forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Plaže
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 04/08/2013 : 22:04:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message
Ja ka i dcopic preferiram sike ispod borova, u osami i tišini. Litujen na ovon otoku, Prvic Šepurina na Prvicu, kojeg su donekle upoznali gledatelji Svecenikove djece.
Mediteran kakav je nekad bija u pravom smislu rici, nema asfalta - samo betonski putevi, jedina vozila na otoku su motor medicinskog brata zvanog Pupa, koji je i meni iz lita u lito zašija ko zna koliko punata po cilon tilu, traktori pekara i još dvojice-trojice mještana, i onaj "papamobil" s terena za golf kojin se vozi stari penzioner koji se nedavno vratija iz Amerike umriti na rodnoj grudi.
Sanatorij za dušu i tilo, u koji uskoro odlazin na odmor od asfaltne džungle...

Ovo je uvala mog ditinjstva kojoj san i danas viran, zove se Strtevica, a za rivicom u dnu vidin i rodakov brod. Bemti...

Ovo su kruge / sike pod otokon, koliko sam samo banjada napravija medu ovin škrapama...

Ovo je restoran Ribarski dvor nedaleko stare kuce mog tetka, vlasnik je clan klape Bonaca koja tu cesto nastupa, a mogu se pojisti izvrsne palacinke...

Ona uvala mog ditinjstva odozgor nekad je izgledala ovako. Treci krov zdesna, onaj malo udaljeniji, je stara kuca mog tetka...

Za bolje i potpunije dojmove...

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...

Edited by - Johnny Difool on 04/08/2013 23:54:55
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47311 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 04/08/2013 : 22:43:03  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
bija san tu više puta. super je misto

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 04/08/2013 : 22:57:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message
U njemu vrime ka da je stalo, i s iznimkom par novih kuca koje su niknule na rubnin djelovima prema Prvic Luci i prema punti, u zadnjih 30 godina se baš ništa nije prominilo.
Nevjerojatno koliko to može biti ljekovito, svakog lita ka da se vratin u ditinjstvo, u neko bezbrižnije i sritnije vrime...

Edited by - Johnny Difool on 04/08/2013 23:11:54
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 04/08/2013 : 23:31:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message

Otocic u srednjoj Dalmaciji.
Jedne sam godine na njega otplovila brodom, sama. Bilo je to za moj gust, dusu. Na otoku nema auta ni puno ljudi. Samo spokoj, mir i tisina, zrikavci u mirisu bora sakriveni, i stare kamene kuce svoju povijest pripovijedaju..
Kroz otvorene ponestre u premlju, zvuk pijata sta se za uzinu na stol stavljaju, a iz konoba, sta se zrace, miris neke pradavne, stoljece mozda, stare vlage, vonja po starim bacvama od vina..
Rozice u vazima, sve redom sorte koje govore da ih uvijek istom ljubavlju njeguje stara nona.
Na mrizama, razapetim na sternjama, slatke, zrele, suncem ljubljene smokve se suse. Van sela hodam, znam da me ceka piratska uvala, i u njoj usidren drveni jedrenjak, a pokraj puta staro groblje.. Misto kao portal u drugu dimenziju vremena. A na brdu, kako to po tradiciji biva, jedino velebno zdanje, kamena crkva, oltar molitve tezaka, ribara i gospara. Mnoge su tu zene i majke molile za mirno more,i steliku zapalile, steliku ka na ponistru u noci; znamen straha i ceznje da doceka voljenog na kopno, a tako brzo valja nazad na more poci...
Sjedim na kamenu pred crkvom. Podne je i nikog na brdu nema, a ja doticem dusom svemir u pogledu na kornatski arhipelag, te rasute bozanske bisere, koje upravo oplovljava stotinu bijelih jedara..
Regata uziva milost bogova vjetra..

~ Prvo suputnik onda put ~

Edited by - Just_Charlie on 04/08/2013 23:33:27
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47311 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 04/08/2013 : 23:39:51  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
valjda su zapalile šteriku.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 04/08/2013 : 23:44:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

valjda su zapalile šteriku.

a kad se ja sican stelike, kako je moja nona govorila, pa svasta nesto izmisan

Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 04/08/2013 : 23:47:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message
a ja moram malo..

ajme sta je lipo! pa sam se sjetila veceri u kojima sam uz zmulj bevande slusala klape i Bralica.. najljepse uspomene u zivotu, a bijah u njima Sama

Edited by - Just_Charlie on 04/08/2013 23:49:58
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 04/08/2013 : 23:49:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message
Šterike, konoba, lavanda, vonj o friškine, konoba dide mog.
Smrika je za crno, maslina za bilo, boric je za opol da ti lici tilo.
A nekidan se zatvorila i posljednja šibenska konoba.
Jebem ti novo vrime...

Edited by - Johnny Difool on 04/08/2013 23:51:42
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 04/08/2013 : 23:58:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message
Kad mi ide, e baš mi ide.
A veceras plovim, plovim daleko...

Šibenska luka 1910. godine

Arsen Dedic

Brod s mojim imenom

Kad me u vreci s topovskom kuglom
spustite u bezdan, u vodu
nek ne nosi ulica moje ime
dajte ga nekom brodu

pa da nastavim one pruge
koje sam cinio prije
po bezimenim uvalama
Srednje Dalmacije

Neka tuda vjecno luta
i nikad sidro ne spušta
brod s mojim imenom
kao prokleta duša

Boljima dajte aleje
i dajte trgove njima
ja ne mogu zamisliti - više
nikada na Kornatima

Nek ima ime moje
trabakul, tender, bracera
važno mi je da plovim
važna mi je nevera

i da mi pokazuju pute
u beskraju i tmici
moji mrtvi prijatelji -
danas svjetionici.

Edited by - Johnny Difool on 05/08/2013 00:01:47
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 05/08/2013 : 19:13:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
divlje, i u senci pod borom sa mrzlim pivom.
idem baš danas u 21:00 sati do mora do petka da crknem u ovoj vrucini, ali odlucio sam -neplanirano. bacio stvari u prtljažnik i pici za nosom, malo na našoj strani, malo Istra na divlje plaže.
Važno mi je, da se na vecer što više dešava i da je dobra žurka.

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!

Edited by - Risar_69 on 05/08/2013 19:15:12
Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 08/08/2013 : 22:52:42  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message
Kliknula na divlje plaže.
Ja volim ono kada ulaziš u more da se izrežeš na dagnje, kamenje, stijene, neke bube koje skacu, da sam sebi jebeš mater što nisi negdje na pijesku... I onda dodeš kuci sav umoran i misliš da si uistinu negdje bio i imao uzbudljiv dan!
Ali buduci da za pravu divlju plažu ipak trebaš brod, najcešce se zabijem u neki kafic uz more, narucim hladno pivo ili kavu ovisno o dobu dana i citam Zagora. Zagor - svaki lijepi trenutak ucini još ljepšim.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47311 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 08/08/2013 : 23:25:12  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
mene je to vuklo dok san bija mladi ,sad mi je pijesak najnapetiji a kupan se uglavnom na krupnom žalu

Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 09/08/2013 : 00:53:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message
nema ljepseg dozivljaja mora i plaze u ovom kraju

a gdje

Go to Top of Page

Lastsioux
Junior Member

USA
429 Posts

Member since 11/04/2011

Posted - 09/08/2013 : 06:52:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Lastsioux a Private Message
Ja se nalazim sat vremena voznje od plaze (Galveston - gdje je Zagor imao jednu od svojih avantura) ali je ovdje u Texasu toliko vruce da bi covjek radije ostao kod kuce. Temperature su nenormalne!

"What white woman, however lonely, was ever captive or insulted by me? Yet they say I am a bad Indian." -Chief Sitting Bull
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 09/08/2013 : 08:40:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

Vece cak od onih u Arizoni? :o

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Lastsioux
Junior Member

USA
429 Posts

Member since 11/04/2011

Posted - 09/08/2013 : 09:10:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Lastsioux a Private Message
quote:
Originally posted by Poli

Vece cak od onih u Arizoni? :o

Danas je bilo preko 103 (39.4). Sto znaci da je malo manje od Arizone gdje je prosjecno 110+ ali opet je dovoljno da covjeka uhvati vrtoglavica.

"What white woman, however lonely, was ever captive or insulted by me? Yet they say I am a bad Indian." -Chief Sitting Bull
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 09/08/2013 : 10:30:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

39.4, pih! Pa i kod nas je vise :p, a cuo sam da je jucer u Kninu bilo 41. Bloody Hell!!
Dobro da su za danas poslijepodne i navecer napovjedani pljuskovi u regionu, pa da se malo ohladi... ako nece "tornado" prije da sve unisti.

Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3275 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 09/08/2013 : 10:33:19  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message
ma pickin dim pa arizona; kod mene (500 m od posla) juce izmjereno 39,8 max. al danas zahladilo upm. pre 15 minuta 28,4. video ženu ispred kuce nosi demper.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 09/08/2013 : 10:36:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

Znaci sutra ima da mededa oderes da ne smrzne. :D

P.S. Drukcije trole 110F je 43.3C. ;)

Edited by - Poli on 09/08/2013 10:38:31
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10824 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 11/08/2013 : 15:25:54  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message
Bio u Petrcanima,Ninu i Zatonu bilo od 35-42 stupnja ali izdrazi se...
Pijesak je iritantan...

Napravio ovo u pijesku ne znam zasto samo me blicnulo da napravim...

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"

Edited by - emirem on 12/08/2013 12:07:01
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 12/08/2013 : 01:07:48  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
Originally posted by magnus

quote:
Originally posted by Zlotvor

Kupan se tocno ovde.
Znaci to bi bile betonske
Mada neman neko pravilo. Kad nas se skupi za picigin, odemo u Crvenu Luku jer tamo plicak 200 metara dug
A kad iden u preživljavanje onda divlja i tako...
[/URL]

Ah, Biograd...prije nekoliko dana sam se kupao tamo...

Ja sam ove godine bio u Pakoštanima, ali sam se 2 put otišao okupati u Biograd na toj plaži oznacenoj strelicom (prijašnjih par godina ljetovao u Biogradu pa me vukla nostalgija).
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10824 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 12/08/2013 : 12:08:36  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Prvic Šepurina na Prvicu

Nikad nisam cuo za ovaj otok!
Za otok Iz sam cuo ima 15-tak godina i bas sam bio iznenadjen kakvih ima malih mjesta izoliranih ...

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"

Edited by - emirem on 12/08/2013 12:09:26
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47311 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 12/08/2013 : 12:14:39  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
s obziron koliko ih ima nije cudno da nisi cuja za njega:

http://hr.wikipedia.org/wiki/Popis_otoka_Hrvatske

Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12523 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 12/08/2013 : 12:33:15  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by Poli

hej, i angelcica je nekada bila mlada

http://i.huffpost.com/gen/1077070/original.jpg

(evo, vec je proso netski murjak)

tribali su sve zacrnit

Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10824 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 12/08/2013 : 18:33:05  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message
quote:

s obziron koliko ih ima nije cudno da nisi cuja za njega:

http://hr.wikipedia.org/wiki/Popis_otoka_Hrvatske

Izbrojao sam 602,jednom sam citao da ih ima 1074 otoka i otocica a na wikici sam tek sad pogledao...

Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000