su uvijek popularni samo što ovo nece biti reality show kao Big Brother i slicno nego ce biti reality show po uzoru Americkog Copera.
Znaci bit ce prikazano audicija, pa onda osnivak banda, pa onda muzicke vaje, prepirke i svade, igrat cemo i na ulici ali ne zbog novca nego da snimimo još materiala itd....u tome je point. Tako ce gledaoci moci pratiti nastanak neke grupe od pocetka pa do kraja i vidjeti kako je stvarno u tom poslu.
Gledaoci ce dobiti uvid kako je "živjeti kao muzicar".
|
|
|
wolf
Advanced Member
4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
|
1Euro
Advanced Member
12484 Posts
Posted - 05/04/2013 : 16:40:01
|
quote: Originally posted by wolf
Pa, kad imaš vreemena i volje samo naprijed.
pa eto radim na tome, ali mi trebaju muzicari..... |
|
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Member since 29/12/2002 |
|
Nivox
Senior Member
Croatia
1314 Posts
Member since 01/11/2011 |
Posted - 05/04/2013 : 21:14:56
|
Euro, ti bi trebao imati svoj show na televiziji. I u svakoj emisiji druga tema. A teme da budu ove koje otvaraš tu u svaštari ! |
Sve što zna za smrt, može se ponovo roditi! |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38005 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Topic |
|