Author |
Topic |
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 06/04/2013 : 09:18:59
|
quote: "SJEDINJENE Americke Države ne bi iznenadilo kad bi Sjeverna Koreja lansirala rakete", izjavio je glasnogovornik Bijele kuce, Jay Carney.
Komentirajuci izvješca o sjevernokorejskom postavljanju raketnih bacaca na istocnu obalu, Carney je kazao kako bi lansiranje raketa "odgovaralo obrascu njihove dosadašnje nekooperativne i nekonstruktivne retorike i ponašanja".
"Pozivamo ih da prestanu s provokacijama", porucio je Carney.
Castro: Takav ce rat rezultirati stravicnim pokoljem ljudi i u Sjevernoj i Južnoj Koreji, od kojeg ni jedna strana nece imati koristi
O cijeloj drami oglasio se i voda kubanske revolucije Fidel Castro, koji je pozvao i Sjevernu Koreju i SAD da izbjegnu sukobe. U clanku objavljenom u kubanskom listu Granma, upozorio je kako bi rat na Korejskom poluotoku utjecao na 70 posto svjetske populacije.
Eventualni sukob na podrucju koje je dom za pet od sedam milijardi ljudi, koliko ih živi na Zemlji, nazvao je "nevjerojatno apsurdnim" te upozorio kako ce takav rat rezultirati "stravicnim pokoljem ljudi i u Sjevernoj i Južnoj Koreji, od kojeg ni jedna strana nece imati koristi".
Castro je izrazio i svoje uvjerenje da "dužnost izbjegavanja sukoba" leži u rukama Bijele kuce i americkog naroda. "Dode li do rata, predsjednik Barack Obama ce se pretvoriti u najzlokobnijeg vodu u povijesti te zemlje", porucio je Castro.
Komentirajuci aktualnu situaciju na Korejskom poluotoku, nekadašnji kubanski voda porucio je kako je ovo najveca i najozbiljnija prijetnja nuklearnim ratom od Kubanske raketne krize 1962. godine - dvotjednog sukoba izmedu tadašnjeg Sovjetskog saveza i SAD-a oko postavljanja nuklearnih projektila na Karibima.
Igra li se Sjeverna Koreja igrice "tko ima veceg" ili uistinu misle ozbiljno..sto vi mislite?
|
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
djule
Senior Member
1019 Posts
Member since 09/06/2011 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 06/04/2013 : 10:04:36
|
mislin da je sj koreja otišla predaleko s "igricama" |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
Posted - 06/04/2013 : 10:05:59
|
Castro je izrazio i svoje uvjerenje da "dužnost izbjegavanja sukoba" leži u rukama Bijele kuce i americkog naroda. "Dode li do rata, predsjednik Barack Obama ce se pretvoriti u najzlokobnijeg vodu u povijesti te zemlje", porucio je Castro.
glupost. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
selanne
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
7655 Posts
Member since 11/09/2009 |
Posted - 06/04/2013 : 10:40:07
|
Zaboli me neka stvar. Neka ih lansiraju, nas nece gadati sigurno, dok je god onaj mali na studiju u Mostaru. |
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
Edited by - selanne on 06/04/2013 10:40:19 |
|
|
emirem
Advanced Member
10814 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 06/04/2013 : 10:51:00
|
quote: Originally posted by selanne
dok je god onaj mali na studiju u Mostaru.
Ima li spomenika Bruce Leeu? Ja sinoc vecerao u kineskom restoranu sa obitelji....ali konfucijanskom ne maocetupsonskom... |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
Edited by - emirem on 06/04/2013 10:52:38 |
|
|
selanne
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
7655 Posts
Posted - 06/04/2013 : 11:13:07
|
Ma kakav Bruce Lee, upokojili ga Ultrasi. |
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
Posted - 06/04/2013 : 11:59:01
|
al su ga satrali? |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 06/04/2013 : 12:22:47
|
quote: Originally posted by lwood
mislin da je sj koreja otišla predaleko s "igricama"
Ja mislim da je ipak USA ta koja zeli i forsira rat, samim time ce i biti rat. U potpunosti se slazem sa Castrom, no jbg, tema je i previse skakljiva za ovaj forum, zato bolje da odem da opalim koji komentar o stripu. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
Posted - 06/04/2013 : 12:34:08
|
u ovom slucaju ne bi baš reka da ameri forsiraju rat |
|
|
emirem
Advanced Member
10814 Posts
Posted - 06/04/2013 : 12:36:39
|
u ovom slucaju ne bi baš reka da ameri forsiraju rat
Mozda zato sto su tvornice za dijelove iPhonea blizu kinesko-sj.korejske granice... |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
selanne
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
7655 Posts
Posted - 06/04/2013 : 12:43:54
|
al su ga satrali?
Nisu puno. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
Posted - 06/04/2013 : 12:50:22
|
quote: Originally posted by emirem
Mozda zato sto su tvornice za dijelove iPhonea blizu kinesko-sj.korejske granice...
moguce,imaju oni racunicu sigurno |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11857 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 06/04/2013 : 16:01:38
|
Castro kaže da ako Sjeverna Koreja koja svima desetljecim prijeti ratom sad konacno i lansira rakete, krivi ce biti Ameri i Obama. Baš! No dobro, on Amere ni danas ne može podnijeti kao ni prije 50-ak godina, pa nema mjesta cudenju. |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
emirem
Advanced Member
10814 Posts
Posted - 06/04/2013 : 16:03:05
|
Kim Sung voli TV Samsung...u 1080p...HD...wide screen...
Ne kuzim sto je Rodman isao gore? Da bace shicu 1:1... |
Edited by - emirem on 07/04/2013 01:23:11 |
|
|
wolf
Advanced Member
4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
Posted - 06/04/2013 : 16:33:02
|
Ovaj put ako rat izbije amerima se nema što prigovarati. Pogotovo ne nakon onih ludackih izjava i prijetnji onog napuhanog purana Kima da je došlo vrijeme za obracun s amerikancima.
Nastradat ce sirotinja i to je sve što ce ludak postici. |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
Posted - 06/04/2013 : 17:26:12
|
quote: Originally posted by acestroke
Sa ovim se slazem. Bas me interesuje gdje neki vade te informacije da US hoce rat sa Sjevernom Korejom...?
jebeno ti je to kad citaš novine iz `62. i misliš da se do danas nikaj promenilo nije
prolupali Castro nije iznenadenje ali njegovi slijepi slijedbenici...hmmm, ma nisu ni oni iznenadenje! |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
Edited by - dosada on 06/04/2013 17:26:43 |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26817 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38005 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 06/04/2013 : 17:55:00
|
Ne mogu da vjerujem da vjerujete u ovakve fantazmagorije. Šta, sledece u što cete povjerovati ce biti Man-Bear-Pig, kako bi rekli Saut Parkovci?
Vladajucem sloju Sjeverne Koreje, kao i SAD uostalom, ne odgovaraju bilo kakvi veci potresi i sukobi koji bi doveli u pitanje njihov povlašceni položaj. Ovo cemu svjedocimo jeste (ekonomsko) cjenkanje, vrlo melodramaticno i falusoidno, no i dalje samo - pogadanje. Dici što vecu buku i izvuci nekoliko ustupaka... ništa novo pod suncem.
Znaci, sukob interesa izmedu jedne zemlje koja pokušava da teži autarkiji i ocuva svoje hermeticko uredenje, naspram svjetskog imperijalizma, koji predvodi najsnažnija buržoazija - americka. Pri tome, prva strana zna da ne može pobijediti, a druga da nece imati prevelike koristi od eventualnog vojnog sukoba (da ne govorimo kako bi je to moglo dovesti u sukob sa mocnim partijsko-birokratskim slojem Kine).
P.S. Razumijem da neke iz naših banana-državica, koji mogu samo kaskati za "velikim deckima" i zazivati strane investitore, ne bi li ih isti što bolje zajahali, boli primjer Kube i puta za koji se odlucila. Razumijem, zaista. |
Edited by - Mhejl on 06/04/2013 18:03:44 |
|
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5290 Posts
Member since 10/02/2011 |
Posted - 06/04/2013 : 18:35:40
|
A zašto bi Ameri napali Sjevernu Koreju? Pa nema tamo nafte kao u Iraku i Kuvajtu! Ako jednog dana americke supertajne službe saznaju da recimo Iran posjeduje 2% djelova potrebnih za sastavljanje atomske bombe,Iran bi mogao biti napadnut od SAD-a vec drugi dan jer je najveca prijetnja americkim kapitalistima,a u slucaju da Sjeverna Koreja baci 10 atomskih bombi na Južnu Koreju,SAD ce stvari krenuti rješavati politikom i papirologijom...sigurno ne vojnom intervencijom! |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 06/04/2013 : 20:30:34
|
Stinki, sada se sjetih one tvoje teme na Darkvudu, o americkom imperijalizmu. Dobro si rekao, "nekima odgovara, nekima ne...".
Evo, i na ovoj temi vidimo kako, uprkos fasadnim anti-americkim stavovima, pljuvanju na negativne (kolonijalisticke i imperalisticke) osobine Zapada, kada se povuce crta - SAD su "dobri momci" (u konacnici, u poredenju "sa drugima"), hajmo mi na neku seriju, film, stripcic, nadajmo se da ce sve dobro ispasti, ma mene se to i ne tice...
Dakle, kritike ostaju u dozvoljenom društvenom okviru, irelevantno lajanje pojedinaca koji nisu u stanju cak ni za mentalnu Pobunu, a kamoli fakticku; svijet je stabilan, u ravnoteži straha i ispiranja mozga. Sloboda da se izabere nešto suštinski drugacije - ne postoji, a dobar dio populacije je cak i ne priželjkuje.
Razmislite malo o ovome. |
Edited by - Mhejl on 06/04/2013 20:32:30 |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 06/04/2013 : 21:20:33
|
Kada bih vjerovao da revolucija protiv kolonijalistickog i imperijalistickog Zapada može bilo što promijeniti, iz ovih stopa bih je krenuo dizati.
Ali do daljnjeg, dok glad i neimaština barem jako puno ako ne i vecinu ljudi ne natjera na revolt, odnosno na to da im izmedu Sulejmana Velicanstvenog i vlastite egzistencije ovo drugo postane važnije, ili dok ne pocnu razbijati izloge da bi utolili glad i obukli se, do tada nažalost ni revolucija nema smisla.
Dotad smo i dalje svi egoisti, brinemo o svojim kreditima, minusima na racunima, ovrhama i ostalim divotama strahovlade krupnog kapitala, i ne samo da nam je sasvim svejedno kako je drugome, nego i žarko želimo da mu crkne krava.
Kad se stvari zakuhaju idem na barikade, a dotad "zapocnite revoluciju, ja cu vec stici!".
I zar bih u svakom sporu i bez obzira na cinjenice uvijek bezrezervno morao stati na stranu protivnika Amerike, pa cak i ako oni kao sad Sjeverna Koreja prijetnjama Americi i Zapadu zapravo tek sami sebi daju nepostojecu važnost i težinu, plus što ucvršcuju režim i vlastiti narod drže u pokornosti?
Ali da, Ameri su uvijek i svagda "bad guys", bez obzira na cinjenice i usprkos njima, a Castro i kad je više mrtav nego živ ostaje genij i vizionar kakav je nekad bio. Baš!
Nego Mhejl, ja ni iz tvojih postova ne citam ništa osim mentalne pobune, i to eventualne, mlake i u tragovima, jer se sve svodi na nekakvo vrcenje oko vruce kaše i palamudenje. Kad vec anonimnim drugima prigovaraš zbog irelevantnog lajanja i fasadnih antiamerickih stavova, gdje je tvoja fakticka pobuna, i u cemu se sastoji?
Ili racunaš da ti pozivanje na stinkyja osigurava dodatni legitimitet, pa da si mu ravnopravan, da si od njega posudio metaforicku Zagorovu sjekiru i da iz njegove sjene druge možeš prozivati zbog salonskog ljevicarenja, zbog "filmova i stripcica", prije nego što se i sam udobno smjestiš i kreneš citati neku mangu? |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 06/04/2013 : 21:36:01
|
Ovo je link na sjajni dokumentarac "Le fond de l´air est rouge" Chrisa Markera iz 1977. godine, u kojem se on teška srca miri s cinjenicom da je svjetska ljevica krahirala kad je vecina, pa i Castro, manje ili više izravno podržala sovjetsku okupaciju Cehoslovacke 1968.
Deset godina ranije Marker je inicirao snimanje izvrsnog dokumentarca "Loin du Vietnam" u kojem su vodeci francuski i europski ljevi filmaši (Godard, Resnais, Agnés Varda, Joris Ivens...) izrazili žestoki prosvjed protiv rata u Vijetnamu, i jasno protiv americkog imperijalizma.
Marker je tada vjerovao u ljevicu i Castra, a 10 godina poslije je razocaran i ogorcen. Neki kadrovi s Castrom su iskorišteni u oba filma, i sve je tim zanimljivije što ti kadrovi u prvom filmu funkcioniraju kao afirmacija Castra i njegovih ideja, a u drugom kao ilustracija njegove prema autoru izdaje revolucije. Štoviše, on sad s ironijom komentira Castrove stavove da treba "revolucionirati revoluciju" i da je sovjetska intervencija u Cehoslovackoj zapravo akt spašavanja izvorne revolucionarne ideje i Cehoslovaka od skretanja s pravog puta, u cemu ce im pomoci, je li, ruski tenkovi na ulicama.
Nažalost, na YouTubeu je dostupan samo film "Le fond du l´air est rouge", i to pristojna kopija s engleskim prijevodom, dok se može naci samo pokoji kraci insert "Loin du Vietnam".
|
|
|
Topic |
|