forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Ziheraš ili osoba sklona riziku?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Author Previous Topic Topic Next Topic  

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 02/04/2014 : 21:18:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Poll Question:
kakva ste osoba? u privatnom i profesionalnom životu? u svome ponašanju i u svojim reakcijama na razne, takoreci, podražaje i situacije iz okoline? jeste li ziheraš, osoba koja igra na sigurno, koja je odmjerenija... ili ste osoba sklona riziku, reagirate naglo, žustro, pa i onako spontano, brzopleto?

kaže se da su ovi potonji u neku ruku uspješniji, više dobivaju, ali ujedno i više gube. ziheraši opet ne mogu racunati na neke velike uspjehe i dobitke jer na njih niti ne racunaju...

dali je sve to istina? što biste rekli iz vlastitog iskustva?
tko je zapravo od ta dva tipa uspješniji u životu?

Results:
ziheraš [62%] 21 votes
osoba sklona riziku [38%] 13 votes

Poll Status: Locked »» Total Votes: 34 counted »» Last Vote: 03/04/2014 22:48:31

DzekDenijels
Senior Member

Serbia
2612 Posts

Member since 26/07/2009

Posted - 02/04/2014 : 22:23:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit DzekDenijels's Homepage  Send DzekDenijels a Private Message
"Rizik stvara kapital..."

Carpe diem
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17097 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 02/04/2014 : 22:25:42  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message
Rizik... Nekad je bolje donijeti neke odluke, pa se zajebat, nego ih uopce ne donijet i napraviti isti rezultat... U to se svakodnevno uvjeravam.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21665 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 02/04/2014 : 22:52:04  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message
ziheraš

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 02/04/2014 : 22:54:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
to što sam ziheraš me nimalo nije usrecilo u životu... dapace, upravo stoga vec niz godina stojim, trunem na jednom te istom ucmalom mjestu i ništa se ne dogada, ništa se ne pokrece. a u sebi imam taj neprekidni osjecaj da bi itekako bilo dobro se upustiti u neki dobar rizik, i to profesionalno i privatno. definitivno bi bilo poželjno aktivirati se, "poludjeti", makar malo i "glavom kroz zid"... upustiti se u "nesvakidašnju" avanturu, jer sam siguran, itekako siguran da bi mi život definitivno bio ispunjeniji, vjerovatno i materijalno koliko i duhovno.

a zapravo me niti ne iznenaduju dosadašnji rezultati ankete a koje idu u prilog ziherašima. bicu ovdje i cinican i reci da osobe sklone riziku vjerovatno ne troše previše vremena na internetskim forumima.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 02/04/2014 : 23:48:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message
Ziheraš sklon riziku!
Tocnije, kako kad, ovisno o situaciji i mojoj spremnosti i/li hrabrosti za nešto.
Trudim se što objektivnije procijeniti nešto pa odrediti ima li rizik smisla, ili je bolje pricekati i ici na sigurno.
Recimo 55-45 u korist ziheraštva.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 02/04/2014 : 23:51:07  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message
Ziheraš.

Ne bih baš odmah izjedanacio ziheraštvo sa nesrecom u životu.

Ja ovdje ziheraštvo više shvacam kao umjereni i skulirani pristup odlukama. Osjecam, da sam imao puno više pozitivnih rezultata nego negativnih. Trenutno se stvarno osjecam ko pobjednik. Sve je na svom mjestu. Kad ne bi bilo, onda bih i riskirao. Ovako tjeram dalje po starom.

Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 02/04/2014 : 23:54:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message
meni je tesko na ovo jednostavno odgovoriti jer kombiniram oboje, improviziram,,ma ne znam vam ja zivot poslagivati u kucice i u te ankete.. zivot je umjetnost. U ruke dobijes paletu boja i raspali potezima kistom po platnu. Velika je to paleta boja...fuck it.

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

Otto Kraus
Average Member

Sweden
609 Posts

Member since 12/08/2010

Posted - 02/04/2014 : 23:57:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Otto Kraus a Private Message
Tko ne proba,ne moze ni znati...
Nema danas zihera,takvo je vrijeme,nista tu nije sigurno :-)
Ja sam npr.imao siguran posao u bolnici na Rabu,dobar posao kojeg sam volio raditi,prosjecnu hrv.placu,zivio sa curom koja je isto radila u bolnici kao inzinjer radiologije i tako osam godina.
I onda smo oboje na godisnjem bili na kavi u kaficu "Kresimir" u Slav.Brodu 1.07.2013. i citali novine,vidjeli neki tekst o poslovima za medicinare u Europi,vratili se na Rab,uzeo sam kredit i pozajmicu,dali otkaz odmah nakon toga i krenuli za Svedsku.Tu smo sad par mjeseci,valjda cemo uspjeti i ostati.
Rizik ili ne?
Vidicemo ubrzo
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 03/04/2014 : 00:06:10  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
zavisi od situacije.

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

ned_lynx
Senior Member

2340 Posts

Member since 06/08/2005

Posted - 03/04/2014 : 03:26:40  Show Profile Show Extended Profile  Send ned_lynx a Private Message
Glasovao sam za rizik, jer se, hbg, tako ponašam; no mislim da bolje prolaze ziheraši.

Voleo bih da me neko demantuje.

Piši propalo!
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17896 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 03/04/2014 : 10:05:43  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message
igram samo na sigurno
zato i jesam na dnu :D

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 03/04/2014 : 10:11:12  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message
ziheraš...
uvek gledam dva-tri koraka unapred, važem moguce ishode i vec pokušavam da skapiram šta da radim u slucaju najgorega

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3282 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 03/04/2014 : 10:16:38  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message
glasao za riskeraša. Mada sam u biti više osoba sklona ziheraštvu i vecinoma vladam se po ustaljenim uzorcima. Stvari moraju imati ustaljen uzorak, utaban put, neku inerciju koju cesto razbijem sa brzom vatrenom odlukom u na neku sporedni put u možda ne cisto istom smeru. vrlo cesto reagiram brzopleto, riskirajuci možda previše. Nekolko puta odreagirao sam bez obzira na posledice. I nije mi nikad bilo žao. Napravio bi to isto, možda i više puta ali svakako prije.
Go to Top of Page

magnus
Junior Member

Slovenia
342 Posts

Member since 22/08/2004

Posted - 03/04/2014 : 15:09:59  Show Profile Show Extended Profile  Send magnus a Private Message
ziheraš

"Don't live for pleasure, make life your treasure"
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9955 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 03/04/2014 : 16:24:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
rizik

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 03/04/2014 : 17:00:33  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
Sorry kiky, to je odluka dana, sata, minute , sekunde..
To pitanje je trebalo biti postavljeno u proslom stoljecu..danas vise nema nikakve tezine niti moze utjecati na balans iste.
Oni koji odgovaraju riziko, zele ispasti cool, samostalni i inteligentni, dok oni koji se deklariraju kao ziherasi zastupaju odredene ideologije i kodexe iza kojih se osjecaju ojacani i u pravu.
Osobno naginjem prema odluci iz jaja , digerice, bubrega, srca..ponovo i iznova preispitanoj u svakoj sekundi i svakom strcaju pumpe iz klijetke i predklijetke ..direktno u mehanizam evolucije…direktno u spoznaju da se ne dijelimo kada smo inteligentni, vec kada smo povodljivi, slabi,..i glupi.

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 03/04/2014 : 17:18:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message
Bmti! Mislila sam da sam upala na predavanje iz anatomije

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 03/04/2014 : 17:27:56  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
Iznutrice uvijek imaju pravo…a uostalom su i delicija

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 03/04/2014 : 17:37:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message
quote:
Originally posted by mr murdoc

Iznutrice uvijek imaju pravo…a uostalom su i delicija

Pa naravno..po tom osjecaju se treba ravnati pri donosenju odluka..to je to, osim sto su iznutrice delicija, a meni osobno dobar izvor zeljeza kad me spopadne..

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 03/04/2014 : 17:56:54  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
Dobro je zeljezo uvijek pri ruci dobro imati..Ziherasi ga znam uvijek imaju, Hazarderi takoder..sto nas dovodi u novu gabulu..zar ne
Kiky..jebote..koga ovdje jebat hoces i zelis..
Tko je uspjesniji..onaj brate koji moze okrenut leda sebi i biti majka tereza dok rokas po lose naoruzanoj sirotinji i na jakni mijenjas naljepnice ko pannini 2014..i razmjenjujes ih sa drugima kao da je to nesto sasvim normalno..
Serete o Krimu, Nestalom boingu 777, serete kako je sve sjebano , korupirano i beznadezno..
Serete sa udobne stolice i nasladujete se tim istim sranjem kao desertom.
Ziheraš ili osoba sklona riziku?..da..obje opcije jedu govna.

Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 03/04/2014 : 18:53:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
quote:
Originally posted by mr murdoc

Kiky..jebote..koga ovdje jebat hoces i zelis..
Tko je uspjesniji..onaj brate koji moze okrenut leda sebi i biti majka tereza dok rokas po lose naoruzanoj sirotinji i na jakni mijenjas naljepnice ko pannini 2014..i razmjenjujes ih sa drugima kao da je to nesto sasvim normalno..

dakle, oni koji riskiraju su uspješniji. pa da, mislio sam da ceš tako nešto reci. i zapravo, više toga ide njima u prilog. nema tu neke velike dileme.
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000