Author |
Topic |
|
Aster
Average Member
Hungary
871 Posts
Member since 18/06/2002 |
|
Darkwood Devil
stripovi.com kum
Croatia
8299 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 03/12/2002 : 15:06:52
|
O Legs weaver imas veliki text sa potpunim opisom lika koji je napisala moja malenkost jos jako davno:-))
"RASTE KAO NADA, KAO MORE, KAO BOR, KAO POKRET, KAO ZORA, KAO DETE, KAO KRV, KAO ŽELJA MEÐU NAMA, RASTE KAO BOL I GRIZE SVE PRED NAŠIM OCIMA..." |
|
|
Zox
Senior Member
1183 Posts
Member since 04/06/2002 |
Posted - 03/12/2002 : 15:11:50
|
Geau radi vrlo inteligentan autor, Luca Enoch, koji sam pise, crta i radi naslovnice za ovaj strip koji izlazi svakih sest mjeseci. Prvi broj mi se svidio jako, kombinacija dva zanra koja jako volim, svakodnevnica i fantasy. Crtez je malo hladan, Enoch forsira kompjuterske efekte i vidi se da voli mange, ali sve to izgleda prilicno simpaticno. I glavna junakinja je takodje simpaticna, cetrnaestogodisnja klinka koja zivi sama nakon misterioznog saobracajnog udesa u kojem su njeni roditelji poginuli i zbog kojeg njoj smeta svjetlo pa mora nositi tamne naocale, svira bas (lose) u jednoj grupi, ide u srednju skolu... i, paralelno, lovi bica iz drugih dimenzija koja su se, iz raznih razloga, obrela na zemlji. Nakon prvog broja, malo mi je to postalo previse peglativno, previse podataka o tim bicima i dimenzijama, previse filozofije, ali je pozitivna stvar sto se u jednom Bonellijevom stripu govori o marginalcima, izbjeglicama, homoseksualcima i drugim u Italiji "vrucim temama". Julia nije na nivou Ken Parkera, ali Berardi je Berardi, i taj lik mi je pravo topao, drag, ljudski, a i price su solidni krimici, skoro uvijek po vec vidjenim temama. Mana je, po meni, sto se od svih crtaca trazi da crtaju prilicno slicno. Jonathan Steel je predvidjen kao neka vrsta "modernog zagora", u smislu da se radi o stripu koji najvise polaze na avanturu, otkrica novih predjela, putovanja, akciju itd... Target bi mu trebala biti nesto mladja publika, koja voli mange. Crtaca ima solidnih, ali su u glavnom mladi i neiskusni, sve u svemu nije ni tako lose, ali nije po mom ukusu.
|
|
|
Aster
Average Member
Hungary
871 Posts
Member since 18/06/2002 |
|
Darkwood Devil
stripovi.com kum
Croatia
8299 Posts
Posted - 03/12/2002 : 15:18:12
|
No problemo amigo. Jos ako ti se svidi text i pocnes skupljati Legs moja misija ce biti potpuno ispunjena:-)))
"RASTE KAO NADA, KAO MORE, KAO BOR, KAO POKRET, KAO ZORA, KAO DETE, KAO KRV, KAO ŽELJA MEÐU NAMA, RASTE KAO BOL I GRIZE SVE PRED NAŠIM OCIMA..." |
|
|
Advanced Member
Denmark
3264 Posts
Member since 05/11/2001 |
|
Zox
Senior Member
1183 Posts
|
Darkwood Devil
stripovi.com kum
Croatia
8299 Posts
Posted - 03/12/2002 : 22:29:27
|
To se samo tako kaze Tope:-))))
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6173 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 03/12/2002 : 23:23:47
|
Trebalo bi uvesti posebno rubriku pod imenom "Novosti iz Italije" koju bi uredivao Zox a u kojoj bi pisalo o svacemu - o novim aktualnim izdanjima,zanimljivosti o crtacima/scenaristima itd...Vidi se da je frajer poprilicno informiran,dobro mu ide pisanje i mislim da bi tako nešto bilo koristno za ovaj sajt.
Bond.James Bond. |
|
|
dd fan
Advanced Member
Serbia
4883 Posts
Member since 19/10/2001 |
Posted - 04/12/2002 : 01:21:30
|
Aco, to sam hteo i ja da predlozim jos dosta davno. Izvestac sa mesta zbivanja!
I've always been a nobody.When i was a child,my mother used to confuse me with my brother,even though i'm an only child.To this day she still thinks i'm my brother. |
|
|
Darkwood Devil
stripovi.com kum
Croatia
8299 Posts
Posted - 04/12/2002 : 08:11:26
|
Pa zar ne mozete sami otici na www.sergiobonellieditore.it ? Prije nesto vise od mjesec dana su citav site stavili u engleskoj varijanti tako da gotovo svi mozete znati o cemu se pise, barem predpostavljam?
|
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29294 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 04/12/2002 : 17:07:33
|
Zox je vec napisao tekst za sajt, o Blueberriju, a i obecao je jos nesto, tako da ce toga biti. Sad, specijalni reporti iz Italije bi bili dobro dosli, ako covjek ima vremena, ja cu ih rado staviti online!
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
Zox
Senior Member
1183 Posts
Posted - 04/12/2002 : 18:20:37
|
Heh, hvala na... hm, povjerenju, ljudi, ali to mi zvuci kao nesto sluzbeno, obaveza neka, hehe (a i DD pravo zbori, mada je sb online dosta stur po nekim pitanjima). Tu sam, na forumu, ako vas sta interesuje, pitajte, a kad ima veze sa diskusijom ja sam napisem... A i sljedeci tekst je u poodmakloj fazi... dokumentacije.
|
|
|
|
Topic |
|
|
|