Author |
Topic  |
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
Verfalk2003
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4761 Posts
Member since 19/05/2003 |
Posted - 12/08/2003 : 02:19:42
|
Kažem ti, pogledaj. Ima baš jedna faca nekog tipa-pljunuti Bignottiev stil.
The fear of blood tends to create fear for the flesh. |
 |
|
Verfalk2003
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4761 Posts
Posted - 12/08/2003 : 02:19:44
|
Kažem ti, pogledaj. Ima baš jedna faca nekog tipa-pljunuti Bignottiev stil.
The fear of blood tends to create fear for the flesh. |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
|
Verfalk2003
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4761 Posts
|
KOLEKCIONAR
Senior Member

USA
1976 Posts
Member since 14/11/2001 |
Posted - 12/08/2003 : 04:16:58
|
Kod mikija mise nije takodje svidio crtez, u cinimise poslednjem broju (sakem ata-nju) Moguce daje Bignotti i radio neke pomocne scene... Svi znamo daje SULTANOVU RUKU crto FERRI...Ali ima u toj epizodi nekoliko slicica, gdjebi covjek stavio ruku u vatru daje to ipak radio DONATELLI..Ukoliko pogledate od SD Mno POKOLJ i onaj nastavak (nemogu se sada sjetiti naslova) crtali su DISO i BIGNOTTI.. Fakticki nema razlike koje DISO a tko BIGNOTTI.. Dakle te neke slicice u mikijevom stripu, vrlo je moguce daje u suradji ucestvovao i Bignoti..    
Partizani crni vrani,danisu vam odbrojani...
|
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 12/08/2003 : 04:29:49
|
Eto, moguce je, ali sta vredi Verfalk2003 kad nemam tog Kapetana Mikija... Inace, na mnogo, mnogo mesta ima Bignottija kod Ferrija, a ponegde i kod Donatellija (na primer, "Metalna zvezda")... Izgleda da je Bignotti u Bonelliju bio mrav koji je stizao na sve strane |
 |
|
KOLEKCIONAR
Senior Member

USA
1976 Posts
Posted - 12/08/2003 : 04:56:22
|
dp.. takodje i naslovnica od ZS -UBICA IZ MRAKA puno me podsjeca na Bignotijev stil..tako dame nebi cudilo daje to bas on i crto.. U svakom slucaju dobro si zakljucio, bioje zaista kao mrav.. Svagdje je stizao, i ostavio neizbrisiv trag u istoriji stripa..  
|
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 12/08/2003 : 05:31:52
|
quote by KOLEKCIONAR: ______________________ dp.. takodje i naslovnica od ZS -UBICA IZ MRAKA puno me podsjeca na Bignotijev stil..tako dame nebi cudilo daje to bas on i crto.. ______________________
Ta naslovnica nije Bonellijeva, vec je "Dnevnik" sklepao nekako (ne znam ko je tad radio naslovnice, isto tako je sklepana i od "Specijalne misije"), a Zagor je sklepan upravo sa Bignottijevog crteza. Inace, Zagor u toj pozi vidi se na nekoliko mesta u prve dve price koje je crtao Bignotti (jedna od njih je Klar Siti, ne znam koja je druga, zaboravio sam, valjda prvi "Neprijatelj iz sjene" ili tako nesto), ali u tim prvim pricama Bignotti je prosto smesan koliko kopira Ferrija (ne znam da li su mu to prvi radovi na stripu uopste)i kako zrta Zagora u svega par razlicitih polozaja, a jedan od tih polozaja je upravo taj sa te naslovnice. Inace, jedan od polozaja kojeg je Bignotti bar dva puta upotrebio u ove prve dve price koje je crtao i gde je takodje ocigledno da je Zagor u potpuno istom polozaju je kad Zagor udara pesnicom protivnika tako znazno da se nagnuo napred kao da skace sa lijane na lijanu a ne kao da udara protivnika, a tu pozu je Bignotti "skinuo" sa slike iz "Ranjenog jelena" (ne znam kako se ta epizoda zove u izdanju SD) gde je onog dugobradog razvalio tako jako da je ovaj odleteo valjda osam metara (tamo gde je onaj klinac iz te familije dugobradih stalno skakutao i navijao) Sto se tice druge na taj nacin sklepane naslovnice, to jest "Specijalne misije", na njoj je Zagor precrtan sa jedne slike iz "Kuce uzasa" kada se skriva u onom sanduku da nocu otkrije odakle se pojavljuje Priscilla, dok je Ciko na toj naslovnici takodje iz "Kuce uzasa" |
 |
|
steinbrenner
Average Member

Croatia
603 Posts
Member since 26/03/2002 |
|
Wooo
Average Member

Croatia
580 Posts
Member since 02/11/2001 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 12/08/2003 : 09:46:20
|
Za mene je Bignotti najbolji crtac Bonellijevih junaka!
Zna li neko zbog cega je umro?
Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je de facto umjetnik. Shvacas? |
 |
|
dd fan
Advanced Member

Serbia
4889 Posts
Member since 19/10/2001 |
Posted - 12/08/2003 : 18:02:53
|
quote:
Pokazali mu Chiarollinog Zagora :-))
I've always been a nobody. When i was a child, my mother used to confuse me with my brother, even though i'm an only child. To this day she still thinks i'm my brother. |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 12/08/2003 : 18:45:37
|
quote by steinbrenner: _______________________ bignot je crtao mikija koliko ja znadem, kao i neke mikijeve naslovnice _______________________
??? |
 |
|
fishleg
Advanced Member

Slovenia
3341 Posts
Member since 03/09/2002 |
Posted - 13/08/2003 : 10:17:29
|
quote: Originally posted by dd fan
quote:
Pokazali mu Chiarollinog Zagora :-))
I've always been a nobody. When i was a child, my mother used to confuse me with my brother, even though i'm an only child. To this day she still thinks i'm my brother.

Zivot je lutrija bez pogodka |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 13/08/2003 : 12:25:30
|
quote: Originally posted by ---dp---
Nisam znao da je Bignotti umro. Kad je umro?
Ja mislim 91.
Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je de facto umjetnik. Shvacas? |
 |
|
Aster
Average Member

.jpg)
Hungary
871 Posts
Member since 18/06/2002 |
Posted - 13/08/2003 : 12:36:53
|
I ja cijenim oba crtaca,kao i sve ostale crtace MrNoa.Ali od svih najdrazi su mi Diso i Civitelli(a i Bianchinijev crtez je isto super). Kod Disoa dopada mi se njegov stil kako ume da nacrta razne karaktere.A u crtanju zenske je nenadmasan!Mislim da se najbolje izrazio u epizodama Sahara,Groblje kamenih zmilja,Trgovci slonovacom,Poslednji metak.... Njegovi kasniji radovi sto su se pojavili u izdanju SD (Patagonija,Dubine)su jos virtuozniji... Kod Bignottija su lica dosta ukocena,a djevojke su dosta "grubo" nacrtane,kao da su to muskarci u zenskoj odeci  |
 |
|
Predo
Junior Member

Montenegro
332 Posts
Member since 27/01/2003 |
Posted - 13/08/2003 : 12:38:02
|
Moje simpatije su na strani Bignottija. Najvise sam volio MNo-a koje je on crtao. Njegov crtez mi je nakako kompletniji i puniji i zao mi je sto vise nema njegovih radova MNo-a. Vremenom sam se navikao i na Disoa ali ipak se uvijek rado vracam na Bignottijeve crteze.
P.K. |
 |
|
Aster
Average Member

.jpg)
Hungary
871 Posts
Member since 18/06/2002 |
Posted - 13/08/2003 : 12:42:24
|
quote: Originally posted by ---dp---
Nisam znao da je Bignotti umro. Kad je umro?
Pa ona prva dva broja SD MrNoa (Sotonski znakovi) su ujedno zadnje Bignottijevo delo.
A ni Galeppini ni V.Monti nisu vise medju zivima...  smrc... |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 13/08/2003 : 13:18:08
|
Ne mogu jos da sudim o razlici izmedju Disoa i Bignottija kod Mister Noa jer nemam originale (ili barem one od SD). No, kad smo vec kod Bignottija, govorio sam kako je on ustvari kod Zagora kopirao Ferrija... Upravo sam citao "Neocekivanu posetu"/"Idol Vijandota" ("Proca o Zagoru"/"Pobuna trapera" kod SD). To je, po nekon mojoj racunici, peta epizoda koju je radio Bignotti za Zagora. I tu on takodje kopira Ferrija, ali se vec tako izvestio da je vec ovde njegov Zagor a i svi ostali likovi, potpuno veran svojoj prirodi, to jest Bignotti ga je jako dobro "skinuo", i njega i Cika... U tom periodu je Bignotti izgleda jako dobro i brzo ucio. POsto citam sve Zagorove stripove od pocetka, tek treba da naidjem na naredne Bignottijeve radove ("Oluja nad haitijem"...), iako sam ih sve ranije citao, ovog puta to radim pazljivije i obracam paznju na mnogo detalja koje ranije nisam primecivao, pa cu se kasnije javiti sa novim utiscima po pitanju Bignottijevog crteza |
 |
|
KOLEKCIONAR
Senior Member

USA
1976 Posts
Posted - 13/08/2003 : 16:15:04
|
Nemoj se iznenaditi ako naletis na neke scene gdjeje sam ferri kopirao samoga sebe... Jasam onaj skok sa tvrdjave(do poslednjeg daha) naisao na nekoliko puta.. Prvi put toje u ZASJEDA U SUMI..Istu pozu Dnevnik stavlja na naslovnicu DO POSLEDNJEG DAHA, i zavrsava sa istom cinimise pozom u OBRACUN KOD BIG BEJA.. Prvi BLEK koije izaso u porinu, a4 formata NJIHALO STRAVE utoj prici blek izbjegava neko sjecivo i izmicese ustranu, sa potpuno identicnim nacinom skoka, kojeg je izveo skoro vise od 20 godina na naslovnici HRABRI SAVEZNICI..Samo stoje tada skakao sa zidina tvrdjave..Ja mislim da postoje neke poze koje su crtacima jednostavno (najdraze) i mozda ih bas zbog toga kopiraju, tojest koriste u vise prica...Zagor mije najinteresantniji kada u epizodi ZAGOR PRICA objasnjava nesto ciki sa ispruzenim prstom, a posle sam na takvu sliku naletio pa da nekazem skoro desetak puta, ito sve kod ferijevih epizoda..Stvarnoje ferri volio da kopira samoga sebe..

|
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29718 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 13/08/2003 : 22:36:44
|
Bignotti je uz Donatellija bio jedan od najcjenjenijih i najvaznijih crtaca u Bonelliju zato jer je umio da se lako prilagodi tudjem stilu i tako da upadne kad zatreba i nekog zamijeni... Naravno, ne moram ni govoriti da mi je Diso drazi, ali moram reci da je Bignotti isto jako blizu, volim njegovog Mistr Noa. ALi Diso je ipak bolji:-))
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 14/08/2003 : 11:06:31
|
U pravu si KOLEKCIONAR, ali tako je vise-manje sa svim crtacima, dok je kod te prve Bignottijeve epizode to bas previse uocljivo, jer je koristio polozaje tela i pokrete koji su nekarakteristicni i neadekvatni za datu situaciju pa ti malo "bodu oci". No, kazem, u ovoj prici (Neocekivana poseta" je tako briljantno uradio crtez da ne mogu da verujem da se tako brzo i dobro prilagodio, tako da u nekom mom rangiranju Zagorovih crtaca Bignottija stavljam odmah iza Ferrija i Donatellija (ne racunajuci novog Vernija jer ipak nisam imao prilike da vidim nijedan njegov strip) |
 |
|
Topic  |
|