Author |
Topic |
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 31/01/2014 : 18:14:09
|
Kite se pridjevima kao paun lepezom, zele da se prikazu u svjetlu koje tamu reflektira..slobodni mediji?? Neznam..i sam sam svojevremeno experimentirao sa takvom tematikom na manjem uzorku i dosao do niza zanimljivih i poucnih zakljucaka. Ovo je pak nesto drugo.. Klizanje iz crvenog u zuto , pa u crno..i nazad..na n-tu Zabavno ako gledate na kvantitetu..tuzno ako volite kvalitetu. Mediji dakle..u ovom slucaju Index.hr.. Umjesto da se zapitaju , oni se cude quote: VRH SDP-a, na celu sa Slavkom Linicem i Zinkom Bardic, najavio je preko Jutarnjeg lista gašenje Index portala, iako o navodnom stecaju nije obaviješten niti sam Index!
Index pokušavaju zaustaviti u raskrinkavanju korupcije u samom vrhu SDP-a, Ministarstva financija i Porezne uprave, prvenstveno razotkrivanju detalja oko predstecajnih nagodbi - najvece pljacke provedene od neovisnosti Hrvatske.
Cjelokupna dokumentacija o pritiscima režima i podzemlja na Index iduci tjedan bit ce dostavljena medunarodnim institucijama, kao i detalji o aferama na kojima Index trenutno radi, od kojih je posljednja slucaj Pomocnik, nakon koje je smijenjen Šegon.
SDP sramotnu kampanju protiv Indexa objavljivanjem nepotpisanih pamfleta u Jutarnjem vodi tjednima. Sve objavljene laži nemoguce je demantirati u jednom tekstu: od tajnih uplata Bandica (iako Index nikada nije primio niti jednu tajnu uplatu), do životnog stila pokretaca Indexa, koji "pije vino od 7,000 kuna" (iako autor o ispijanju vina od 7,000 kuna može samo citati, od kolumnista Jutarnjeg).
Prljave lažne kampanje Jutarnji vodi protiv svakog tko se suprotstavi korumpiranom sistemu i podzemlju: jucer je to bio sudac Kolakušic, danas je Index, sutra možete biti vi.
Denis Latin napise Jutarnjeg nazvao je "najcrnijim trenucima hrvatskog novinarstva", dok je legenda Radija 101 Siniša Švec napisao:
"U najcrnjem mraku i najgušcoj magli tzv. stvaranja samostalne i suverene Lijepe Naše Silovane, odnosno pocetka Velike Pljacke Naroda, postojala su dva ferala koji su imali hrabrosti svijetliti prema lopovima, ubojicama, lihvarima i ratnim profiterima. Feral Tribune i Radio 101. Oba su krepali. Današnji mrak koji nas okružuje svojim beskompromisnim stavovima razbija Index.hr"
Jedini ..neovisni..nepristrani..slobodni..bi trebali imati kvalitetu..no oni ih nemaju i sutra ce isto pisati nebuloze tipa Schumi se budi: "Otvaranje ociju je dobar znak" ili Sirijski ministar: Nismo postigli opipljive rezultate tijekom razgovora u Zenevi
|
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 31/01/2014 : 18:28:55
|
volim citat Jutarnji..na sabajle uz kafu...volim i Delo, Oslobodjenje, Politiku...
jos da oce ponovo aktivirat Borbu.... index.to mi zvuci nekako zapadnjacki.imperilalisticki...steta sto nema indexa na papiru |
Edited by - KRAS on 31/01/2014 18:29:34 |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 31/01/2014 : 18:33:48
|
quote: Originally posted by KRAS
volim citat Jutarnji..na sabajle uz kafu...volim i Delo, Oslobodjenje, Politiku...
jos da oce ponovo aktivirat Borbu.... index.to mi zvuci nekako zapadnjacki.imperilalisticki...steta sto nema indexa na papiru
Volis papir..naravno da volis, kao i svaki istinski stripofil. Sto mislis o ranim radovima
|
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Member since 07/01/2008 |
Posted - 31/01/2014 : 18:37:56
|
Danima pratim Matiju. Jutarnji je postao elitna kurva koju svodnik Pavic podaje vlasti da sam ne mora popusiti. Jutarnji vec odavna nije dnevna novina vec glasilo SDP-a. Novinari su ljudi samo, koji moraju od neceg zivjeti i prehranjivati obitelj. |
~ Prvo suputnik onda put ~
|
|
|
stripofil
Senior Member
Croatia
1687 Posts
Member since 15/10/2010 |
Posted - 31/01/2014 : 18:46:39
|
Ne vidim veliku razliku izmedu jutarnjeg i indexa. Prodaju nam istu demagogiju i retoriku, a vlastiti medij koriste za osobno razracunavanje. Matija je na žalost odavno "pokleknuo" balkanskom mentalitetu i sada vodi osobne bitke preko indexa. Problem je što ih i on kao i svi drugi u ovoj državi nije vodio kad je trebalo vec kad se njemu stalo na žulj, znaci opet iskljucivo iz osobnih interesa.
Ironicno je da ih je Sevka proslavila, a ocito ce ih i pokopati, ako je vjerovati informacijama da im je ovršila logotip.
Inace index ne pratim odavno, tu i tamo zavirim, ali nema tu ništa što bi me zanimalo. 1/3 osobni politicki obracuni 2/3 žutilo i pizdarije tipa tko je pokazao gacice i gdje je piškio 3/3 guzice i sise Not my cup of tea. :) |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 31/01/2014 : 18:49:03
|
Bojim se da bi se gledajuci bez virtualnih prizmi medije moglo relativizirati..drugim rijecima smatrati leglom prostitucije . Posto ista jos nije legalizirana , znaci li to da i nasi mediji vise nisu relevantni. Kao kurvanjski biznis su naravno prezentni i pozeljni sirokoj lepezi klijantele, no jesu li nam uistinu vise potrebni? |
|
|
vronski 3
Senior Member
2374 Posts
Member since 10/01/2014 |
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 31/01/2014 : 19:06:35
|
I jedni i drugi su podmazani i imaju o-ho-ho putra na glavi. Index odnosno Matija Babic je dobio 500 tisuca kuna od Bandica, pa je doticnog ne samo poštedio svake kritike, nego je krenuo i s afirmativnim tekstovima o buducem "gradonacelniku Hrvatske" (apage satanas!). Jutarnjem tj. Ninu Pavicu je Linic omogucio predstecajnu nagodbu, cime je firmi omoguceno ne samo preživljavanje, nego i zaštita pred pravosudem (tvrtke u predstecajnoj nagodbi ne mogu biti sudski gonjene, ili tako nekako), pa cak i to da danas doznamo da EPH preuzima Net.hr. Kako netko tko nema novca za podmirenje dugova može preuzimati drugu tvrtku, to valjda samo Linic zna. Ipak, od dva jarca ili blizanca na brvnu za nijansu sam na strani Indexa, jer ipak pokušava preživjeti na nekakvom tržištu i u puno gorim okolnostima nego su one koje ima EPH. S druge strane, na Indexu više nemam što citati, dok u Jutarnjem skoro svaki dan nešto pronadem, barem komentare Lovricke, Tomica, Dežulovica, Pavicica i Jergovica. A Feral nikad necu prežaliti, bila je to jedina novina koju sam svaki tjedan jedva cekao uzeti, koja me u olovnim godinama doslovce održavala mentalno živim, i koju sam s velikim guštom citao od naslovnice do posljednje stranice, ama baš svaki tekst.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Member since 07/01/2008 |
Posted - 31/01/2014 : 19:08:17
|
quote: Originally posted by stripofil
Ne vidim veliku razliku izmedu jutarnjeg i indexa. Prodaju nam istu demagogiju i retoriku, a vlastiti medij koriste za osobno razracunavanje. Matija je na žalost odavno "pokleknuo" balkanskom mentalitetu i sada vodi osobne bitke preko indexa. Problem je što ih i on kao i svi drugi u ovoj državi nije vodio kad je trebalo vec kad se njemu stalo na žulj, znaci opet iskljucivo iz osobnih interesa.
Da..ja sam komentar na Jutarnji dala, a za Matiju rekla samo da ga pratim, sto je i tocno. Ne pamtim kad sam bila na Indexu, vec sve sto trebam znati da budem u toku Matija pise na fejsu privatno. Nisam na njegovoj strani.. malo mi je zbrckano to. Nece da placa porez. I gotovo govorom mrznje govori kad prica o zemlji. Heej..to je ipak moja zemlja, i ja u njoj placam porez. Ima li on pravo na jednoj strani biti borac a na drugoj jebati sve nas u mozak. Zakon je zakon. Ako ga ja ne postivam, iduce postove iz pritvora tipkam. Matija ima Index i njime se sluzi da dere po svima jer on je lijepo upakirao svoje neplacanje u neki bunt a dere po ovima sto nam opljackali Hrvatsku na isti nacin.. Cek..moram porazmisliti malo - tko je tu lud. Za sad samo znam da mogu reci da Jutarnji uz to ime moze komotno naslovnicu obojati u SDP boje..gadi mi se isto. Ne dam se manipulirati narucenim clancima. |
~ Prvo suputnik onda put ~
|
|
|
sretan
Average Member
593 Posts
Member since 16/11/2012 |
Posted - 31/01/2014 : 19:15:17
|
Jedini slobodni i neovisni medij kod nas (naravno govorim o slobodnoj i neovisnoj RH) je bila "stojedinica" 90-tih, a sve ostalo je tendenciozno i usmjereno na ovu ili onu stranu. Pocevši od Vjesnika, pa Ferala do današnjeg Jutarnjeg. Index danas izbaci poneku inforamciju ali u principu dovoljno se zadržati na naslove jer clanci su obojani i neisplati ih se citati. |
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Member since 18/05/2003 |
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17011 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 31/01/2014 : 19:56:05
|
U 90-ima Feral, Radio 101 i Novi list, jedine oaze slobode i istinskog neovisnog novinarstva.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 31/01/2014 : 20:09:10
|
Znaci imamo ovdje ocito otvaranje politickog topica i to još o domacoj politici. A znamo što pravila kažu i kako ti topici završavaju, odnosno što se piše po njima. Iako je rijec o starom clanu koji dobro zna pravila igre, necu nikoga udaljiti nego cu samo zakljucati topic ali molim sve vas da više ovakve topice ne otvarate |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12496 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
|
Topic |