forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Trebam savjet- Otvaram web shop - internet prodaja
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts

Member since 12/10/2004

Posted - 11/01/2014 : 16:33:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Rico's Homepage  Send Rico a Private Message
Pozdrav drugari!

Evo, u bližoj buducnosti namjeravam otvoriti internet ducan sa majicama.
Zanimaju me neka Vaša saznanja o tome što me ceka i na što bi trebao pripaziti prilikom pokretanja posla?

Firma ili obrt?
Placanje?
Knjigovodstvo?
Zaposlenici?
Treba li prostor?

Sve što može pomoci slobodno napišite... i "najgluplja" sitnica mi je bitna :)

https://www.instagram.com/ricomambo_tees/ https://www.facebook.com/brankoricovdesign

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 11/01/2014 : 17:24:49  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message
Baci oko na ovo:

http://www.mprh.hr/najcesca-pitanja-vezana-za-jdoo

http://www.hitro.hr/Default.aspx?sec=85

Jednostavni d.o.o., u zadnje vrijeme je dosta popularno...

https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/

Edited by - andjusticeforall on 11/01/2014 17:25:41
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12523 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 11/01/2014 : 17:26:14  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
sretno!
Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 11/01/2014 : 17:54:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message
Sretno, care

Znaš i sam da sam narucivao tvoje majice preko designbyhumans pa mi je ovo pun pogodak! Samo da trgovina bude u Zagrebu, a ne Splitu

P.S. baš me obradovala ova vijest iako si vec prije spominjao te planove.

It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely.

Edited by - dr strangelove on 11/01/2014 17:59:50
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27025 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 11/01/2014 : 19:59:41  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
quote:
Originally posted by dr strangelove

Sretno, care
Samo da trgovina bude u Zagrebu, a ne Splitu

Internet ducan!

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 11/01/2014 : 20:02:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message
jebemu, nisam ni skužio

It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 11/01/2014 : 20:08:47  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
Da, teško se skuži iz imena topica

Dobro, di ce onda biti taj web shop - U Zagrebu ili Splitu?

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

ned_lynx
Senior Member

2340 Posts

Member since 06/08/2005

Posted - 12/01/2014 : 03:23:27  Show Profile Show Extended Profile  Send ned_lynx a Private Message
Nikad nisam bio u poslu sa majicama, no, to me ne sprecava da prozborim: poslovni prostor zaboravi, radiceš preko neta, zaposlenike takode ne trebaš; kako si dosad radio, najbolje što znaš, tako ceš i proci;)

Ne da verujem, nego sam sasvim siguran.

Piši propalo!
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 12/01/2014 : 11:09:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:
Originally posted by Rico

Pozdrav drugari!

Zanimaju me neka Vaša saznanja o tome što me ceka i na što bi trebao pripaziti prilikom pokretanja posla?
Idi u knjigovodstveni servis da te posavjetuju - oni znaju.
Firma ili obrt?
Ako može obrt jer je jeftinije, brže, lakše i ne moraš pravdati baš svaku kunu.
Placanje?
Sve preko žiro racuna.
Knjigovodstvo?
Vjerovatno bi mogao i sam, ali bolje na pocetku idi odmah u servis koji ce ti raditi (par stotina kn.) pa ih sve živo ispitaj. Pa kada skontaš stvari, možeš i sam.
Zaposlenici?
One man show za pocetak.
Treba li prostor?
Nema logike da iznajmljuješ prostor za internet shop osim web prostora. Ako možeš kod kuce - štampaj, lijepi, skladišti pa na poštu.

Eto izvalih sve gluposti što mi padoše na pamet, ali najbolje da se raspitaš za pouzdan knjigovodstveni servis pa ih malo ugnjaviš.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 12/01/2014 11:10:50
Go to Top of Page

Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts

Member since 12/10/2004

Posted - 12/01/2014 : 12:09:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Rico's Homepage  Send Rico a Private Message
Puno hvala svima, citam sve, kao što rekoh svaka stvar mi je bitna i apsolutno ništa nije glupo, naprotiv, vrlo sam zahvalan na svakoj ideji... savjetu.

https://www.instagram.com/ricomambo_tees/ https://www.facebook.com/brankoricovdesign
Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 12/01/2014 : 12:21:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message
quote:
Originally posted by mladjo

Da, teško se skuži iz imena topica

Stvarno ne znam gdje sam gledao. Valjda sam na onom cudu od iPhonea bio.

quote:
Originally posted by mladjo

Dobro, di ce onda biti taj web shop - U Zagrebu ili Splitu?

Pa da; gdje ce biti registriran, u Zagrebu ili Splitu

Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 12/01/2014 : 13:03:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message
quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:

Pozdrav drugari!

1) Idi u knjigovodstveni servis da te posavjetuju - oni znaju.
Firma ili obrt?
2) Ako može obrt jer je jeftinije, brže, lakše i ne moraš pravdati baš svaku kunu.
Placanje?
Sve preko žiro racuna.
Knjigovodstvo?
3) Vjerovatno bi mogao i sam, ali bolje na pocetku idi odmah u servis koji ce ti raditi (par stotina kn.) pa ih sve živo ispitaj. Pa kada skontaš stvari, možeš i sam.
Zaposlenici?
One man show za pocetak.
Treba li prostor?
4) Nema logike da iznajmljuješ prostor za internet shop osim web prostora. Ako možeš kod kuce - štampaj, lijepi, skladišti pa na poštu.

Eto izvalih sve gluposti što mi padoše na pamet, ali najbolje da se raspitaš za pouzdan knjigovodstveni servis pa ih malo ugnjaviš.

2) Sve ovisi. Istina da se obrt brže registrira i cesto je jeftinije od poduzeca(recimo knjigovodstvene usluge za obrt su jeftinije jer je jednostavnije za voditi knjige), ali to ti ništa ne garantira. Ti trebaš sjesti za stol (po mogucnosti sa knjigovodom) i izracunati što ti se najviše isplati. Zato je onaj savjet pod broj jedan odlican.
3) Takvi knjigovodstveni servisi od par stotina kuna ti mogu jedino probleme donijeti. Bolje plati nekome 700-800 kuna pa si miran, a ne da ti rade knjige amateri jer kada ti kontrola dode i vidi sranja... Obrtu/poduzecu i tebi kao odgovornoj osobi ce opaliti kazne, a ovima što ti vode knjige ništa nece biti. Prije je to prolazilo - sada više ne. Država je u kurcu i traži bilo kakvu izliku da ti opali kaznu.
4) I to ti sve manje prolazi. U mojoj poreznoj upravi to više uopce na prolazi, ali u Splitu bi moglo. Zvuci nelogicno, ali tako je: sve ti ovisi od porezne do porezne. Danas moraš imati iznajmljen poslovni prostor - makar tamo gdje je registrirana tvrtka. Znaci ako imaš doma tvrtku moraš iznajmiti ti kao fizicka osoba svojoj pravnoj osobi barem jednu sobu. U slucaju da primjete da nemaš (iznajmljen) poslovni prostor onda ce ti opaliti porez na dohodak za prijašnje mjesece.

Evo, i ja sam izvalio gluposti što mi padoše na pamet

Go to Top of Page

Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts

Member since 12/10/2004

Posted - 12/01/2014 : 20:13:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit Rico's Homepage  Send Rico a Private Message
Super, zapisao sve, može još :)

Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 13/01/2014 : 09:37:06  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message
Dragi forumasi imam jedno pitanje slicno ovome pa ko zna neka mi da savjet
U dogovoru s opcinom uzimam u koncesiju prostor od 150 m2 u svrhu da zelim otvoriti teretanu pa me zanima da li se netko prije susretao s time ili necim slicno
Zanima me jeli moguce otvoriti preko udruge tj kluba da se napravi statut pa time da izbjegnem porez itd..
Buduci da sam dobija prostor bez natjecaja da ne otvaram firmu ili obrt sto mi vi preporucata
Hvala vam unaprid
Ps.nije me volja bilo otvarati novi topik

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12523 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 13/01/2014 : 10:32:55  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by markotamara

Dragi forumasi imam jedno pitanje slicno ovome pa ko zna neka mi da savjet
U dogovoru s opcinom uzimam u koncesiju prostor od 150 m2 u svrhu da zelim otvoriti teretanu pa me zanima da li se netko prije susretao s time ili necim slicno
Zanima me jeli moguce otvoriti preko udruge tj kluba da se napravi statut pa time da izbjegnem porez itd..
Buduci da sam dobija prostor bez natjecaja da ne otvaram firmu ili obrt sto mi vi preporucata
Hvala vam unaprid
Ps.nije me volja bilo otvarati novi topik

cccccc
Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 13/01/2014 : 11:18:48  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message
Molija sam za pomoc a to sto si podeblja kako bi vas drukcije zaintrigira da mi odg nego na ovaj nacin
Jbga korumpirana drzava pa tako i sve;)) sala naravno
Ako stvarno netko zna nacin nakoji je najbolje otvoriti na najbezbolniji nacin bio bih zahvalan

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 16/01/2014 : 13:23:42  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message
quote:

Pozdrav drugari!

Firma ili obrt?

Za firmu imaš pocetni kapital koji moraš uplatiti, procedura registracije traje 20-ak, a možda i više dana, knjigovodstvo ti je skoro duplo skuplje, PDV placaš po izdanom racunu bez obzira da li si ga naplatio ili ne. Prednost je što za sve probleme odgovara firma, a ne ti kao fizicka osoba.

Obrt možeš otvoriti u 2-3 dana, pocetni trošak ti je oko 800kn, knjigovoda je oko 800kn. Mjesecno placaš još hrpu nebuloza i gluposti pa ce ti mjesecni trošak biti oko 4000kn bez obzira imaš li posla ili ne. Doprinosi oko 2000kn mjesecno, knjigovoda oko 800kn, predujam poreza (ovisi o prihodima), obrtnicka komora (placaš x2 paušalno + prema dobiti), spomenicka renta (mislim da su je nedavno ukinuli), za turisticke zajednice...
Obrt = fizicka osoba, znaci ako te netko da na sud ili ovrhu i nemaš ništa na racunu doci ce ti doma po TV i auto. Naravno kad kupuješ auto ne možeš pravdati PDV, hehe lijepa naša...
Za odredene djelatnosti trebaš imati majstorski ili završenu školu.
PDV ti se obracunava kad naplatiš racun, ali i to su najavili da ce mijenjati.

quote:
Zaposlenici?

Ovo najbolje ti znaš, koliko imaš posla. Racunaj da ti je zaposlenik dodatni trošak, ako ima placu 5000kn i prijaviš ga na tu placu tebe ce to koštati oko 8500kn mjesecno. U igri su ti i ovi stažisti koji rade prvu godinu za 1600kn, pa ako se pokažu dobro uvijek ih možeš zadržati.

quote:
Treba li prostor?

Za koju djelatnost?
Nije za sve isto, za neke ne treba, a za neke treba i prostor i minimalni teh. uvjeti...

quote:

Ne žuri, dobro razmisli, kod obrta ili d.o.o. ceš sigurno raditi više, a zaraditi manje nego što ti je kad radiš na crno, nažalost tako to ide kod nas. Cast izuzecima.

U drugom mjesecu ti idu poticaji i bespovratna sredstva, kao poduzetnik pocetnik možeš tražiti sredstva za opremu, trošak otvaranja firme ili obrta...
Takoder ti sad krece kreditiranje mikro obrtnika i možeš dobiti pocetni kredit uz 1% kamatu.
I za kraj tu su EU fondovi i bespovratni poticaji, pa sve to dobro prouci jer u startu možeš ostvariti investiciju za pokrivanje svih troškova osim PDV-a.
Npr. za dobar webshop ce ti trebati barem 30.000kn.
Go to Top of Page

Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts

Member since 12/10/2004

Posted - 17/01/2014 : 19:46:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit Rico's Homepage  Send Rico a Private Message
Stvarno lijep i koristan odgovor, hvala puno :)

Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 20/01/2014 : 15:34:18  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message
quote:

Stvarno lijep i koristan odgovor, hvala puno :)

Nema na cemu, slobodno pitaj ako te još što zanima. :)
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000