Author |
Topic |
Felagund
Average Member
Croatia
872 Posts
Member since 01/10/2010 |
Posted - 03/05/2013 : 16:02:11
|
35. Dani znanstvene fantastike – SFeraKon 2013 – održat ce se od 10. do 12. svibnja 2013. godine u Zagrebu, u prostorijama Fakulteta elektrotehnike i racunarstva (FER-a).
Ove godine se SFeraKon ponovno vraca na 3 dana i na stare cijene (prosle godine je bilo drukcije, jer je u sklopu SFeraKona bio i EuroCon), sto znaci da su cijene sljedece:
za sva 3 dana kotizacija iznosi 90 kuna; za 2 dana kotizacija iznosi 70 kuna; za 1 dan: petak 30 kuna | subota 50 kuna | nedjelja 30 kuna.
Detaljne info imate ovdje
|
Sve je relativno (E = mc^2) |
|
edvin
Senior Member
Croatia
1297 Posts
Member since 06/10/2002 |
|
Felagund
Average Member
Croatia
872 Posts
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 06/05/2013 : 17:30:50
|
KOja je funkcija pocasnih gostiju? |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
Felagund
Average Member
Croatia
872 Posts
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 06/05/2013 : 21:47:37
|
quote: Originally posted by mladjo
da pocaste
Da pocaste decke s pivama! |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 06/05/2013 : 23:04:04
|
jel' to izašao TITAN?!
Najavili su da je promocija novog Siriusa B i Titana na Sferakonu... Nego, mladjo, oceš ici koji dan? |
|
|
Ernie Pike
Senior Member
Croatia
2848 Posts
Member since 06/03/2012 |
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 07/05/2013 : 02:01:23
|
quote: Originally posted by DeeCay
jel' to izašao TITAN?!
Najavili su da je promocija novog Siriusa B i Titana na Sferakonu... Nego, mladjo, oceš ici koji dan?
Bum probal doci bar jedan dan, makar sam u gužvi, kampanja i to |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
|
Felagund
Average Member
Croatia
872 Posts
Posted - 08/05/2013 : 14:32:28
|
Stigla satnica! http://sferakon.org/satnica/
Ko ide kada i što se isplati pogledati?
Ja cu ici sva tri dana (povlastena ulaznica), a sto se tice toga sto se isplati pogledati, pa pogledas i poslusas ono sto ti izgleda zanimljivo, sumnjam da ti itko moze sta pametno rec na tu temu buduci da su svake godine nova predavanja. |
Edited by - Felagund on 08/05/2013 14:33:02 |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 08/05/2013 : 14:57:04
|
Kakva je ona aukcija knjiga? Po kojoj cijeni idu i može li se jeftino naci što god želiš? Eh da, ima li rabljenih knjiga, štandova na sferakonu? |
|
|
Felagund
Average Member
Croatia
872 Posts
Posted - 08/05/2013 : 15:40:54
|
Kakva je ona aukcija knjiga? Po kojoj cijeni idu i može li se jeftino naci što god želiš? Eh da, ima li rabljenih knjiga, štandova na sferakonu?
Nikad nisam bio na tim aukcijama knjiga pa ne znam po kojoj se cijeni krecu, ali nista ne gubis ako odes i vidis Sto se tice standova sa rabljenim knjigama, ima jedan koji uvjek stoji na istom mjestu (pokraj dvorane D1). |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 10/05/2013 : 14:58:11
|
Vjerojatno cu ici dva dana, vidjet cu još; felagunde, možda se i sretnemo! Po kakvom cosplayu cu te prepoznati? |
|
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik
Croatia
2065 Posts
Member since 18/03/2006 |
Posted - 10/05/2013 : 16:34:56
|
Kakva je ona aukcija knjiga? Po kojoj cijeni idu i može li se jeftino naci što god želiš? Eh da, ima li rabljenih knjiga, štandova na sferakonu?
Random luck što se tice aukcije
najskuplje obicno idu kompletni serijali ako ih neko donese, al i to rijetko prijede cifru od dvjestotinjak kuna
ostatak ovisi o interesu i o tome šta su ljudi donili te godine
štandova s rabljenim knjigama ima (tj. obicno bude nisam još bio na feru danas)
|
http://matanovogumno.blogspot.com |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 10/05/2013 : 16:45:38
|
Odlicno, odlicno, sigurno cu pazariti nešto... |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47134 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 10/05/2013 : 17:36:55
|
Odlicno, odlicno, sigurno cu pazariti nešto...
al ti nisi vec oženjen? |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
Raven84
Senior Member
Croatia
1324 Posts
Member since 29/03/2005 |
Posted - 10/05/2013 : 18:20:21
|
Ja dolazim veceras na Esadovu tribinu, možda i malo ranije. |
Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom. |
|
|
Felagund
Average Member
Croatia
872 Posts
Posted - 10/05/2013 : 18:36:34
|
Vjerojatno cu ici dva dana, vidjet cu još; felagunde, možda se i sretnemo! Po kakvom cosplayu cu te prepoznati?
Dns sam u crvenoj crs majici (sa motivom Drage iz Ponosa vragova) |
|
|
Felagund
Average Member
Croatia
872 Posts
Posted - 16/05/2013 : 00:19:08
|
Ove godine nemam nikakvih slika (frend koji je prosle godine bio samnom i slikao i cije slike sam bio postavio na forum je ove godine cijelo vrijeme proveo igrajuci Pathfinder), tako da cete se morati zadovoljiti sa mojim pisanim osvrtom na ovogodisnji SFeraKon.
U petak sam bio na tri predavanja i sva tri su bila u dvorani D1. Prvo predavanje je bilo "70 godina Philadelphijskog eksperimenta". Poprilicno zanimljivo predavanje ako vas interesiraju teme tipa "Bermudski trokut", gdje je predavac objasnjavao sto se prema prici dogodilo u tom eksperimentu, pozadinu price i kako je vrlo vjerojatno to sve nastalo i prosirilo se. Sljedece predavanje je bilo "Astrofizicke primjene Einsteinove opce teorije relativnosti", predavanje koje je imalo puno vise potencijala da je predavac bio malo kvalitetniji, ovako je ispalo samo ok. Zadnje predavanje na kojem sam bio u petak je bilo ujedno i najzanimljivije i najbolje ispredavano; "Teraformiranje Marsa". Na pocetku predavanja je bio dan pregled ljudskih dostignuca u vezi istrazivanja Marsa, objasnjenje zasto je danas prakticki marsovci~vanzemaljci, slanje svih onih sondi i robota na mars, dodatne zanimljivosti poput lica na Marsu itd. Onda se islo u buducnost i govorilo o tome sto bi trebalo napraviti da se Mars ucini pogodnim za zivot. Sve u svemu izvrsno predavanje.
Subota, dan drugi. "Ružni, prljavi i uglavnom zli: Nova e(ste)tika fantasyja" je bio naziv prvog predavanja kojem je tema bila grimdark fantasy. Jako dobro predavanje ako vas zanima tema. Poslije toga sam otisao na kviz o Meduzemlju gdje sam tesko failao. proslo je vec dosta otkako sam citao Tolkiena pa sam pozaboravljao puno stvari. Sljedece predavanje je bilo Najava 1. hrvatske SF serije, “Jugoistocno od razuma”. Nakon sf-a slijedilo je nesto sto je mozda prije 30 godina izgledalo kao sf; "3D replikator – buducnost dostupna danas". Vec klasicno u 20:00 je bila dodjela nagrada: srefe, sferice i maskarada i subotu sam zakljucio sa predavanjem "Panel: Transfer stripova u filmove i serije, kreiranje superheroja". To je bilo predavanje na kojem ste mogli cuti Esada Ribica kako pljuje po svemu zivome.
U nedjelju sam kao i u petak bio krace, tako da sam bio na dva i pol predavanja i na djelu aukcija. Prvo predavanje je bilo "TENGWAR predavanje i pravila pisanja". Predavanje za sve prave zaljubljenike Tolkienove mitologije. Drugi dio tog predavanja je bio pisanje tengwara kaligrafijom i to mi je islo puno slabije nego obicno pisanje, tek pred kraj sata sam uspio skuziti kako da radim deblje i tanje crte. Drugo predavanje na kojem sam bio je bilo "O morfologiji cudovišta, ali i o sirenama i morskim ženama". Predavanje koje samo po sebi nije bilo lose, ali nije bilo koncipirano onako kako sam ocekivao sto mi je mozda malo umanjilo dozivljaj. Jos tog pola predavanja sam uspio cuti zato sto je ovo drugo ranije zavrsilo pa sam onda upao na pola predavanja "Znanstvena fantastika i fantasy prije Gernsbacha i Tolkiena". Nakon toga je slijedila aukcija knjiga na kojoj nisam mogao ostati do kraja, jer sam morao na vlak. Reci cu samo jedno: Aukcija je ZAKON!
Za kraj, susreo sam i par slavnih licnosti. Kao i svake godine, tako je i ove Edvin bio sa svojim standom, pa sam sa njim razmijenio koju "pametnu". U petak sam susreo i fikusa koji je tamo bio u Edvinovoj sluzbi i malo procavrljao sa njim (usput mi je rekao i za pivnicu, ali na zalost nisam mogao doci, imao sam obveza vezano za faks). U nedjelju sam pak imao cast biti prisutan u dvorani na aukcijama dok je Raven postao veliki dobrotvor.
Sve u svemu, ja sam jako zadovoljan ovogodisnjim SFearKonom. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 16/05/2013 : 09:55:55
|
Ja sam bio na predavanjima gdje ti nisi bio...
Odgledao sam Warp na meksicki nacin, predavali su neki sci-fi entuzijasti fizicari s PMF-a (jedna je bila cura) spikali o Warp teoriji i ostalim FTL nacinima putovanja svemirom. Ultrakratko, ali zanimljivo. Bacio pogled na predstavljanje Titana i Siriusa od strane Davorina Horaka i otišao na predavanje Tatjane Jambrišak i Danielle Trussoni (trebao mi je potpis za njezinu knjigu da odnesem ženi) koje su pricali o kreativnom procesu pisanja prica. Trussoni je bila pocasna gošca Sferakona, baš simpa ženica.
Pazario mocnu gomilicu SF knjiga i ostalog uglavnom, dobro je što se tu prodaje baš takva literatura... Sljedeci put se bolje pripremam što za kupiti. Bio sam par sati u subotu i nedjelju.
E da, za aukciju se slažem, bilo je genijalno. Ja sam kupio 6-7 stvari, ali nisam cekao do kraja jer se otegla unedogled, skoro 4 sata, a išlo je sporo. btw. sjedio sam kraj ravena na aukciji.
Sve u svemu, za moj prvi put, odlicno iskustvo |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 16/05/2013 : 10:04:48
|
Warp pogon - moguci problemi kod realizacije
Davorin Horak i predstavljanje Titana i Siriusa B
Tatjana Jambrišak i Danielle Trussoni (pocasni gost i autorica knjiga Angelologija-Angelopolis) — na lokaciji FER.
Sve po 20kn i više...
Chainmalle shop
Grunfova mala kucna radionica. kako od papirantih šalica i ljepila napraviti prijevozno sredstvo
Igranje.org izlaže igre na ploci... — na lokaciji FER.
Aukcija knjiga samo što nije pocela... Kupci pripremaju svoje hrpice knjiga i (s)tripova.
|
Edited by - DeeCay on 16/05/2013 23:50:39 |
|
|
Felagund
Average Member
Croatia
872 Posts
Posted - 16/05/2013 : 20:23:50
|
quote: Originally posted by DeeCay E da, za aukciju se slažem, bilo je genijalno. Ja sam kupio 6-7 stvari, ali nisam cekao do kraja jer se otegla unedogled, skoro 4 sata, a išlo je sporo. btw. sjedio sam kraj ravena na aukciji.
Aha, ti si to bio, i mislio sam si da je neki forumas to. Za sta ste se ono ti i Raven natjecali, sjecam se da je bila jedna stvar na kojoj ste dizali cijenu jedan drugome. I da, ti si kupio onaj Sumrak, jel tak? |
|
|
Felagund
Average Member
Croatia
872 Posts
|
Topic |
|