forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Ima pravde
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Kruger
Advanced Member

Croatia
17224 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 17/12/2013 : 22:08:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Za dom spremni! je u Drugom svjetskom ratu bio službeni ustaški pozdrav, dakle ekvivalent Zig heil!
Pa kad se to kod nas danas uzvikuje, isto je kao da se u Njemackoj uzvikuje ovo drugo.

Edit: ovo je bilo za Krugera.
Vikanje Za dom spremni! je velicanje ustaštva, pa i govor mržnje sukladno tomu, jer se najcešce i govori s tom namjerom i u tom kontekstu, da se uvrijedi i napadne protivnika.
Na stadionu nije remecenje javnog reda i mira, eventualno tek potpaljivanje javnog nereda i nemira.

ma jel

a ja sam vidio kako je ustaški pozdrav bio za dom i poglavnika spremni
bice da ga nisam baš vidio ni doživio, ali ce biti kako se ni ti ne moš pohvaliti cinjenicom kako si doživio ustaški pozdrav
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 17/12/2013 : 22:09:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message
quote:
Originally posted by Kruger

mada mu je bezveze ona glupa usporedba: za dom spremni sa zihajl

kako bezveze kad je to jedno te isto... ups, pardon! nije! to se pas posra, nikakvo govance!

ajmene

jos dvojica, trojica, pa zakljucne misli, onda ionako sledi katanac (i to ne Srecko)

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See

Edited by - Poli on 17/12/2013 22:10:29
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17224 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 17/12/2013 : 22:10:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by hello

quote:

Za dom spremni! je u Drugom svjetskom ratu bio službeni ustaški pozdrav, dakle ekvivalent Zig heil!
Pa kad se to kod nas danas uzvikuje, isto je kao da se u Njemackoj uzvikuje ovo drugo.

Edit: ovo je bilo za Krugera.
Vikanje Za dom spremni! je velicanje ustaštva, pa i govor mržnje sukladno tomu, jer se najcešce i govori s tom namjerom i u tom kontekstu, da se uvrijedi i napadne protivnika.
Na stadionu nije remecenje javnog reda i mira, eventualno tek potpaljivanje javnog nereda i nemira.

Znaci velicanje ustaštva i sukladno tome govor mržnje i koja bi kazna po tebi bila adekvatna za navedeno djelo?

alo, koji govor mržnje i velicanje ustaštva?, jer ustaše nisu tako kako je joe na toj utakmici pozdravio pozdravljale
ocito ti to bi htijo da bude

ali nije
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17224 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 17/12/2013 : 22:12:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by Poli

quote:
Originally posted by Kruger

mada mu je bezveze ona glupa usporedba: za dom spremni sa zihajl

kako bezveze kad je to jedno te isto... ups, pardon! nije! to se pas posra, nikakvo govance!

ajmene

jos dvojica, trojica, pa zakljucne misli, onda ionako sledi katanac (i to ne Srecko)

bravo poli, tvoje neznanje veliko je i mu se svakako trebamo klanjati

Edited by - Kruger on 17/12/2013 22:12:59
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 17/12/2013 : 22:13:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

molim ljepo moj podanice

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 17/12/2013 : 22:14:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message
Ne znam što je zaprijeceno po zakonu, da li kaznene prijave uz novcane kazne ili takvo nešto.
Ali svakako neka ozbiljna mjera koja bi bila i odgojna, za sve one na stadionu koji su spremno odgovorili.
Jer vjerujem da je razlog uglavnom u neznanju i nedostatku obiteljskog i opceg odgoja, neznanju o onome što se krilo iza pozdrava i što je on simbolizirao.
A tu su bojim se zakazali svi, od obitelji preko škole do medija i društva.
Jer recimo Drago Cosic slicne stvari u 90 % slucajeva naziva sjajnom atmosferom na terenu i odlicnim navijanjem 12. igraca, sve dok ne stigne lekcija izvana.
A onda opet slijedi licemjerno cudenje kako sad i otkud to, pa se nekako protisne da je rijec o ekscesu.
I tako u krug do slijedece prilike.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...

Edited by - Johnny Difool on 17/12/2013 22:15:37
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17224 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 17/12/2013 : 22:16:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by Poli

molim ljepo moj podanice

Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17224 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 17/12/2013 : 22:17:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

Ne znam što je zaprijeceno po zakonu, da li kaznene prijave uz novcane kazne ili takvo nešto.
Ali svakako neka ozbiljna mjera koja bi bila i odgojna, za sve one na stadionu koji su spremno odgovorili.
Jer vjerujem da je razlog uglavnom u neznanju i nedostatku obiteljskog i opceg odgoja, neznanju o onome što se krilo iza pozdrava i što je on simbolizirao.
Jer recimo Drago Cosic slicne stvari u 90 % slucajeva naziva sjajnom atmosferom na terenu i odlicnim navijanjem 12. igraca, sve dok ne stigne lekcija izvana.
A onda opet slijedi licemjerno cudenje kako sad i otkud to, pa se nekako protisne da je rijec o ekscesu.

na cemu si ti, ocito na malezijskom kucnom odgoju
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19770 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 17/12/2013 : 22:21:02  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
quote:

Ja sam vec prije pisao i opet cu: ja sam protiv bilo kakvih zabrana osim govora mržnje. Nije isto vikati "Za dom spremni" što u biti prakticki ništa ni ne znaci ili izjaviti "Srbe na vrbe" što je klasican primjer govora mržnje.
Je li itko ikad cuo za pojam sloboda govora?
Ovdje u Hrvatskoj svi bi nešto zabranjivali, pa su se tako htjeli zabraniti koncerti: Marlyn Mansona, Thompsona, Lepe Brene, pa onda fašisticko znakovlje i pozdravi, a onda bi drugi zabranili petokraku i partizanske pjesme, pa bi se onda zabranjivale gay parade, abortus, cirilica pa onda zabrana plakata koji ismijavaju religiju, pa onda zabrana prosvjeda na Markovom trgu, pa onda zabrana štrajka lijecnicima, da ne govorimo o raznim zabrana za navijace i sl. Na kraju bi postali policijska država gdje bi svi živjeli u strahu što smijemo, a što ne smijemo reci.
Fifa je donjela opravdanu odluku (iako mislim da je zabrana ulaska na stadion pravno upitna) , njihovo je natjecanje, njihova pravila i na sportskim terenima nema mjesta nikakvoj politici, ratnim poklicima i sl. samo bi trebali biti i dosljedni.
Što se tice Hrvatske zakonski nije bilo osnove za kaznenu prijavu Šimunica pa su mu prišili nekakvo uznemiravanje na sportskim terenima što je klasicna zloupotreba ovlasti i veci fašizam neko Šimunicev poklic.
Moderna društva bar ja tako mislim bi trebala više educirati i raditi na medusobnom dijalogu, uvažavanju, toleranciji i tada ne bi došlo do situacije da cijeli poljud iz dišpeta klice ajmo ustaše.

A Thompsonov koncert nije govor mržnje?

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17224 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 17/12/2013 : 22:28:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by tinton

quote:

Ja sam vec prije pisao i opet cu: ja sam protiv bilo kakvih zabrana osim govora mržnje. Nije isto vikati "Za dom spremni" što u biti prakticki ništa ni ne znaci ili izjaviti "Srbe na vrbe" što je klasican primjer govora mržnje.
Ovdje u Hrvatskoj svi bi nešto zabranjivali, pa su se tako htjeli zabraniti koncerti: Marlyn Mansona, Thompsona, Lepe Brene, pa onda fašisticko znakovlje i pozdravi, a onda bi drugi zabranili petokraku i partizanske pjesme, pa bi se onda zabranjivale gay parade, abortus, cirilica pa onda zabrana plakata koji ismijavaju religiju, pa onda zabrana prosvjeda na Markovom trgu, pa onda zabrana štrajka lijecnicima, da ne govorimo o raznim zabrana za navijace i sl. Na kraju bi postali policijska država gdje bi svi živjeli u strahu što smijemo, a što ne smijemo reci.
Fifa je donjela opravdanu odluku (iako mislim da je zabrana ulaska na stadion pravno upitna) , njihovo je natjecanje, njihova pravila i na sportskim terenima nema mjesta nikakvoj politici, ratnim poklicima i sl. samo bi trebali biti i dosljedni.
Što se tice Hrvatske zakonski nije bilo osnove za kaznenu prijavu Šimunica pa su mu prišili nekakvo uznemiravanje na sportskim terenima što je klasicna zloupotreba ovlasti i veci fašizam neko Šimunicev poklic.
Moderna društva bar ja tako mislim bi trebala više educirati i raditi na medusobnom dijalogu, uvažavanju, toleranciji i tada ne bi došlo do situacije da cijeli poljud iz dišpeta klice ajmo ustaše.

nije

ako cemo gledati tvojom logikom, govor mržnje je i kada mrav drugom mravu preprjeci prolazak
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6226 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 17/12/2013 : 22:30:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message
Pa jeste
Go to Top of Page

hello
Senior Member

Croatia
2730 Posts

Member since 14/07/2006

Posted - 17/12/2013 : 22:32:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit hello's Homepage  Send hello a Private Message
quote:

Po zakonu je sve ovo kako je jedan forumaš nedavno napisao "siva zona" znaci nije jasno precizirano i sve dok se ne donese konkretan zakon s konkretnim primjerima tako ce i ostati. Upravo ta "siva zona" i dovodi do ovakvih situacija i kontaefekta koji u biti (sad moram na politiku) najviše odgovara kome? HDZ-u i SDP-u (Polarizacija - ustaše vs partizani zvuci poznato vec zadnjih 25 godina)

www.izdavanje-knjiga-dani.hr
www.vangogh.hr
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17224 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 17/12/2013 : 22:39:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
hello, lagano, želiš li ti zlo svojem narodu ili drugom?
mislim kako ni jednom narodu nije poželjno poželjeti zlo, pa tako ni svom
Go to Top of Page

hello
Senior Member

Croatia
2730 Posts

Member since 14/07/2006

Posted - 17/12/2013 : 22:40:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit hello's Homepage  Send hello a Private Message
quote:

quote:

Bila je jedno vrijeme dosta velika kampanja da mu se pocnu zabranjivati koncerti i mislim da su mu cak u Nizozemskoj uspjeli i ishoditi zabranu, ali buduci da je bez problema odradivao koncerte i po Europi i Americi i Australiji mislim da ne bi baš mogao održavati te koncerte da su okarakterizirani kao govor mržnje.

www.vangogh.hr
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17224 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 17/12/2013 : 22:44:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

quote:

quote:

Bila je jedno vrijeme dosta velika kampanja da mu se pocnu zabranjivati koncerti i mislim da su mu cak u Nizozemskoj uspjeli i ishoditi zabranu, ali buduci da je bez problema odradivao koncerte i po Europi i Americi i Australiji mislim da ne bi baš mogao održavati te koncerte da su okarakterizirani kao govor mržnje.

glede cega su njegovi koncerti govor mržnje?

u nicem, to samo malobrojni pripadnici malobrojne zajednice naroda kojem pripadaju ( ili možda ne pripadaju ) vidješe
mada je bolje reci kako mnogo toga ne vidješe
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19770 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 17/12/2013 : 22:48:39  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
Ma kakva mržnja? O cemu ja pricam?

Ajmo sada svi!

Jasenovac i Gradiška staraaaaaaa
To je kuca Maksovih mesaraaaaaaaa

Ovo mi je najdraža domoljubna pjesma koju znam! I to od najboljeg pjevaca.

Go to Top of Page

johnhartson
Senior Member

Serbia
2814 Posts

Member since 17/10/2003

Posted - 17/12/2013 : 22:55:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit johnhartson's Homepage  Send johnhartson a Private Message
Ako ovo nije govor mrznje, ja ne znam sta je. Tekst je cak i gori u odnosu na original:

Inace, da bih unapred izbegao potencijalna navijacka imputiranja, reci cu samo da me nastavnica nastavnica u 7. razredu osnovne muzickog negde mesec dana pred pocetak Eura 1996. izbacila sa casa jer sam na njeno pitanje za koga ce ko navijati na predstojecem prvenstvu (kad vec nema Jugoslavije, jelte), odgovorio sa "za Hrvatsku i Englesku". Tad su mi te ekipe bile simpaticne i realno sam igrace te dve repke najbolje poznavao tada.

Sto se navijaca tice i njihovog "folklora" koji se pre svega u drzavama gde se desava tolerise, pa zatim i u globalu, Caleb je sve lepo objasnio. Ja nisam bio u situaciji da me bude sramota iz prostog razloga sto sam obecao sebi da necu gledati nijednu utakmicu Srbije dok je Pils Lajt selektor. Sad bih mogao ponovo da se vratim.
U medjuvremenu na SP, Vamos, vamos, Argentina i Naprijed Zmajevi!

Until the colour of a man's skin is of no more significance than the colour of his eyes - dis a war

Edited by - johnhartson on 17/12/2013 22:57:02
Go to Top of Page

hello
Senior Member

Croatia
2730 Posts

Member since 14/07/2006

Posted - 17/12/2013 : 22:55:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit hello's Homepage  Send hello a Private Message
quote:

Ma kakva mržnja? O cemu ja pricam?

Ajmo sada svi!

Jasenovac i Gradiška staraaaaaaa
To je kuca Maksovih mesaraaaaaaaa

Ovo mi je najdraža domoljubna pjesma koju znam! I to od najboljeg pjevaca.

Ne znam nisam nikad bio na njegovom koncertu ali možeš li mi reci ako si ti bio da li se ta pjesma redovito izvodi na njegovim koncertima, gledao sam malo diskografiju Thompsona ali nigdje ne nalazim da je objavljena ta pjesma.
PS. Neki dan sam odvalio od smijeha kad sam vidio da je naš predsjednik Josipovic potpisan kao producent ili nešto slicno na Cavoglavama

www.vangogh.hr
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19770 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 17/12/2013 : 23:04:32  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
Izvodi se, imaš gore video, ali ako ne vjeruješ, imaš i ovu, ta mi je isto odlicna:

ZBog Anice i bokala vina, zapalit cu Krajinu do Kninaaaaaaaaa!!!

Go to Top of Page

bosancicigor
Average Member

Croatia
866 Posts

Member since 15/08/2009

Posted - 17/12/2013 : 23:09:42  Show Profile Show Extended Profile  Send bosancicigor a Private Message
quote:

quote:

Tumpsonovi koncerti nisu (samo) govori mržnje, to su jeftini politicki pamfleti koji igrajuci na kartu lažnog domoljublja namijenjenog glupanima, u prostoru i vremenu izgubljenim(zarobljenim) dušama i obijesnim klincima, služe tom profiteru za dodatno bogacenje i ismijavanje "pravne države". Cijeli se taj cobanski cirkus (dernek) nažalost kotrlja pod patronatom dobrog dijela crkvenih krugova.....ali hvala bogu da postoji i Pula koja nam bar malo cuva obraz.

Go to Top of Page

hello
Senior Member

Croatia
2730 Posts

Member since 14/07/2006

Posted - 17/12/2013 : 23:12:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit hello's Homepage  Send hello a Private Message
quote:

Izvodi se, imaš gore video, ali ako ne vjeruješ, imaš i ovu, ta mi je isto odlicna:

ZBog Anice i bokala vina, zapalit cu Krajinu do Kninaaaaaaaaa!!!

Zašto ti ne bi vjerovao, samo mi cudno zašto može nastupati svugdje po svijetu, a pogotovo u Njemackoj koja je posebno osjetljiva na te stvari ako mu je ta pjesma dio repertoara.

www.vangogh.hr
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6226 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 17/12/2013 : 23:13:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message
Misliš da peva sve te pesme svuda?
Cudno bi mi bilo da peva, a da nije zabranjen.
Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8270 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 17/12/2013 : 23:16:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message
quote:
Originally posted by bosancicigor
Tumpsonovi koncerti nisu (samo) govori mržnje, to su jeftini politicki pamfleti koji igrajuci na kartu lažnog domoljublja namijenjenog glupanima, u prostoru i vremenu izgubljenim(zarobljenim) dušama i obijesnim klincima, služe tom profiteru za dodatno bogacenje i ismijavanje "pravne države". Cijeli se taj cobanski cirkus (dernek) nažalost kotrlja pod patronatom dobrog dijela crkvenih krugova.....ali hvala bogu da postoji i Pula koja nam bar malo cuva obraz.

Najveci hrvatski posljeratni profiter.
A primitivci ce uvik prihvatit ono šta je najjednostavnije. Šta kažu s oltara, tako je.

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8270 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 17/12/2013 : 23:18:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message
quote:
Originally posted by Jasko

Misliš da peva sve te pesme svuda?
Cudno bi mi bilo da peva, a da nije zabranjen.

Mislim da je samo jedanput bija zabranjen, mislim Amsterdam.

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10284 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 17/12/2013 : 23:22:28  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message
quote:
Originally posted by bosancicigor

quote:

quote:

U sridu

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000