forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Ode nam i Cico :(
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

bosancicigor
Average Member

Croatia
866 Posts

Member since 15/08/2009

Posted - 19/04/2013 : 11:11:16  Show Profile Show Extended Profile  Send bosancicigor a Private Message

Preminuo Cico Senjanovic

Novinar i spisatelj Ðermano Senjanovic, poznatiji kao Cico, preminuo je iznenada sinoc u svom stanu u Splitu.
Cico je roden 1949. godine u Splitu. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, ali život mu je bio obilježen pisanjem i novinarstvom.
Pisao je humoristicke tekstove u tjedniku Feral Tribune, u cijem je osnivanju i sudjelovao. Znacajan obol dao je i Slobodnoj Dalmaciji, a posljednjih godina bio je kolumnist rijeckog Novog lista. Prošle godine otišao je u mirovinu.

Objavio knjige Dorin dnevnik, US&A, Vidi, vidi i Evo me u posteju.

RIP

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 19/04/2013 : 11:13:00  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
Pocivaj u miru brko..neces ostati zaboravljen

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 19/04/2013 : 11:15:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message
Pocivao u miru.

Trljam ruke.
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 19/04/2013 : 11:16:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message
auf,

Teletina je bila divna

pocivao u miru

http://matanovogumno.blogspot.com
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14713 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 19/04/2013 : 11:18:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message
Pocivao u miru Božjem.
Go to Top of Page

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3057 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 19/04/2013 : 11:27:36  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message
"Probudila sam se u akuzativu..."

Iz Dorinog dnevnika, ne sjecam se tocno je li akuzativ ili neki drugi padež ali je bilo suspaljeno štivo uvijek popraceno nekom seksi fotkom...

https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/
Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8249 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 19/04/2013 : 11:33:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message
RIP

U Slobodnoj Dalmaciji uvik se zajebava na racun svoje punice.

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 19/04/2013 : 11:36:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message
E jebi ga!

Nakon samo cetiri miseca penšjuna.

A njegova Pometova pošta još u Slobodnoj, di san gušta u Pašku kojeg je pisa, pa Feralova pošta, Dorin dnevnik i Teletina u Feralu, pa Kvadratura druga i Ajme meni u Novom listu desetljecima su mi zapravo bili svakodnevna porcija humora i zdravog razuma.

Ima je ozbiljnih problema sa srcen i krvnin žilan još prije 6-7 godina, ali je izgledalo da se oporavija.

A gubitak je nenadoknadiv i njegovim piciginašima s Bacvica, o punici da se i ne govori.

Neka mu je laka zemlja...

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 19/04/2013 : 11:39:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message
S Indexa:

U Splitu preminuo Ðermano Cico Senjanovic

Piše: R.I.
Objavljeno prije 50 minuta

JEDAN od najboljih satiricara, kolega novinar Ðermano Cico Senjanovic preminuo je sinoc u Splitu. Senjanovicu je sinoc pozlilo iza 20 sati. Hitna pomoc pokušala je reanimaciju, ali bez uspjeha.

Senjanovic je roden 1949. godine u Splitu i bio je pravi simbol toga grada. Posljednji novinarski zadatak bio je u Novom Listu gdje se umirovio pocetkom ove godine. No, najveci dio svoje karijere ostvario je u Slobodnoj Dalmaciji gdje je bio i urednik Pometa, a zatim i u Feral Tribuneu.

Senjanovic se povukao iz "svoje" Slobodne Dalmacije iz prosvjeda zbog preseljenja redakcije iz Splita u Dugopolje. Cico je smatrao kako simboli grada Splita kako što su Sveti Duje, Hajduk i Slobodna Dalmacija moraju zauvijek ostati u tom gradu. Cico je autor nekoliko knjiga i to "Dorin dnevnik", roman "US&A", "Vidi, vidi", "Evo me u posteju".

"Ne bi se odreka nekakvih svojih stavova, svoga jezika se ne bi odreka, a za sve drugo…", rekao je Cico u jednom od svojih intervjua.

Duka: Split više nikada nece biti isti

"Jako mi je žao kada sam cuo za odlazak našeg kolege. Bio je blag i drag covjek, a na peru oštar i žestok", rekao je o Cicu Zdenko Duka šef HND-a. Duka kaže kako je Cico bio clan HND-a, a suradivali su jedno vrijeme u Novom listu. Duka dodaje kako je Senjanovic bio ne samo sjajan novinar nego i sjajan književnik te nas je podsjetio na "Dorin dnevnik" kojeg je Senjanovic pisao godinama.

"Bio je predvodnik književne i novinarske generacije u Splitu a taj grad definitivno nece biti isti bez njega", rekao je na kraju Duka.

Ðikic: Bio je cudesno talentiran

Novinar Ivica Ðikic poznavao je Senjanovica još iz vremena Ferala, a suradnja se kasnije nastavila u Novom listu gdje je Ðikic bio glavni urednik.

"Cico je bio covjek nevjerojatna talenta za pisanje, imao je taj cudesan dar", kaže Ðikic dodajuci kako je Cico imao svoj specifican satircni stil koji je bio vezan uz mediteransko podneblje. Ðikic ga opisuje kao nevjerojatno talentiranog covjeka.

"Cico je definitivno obilježio splitsku novinsku i književnu scenu u posljednjih dvadeset i pet godina", kaže Ðikic o vezi Cice i Splita.

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 19/04/2013 : 11:43:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message
A ovo je snimak dosta dobrog radijskog talk-showa Izgubljena generacija Damira Duplancica na nekadašnjem radiju KL Eurodom, u kojem je Cico gostovao prije 8 godina:

http://www.mixcloud.com/Izgubljenageneracija/219-2005-cico-senjanovic/

Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7261 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 19/04/2013 : 12:11:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message
R.I.P.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29347 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 19/04/2013 : 12:18:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
:((( Pocivao u miru...

Trouble will find me
Go to Top of Page

tex2
stripovi.com suradnik

Croatia
30944 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 19/04/2013 : 12:52:11  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message
R.I.P.

"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati."
"The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 19/04/2013 : 13:50:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
Zivot bas nije posten:( Pocivaj u miru:(

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47132 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 19/04/2013 : 20:41:26  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
Legenda. RIP

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 20/04/2013 : 21:28:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message
Ivica Ivaniševic u Slobodnoj Dalmaciji:

HOMMAGE cici

Odlazak tranzicijskog doktora Oza

Jutros sam se probudila vaginalno. Kako me bilo sram, brzo sam zaspala i ponovila budenje, zapisala je Dora 16. prosinca 2007. godine u svom Dnevniku. Njezin “otac” Ðermano Cico Senjanovic ne može, nažalost, racunati na slicnu milost “resetiranja”, on je usnuo i više se nikada nece probuditi.

Covjek koji se rugao i vlastitim zdravstvenim tegobama - pa je nakon uspješne operacije srca jednu autorsku rubriku nazvao “Stent by stent” - na koncu je ipak izgubio bitku s “unutarnjim neprijateljem”. I sad nam je zaludu pjevati “Stent by me”.

Cico je bio dijete iz miješanoga braka. Moram, medutim, odmah razocarati dio citatelja koje je ova objava razveselila jer su uvijek sumnjali da je to paleokriptoboljševickounitaristickoikakvosvene piskaralo nekontrolirana podrijetla. Cicini biološki roditelji bili su Hrvati, no njegovi “poeticki” ocevi dolazili su s razlicitih meridijana.

Nimalo ne sumnjam, jednoga ce se dana o Ðermanu pisati ozbiljni znanstveni radovi. A istraživaci njegova zamašnog opusa nece propustiti notirati kako su Cicini tekstovi okadeni duhom i Tristana Tzare, i Andrea Bretona, i svih Pythona redom, barem koliko i bogatom tradicijom dalmatinskog humoristickog pisanja, u rasponu od Vicka Mihaljevica, preko Marka Uvodica, sve do Miljenka Smoje.

Možda ce zvucati brutalno i posve neprilicno tužnoj prigodi, ali moram reci: Cico nije bio darovit. Naime, on je bio blagoslovljen. Nad papirom se nije znojio, dugo i besplodno mozgajuci, grcevito cekajuci trenutak prosvjetljenja kada ce mu dosjetka pasti u krilo.

Njemu su batude i baze padale u slapovima. Vjerojatno je zato i bio jedinstveni primjer pisca u citavoj povijesti covjecanstva, koji ni jednoga retka nije zamrcio za stolom. Pisao je u krevetu, udobno zavaljen na lijevi bok, a svoje je tekstove, cak i one najduže, od desetak kartica, uspijevao dovršiti prije negoli mu utrne lakat kojim se oslanjao na štramac.

Ta besprimjerna lakoca šegacenja bila je dovoljan razlog da mu zavidite. Da je bio “samo” to, dežurni šašavac koji iz rukava baca viceve, uvijek atento za novu rundu zafrkancije, svejedno bi ostao upamcen kao jedan od najvecih novinskih pisaca našega vremena. Ali Cico je bio i puno više od toga.

Nije slucajno da je od zapravo lokalnog publicistickog celebrityja, voljenog i citanog uglavnom u maticnome gradu i regiji, pocetkom devedesetih postao prvorazredna nacionalna, pace, nadnacionalna cunka. Kao što znate, prva žrtva rata na ovim prostorima bilo je pamcenje.

S tom se cinjenicom teško mirio, pa je svakim tekstom iznova podsjecao svoje citatelje kako je pravo na povijest i uspomene njihovo temeljno gradansko pravo. Braneci prokazano “jucer”, on nam je vracao nadu u “sutra”. Tko ne vjeruje, neka prošeta do najbližeg arhiva i prelista godišta “Feral Tribunea”, “Nedjeljne” i “Slobodne Dalmacije” te “Novog lista”. Ili neka posegne za njegovim knjigama: “Dorin dnevnik” (1997.), “United Split & Amerika”, “Vidi, vidi, teletina” (2001.) i “Evo me u posteju” (2007.).

U tim svescima nisu uvezane samo tisuce urnebesno smiješnih pasaža, nego i tomovi prvorazredne self-help literature. Kao neka vrsta tranzicijske inacice doktora Oza, Cico je, naime, svojim pisanjem doslovce lijecio citatelje, pomagao im da pregrme još jedan sivi, sumorni dan i docekaju neko novo vrijeme, u kojemu ih nitko nece siliti da zaborave što su bili.

Da se na onaj svijet odlazi po žanrovskim pravilima, a ne po cudljivoj logici sudbine, Cico bi vjerojatno umra od smija. Ovako, nikome nije do zajebancije. Ponajmanje ožalošcenoj rodbini, trojici sinova i jednoj kceri mezimici. Laku noc, Dora.

Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2848 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 20/04/2013 : 22:57:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message
Pocivao u miru.
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17009 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 22/04/2013 : 19:25:14  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message
Baš sam jucer gledao "Nedjeljom u 2" gdje je gostovao, divan covjek, kako je život nepravedan :(
Go to Top of Page

bosancicigor
Average Member

Croatia
866 Posts

Member since 15/08/2009

Posted - 23/04/2013 : 23:41:56  Show Profile Show Extended Profile  Send bosancicigor a Private Message
Dragan Markovina za Danas.hr:

Adio, kumpanjo!

Ðermano Senjanovic Cico napustio nas je upravo u njemu najdraže doba godine, u kojem pocinje piciginaška sezona, koja se onda oduži sve tamo do kraja studenog.

Na kraju je ostao posve sam. Toliko usamljen da vec par dana u playeru vrtim samo dvije Oliverove pjesme, Antonio i Ništa nova, dok mislim na tog dragog covjeka koji me posljednjih godina iskreno volio i podržavao u svemu što sam javno radio.

Doista je ostao kao tužni Hidalgo brez maca, posve svoj i pomaknut, cesto i u korist vlastite štete. Covjek koji je bio i ostao jedan od simbola Splita i Dalmacije, a u prvom redu splitskog novinarstva, ispracen je iz profesionalnih krugova i iz vlastitog grada u zadnji cas i tek reda radi.

Umro Ðermano Cico Senjanovic
Britko pero DalmacijeUmro Ðermano Cico Senjanovic

Iako na svu srecu nije doživio sudbinu Miljenka Smoje, koji je gotovo ilegalno pokopan u Žrnovnici, uz nadzor tajnih službi, Cicu je njegov grad ispratio u granicama korektnosti i ništa više od toga.

Preranim Cicinim odlaskom gotovo da je i simbolicki otišla antifašisticka, nasmijana i mediteranska Dalmacija. Otišla da ustupi mjesto ovome. Iako je bio tipican izdanak takvog podneblja i stanja svijesti, posve netaknut modernizmom novih generacija ljevice, poetikom punka i novog vala, njegove posljednje godine bile su u punom smislu obilježene onom famoznom Ðonijevom izjavom: "Nemam više s kim, ni protiv koga".

To stari borac, koji je bio stalno na barikadama, svim osobnim strahovima unatoc, nije mogao podnijeti. Stati na celo proskribirane Dalmatinske akcije u ona vunena vremena, kao i pisati u Feralu istih tih godina mogli su samo iznimno rijetki ljudi. Time je moja radost prilikom našeg prvog susreta, na FAK-u u Gjuri, negdje 2002. godine, kad sam mu kao nadobudni mulac odnio neke svoje tekstove, bila neizmjerna.

Narucio nam je dvije naše pive (Heineken jer ima zvizdu), pozdravio se sa starim Brešanom i zapoceo razgovor za kojeg sam poželio da nikad ne prestane. Od tada pa sve do neki dan, vidali smo se prakticno stalno, pri cemu bi on svaki susret pretvorio u simfoniju, batudama koje je vadio iz rukava.

Svim njihovim razlikama unatoc, Cico je posljednji u nizu avangardnih kronicara ovog grada, kojeg je zapoceo Uvodic, nastavio Smoje, a zakljucio Cico. Stoga je bilo neizmjerno tužno promatrati ga kako postaje alternativni izdavac samizdata u raznim formama. Tim prije jer su ta izdanja koja bi on nosio u nacetoj kesici od marende bili cisti produkti genijalnosti.

Tako je Cico, umjesto u citankama završio kao kolporter raritetnih izdanja koja nemaju cijenu. Osobno sam pocašcen cinjenicom da mi medu kolekcijom CD-ova stoji i nekoliko izdanja nastalih u koprodukciji njega i Francija Blaškovica, dvojice autenticnih genijalaca koji bi u nekom drugom životu dosegli slavu Iljfa i Petrova, dok su u ovome društvu gurnuti na poziciju vjecnih marginalaca.

Cicu Senjanovica ispratile stotine ljudi na posljednji pocinak
Adio, legendoCicu Senjanovica ispratile stotine ljudi na posljednji pocinak

Cicu sam posljednji put vidio prije petnaestak dana kada mi je u, vec spomenutoj nacetoj kesici od marende, donio prvu od svojih dvanaest zamišljenih knjiga kolumni, naslovljenu Duša bakina, svecano izjavivši da smo otac i ja ušli u Komitet 50 probranih koji ce dobiti knjigu, no da nece odbiti ni crvenu pomoc.

I tada mi je, u naletu inspiracije pri razgovoru o splitskim izborima rekao: "A stavi me. Ja sam boljševik, Jugoslaven, autonomaš, piciginaš i Splicanin od kolina, pa da se izbrojimo koliko nas ima. Dva posto, dva posto, pa cemo nastavit igrat picigin".

Nažalost, ta recenica koja savršeno karakterizira njegov pristup životu, pukla je na zadnjoj tocki. Više nikad necu zaigrati picigin s Cicom, jedinim covjekom s kojim sam i nakon šest godina svakodnevnog igranja, imao tremu igrati i cije su lucidnost, mekoca igre s obje ruke i igraca inteligencija još uvijek nedosegnute na tom komadicu splitskih Bacvica.

Piciginaši ce ga pamtiti po savršenom udarcu ramenom, Split i Dalmacija po tome da je ostao svoj i naš kad je trebalo, novinari i citatelji po genijalnim i posve pomaknutim tekstovima Teletine, Dorinog dnevnika, Pometove i Luminove pošte te posebno genijalnim križaljkama, a ja po jednom savršenom litnjem danu u Lumbardi na Korculi.

Sredina je kolovoza, kalma bonaca, Cico sjedi na krmi, a ja veslam prema Vrniku lagano dok idemo u posjetu Vanci Kljakovicu i Vidi Tucan. Cista Dalmacija.

Dok razmišljam ovih dana o tome koliko ce mi faliti njegove beskrajne šetnje preko plicaka Bacvica, poneka rijec koju bi dobacio u prolazu, figura koja iz dana u dan krstari gradskom lukom i vraca se doma preko Bacvica, dok ispijam kavu u Žbirca, želim vjerovati da se moj dragi Ðermano pretvorio u Šejna, koji cijeli život sanja kako odlazi uz rijeku. Starim parobrodom koji vozi sol. I da nosi jednu davnu, nikad prežaljenu ljubav, tanku dugacku cigaru i par mamuza od zlata. Da je Šejn.

Adio Ti, meštre moj, i fala in za to što sam bio dio tvog svijeta.

Bolje poludit', nego infišat!

Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17087 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 27/04/2013 : 00:27:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
.ebo matre svoju jel se to radi o onome losem piscu
ak jest, pocivali mnogi ljudi koji su umrli, a i nek pocivaju u miru jer imaju i zasto, cico, bogme i nema pravo pocivati u miru jer ga zasluzija nije
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17087 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 27/04/2013 : 00:33:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
s obzirom na zlobnosti pjedinih forumasa na drugim topicima koji ocekuju paznju i razumjevanje na konstataciju umiranja pojedinih osoba, moj komentar na ovu konstataciju da je netko umro u ovom topicu nije zle namjere nego proizvod slobodnog razmisljanja i razmimoilazenja u misljenju
postavio bih pitanje tko je to umro nikad nisam cuo za tog cicu, niti bih se moga sjetiti sto je on to zanacajno ucinio za svjet novinarstva??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47132 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 27/04/2013 : 00:35:02  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by Kruger

.ebo matre svoju jel se to radi o onome losem piscu
ak jest, pocivali mnogi ljudi koji su umrli, a i nek pocivaju u miru jer imaju i zasto, cico, bogme i nema pravo pocivati u miru jer ga zasluzija nije

jel baš svi na forumu moraju znat da nemaš više tableta?

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17087 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 27/04/2013 : 00:38:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
a e

eli to tebe uzbudjuje sto ne koristim tablete neg zdrav razum?
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47132 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 27/04/2013 : 00:40:25  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by Kruger

a e

eli to tebe uzbudjuje sto ne koristim tablete neg zdrav razum?

otkud u tebe zdrav razum?

Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17087 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 27/04/2013 : 00:48:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
a od kud tebi pitamo se mi
hvala na pitanju
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47132 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 27/04/2013 : 00:52:00  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
kaže neko ka ti šta glasa za podruga

Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.3 seconds. Snitz Forums 2000