forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Putovanje na istok
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 19

Marenovic
Junior Member

Serbia
426 Posts

Member since 08/01/2009

Posted - 12/09/2013 : 14:33:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Marenovic a Private Message
Ace, ne zaboravi da se cenjkaš.
Tamo je cenkanje zakon. Veruj mi, možeš se svuda pogadati, i u trgovinama. Jedna važna napomena: Ako vidiš neku robu po povoljnoj ceni, kupi je odamah, ne cekaj da je kupiš drugi dan, kada se vratiš drugi put, možeš se neprijatno iznenaditi i videti neku sasvim drugu (desetostruku) cenu.
Tako je moj prijatelj meracio aktovku, video je o ceni od nekoliko dolara, nije hteo da kupi tad kad je video, kad smo se vratili neki naredni dan, cena je porasla nekoliko puta.
Videli trgovci da smo nameracili aktovku i jednostavno dodali još par nula na cenu.

Tako da, što vidiš povoljno - odmah kupuj i pogadaj se ako misliš da može još niže, a može, veruj mi.
Ne komentarišeš hranu, jesi li probao ono što sam ti savetovao?

Kolekcionar starina....
Imate li stogod staro a ocuvano? Moze i neka tetka...
Go to Top of Page

bluefield
Average Member

Czech Republic
937 Posts

Member since 22/01/2011

Posted - 12/09/2013 : 17:00:59  Show Profile Show Extended Profile  Send bluefield a Private Message
Kakva je situacija sa smogom i zagadjenjem opcenito?
Jel ti treba Bronhi bonbona?
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7140 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 12/09/2013 : 18:45:27  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message
quote:
Originally posted by acestroke

quote:
Originally posted by emirem

Ja tamo ne bih nasao sneakerse imam US 13 size...

Ja imam US size 12, neki dan pokus'o kupit papuce, ali nista od toga... najveci broj koji imaju je US 10... Fuuuuuuuuuuuuuuuuck!

A ja bi tek naje... Imam broj 16. I u Americi mi tesko, a kamoli u Kini! Inace, meni zenina mama siva papuce custom size i salje ih iz Kine svake godine.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7140 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 12/09/2013 : 18:53:17  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message
quote:
Originally posted by Marenovic

Tako da, što vidiš povoljno - odmah kupuj i pogadaj se ako misliš da može još niže, a može, veruj mi.
Ne komentarišeš hranu, jesi li probao ono što sam ti savetovao?

Ma sigurno mu je super! Vjerovatno je jeo dobru kinesku hranu i u Chicagu. U velikim americkim gradovima gdje zivi dosta Kineza ima i autenticnih restorana.
Ja obozavam ljutu hranu, pogotovo Szechwan style. Kad odem u restoran pojedem ljucu hranu od Kineza. Pola njih se znoji, a meni nista. Obozavam numbing spice, u kombinaciji s crvenom feferonkom. Koji okus, urezan mi je mozak!

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3275 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 12/09/2013 : 20:41:37  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message
quote:
Cijene su prilicno jeftine. Pogotovo hrana i pice, u prodavnicama, u restoranima, itd.

Jedino je neka roba skuplja, ili je malo blize USA cijenama. Elektronika pogotovo, iPhonovi su ovdje skuplji nego u Americi, patike isto tako. Neki dan se raspit'o za patike, jer ce mi uskoro nove trebat, i svi kazu da ce naj jeftinije da me kostaju oko $50 (dolara), a sto je najgore ne mozes ih kupit bilo gdje, mora se ici u one njihove mallove, a niti jedan blizu mene. Odprilike po sata na vozu, i ako nemam prevodioca sa sobom, to ce biti naporan zadatak.

a copy-city mall? samo pitaj pa ce ti pokažu city ne samo city mall sa kopijama svega i svacega za max 8€
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 14/09/2013 : 01:26:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message
Evo juce se is'o vakcinisat, i kad sam kren'o kuci, usput kupio malo voca na jednoj njihovoj pijaci... obicne jabuke se jeftine, oko 5 yuana za kg... ali one velike crvene, koje ja najvise volim, te su 32 yuan/kg... skuplje nego u USA... mora da su rijetke u ovom podrucju, pa zato. Ponudio samo joj 20/kg, ali nije htjela da prihvati... na kraju kupio samo 2 crvene jabuke, i onda 3 onih obicnih jeftinih.

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

Marenovic
Junior Member

Serbia
426 Posts

Member since 08/01/2009

Posted - 14/09/2013 : 02:47:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Marenovic a Private Message
Ti ne voliš kikiriki? Secam se da je bio baš jeftin i da sam ga kupovao u velikim kolicinama.... 32 juana? Podji sutra sa koleginicom, pa neka kupi ona, možda ce za nju biti neka druga cena, sasvim drugacija. Zamoli je, neka ti ucini uslugu, izrazi sumnju da neko na pijacu pokušava da te nasamari pa neka ona kupi za tebe.
Velika je verovatnoca da ce jabuke biti znatno jeftinije.

Kolekcionar starina....
Imate li stogod staro a ocuvano? Moze i neka tetka...
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 14/09/2013 : 03:14:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message
Marenovic, vazi, cim pojedem ove jabuke koje sam juce kupio, onda cu probat to sto predlazes, no problem.

:)

Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 15/09/2013 : 05:13:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message
Sinoc sam bio na veceri sa jos dva engleska ucitelja, Laura (iz Irske) i Kevin (iz USA, New Hampshire).

Kevin je skoro fluent na kineskom, uci ga vec dvije godine. Nevjerovatno. Da bogdom i moj kineski bude na tom levelu, makar malkice do sledeceg ljeta...

Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 15/09/2013 : 08:44:32  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
Valter brani Sarajevo..najgledaniji film na svijetu
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 15/09/2013 : 10:19:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
quote:
Originally posted by KRAS

Jesi li bio u Ljubljani u restoranu Valter, gdje su slike iz filma na zidu i puštaju film na TV-u?
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 15/09/2013 : 10:31:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
Ace, tamo si vec par tjedana. Bio je to zanimljiv izlet... A sada bjež nazad u dobri stari USA dok je glava još na ramenima.
Sparno i vruce, ne možeš pit vodu, 12 miliona ljudi koji te ne razumiju.
Za mene, to je tocan opis pakla

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 15/09/2013 10:32:06
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 15/09/2013 : 10:59:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message
quote:
Originally posted by Obi-wan

Ace, tamo si vec par tjedana. Bio je to zanimljiv izlet... A sada bjež nazad u dobri stari USA dok je glava još na ramenima.
Sparno i vruce, ne možeš pit vodu, 12 miliona ljudi koji te ne razumiju.
Za mene, to je tocan opis pakla

Hehehe, nisi daleko od istine, ali ipak... zavrsicu godinu po ugovoru, stvarno cu ovdje dozivjeti puno novih iskustava, stavise stan mi je ovdje ogroman, i jos besplatan, ovoliki stan u Chicagu bi me kost'o najmanje $1500 mjesecno. NAJMANJE!

I jos svakakva putovanja ovdje planiram preko praznika i raspusta: Thailand, Hong Kong, Australia... to mi je na bucket listi. I jos us to, predajem samo 16 casova sedmicno, kud ces bolje od toga?

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47314 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 15/09/2013 : 11:24:47  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by dcopic

quote:

Jesi li bio u Ljubljani u restoranu Valter, gdje su slike iz filma na zidu i puštaju film na TV-u?

sicaš se kafica "Nostalgija" u Lj možda?

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10824 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 15/09/2013 : 11:37:37  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message
16h tjedno????
Ti si vec na raspustu!
Kako si placen to je sigurno poslovna tajna, ali ako ti placaju stan ostaje ti cijela placa?
ili oduzimaju za stan od place pa dobijes ostatak?

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 15/09/2013 : 11:45:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

quote:

quote:

Molim lijepo, moze li ova boldana rasprava negdje drugo? Hvala unaprijed.

Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 15/09/2013 : 11:50:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

quote:

quote:

Mislim da nisam bio tamo, ako mene pitaš?! Ali ako je dobra kava otici cu!
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 15/09/2013 : 11:52:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message
quote:

16h tjedno????
Ti si vec na raspustu!
Kako si placen to je sigurno poslovna tajna, ali ako ti placaju stan ostaje ti cijela placa?

Odprilike $1500, ali besplatna stanarina i svi racuni ukljuceni u stan (struja, voda, internet, itd).
Za hranu se moram sam brinut, i sve ostalo sto mi treba za stan, ali to je ipak dobar deal. Vecinu onog sto ustedim cu sigurno potrosit na razna putovanja, i za stampu svojih BiE izdanja.

Go to Top of Page

IGMAN2
Senior Member

2426 Posts

Member since 08/05/2003

Posted - 15/09/2013 : 14:07:17  Show Profile Show Extended Profile  Send IGMAN2 a Private Message
A tko ti daje placu, Ameri ili Kinezi (mislim, ne znam kako si došao tamo. Je si li pozvan ili poslan) i kako je dobijaš- na ruke ili u nekoj njihovoj banci. Placen u $ ili juanima? Ako si placen u juanima, kako ceš na te izlete? Cuo sam da ih ne smiješ nositi izvan Kine.
Usput, Kako ti ide pamcenje njihovih imena?
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 15/09/2013 : 14:14:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message
quote:
Originally posted by IGMAN2

A tko ti daje placu, Ameri ili Kinezi (mislim, ne znam kako si došao tamo. Je si li pozvan ili poslan) i kako je dobijaš- na ruke ili u nekoj njihovoj banci. Placen u $ ili juanima? Ako si placen u juanima, kako ceš na te izlete? Cuo sam da ih ne smiješ nositi izvan Kine.
Usput, Kako ti ide pamcenje njihovih imena?

Placa mi dolazi iz Kanade (firm koja me zaposlila je tamo), i uplacuju mi u Yuanima u moj racun u Kineskoj banci. Na izlete cu ici s kredit karticama... usput, nije istina da se Yuani ne smiju nosit izvan Kine... promjenim koliko mi Yuana treba u Americke $$$, onda tu sumu ubacim u svoj americki bank account, i onda upotrebljavam svoje kartice iz USA banke.

Komplikovano jeste, to znam, ali to je sto je :)

Imena djaka uopste ne pamtim, niti ih pitam kako se zovu... kad u svakom casu imam po 50 plus ucenika, i onda 16 razlicitih casova svake sedmice (to znaci 800 razlicitih ucenika!), nema sanse da im pamtim imena. Dignu ruku ako imaju neko pitanje, ja uperim prst i odgovorim, i to je to.

Go to Top of Page

IGMAN2
Senior Member

2426 Posts

Member since 08/05/2003

Posted - 15/09/2013 : 14:25:18  Show Profile Show Extended Profile  Send IGMAN2 a Private Message
A reci mi još nešto, koliko su ta djeca upoznata sa latinicnim pismom? Mislim, je su li njima, to što pišeš po ploci, samo cudne crckarije, kao meni njihovo pismo?
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 15/09/2013 : 15:44:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message
quote:
Originally posted by IGMAN2

A reci mi još nešto, koliko su ta djeca upoznata sa latinicnim pismom? Mislim, je su li njima, to što pišeš po ploci, samo cudne crckarije, kao meni njihovo pismo?

Svi znaju englesku abecedu, ukljucujuci i neke rijeci, kao Good Morning, how are you? itd itd itd.

I znaju brojat, neki razredi do dvanest, neki do stotinu.

Go to Top of Page

masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 15/09/2013 : 16:26:43  Show Profile Show Extended Profile  Send masni a Private Message
zivis u canadi i ides kinu da radi? ja bi se pre bavio trazenjem zalata nego iso u kinu

Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 15/09/2013 : 17:28:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
quote:
Originally posted by acestroke

quote:

16h tjedno????
Ti si vec na raspustu!

Odprilike $1500, ali besplatna stanarina i svi racuni ukljuceni u stan (struja, voda, internet, itd).
Za hranu se moram sam brinut, i sve ostalo sto mi treba za stan, ali to je ipak dobar deal. Vecinu onog sto ustedim cu sigurno potrosit na razna putovanja, i za stampu svojih BiE izdanja.

Super uvjeti i dobra placa s obzirom da imaš dosta troškova placenih! Koliko ti može otici na hranu u Kini 200$ na mjesec ili?!

Mali broj radnih sati ce ti omoguciti da se posvetiš mnogim drugim stvarima koje voliš, a i mnoge destinacije koje su zanimljive za posjetiti, a prije su ti bile predaleko sada su puno bliže!

Jedino si našem Balkanu i dalje predaleko!
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 15/09/2013 : 18:18:05  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message
Ace, kako je sa internetom. Spomenuo si zabranu facebooka. Kakva je situacija sa ostalim stranicama? Kolko je jaka cenzura? Google vjerojatno ne smije izbacivati ništa loše o Kini?
Go to Top of Page
Page: of 19 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000