forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Da li ste ikada igrali MagicThe gathering, Pokemon
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Author Previous Topic Topic Next Topic  

1Euro
Advanced Member

12608 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 06/11/2013 : 16:27:03  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
Ako ste ikada igrali Magic the gathering, Pokemon, Ju-gi-oh,...i slicne igre sa kartama, jel mi možete reci kakve karakteristike, specialnosti,...su sve imale one karte. Znam da je bilo puno razlicitih kreatura, gdje je svatko bio poseban (ili imao neku svojstvenu moc), pa me baš to zanima, sve te moci, specialnosti koj esu imale pojedine karte, ako možete ovdje nabrojiti neke karte o cemu se radilo?
Kako je npr neka karta pobjedila drugu kartu?

Naime, ja pravim svoju neku društvenu igru sa plocom, kockicom i kartama, pa me zanimaju neki ovakvi dueli, pa da napravim i j anešto slicno. Naravno necu kopirati, ali trebaju mi nekakve "smernice", ideje itd,...

Edited by - 1Euro on 07/11/2013 11:26:30

SuperHrvoje
Starting Member

Croatia
5 Posts

Member since 01/02/2013

Posted - 06/11/2013 : 16:53:50  Show Profile Show Extended Profile  Send SuperHrvoje a Private Message
Tokom godina sam izradi par igara, ali ništa komercijalno, vec za širi krug poznanika, s kojima igram razne tipove igara. Nudim pomoc u testiranju i oblikovanju.
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12608 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 06/11/2013 : 22:17:38  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by SuperHrvoje

Tokom godina sam izradi par igara, ali ništa komercijalno, vec za širi krug poznanika, s kojima igram razne tipove igara. Nudim pomoc u testiranju i oblikovanju.

ok super.
Kao što sam rekao, razvio sam koncept kako ce citava igra izgledati, ali naravno tokom igre (testiranja) cemo neke stvari promjeniti, popraviti,....i tada cu ti se javiti.

Za sada bi bilo super pronaci neki forum specializiran za ovakve društvene igre....znam da je forumaš Grujah imao jedan zanimljiv link, no njega vec dugo nema na ovom forumu,....pa me zanima, jel ima još netko neki zanimljiv link u vezi ovakvih društvenih igara....znam da se dosta toga može pronaci pomocu GOOGLE, ali se onda trebaš registrirati, da bi to mogao citati itd,....a mene zanimaju samo neke informacije i ne mogu se sada registrirati na svaki link kojeg pronadem putem foruma.....

Da li ima netko kontakt od Grujaha ili ga može pitati za onaj link?
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12608 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 07/11/2013 : 08:54:42  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
eto ipak cu trebati vašu pomoc.

Da li ste ikada igrali karte kao što su MAGIC TH EGATHERING, POKEMON, JU-GI-OH,....?

Ja nisam to nikada igrao ali sam cuo z aovakve igre, pa me sada zanima, jel mi možete malo opisati neke ovakve karte, kako one "ratuju", kakve su im karakteristike, specijalnosti,....tek toliko, da vidim, da nisam slucajno nešto kopirao i d adobijem ideju, šta bi se tu moglo promjeniti, kod moje igre......
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 07/11/2013 : 11:52:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message
quote:
Originally posted by 1Euro

eto ipak cu trebati vašu pomoc.

Da li ste ikada igrali karte kao što su MAGIC TH EGATHERING, POKEMON, JU-GI-OH,....?

Ja nisam to nikada igrao ali sam cuo z aovakve igre, pa me sada zanima, jel mi možete malo opisati neke ovakve karte, kako one "ratuju", kakve su im karakteristike, specijalnosti,....tek toliko, da vidim, da nisam slucajno nešto kopirao i d adobijem ideju, šta bi se tu moglo promjeniti, kod moje igre......

što se tice linka

igranje.org i boardgamegeek.com

što se tice Magica samo ukratko (da sad ne ulazim u detalje i kompliciram)

u osnovi imaš cetri vrste karata - land, sorcery, instant i creature (i još neke al to je sad nebitno) - razlikuju se po tome kad ih smiješ odigrat

svaka od tih karata radi ono što na njoj piše - dakle, svaka ima posljedicu na neki element igre

creature se razlikuje od ostalih utoliko što osim abilityja (opisanog tekstom na samoj karti) ima i power/toughness oznacen brojem - tipa 3/3

u fazi igre koja se zove combat igrac ciji je red odreduje koje i koliko creaturea šalje u napad.... protivnik odreduje koje stavlja u obranu

sad, uzmimo da želiš pobijedit koristeci creature (ima i drugih nacina)

svatko od igraca ima 20 života

svaki creature može bit u dva stanja - neiskorišten (netapiran) i korišten (tapiran)

u obranu se mogu postavljat samo netapirani creaturi i više obrambenih se može stavit u obranu protiv jednog napadackog

prva brojka (na creatureu) oznacava koliku štetu pojedino stvorenje nanosi, druga koliku može primiti (koliko healtha ima).

kad se odredi napad i obrana onda dolazi faza igre u kojoj se zbraja damage

napadac odreduje kako ce raspodijelit damage svojih creaturea iz napada, a protivnik svojih (damage se odvija istovremeno osim pod posebnim okolnostima)

dva scenarija:

uzmimo da napadaš s 3/3 a netko s brani s 2/2 - ti daješ 3 damagea protivniku kojemu je health 2 i on umire - ovaj damage viška ide u kurac (pod posebnim okolnostima možeš ga upotrijebit da skineš život protivniku) - s obzirom da protivnik dijeli 2 damagea na tvoj helath od 3 tvoj creature nakon combata ostaje živ

ti napadaš s 3/3, a protivnik brani s 2/2 i 3/3 - - u ovoj situaciji ti možeš birat kojega od njegova dva ceš ubit (obojicu ne možeš jer skupa imaju 5 healtha, a ti radiš 3 daamagea) - nakon fajta tvoj gine jer oni rade 5 damagea na tvoja 3 healtha

ako protivnik nema creaturea za obranu (ili ih ne žli stavit u istu) onda tvoj damage skida njegove živote

itd.

ima tu još dosta toga, al ovo cisto da imaš nekakvu sliku

http://matanovogumno.blogspot.com

Edited by - Mali_Mate on 07/11/2013 11:55:30
Go to Top of Page

Felagund
Average Member

Croatia
872 Posts

Member since 01/10/2010

Posted - 07/11/2013 : 12:26:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Felagund a Private Message
Yu-gi-oh ti je puno jednostavnija igra od Magica. Tu ima 3 vrste karata: cudovista (monsters), carobne karte (spell cards) i karte zamke (trap cards). Na polju imas dva reda, svaki red sa po 5 mjesta: u prvi red stavljas karte cudovista, u drugi red magicne i klopke karte. Cudovista mozes stavit ili u napad ili u obranu; ako je cudoviste u napadu gledaju se njegovi napadacki bodovi (neovisno o tome napada li cudovista ili njega netko drugi napada), a ako je ono u obrani onda se gledaju njegovi obrambeni bodovi i u obrani naravno ne moze napadati. Odredena cudovista jos imaju posebne moci koje mogu koristiti (effect monsters).
I ti i protivnik imate po 8000 zivotnih bodova i pobjednik je onaj koji protivniku prije spusti zivotne bodove na nulu s tim da protivniku oduzimas bodove ako ga napadnes direktno (to mozes samo kad nema cudovista na polju da se brani sa njima, ako ima cudovista moras napadat cudovista) ili ako mu unistis cudoviste u napadu (onda se razlika od napadackih bodova tvog cudovista i njegovog oduzima od njegovih zivotnih bodova).
Naravno da bi imao ikakve sanse pobjediti trebaju ti jake magicne i klopke karte koje imaju razne efekte poput unistavanja protivnikovih cudovista, unistavanja protivnickih magicnih ili klopki, sprjecavanja protivnickih napada, povecavanja napada ili obrane tvojih cudovista ili smanjivanje napada ili obrane protivnickih cudovista, vracanja cudovista sa groblja...
Naravno ima tu jos puno toga, ali to je ukratko koncept igre.

Sto se tice pokemona, njih sam igrao samo na komp i ne sjecam se tocno, ali znam da je oko prilike bilo isto 3 vrste karata: pokemoni, energy i treci tip karte koji se ne sjecam kak se zove ali radi razne efekte (na foru magicnih i klopki iz yugioha). Sto se tice energy karata one su potrebne da bi ih dodao pokemonu, jer svaki pokemon za odredeni napad treba odredeni broj energy karata i kad unistis odredeni broj protivnikovih pokemona (mislim da tri al nisam siguran) onda je on izgbio.

Sve je relativno (E = mc^2)
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12608 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 07/11/2013 : 14:27:18  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by Felagund

Yu-gi-oh ti je puno jednostavnija igra od Magica. Tu ima 3 vrste karata: cudovista (monsters), carobne karte (spell cards) i karte zamke (trap cards). Na polju imas dva reda, svaki red sa po 5 mjesta: u prvi red stavljas karte cudovista, u drugi red magicne i klopke karte. Cudovista mozes stavit ili u napad ili u obranu; ako je cudoviste u napadu gledaju se njegovi napadacki bodovi (neovisno o tome napada li cudovista ili njega netko drugi napada), a ako je ono u obrani onda se gledaju njegovi obrambeni bodovi i u obrani naravno ne moze napadati. Odredena cudovista jos imaju posebne moci koje mogu koristiti (effect monsters).
I ti i protivnik imate po 8000 zivotnih bodova i pobjednik je onaj koji protivniku prije spusti zivotne bodove na nulu s tim da protivniku oduzimas bodove ako ga napadnes direktno (to mozes samo kad nema cudovista na polju da se brani sa njima, ako ima cudovista moras napadat cudovista) ili ako mu unistis cudoviste u napadu (onda se razlika od napadackih bodova tvog cudovista i njegovog oduzima od njegovih zivotnih bodova).
Naravno da bi imao ikakve sanse pobjediti trebaju ti jake magicne i klopke karte koje imaju razne efekte poput unistavanja protivnikovih cudovista, unistavanja protivnickih magicnih ili klopki, sprjecavanja protivnickih napada, povecavanja napada ili obrane tvojih cudovista ili smanjivanje napada ili obrane protivnickih cudovista, vracanja cudovista sa groblja...
Naravno ima tu jos puno toga, ali to je ukratko koncept igre.

Sto se tice pokemona, njih sam igrao samo na komp i ne sjecam se tocno, ali znam da je oko prilike bilo isto 3 vrste karata: pokemoni, energy i treci tip karte koji se ne sjecam kak se zove ali radi razne efekte (na foru magicnih i klopki iz yugioha). Sto se tice energy karata one su potrebne da bi ih dodao pokemonu, jer svaki pokemon za odredeni napad treba odredeni broj energy karata i kad unistis odredeni broj protivnikovih pokemona (mislim da tri al nisam siguran) onda je on izgbio.

e, super! Upravo me zanimajo ovakve karte....jel možeš specificno napisati, kakve su sve te moci?
Upravo ovakve moci karata me zanimaju....da vidim šta su vec sve smislili, šta pojedina karta MOŽE TACNO napraviti.....

Mali_Mate hvala i tebi na savjetu! Iako zanimaju me baš ovakve "cudovište karte sa mocima"....ako se sjecaš kakve sve moci se mogu koristiti bilo bi super!

Edited by - 1Euro on 07/11/2013 14:28:35
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 07/11/2013 : 16:19:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message
quote:

Mali_Mate hvala i tebi na savjetu! Iako zanimaju me baš ovakve "cudovište karte sa mocima"....ako se sjecaš kakve sve moci se mogu koristiti bilo bi super!

sjecam se (barem onih koje su bile aktualne dok sam igrao)

moraš samo imat na umu da puno njih "ovisi" o specificnostima igre

dakle, moci:

haste - cudovište koje tek dode iz ruke na stol po pravilima ne može napadat u toj rundi. Ona cudovišta koja imaju haste mogu

first strike - sjecaš se kako sam rekao da se damage dijeli istovremeno? E pa, za cudovišta s first strikeom to ne vrijedi - ona dijele damage prije svih ostalih

trample - u primjeru gdje ti napadaš s 3/3, a netko se brani s 2/2 onaj damage viška koji bi inace otišao u vjetar cudovišta s trampleom mogu prenijet na život igraca

vigilance
- da bi napao s cudovištima moraš ih tapirat, tapirana cudovišta su iskorištena i ne možeš ih ponovno iskoristit dok se ne odtapiraju - cudovišta s vigilanceom se ne tapiraju prilikom napada

shadow - protiv ovih cudovišta se možeš branit samo sa cudovištima koja takoder posjeduju shadow (a cini mi se da ona mogu blokirat samo one sa shadowom...nisam siguran)

fly - isto što i shadow samo što cudovišta s flyem sigurno mogu blokirat ona bez flya

moci tipa ako x onda y - ovoga je bilo mali miljun; neki primjeri: kad cudovište ude u igru iz ruke daj 4 damage nekom drugom cudovištu na stolu; svako cudovište kojeg ovo cudovište ošteti je uništeno; kad cudovište ude iz ruke na stol vrati jednu protivnicku kartu po izboru u ruku itd.

moci tipa dok sam u igri radim nešto - dok je cudovište na stolu sva ostala cudovišta imaju haste/trample/bilo šta/ +x/+x na power/toughness itd

moci koje se aktiviraju - iskoristiš cudovište (tapiraš ga pa ono ne može napadat) da bi vratio nešto u ruku, podijelio nekom damage itd.

http://matanovogumno.blogspot.com
Go to Top of Page

nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts

Member since 06/03/2010

Posted - 07/11/2013 : 16:27:08  Show Profile Show Extended Profile  Send nemanja93 a Private Message
Skini sa neta Yu-gi-oh pa probaj, sam ces videti kako tu stvari funkcionisu.

Nisi se okrenula, zato nisi videla
igrale su sene.
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12608 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 07/11/2013 : 18:17:43  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
Mali_Mate puno ti hvala!
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12608 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 07/11/2013 : 18:22:16  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by nemanja93

Skini sa neta Yu-gi-oh pa probaj, sam ces videti kako tu stvari funkcionisu.

pa nije mi cilj, da kopiram Yu-gi-oh ili bilo koga,.....želim samo vidjeti, kakve su karte "vec izmišljene", kakve su karte napravili itd...ali svejedno jel možeš objaviti link, gdje se skida ta igra, pa da vidim i to kako izgleda....inace u kompjuterima sam dosta loš, tako da nisam nikada skidao filmove, muziku,....a i ne zanima me to, ako imaš neko link da se može tako igrati, on-line npr....bilo bi super.
Bez tih nekih datoteka i slicno....
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 08/11/2013 : 22:16:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message
quote:

Sto se tice pokemona, njih sam igrao samo na komp i ne sjecam se tocno, ali znam da je oko prilike bilo isto 3 vrste karata: pokemoni, energy i treci tip karte koji se ne sjecam kak se zove ali radi razne efekte (na foru magicnih i klopki iz yugioha).

Trainer karte.

quote:
Sto se tice energy karata one su potrebne da bi ih dodao pokemonu, jer svaki pokemon za odredeni napad treba odredeni broj energy karata i kad unistis odredeni broj protivnikovih pokemona (mislim da tri al nisam siguran) onda je on izgbio.

moraš ih nokautirat onoliko koliko je predodredeno prije same igre.

--------------------------------------------------------

inace, kaj se Pokemona tice, moja preporuka je da karte zaboraviš i umjesto njih odigraš one druge. Yellow, Blue, Red verziju etc.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Felagund
Average Member

Croatia
872 Posts

Member since 01/10/2010

Posted - 09/11/2013 : 00:33:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Felagund a Private Message
Ma nisam ja igrao puno te karte, a i to je bilo davno dost. Sto se tice tih igara (red, blue, yellow...), to sam isto malo igrao i bilo mi je fun poprilicno i sad kad razmislim i ne znam zast nisam nastavio. Mozda jednog dana kad me udari nostalgija za pokemonima se odlucim odigrat neku od tih igara.

Go to Top of Page

Felagund
Average Member

Croatia
872 Posts

Member since 01/10/2010

Posted - 09/11/2013 : 00:42:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Felagund a Private Message
quote:

e, super! Upravo me zanimajo ovakve karte....jel možeš specificno napisati, kakve su sve te moci?
Upravo ovakve moci karata me zanimaju....da vidim šta su vec sve smislili, šta pojedina karta MOŽE TACNO napraviti.....

Kod yugioha si imao (bar u onoj pocetnoj ediciji, do GX-a, tu negdje smo frendovi i ja prestajali skupljati karte i kartati) cudovista sa efektima i sa flip efektima. Efekti od obicnih efekt cudovista su se koristili ovisno o samom efektu (npr. kad se neko cudoviste posalje na groblje, moze se iz deck-a izvuc neko drugo cudoviste, kod je odredeno cudoviste na polju pojacava se napad ili obrana nekom drugom cudovistu ili unistava neko cudoviste...) dok se kod flip efekt cudovista ono mora flipati da bi se efekt iskoristio i efekt se moze iskoristiti samo jednom, samo dok se flipa. Flipas kartu tako da je prebacis iz faze obrane dok je neotkrivena u fazu napada. Flip efekti su cesto znali biti dosta jaki(unistava protivnicko cudoviste, uzima protivnicko cudoviste na tvoju stranu polja na jedan red, unistava magicnu ili klopku kartu...).

Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 09/11/2013 : 02:19:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message
Ja sam YGO prestao igrati kad su se Synchroi pojavili...

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 09/11/2013 : 03:05:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message
quote:

Ma nisam ja igrao puno te karte, a i to je bilo davno dost. Sto se tice tih igara (red, blue, yellow...), to sam isto malo igrao i bilo mi je fun poprilicno i sad kad razmislim i ne znam zast nisam nastavio. Mozda jednog dana kad me udari nostalgija za pokemonima se odlucim odigrat neku od tih igara.

nisam ni ja igrao puno te karte, isto sam nakon kratkog vremena prestao. prakticki odmah nakon što sam saznao da postoje igrice. i poceo igrat, naravno.

razlog je taj što je te karte zabavno igrat (uglavnom) samo s frendovima. sad, koliko ih možeš nac?

a igrat te karte protiv kompa je bezveze jer ce ti dosadit odmah cim prokužiš njegovu taktiku, koje on u biti i nema jer se uglavnom oslanja na srecu.

još jedan razlog je taj što, da bi uopce mogao nekaj odigrat, moraš dobit dobre karte. dakle, ko i kod svih ostalih kartaških igara - sreca.

što se igrica tice, one su mi sto puta bolje. prvo, strategija je ovdje vrlo važan, pa i možda kljucan, faktor (a ne sreca), a drugo, pokemone odgajaš i oni postaju snažniji. a ne ko ona sranja u kartama gdje su vecina pokemona elementarnog stupnja (Basic) prakticki beskorisni, i da bi ih ojacao, moraš dobit njihovu evolucijsku kartu. u igrama, kaj, odgajaj ih i evoluirat ce. kad evoluiraju, ostat ce takvi.

iako sam i ja, što se igrica tice, takoder prestao, i to vec davno. prve dvije generacije (Kanto i Johto) su mi definitivno najbolje, nakon toga - pad. Hoenn generacija se da progutat, al ona cetvrta (Sinnoh) je razdoblje kad se serijal pretvorio u sranje.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12608 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 09/11/2013 : 10:46:56  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
hm, ja sam jucer gledao neku emisiju po tv, i saznao da postoje neka takmicenja u vezi takvih kartaških igara, ono svijetsko prvenstvo itd,....a neki samo skupljaju karte i stavljaju ih u neke posebne albume i neke od tih karata vrijede po nekoliko tisuca dolara,...mislim da su najviše pricali o Magicu,...

Ono što mene zanima je, da li postoji još neka ovakva igra, ali da je relativno nova?

Mislim, glupo mi je sada ici sakupljati Magic, Pokemo, Yugi,....kada su skoro svi to vec prestali igrat a ono koji igraju imaju dugogodišnje iskustvo, po nekoliko "milijuna karata, deckova",....znaci taj "voz sam zakasnio" ali ako postoje neke nove igre, recimo stare godinu dana ili slicno, tu bi se mogao ukljuciti,....

Jel može netko staviti neki spisak tih novijih igara sa kartama, koje su slicne Magicu, Pokemonima, Jugiju,....ali da su neke nove i da isto tako postoje turniri itd,....

Jer glupo mi je sad igrati sa nekima koji to vec igraju 10 godina,....bolje da je neka nova igra pa da svi pocnemo od pocetka.....
Go to Top of Page

Andrej
Senior Member

Croatia
1601 Posts

Member since 15/03/2010

Posted - 09/11/2013 : 15:57:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Andrej a Private Message
quote:

hm, ja sam jucer gledao neku emisiju po tv, i saznao da postoje neka takmicenja u vezi takvih kartaških igara, ono svijetsko prvenstvo itd,....a neki samo skupljaju karte i stavljaju ih u neke posebne albume i neke od tih karata vrijede po nekoliko tisuca dolara,...mislim da su najviše pricali o Magicu,...

Ono što mene zanima je, da li postoji još neka ovakva igra, ali da je relativno nova?

Mislim, glupo mi je sada ici sakupljati Magic, Pokemo, Yugi,....kada su skoro svi to vec prestali igrat a ono koji igraju imaju dugogodišnje iskustvo, po nekoliko "milijuna karata, deckova",....znaci taj "voz sam zakasnio" ali ako postoje neke nove igre, recimo stare godinu dana ili slicno, tu bi se mogao ukljuciti,....

Jel može netko staviti neki spisak tih novijih igara sa kartama, koje su slicne Magicu, Pokemonima, Jugiju,....ali da su neke nove i da isto tako postoje turniri itd,....

Jer glupo mi je sad igrati sa nekima koji to vec igraju 10 godina,....bolje da je neka nova igra pa da svi pocnemo od pocetka.....

Stvar i je u tome da se niti jedna druga igra s kartama osim vec navedene trojke, nije uspjela održat...
Znam da je bilo takvih nekoliko igara do sada (Duel masters,marvel/dc vs system,shaman king,warcraft...) i one se uglavnom više ne igraju...
Magic nije izgubio ništa na popularnosti, tako da ,ukoliko te zanima neka igra za pocet skupljat, onda definitivno daj magicu priliku...
Ako želiš poslat cu ti na mail linkove za starter setove s kojima bi trebao pocet netko tko nije upoznat sa igrom....

“All we have to decide is what to do with the time that is given us.”

Edited by - Andrej on 09/11/2013 15:57:46
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12608 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 09/11/2013 : 16:54:56  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
pa ako bi poceo sa Magicom, onda bi mogao kupiti na Ebayu, tamo ljudi prodavaju svoje kolekcije po nekoliko tisuca karata za jako male pare, ima puno oglasa a cijenu su npr 80-120 dolara za nekoliko tisuca karata,....samo mislim da je veci car ako kupiš ono još zapakovane pakete jer imaš onaj faktor iznenadenja dok otvaraš kesice itd,...ali onda se može brzo potrošiti puno novca,.....
Zato bi volio poceti sakupljati neke nove karte, da nekako uhvatim "štih" sa drugima,....
Go to Top of Page

SuperHrvoje
Starting Member

Croatia
5 Posts

Member since 01/02/2013

Posted - 10/11/2013 : 12:10:33  Show Profile Show Extended Profile  Send SuperHrvoje a Private Message
Kod nas je izašla kartaška igra uskoci http://igranje.org/recenzije/igrali-smo-uskoci
Jednostavnija od magica, laka za naucit i zabavna. Nema cudovišta vec samo resurse i dogadaje.
Za magic pocet je dovoljan starter deck, koji se kasnije proširuje. Skoro svake godine izlazi novo izdanje tematski razlicito od prošlih, tako da se može pocet sa zadnjim izdanjem. Cesto se turniri igraju samo s odredenim izdanjem iako su karte kompatibilne
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12608 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 10/11/2013 : 12:25:02  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by SuperHrvoje

Kod nas je izašla kartaška igra uskoci http://igranje.org/recenzije/igrali-smo-uskoci
Jednostavnija od magica, laka za naucit i zabavna. Nema cudovišta vec samo resurse i dogadaje.
Za magic pocet je dovoljan starter deck, koji se kasnije proširuje. Skoro svake godine izlazi novo izdanje tematski razlicito od prošlih, tako da se može pocet sa zadnjim izdanjem. Cesto se turniri igraju samo s odredenim izdanjem iako su karte kompatibilne

uff ova igra izgleda zanimljiva!!!! hvala što si nam je pokazao.
Go to Top of Page

Felagund
Average Member

Croatia
872 Posts

Member since 01/10/2010

Posted - 10/11/2013 : 22:31:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Felagund a Private Message
Uskoke sam igrao na sferakonu prije dvije godine i mogu ti rec da je igra super; jednostavna i zabavna, svakako preporucam svima da probaju ako se nadu u prilici.

Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.27 seconds. Snitz Forums 2000