Author |
Topic |
|
trolodtroje
Advanced Member
3275 Posts
Member since 14/09/2010 |
Posted - 11/12/2013 : 16:36:00
|
splav ili pobacaj je prekid prije 22. tjedna trudnoce.
Ako abortus da, onda definitivno najbolje što prije, znaci do 10 tjedna trudnoce. A ako ne....
Razlozi zbog kojih žene odluce za abortus su razliciti. Svi razlozi imaju zajednicko to, da žene osjecaju, da je abortus jedino moguce rešenje = u to vreme. Iz okolnosti proizlazi, da je žena koja odluci za abortus uvijek u nevolji.
Postoje razne varijante kako napraviti abortus - medikamenti ili instrumentima (hemijsko ili mehansko). Žene obicno odlucuju za medikamente, jer imaju bolji osjecaj - da medicinska intervencija manje smeta stanju u maternici. S druge strane instrumentalni postupak je brže i definitivnije i ne povlaci za sobom dugotrajniju kontrolu.
Sam postupak klasicnog instrumentalnog prekida trudnoce je brz a medikamentima može da traje nekoliko dana. Obe variante postupka nisu u potpunosti bezbolne.
Kod nas abortus se odlucuje pred komisijom, koju sastavljaju socijalni radnik, ginekolog i internist. I oni razmotre sve uslove (splošno zdravstveno stanje trudnice, njene razloge, socialni status...).
O nuspojavama i posledicama prekida trudnoce necemo baš, jeli?
Po meni, abortus je opcija. Kad za to postoje razlozi - kriticno zdravstveno (telesno i pihicno) stanje za mamu, kriticno zdravstveno stanje za fetus (ili djete), teški socijalni status, silovanje i ostali nepoželjni ili kriminalni obliki snošaja, sad je još prerano (studenti, daci...) Dok mi ovi razlozi nisu nešto tvrdo stojeci - imaju vec dosta dece i nece više, samohrani roditelj, starci ili partner ne želi....da ne idemo u one razloge "sace trudnoca da mi sjebe figuru" ili "dogodila mi se nesreca".
Kad bi se mojoj ženi i meni ovaj nama "desilo" sad (u srednjim godinama), oboje smo mišljenja, da ne bi išli u abortus, nego bi probali ic do kraja. Abortus dolazi u obzir samo u slucaju poteškoca sa zdravljem za ženu i/ili dete. ------- Po generalnom vecinskom mišljenju, konacna odluka (naravno!?!?) je na strani žena.
E, tu ja nisam sasvim odlucen, pa bih želeo da me razuvjerite ili potvrdite moje mišljenje. Ja mislim, da partner (ako ga ima) ima pravo glasanja i da njegovi glasovi donose 50% poena. Samo osnovni clanovi familije imaju pravo iznositi mišljenje ali nemaju prava glasanja. Arbitraža dolazi u obzir u krajnem slucaju.
Možda sam šta zaboravio i izvinjavam se, ako taj topic vec postoji. Nisam ga našo u "svaštari". I nadam se da abortus nije blacklisted.
|
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Member since 29/12/2002 |
Posted - 11/12/2013 : 17:02:09
|
Hajte u kurac i vi i sranja od topika...Koji ce to klinac ovdje? Navlakuša za rasprave željne nabrijance i potom banovanje...Ista šema non stop ali uzalud,uvijek ima magaraca...Jes' da sam i ja jedan od njih ali ovo je stvarno previše... |
Wtf?
|
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
|
xilrion
Advanced Member
Croatia
3025 Posts
Member since 16/12/2010 |
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
Posted - 11/12/2013 : 18:16:42
|
quote: Originally posted by bagi
Hajte u kurac i vi i sranja od topika...Koji ce to klinac ovdje? Navlakuša za rasprave željne nabrijance i potom banovanje...Ista šema non stop ali uzalud,uvijek ima magaraca...Jes' da sam i ja jedan od njih ali ovo je stvarno previše...
Namjerno ili ne, ali tako je. A topica takve prirode u zadnjih godinu-dvije ima zacudno mnogo. |
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
|
|
trolodtroje
Advanced Member
3275 Posts
Member since 14/09/2010 |
Posted - 11/12/2013 : 18:21:16
|
"bagi" pa u tri topica samo o abortusu. ajd pa se raspalite ovde. Ili da postavimo topic "abortus u stripovima"? "nagor" koja pitanja?
- za - ne - pojma nemam - da pod uslovima - ne pod uslovima - drugo ... Premalo žena na ovom forumu da ima koje vrednosti pol. I previše...
|
Edited by - trolodtroje on 11/12/2013 18:26:08 |
|
|
matija_k
Starting Member
Croatia
28 Posts
Member since 28/01/2007 |
Posted - 11/12/2013 : 19:58:36
|
Ne sudjelujem cesto na forumu, uglavnom na aukcijama. Po zanimanju sam ginekolog pa se smatram pozvanim nešto ovdje reci.
1. Bilo bi mi žao da na ovom topicu razni egzibicionisti ispoljuju svoja ekstremna uvjerenja za ili protiv. 2. Obzirom na referendum koji je nedavno bio u RH, nadam se da ce moderatori zatvoriti ovaj topic ukoliko rasprava krene u krivom tijeku. 3. Sam zahvat je medicinski opravdan do 22 tjedna trudnoce samo kada je u pitanju malformirani plod ili kad trudnoca izravno ugrožava život žene. 4. Nakon 22 tjedna zakonski nema abortusa, zabranjeno, mora se i trudnoca s malformiranim plodom iznijeti do kraja. 5. U RH abortus "na želju" je zakonski dopušten samo do 10 tj. trudnoce.
Ne želim sudjelovati u raspravi, ali za one koji žele ovo su cinjenice od kojih treba krenuti. Dakle, zakonske odredbe i medicinske indikacije.
I za kraj, stvarno ne shvacam koji k... traži ova tema na forumu o stripovima. |
|
|
matija_k
Starting Member
Croatia
28 Posts
Member since 28/01/2007 |
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17039 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
|
wolf
Advanced Member
4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
Posted - 11/12/2013 : 22:43:19
|
quote: Originally posted by matija_k
Ne sudjelujem cesto na forumu, uglavnom na aukcijama. Po zanimanju sam ginekolog pa se smatram pozvanim nešto ovdje reci.
1. Bilo bi mi žao da na ovom topicu razni egzibicionisti ispoljuju svoja ekstremna uvjerenja za ili protiv. 2. Obzirom na referendum koji je nedavno bio u RH, nadam se da ce moderatori zatvoriti ovaj topic ukoliko rasprava krene u krivom tijeku. 3. Sam zahvat je medicinski opravdan do 22 tjedna trudnoce samo kada je u pitanju malformirani plod ili kad trudnoca izravno ugrožava život žene. 4. Nakon 22 tjedna zakonski nema abortusa, zabranjeno, mora se i trudnoca s malformiranim plodom iznijeti do kraja. 5. U RH abortus "na želju" je zakonski dopušten samo do 10 tj. trudnoce.
Ne želim sudjelovati u raspravi, ali za one koji žele ovo su cinjenice od kojih treba krenuti. Dakle, zakonske odredbe i medicinske indikacije.
I za kraj, stvarno ne shvacam koji k... traži ova tema na forumu o stripovima.
Post mjeseca. Stvarno, kuda idu pojedine teme... |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47310 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 12/12/2013 : 02:07:31
|
quote: Originally posted by wolf
quote: Originally posted by matija_k
I za kraj, stvarno ne shvacam koji k... traži ova tema na forumu o stripovima.
Post mjeseca. Stvarno, kuda idu pojedine teme...
Tema uopce nije loša... iako prožvakana i pomalo provokatorska... : )
Dobra tema bi bila "Muškarac ginekolog - doktor ili perveznjak?" : )
Sorry matija_k. Ne mislim na tebe, nego opcenito. Zanimljiv mi je taj koncept... muško doktorira nešto što nikad u životu nece razumjeti kao žena. Doesn't sound right to me. |
Edited by - nagor on 12/12/2013 02:10:34 |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 12/12/2013 : 03:44:27
|
Hm, dobro, ocito je da ova tema ne može dalje biti otkljucana... Nece biti udaljavanja s foruma ali molim da se slicne teme više ne otvaraju. |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
|
Topic |
|