Author |
Topic |
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6226 Posts
Member since 29/02/2012 |
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 02/02/2014 : 01:53:35
|
Luca_Torelli je to odlicno rekao i jos bolje nabio na nos cjelokupnoj lozi licemjera i bagri nacionalista..Strip nema granica..
|
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Member since 07/01/2008 |
Posted - 02/02/2014 : 02:24:29
|
Zato volim ovo mjesto, jer ima i Lucu kojeg volim jako citati i jer smo multi-kulti i ja se osjecam slobodnom i rasterecenom osobicom koja u nedostatku izmislja i vlastite rijeci, a kamo li da se zamaram ciju cu upotrijebiti ako mi bolje trenutno pase. Mrzim biti ogranicena u svojoj ludosti. Ovdje to slobodno mogu biti. I sta mi ko moze? |
~ Prvo suputnik onda put ~
|
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17161 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 02/02/2014 : 02:29:54
|
quote: Originally posted by mr murdoc
Luca_Torelli je to odlicno rekao i jos bolje nabio na nos cjelokupnoj lozi licemjera i bagri nacionalista..Strip nema granica..
što ti imaš to protiv " bagre " nacionalisa |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17161 Posts
Posted - 02/02/2014 : 02:32:42
|
quote: Originally posted by Just_Charlie
Zato volim ovo mjesto, jer ima i Lucu kojeg volim jako citati i jer smo multi-kulti i ja se osjecam slobodnom i rasterecenom osobicom koja u nedostatku izmislja i vlastite rijeci, a kamo li da se zamaram ciju cu upotrijebiti ako mi bolje trenutno pase. Mrzim biti ogranicena u svojoj ludosti. Ovdje to slobodno mogu biti. I sta mi ko moze?
eto ja ti u " šta mi ko može? " mogu pomoci |
|
|
hitchhiker
Starting Member
54 Posts
Member since 01/08/2010 |
Posted - 02/02/2014 : 10:38:59
|
quote: Originally posted by Just_Charlie
Zato volim ovo mjesto, jer ima i Lucu kojeg volim jako citati i jer smo multi-kulti i ja se osjecam slobodnom i rasterecenom osobicom koja u nedostatku izmislja i vlastite rijeci, a kamo li da se zamaram ciju cu upotrijebiti ako mi bolje trenutno pase. Mrzim biti ogranicena u svojoj ludosti. Ovdje to slobodno mogu biti. I sta mi ko moze?
+
|
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 02/02/2014 : 10:44:00
|
quote: Originally posted by Kruger
što ti imaš to protiv " bagre " nacionalisa
Ograniceni umovi su mi uvijek isli na jaja..takoder grupiranja svake vrste i razvrstavanja i brojanja krvnih zrnaca i taj ustajali smrdljivi nagon ka pripadnosti..bljak jebote ... |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 02/02/2014 : 10:50:54
|
Jezik je živ organizam koji se razvija i koji raste, organizam koji svakodnevno kreiramo svi mi, od prekupaca na tržnicama preko akademika na predavanjima do umirovljenika sa socijalnim gebisima, i time ga razvijamo, te koji kao takav ne podnosi nikakva ogranicenja ni silovanja. Tko god pokuša nasilno nametati neprirodna ili protuprirodna pravila i rješenja unaprijed je osuden na neuspjeh, jer život ide svojim tijekom a jezik je ogledalo samog života.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 02/02/2014 : 10:56:57
|
Naravno..jezik posjeduje svoju osobnu dinamiku na koju se ne moze utjecati nasilno..niti korekcijama bilo koje vrste. Jezik je kao vatra, ili gori ili ne gori..nema sredine.. |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17161 Posts
Posted - 02/02/2014 : 11:00:20
|
Ograniceni umovi su mi uvijek isli na jaja..takoder grupiranja svake vrste i razvrstavanja i brojanja krvnih zrnaca i taj ustajali smrdljivi nagon ka pripadnosti..bljak jebote ...
vidim kako si se u zadnje vrijeme malo promjenio ne pišeš mracne tekstove nabijene negativnošcu, reklo bi se naišao si
primjetio sam kako mnogi ljevicari razvrstavaju i broje krvna zrnca a ako cemo o nagonu, ljudi su takvi kakvi jesu, cest je slucaj ako netko nešto treba od tebe ili ako misli kako ce imati koristi od tebe onda ce ti se praviti prijatelj, a ako se nešto promjeni u njegovoj kalkulaciji onda ce ta osoba naglo prestati biti tvoj prijatelj
|
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 02/02/2014 : 11:12:38
|
quote: Originally posted by Kruger a ako cemo o nagonu, ljudi su takvi kakvi jesu, cest je slucaj ako netko nešto treba od tebe ili ako misli kako ce imati koristi od tebe onda ce ti se praviti prijatelj, a ako se nešto promjeni u njegovoj kalkulaciji onda ce ta osoba naglo prestati biti tvoj prijatelj
da, takvi ste vi pokvareni i licemjerni desnicari... u jugoslaviji ste se svi uvukli u stranacke redove, glumili komuniste i uživali sve blagodati onog sustava, docepali se svih povlastica i položaja, da biste se se devedesetih preko noci preobrazili u katolike i superhrvate... dakako, bezgrješne... |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 02/02/2014 : 11:16:03
|
Ograniceni umovi su mi uvijek isli na jaja..takoder grupiranja svake vrste i razvrstavanja i brojanja krvnih zrnaca i taj ustajali smrdljivi nagon ka pripadnosti..bljak jebote ...
vidim kako si se u zadnje vrijeme malo promjenio ne pišeš mracne tekstove nabijene negativnošcu, reklo bi se naišao si
primjetio sam kako mnogi ljevicari razvrstavaju i broje krvna zrnca a ako cemo o nagonu, ljudi su takvi kakvi jesu, cest je slucaj ako netko nešto treba od tebe ili ako misli kako ce imati koristi od tebe onda ce ti se praviti prijatelj, a ako se nešto promjeni u njegovoj kalkulaciji onda ce ta osoba naglo prestati biti tvoj prijatelj
Ljudi su kakvi jesu..jezik pak ima vecu tezinu i od same ljudskosti..ma kako se ona prezentirala . Boljka onih koji misle da su desnicari je cinjenica da su ograniceni, i ne zele razmisljati izvan okvira te utociste nalaze u formama tipa , nacionalnost, vjera, etnicka pripadnost ili mit o superiornosti istih. Sasvim je logicno da im to pruza zaklon od svega sto razumjeti ne mogu. |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17161 Posts
Posted - 02/02/2014 : 11:37:13
|
]Ljudi su kakvi jesu..jezik pak ima vecu tezinu i od same ljudskosti..ma kako se ona prezentirala . Boljka onih koji misle da su desnicari je cinjenica da su ograniceni, i ne zele razmisljati izvan okvira te utociste nalaze u formama tipa , nacionalnost, vjera, etnicka pripadnost ili mit o superiornosti istih. Sasvim je logicno da im to pruza zaklon od svega sto razumjeti ne mogu.
mislim kako ne postoje ni desnicari, ni ljevicari niti liberali, to su izmišljeni pojmovi koji imaju svrhu za svadu medu ljudima, postoje ljudi koji vole svoju domovinu, oni koji ju ne vole i oni kojima je sasvim svejedno tko ce upravljati i raspolagati sa njihovom sudbinom
a sad si možda nesvjesno ušao u teoriju zavjere, mada kako se sve više i više pokazuje teorija zavjere postaje stvarnost ljudi traže zaklon i utocište potebu da budu dio necega, to je nekakava prirodna ljudska potreba, vjerojatno je to u genima, vjerojatno datira iz davnih puno okrutnijih vremena kad su se ljudi morali udruživati u skupine ne bi li opstali, a i danas je tako oni koji se udružuju opstaju, a oni koji se svadaju i misle kako mogu sve sami propadaju netko je to skužio i poceo manipulirati sa ljudskom potrebom za pripadnošcu nekom " coporu " |
|
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Member since 29/12/2002 |
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
Posted - 02/02/2014 : 11:51:11
|
quote: Originally posted by Kruger mislim kako ne postoje ni desnicari, ni ljevicari niti liberali, to su izmišljeni pojmovi koji imaju svrhu za svadu medu ljudima, postoje ljudi koji vole svoju domovinu, oni koji ju ne vole i oni kojima je sasvim svejedno tko ce upravljati i raspolagati sa njihovom sudbinom
bravo...to su anarhizmi koji u današnjim društvima ne postoje. Sramotno je samo da veliki broj clanova današnjeg društva toga nije svjestan. Ali kad pogledaš da su malo toga uopce ljudi svijesni onda nije ni cudno :) |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Posted - 02/02/2014 : 11:53:09
|
ali, da, da, postoje i ljevicari, i desnicari i liberali, krugeru. ideološka, politicka, ekonomska i ina teorija i praksa su to jasno pokazale. ti u kronicnom nedostatku bilo kakvog argumenta i opcenite nemoci ovdje sada samo jeftino glumataš, relativiziraš pojmove i okolišaš jer je sasvim jasno koja su tvoja ideološka stajališta i koliko je lako tebe strpati u koš, iliti ladicu... dapace, odavno si "u coporu". |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17161 Posts
Posted - 02/02/2014 : 12:03:47
|
quote: Originally posted by bagi
Pljugeru,daj mi reci ko navecer tipka pod tvojim nick-om?
moj susjed, ujutro ga išamaram kad vidim što je napisao, al on se ne da pa me izmlati |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17161 Posts
Posted - 02/02/2014 : 12:06:53
|
quote: Originally posted by kiky
ali, da, da, postoje i ljevicari, i desnicari i liberali, krugeru. ideološka, politicka, ekonomska i ina teorija i praksa su to jasno pokazale. ti u kronicnom nedostatku bilo kakvog argumenta i opcenite nemoci ovdje sada samo jeftino glumataš, relativiziraš pojmove i okolišaš jer je sasvim jasno koja su tvoja ideološka stajališta i koliko je lako tebe strpati u koš, iliti ladicu... dapace, odavno si "u coporu".
neki ljudi imaju ideologiju, neki ne, kako dosada veli mnogi mnogo toga ne mogu prepoznati, a neki opet mogu |
|
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Member since 29/12/2002 |
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 02/02/2014 : 12:15:10
|
]Ljudi su kakvi jesu..jezik pak ima vecu tezinu i od same ljudskosti..ma kako se ona prezentirala . Boljka onih koji misle da su desnicari je cinjenica da su ograniceni, i ne zele razmisljati izvan okvira te utociste nalaze u formama tipa , nacionalnost, vjera, etnicka pripadnost ili mit o superiornosti istih. Sasvim je logicno da im to pruza zaklon od svega sto razumjeti ne mogu.
mislim kako ne postoje ni desnicari, ni ljevicari niti liberali, to su izmišljeni pojmovi koji imaju svrhu za svadu medu ljudima, postoje ljudi koji vole svoju domovinu, oni koji ju ne vole i oni kojima je sasvim svejedno tko ce upravljati i raspolagati sa njihovom sudbinom
a sad si možda nesvjesno ušao u teoriju zavjere, mada kako se sve više i više pokazuje teorija zavjere postaje stvarnost ljudi traže zaklon i utocište potebu da budu dio necega, to je nekakava prirodna ljudska potreba, vjerojatno je to u genima, vjerojatno datira iz davnih puno okrutnijih vremena kad su se ljudi morali udruživati u skupine ne bi li opstali, a i danas je tako oni koji se udružuju opstaju, a oni koji se svadaju i misle kako mogu sve sami propadaju netko je to skužio i poceo manipulirati sa ljudskom potrebom za pripadnošcu nekom " coporu "
Naravno , manipulacija mi je oduvijek bila fascinantna , sa vremenom cak i profitabilna, tako da nemam nista protiv uporabe iste..dapace..podrzavam je, a samo one koju isti prepoznavaju cijenim, sve ostalo i sva ostala mjerila su mi relevantna pa cak i nebitna..isto vrijedi i za vrijednosti bilo kojeg tipa . Desnica kao i ljevica itekako postoji..kao sto postoji svjetlo i mrak. |
Edited by - mr murdoc on 02/02/2014 12:18:16 |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 02/02/2014 : 12:38:41
|
Ako sam protiv referenduma za brak jer ugrožava necija stvarna ili tek moguca prava, onda sam ljevicar - suprotna opcija je desna.
Ako sam protiv referenduma o cirilici, jer opet ugrožava prava jedne manjine, one nacionalne koju se želi marginalizirati i svrstati u tor, onda sam ljevicar - suprotna opcija je desna.
Ako sam za ocuvanje odredenih socijalnih prava i vrijednosti u društvu i ekonomiji, onda sam ljevicar - suprotna opcija je desna.
Ako sam protiv toga da se u ime kapitala bezdušno gaze radnicka pa shodno tome i ljudska prava, onda sam ljevicar - suprotna opcija je desna, koja se ponekad maskira kao liberalna.
Ako sam za opstanak imena Trga maršala Tita, jednog od prvaka europskog antifašizma i državnika bez kojeg, unatoc svim manama i totalitarizmu, ne bi bilo današnje Hrvatske, onda sam ljevicar - suprotna opcija je desna.
Ako sam protiv velicanja NDH kao "izraza povijesne težnje hrvatskog naroda za svojom državom" i slicnih tlapnji, onda sam ljevicar - suprotna opcija je desna.
Ako sam protiv toga da nam državu jednog dana vode bivši ravnatelji tajnih službi i njihovi ljudi od najveceg povjerenja, jer nas takvi umovi i mentalni sklopovi neizbježno vode u nedemokraticnost i totalitarizam, onda sam ljevicar - suprotna opcija je desna.
Ima toga još... i tko onda kaže da ljevica i desnica ne postoje? To što se kod nas ili šire u Europi ponekad cini da su jasne granice izbrisane, pa cak i ako se te granice ponekad stvarno ne vide, to ne znaci da lijevo nije moguce jasno odijeliti od desnog.
Sve ostalo je zatvaranje ociju pred cinjenicama, svjesno ili nesvjesno svejedno.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
Edited by - Johnny Difool on 02/02/2014 12:41:38 |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 02/02/2014 : 12:47:03
|
Sad ce on svaki cas stici i zakljucati topic. Deus ex virtuala!
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47264 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
Topic |
|