Author |
Topic |
zlikovski
Senior Member
Croatia
1090 Posts
Member since 21/03/2008 |
Posted - 27/05/2013 : 11:08:42
|
potpisao. nemam ništa protiv istospolne ljubavi, niti života u dvoje ljudi istog spola (ili troje i više). ali pravo na klasican brak, usvajanje itd. im ne priznajem. uostalom ne kužim zašto takva halabuka... nece se zakonski zvati obitelj, nego zajednica, partnerstvo ili nešto slicno. i svakako sam za da se prava na podjelu zajednicke imovine, mirovina nakon smrti jednog partnera i dr. reguliraju kao i kod klasicnog braka.
|
Grad - to ste vi. |
|
|
maddox031
Senior Member
Croatia
1941 Posts
Member since 23/09/2011 |
Posted - 27/05/2013 : 11:09:52
|
quote: Originally posted by Amos
Potpisao. Brak je brak. Sve ostalo nije brak. Neka se ostalo zove kako hoce, ali ne brak. Jer nije brak
zasto je brak brak :D po cemu |
There can be only one, me! |
|
|
maddox031
Senior Member
Croatia
1941 Posts
Posted - 27/05/2013 : 11:10:44
|
ne znam sto svi trpaju posvajanje djece, o tome se ne raspravlja, posvjanje nema veze s brakom, jer i jedna osoba moze posvojit dijete trenutno |
|
|
maddox031
Senior Member
Croatia
1941 Posts
Posted - 27/05/2013 : 11:11:48
|
quote: Originally posted by zlikovski
potpisao. nemam ništa protiv istospolne ljubavi, niti života u dvoje ljudi istog spola (ili troje i više). ali pravo na klasican brak, usvajanje itd. im ne priznajem. uostalom ne kužim zašto takva halabuka... nece se zakonski zvati obitelj, nego zajednica, partnerstvo ili nešto slicno. i svakako sam za da se prava na podjelu zajednicke imovine, mirovina nakon smrti jednog partnera i dr. reguliraju kao i kod klasicnog braka.
o tome se i radi :) diskriminacija
paralela
nije zabranjeno crncima se voziti u busu, ali moraju sjediti u zadnja 3 reda |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29441 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 27/05/2013 : 11:15:00
|
quote: Originally posted by Maki_Mostar
quote: Originally posted by MarxH
Nisam potpisao i ako uistinu dode do referenduma , a što ce biti najveca sramota za RH i njen ugled , glasat cu protiv. Samo referendumsko pitanje je protuustavno jer su svi gradani RH jednaki , a ovo pitanje jasno diskriminira jedan dio tih gradana. Osobno sam protiv svake diskriminacije , segregacije , rasizma i slicnih zala. Za to sam da gay populacija može skolpiti brak i za to sam da mogu posvojiti djecu.
A svim homofobima i ostalima samo cu postaviti jedno pitanje da se zamisle: Zamislite da ste fetus. Kada se rodite ,da li bi radije da vam roditelji budu heteroseksualni par majka narkomanka koja prodaje svoje tijelo za opijate i otac nasilnik kronicni alkoholicar? Ili bi možda ipak radije da vas od takvih roditelja oduzme socijalna služba pa vas usvoji gay par , intelektualci , koji ce vam pružiti roditeljsku ljubav i omoguciti vam najbolje škole itd itd.
Imaš bujnu maštu. Takvo dijete dati drugom paru, nek pederi nadu rješenje kako sami napraviti dijete , intelektualci su vecinom, pa nek se potrude. Inace, sreca da u BiH zbog radikalnih Srba i muslimana takve ideje nikad ne bi mogle izaci na vidjelo. A tamo u Hrvatskoj se stvorilo svega i svacega (Holly - Y u hrvatskom jeziku ne postoji, Srba na vlasti ko u prici), treba se probuditi prava desnica i sve te ideje srušiti u temelju. A ja znam da ima desnice, ljetos sam kroz Porec sa tamošnjim rodakom i Istrijanima pjevao ustaške pjesme. A dobro je da se pederi na sajtu prikazuju... ne vjerujem da su to dobre duše
Zbogom. |
Trouble will find me |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47315 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 27/05/2013 : 11:17:15
|
quote: Originally posted by maddox031
ne znam sto svi trpaju posvajanje djece, o tome se ne raspravlja, posvjanje nema veze s brakom, jer i jedna osoba moze posvojit dijete trenutno
bah,svi prde o necem o cemu pojma nemaju. posvajanje dice u HR je zajeban sport.
|
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47315 Posts
Posted - 27/05/2013 : 11:18:08
|
ili neki pametnjakovic možda misli da se to tek tako dode u sirotište i ode s diteton? |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
maddox031
Senior Member
Croatia
1941 Posts
Posted - 27/05/2013 : 11:20:30
|
i to isto, dobro je neka zena objasnjavala - ljudi misle da je to opa cupa, dijete, to traje godinama da uspijes posvojit dijete
|
|
|
fikus
Senior Member
1966 Posts
Member since 02/11/2010 |
Posted - 27/05/2013 : 11:23:02
|
Hrvatskim katolicima odgovara da se masovno žene u Crkvi, no kada dode vrijeme razvoda onda je sasvim u redu da im razvod potpiše i portir na sudu. Je li moguce da u Hrvatskoj samo nevjernice idu na abortuse i da samo bracni parovi koji nisu vjernici idu na umjetnu oplodnju? Hrvatski vjernici su uglavnom licemjerni. A da stvar bude još licemjernija i Crkva i vjernici smatraju da je u redu da ih ateisti, agnostici, LBTG, sotonisti i ostali kroz porez financiraju. A porez državi ne bi platili.
Dok se Crkva u Hrvata ne svedu u svoje okvire, bilo koja inicijativa koja dolazi od njih – NE HVALA!
|
always progressive, never conventional! |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47315 Posts
Posted - 27/05/2013 : 11:24:10
|
i to isto, dobro je neka zena objasnjavala - ljudi misle da je to opa cupa, dijete, to traje godinama da uspijes posvojit dijete
ako ti uopce i uspije.zato se i posvajaju dica iz africkih zemalja, Kine i slicnih |
|
|
|
ZoranC
Senior Member
Germany
1926 Posts
Member since 20/09/2010 |
Posted - 27/05/2013 : 11:24:16
|
@Markos Skidam kapu, doslovce ono sto bih i ja napisao.
@madoxx031,zadnji post Potpis!
Bio sam se skoro zakleo da na ovakve topice necu davati komentare, ali... Da me priroda ili samoopredjeljenje dovelo do toga da budem homos, mislim da bih s cekicem opizdio svakog od ovih jebaca kokosi koji po ulicama skupljaju potpise. To su oni katolici koji si nedjeljom u crkvi pruzaju ruku, a po povratku kuci jebu mater jedan drugom. Da ne bude zabune i ja sam rodjen kao katolik, ali sam se daaavno obracunao s crkvom i svim parocima koji... Necu vise! Ostajte zdravo. |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 27/05/2013 : 11:25:05
|
quote: Originally posted by wolf Inace, ovo je problem koji je prisutan i u zapadnim demokracijama (primjer Francuske ovih dana).
U Francuskoj koja nije "primitivna Balkanska zemlja", vec naprotiv izrazito liberalna i sekularna, nedavno su održane do sad najmasovnije demonstracije protiv zakona koji je nametnula vlada one socijalisticke budale Hollandea (u nemoci da riješi goruce gospodarske prpobleme taj bezveznjakovic se bavi glupostima i otvara nekakve ideološke fronte, upravo kako bi skrenuo pozornost s vecih i važnijih problema koje ne zna riješiti). Na tim prosvjedima (koji su nakon toga još nekoliko puta održani) sudjelovalo je više od milijun ljudi (iako lažljivi i manipulatorski lijevoliberalni mediji pokušavaju umanjiti njihov broj i masovnost). Na tim prosvjedima sudjelovali su i neki homoseksualci koji su pred kamerama obrazlagali zašto se protive mogucnosti da gejevi posvajaju djecu. Izgleda da je konacno sazrijelo vrijeme za jednu prijeko potrebnu konzervativnu revoluciju u Europi. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29441 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 27/05/2013 : 11:25:13
|
quote: Originally posted by lwood
ne znam sto svi trpaju posvajanje djece, o tome se ne raspravlja, posvjanje nema veze s brakom, jer i jedna osoba moze posvojit dijete trenutno
bah,svi prde o necem o cemu pojma nemaju. posvajanje dice u HR je zajeban sport.
Ja osobno znam za nekoliko slucajeva iz bliskog mi okruženja: -rodica pravnica i muž clan MUP-a, vatrogasac, dobrostojeci, zaposleni, vjernici, stambeno zbrinuti itd itd, godinama bezuspješno pokušavaju dobiti dijete. To je birokratski pakao kakvog nema. Godine prolaze i njima (oni su vec sad dobro preko 40) i djeci.
-kolega s faksa, moje godište, doktor matematike, stric biskup, oženjen stomatologinjom, veliki vjernici, aktivno sudjeluju u katolickim udrugama, javno istupaju na televiziji protiv umjetne oplodnje itd itd, materijalno i stambeno više nego zbrinuti, u nemogucnosti posvajanja djeteta su udomili dijete. Godinu dana nakon toga su dobili vlastito dijete. 10 mjeseci kasnije su udomljeno dijete vratili natrag u dom... |
Trouble will find me |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47315 Posts
Posted - 27/05/2013 : 11:27:39
|
quote: Originally posted by Markos
quote: Originally posted by lwood
Ja osobno znam za nekoliko slucajeva iz bliskog mi okruženja: -rodica pravnica i muž clan MUP-a, vatrogasac, dobrostojeci, zaposleni, vjernici, stambeno zbrinuti itd itd, godinama bezuspješno pokušavaju dobiti dijete. To je birokratski pakao kakvog nema. Godine prolaze i njima (oni su vec sad dobro preko 40) i djeci.
-kolega s faksa, moje godište, doktor matematike, stric biskup, oženjen stomatologinjom, veliki vjernici, aktivno sudjeluju u katolickim udrugama, javno istupaju na televiziji protiv umjetne oplodnje itd itd, materijalno i stambeno više nego zbrinuti, u nemogucnosti posvajanja djeteta su udomili dijete. Godinu dana nakon toga su dobili vlastito dijete. 10 mjeseci kasnije su udomljeno dijete vratili natrag u dom...
ma znan i ja primjera. al izgleda da neki ovde misle da je to u stilu; prošetaš do sirotišta ,odabereš i ideš kuci s diteton. |
|
|
|
maddox031
Senior Member
Croatia
1941 Posts
Posted - 27/05/2013 : 11:29:26
|
quote: Originally posted by dsormaz1
quote: Originally posted by wolf Inace, ovo je problem koji je prisutan i u zapadnim demokracijama (primjer Francuske ovih dana).
U Francuskoj koja nije "primitivna Balkanska zemlja", vec naprotiv izrazito liberalna i sekularna, nedavno su održane do sad najmasovnije demonstracije protiv zakona koji je nametnula vlada one socijalisticke budale Hollandea (u nemoci da riješi goruce gospodarske prpobleme taj bezveznjakovic se bavi glupostima i otvara nekakve ideološke fronte, upravo kako bi skrenuo pozornost s vecih i važnijih problema koje ne zna riješiti). Na tim prosvjedima (koji su nakon toga još nekoliko puta održani) sudjelovalo je više od milijun ljudi (iako lažljivi i manipulatorski lijevoliberalni mediji pokušavaju umanjiti njihov broj i masovnost). Na tim prosvjedima sudjelovali su i neki homoseksualci koji su pred kamerama obrazlagali zašto se protive mogucnosti da gejevi posvajaju djecu. Izgleda da je konacno sazrijelo vrijeme za jednu prijeko potrebnu konzervativnu revoluciju u Europi.
i opet je zakon prosao, kao i u relativno konzervativnoj engleskoj, kao i u skandinavskim zemljama, i vecem dijelu SAD-a
i ne trebamo se uopce usporedjivat s ikim, ali jos nitko nije uspio objasniti zasto je brak izmedju zene i muskarca i samo iskljucivo tako |
|
|
Amos
Senior Member
Croatia
2896 Posts
Member since 03/01/2011 |
Posted - 27/05/2013 : 11:31:21
|
zasto je brak brak :D po cemu
Kako zašto? Zato! Dobro, zezam se.
Brak je prirodna, povijesna tvorevina koja je onda kroz tisucljeca regulirana pravom kao stvarna pojava koju je pravni sustav prepoznao kao znacajnu i pridao joj odredene ucinke. To je pojava koja je postojala prije država i prava pa stoga pravo niti nema temelj zadirati u nju. Može je opisati i pridati joj ucinke, ali ne i mijenjati.
Što se tice ovih istospolnih i slicnih udruživanja, najiskrenije nemam ništa protiv da se na neki nacin pravno izreguliraju odnosi koji nastaju medu ljudima u tim situacijama, medutim mislim i da zdrav razum nalaže kako takve zajednice suživota ne mogu niti pod kojim realnim uvjetima (osim politickih, naravno) biti nazvane brakom. |
Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa. |
|
|
andjusticeforall
Advanced Member
Croatia
3077 Posts
Member since 09/12/2009 |
Posted - 27/05/2013 : 11:31:44
|
Kod bake i djeda na selu su redom išli od kuce do kuce i popisivali, što je skroz neprimjereno.
Uznemiravati zaista stare ljude (preko 80 godina, uglavnom je na selu starija populacija) s pizdarijama.
Niti oni kuže što je to niti ih tako što zanima.
Isti davo je i s ovima iz Optime, T-coma, H1, oni isto naprave dir po selu pa nek se ja zajebavam da djedu raskinem ugovor satelitski internet i max tv (mislim koliki bezosjecajni kreten moraš biti da tako nešto prodaš starom covjeku uz spiku bespla je). Kako kome prdne tako oni redom po kucama...
I to ti što obilaze, nevezano sad za što je, sve mladi ljudi i ne kontaju da uznemiravaju stare ljude. Skroz bezobzirno. Dok netko ne upadne slucajno u bunar nece biti mira... |
https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/ |
|
|
maddox031
Senior Member
Croatia
1941 Posts
Posted - 27/05/2013 : 11:33:41
|
quote: Originally posted by Amos
zasto je brak brak :D po cemu
Kako zašto? Zato! Dobro, zezam se.
Brak je prirodna, povijesna tvorevina koja je onda kroz tisucljeca regulirana pravom kao stvarna pojava koju je pravni sustav prepoznao kao znacajnu i pridao joj odredene ucinke. To je pojava koja je postojala prije država i prava pa stoga pravo niti nema temelj zadirati u nju. Može je opisati i pridati joj ucinke, ali ne i mijenjati.
Što se tice ovih istospolnih i slicnih udruživanja, najiskrenije nemam ništa protiv da se na neki nacin pravno izreguliraju odnosi koji nastaju medu ljudima u tim situacijama, medutim mislim i da zdrav razum nalaže kako takve zajednice suživota ne mogu niti pod kojim realnim uvjetima (osim politickih, naravno) biti nazvane brakom.
nije prirodna :) povijesna je
prirodno je samo sto iz takve zajednice dobijes dijete
brak je iskljucivo vjersko pravna stvar regulirana razlicito u raznim zemljama i religijama |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47315 Posts
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8192 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 27/05/2013 : 11:41:14
|
baš me zanima što ce ovaj ustavni sud odluciti o ustavnosti pitanja
a sama ta inicijativa je toliko jadna, da sam se i ja, kao i just charlie, sramio kad bih prošao pored štandova
a ti isti ljudi, koji supljaju potpise, nemaju pojma o tome što homoseksualci žele i kako žive, da znaju, vjerojatno bi se zgrozili još i više, jer su istospolni parovi koji žive u vezi i koja je još i toliko stabilna da se žele obvezati do kraja života tolika rijetkost da tim ljudima treba omoguciti da imaju potpuna ista prava kao i svi drugi a takvima bih ja radije dao da odgajaju djecu, nego ovima koji skupljaju potpise |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 27/05/2013 : 11:45:32
|
U Francuskoj koja nije "primitivna Balkanska zemlja", vec naprotiv izrazito liberalna i sekularna, nedavno su održane do sad najmasovnije demonstracije protiv zakona koji je nametnula vlada one socijalisticke budale Hollandea (u nemoci da riješi goruce gospodarske prpobleme taj bezveznjakovic se bavi glupostima i otvara nekakve ideološke fronte, upravo kako bi skrenuo pozornost s vecih i važnijih problema koje ne zna riješiti). Na tim prosvjedima (koji su nakon toga još nekoliko puta održani) sudjelovalo je više od milijun ljudi (iako lažljivi i manipulatorski lijevoliberalni mediji pokušavaju umanjiti njihov broj i masovnost). Na tim prosvjedima sudjelovali su i neki homoseksualci koji su pred kamerama obrazlagali zašto se protive mogucnosti da gejevi posvajaju djecu. Izgleda da je konacno sazrijelo vrijeme za jednu prijeko potrebnu konzervativnu revoluciju u Europi.
i opet je zakon prosao, kao i u relativno konzervativnoj engleskoj, kao i u skandinavskim zemljama, i vecem dijelu SAD-a
Prošao je kad imaju trenutno vecinu u parlamentu.Da se sad održe izbori doživjeli bi težak poraz (možda ne toliko zbog tog pitanja koliko zbog produbljivanja ekonomske krize). Bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi im to prošlo na referendumu. U SAD vecina država još uvijek nije legalizirala istospolne brakove (mislim da su to ozakonili u nekoliko država u SAD, negdje su uvedena registrirana partnerstva a to ipak nije brak). |
Edited by - dsormaz1 on 27/05/2013 11:47:00 |
|
|
Andrej
Senior Member
Croatia
1559 Posts
Member since 15/03/2010 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47315 Posts
Posted - 27/05/2013 : 11:51:17
|
Prošao je kad imaju trenutno vecinu u parlamentu.Da se sad održe izbori doživjeli bi težak poraz (možda ne toliko zbog tog pitanja koliko zbog produbljivanja ekonomske krize). Bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi im to prošlo na referendumu. U SAD vecina država još uvijek nije legalizirala istospolne brakove (mislim da su to ozakonili u nekoliko država u SAD, negdje su uvedena registrirana partnerstva a to ipak nije brak).
sve više država legalizira istosp. brakove.Francuska,Brazil nedavno... http://en.wikipedia.org/wiki/File:World_marriage-equality_laws.svg |
|
|
|
edvin
Senior Member
Croatia
1303 Posts
Member since 06/10/2002 |
Posted - 27/05/2013 : 11:52:07
|
quote: Originally posted by Markos
-kolega s faksa, moje godište, doktor matematike, stric biskup, oženjen stomatologinjom, veliki vjernici, aktivno sudjeluju u katolickim udrugama, javno istupaju na televiziji protiv umjetne oplodnje itd itd, materijalno i stambeno više nego zbrinuti, u nemogucnosti posvajanja djeteta su udomili dijete. Godinu dana nakon toga su dobili vlastito dijete. 10 mjeseci kasnije su udomljeno dijete vratili natrag u dom...
eto ti ga na, razlog broj 2! katastrofa. |
"How long, not long, 'cause what you reap is what you sow!" |
|
|
Topic |
|
|
|