Author |
Topic |
wolf
Advanced Member
4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
Posted - 16/05/2014 : 10:32:10
|
quote: Originally posted by Caleb
quote: Originally posted by wolf
Gledajuci ove bujice teško je zakljuciti da su se mogle sprijeciti. Manje poplave da, ali ovo vec poprima elemente kataklizme.
Btw, za one koji postavljaju pitanje zašto Bog nešto ne ucini? Što ce uciniti kad su sve ove vremenske anomalije rezultat stogodišnjeg ljudskog iživljavanja na prirodi. Dobro je rekao onaj Smith u Matrixu - ljudi su kao virus, samo se množe i uništavaju resurse oko sebe. Sad ce po obicaju naj...ti sirotinja.
Desavale su se polave i ledena doba hiljadama godinama pre, a tada ljudi nisu radili sranja kao danas. Sve su to procesi koji se desavaju iznova. Nista nenormalno.
Da, ali ne konstantno iz godine u godinu i to sve gore. Za par mjeseci imat cemo svi katastrofalne požare jer ovo kiše što sad ispada, to je to. Do Jeseni sumnjam da ce biti neke konkretne kiše.
ALi svakako da se vlasti ne brinu previše o tim stvarima, i kod nas je ta problematika prisutna vec niz godina. Ljude pljackaju nametima tipa održavanje slivnih voda i odvodnih kanala, a neki kanali vec desetljecima nisu cišceni. Još pamtim kad su ljudima u poplavljenim sredinama poslali nekakve dodatne uplatnice i to baš za održavanje odvodnje. Dobro da netko nije nekome glavu otkinuo za takvu drskost. |
|
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6226 Posts
Member since 29/02/2012 |
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 16/05/2014 : 10:48:31
|
Držite se teme.
ONTOPIC:Strašno.Ovo poprima obilježja kataklizme. Jadni ljudi.
Ali ne bi naši bili naši da ne prave zezanciju od svega - gledam onu snimku iz Maglaja gdje jedan most udara u drugi i cujem jednog lika iza:"Dobro je, biti ce željeza":))
Naši ljudi..:)) |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
dante
Senior Member
Croatia
2478 Posts
Member since 16/01/2008 |
|
wolf
Advanced Member
4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19776 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 16/05/2014 : 10:55:49
|
Što rece velka drž te se.
Najgore je što ce svi i nakon što ovo prode nastaviti po istom.
Valjda nam je cilj što brže napredovanje globalnog zatopljavanja.
|
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47361 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
Kum Ruzvelt
Junior Member
357 Posts
Member since 03/09/2011 |
Posted - 16/05/2014 : 11:21:44
|
quote: Originally posted by Kum Ruzvelt
Prst moze da se uperi u drzavu koja nije preduzela odgovarajuce mere na vreme, iako je ovako nesto bilo najavljivano (a pre nekih mesec dana je bila slicna situacija, ako su tada bili zateceni, sada nije trebalo), raspad-drzava je ovo. Priroda je nepredvidiva, ali je ipak moralo nesto da se uradi, kako bi se umanjila steta.
Zbog pizdarije ovakvih razmjera ne mozes upirati prst ni u koga... kazem ti, u Doboju 15 metara, sad mozda I vise, u centru grada.. nema toga nasipa ili neceg drugog sto moze to zaustaviti. Kako jedan tip na TV-u rece veci je nivo vode u gradu nego u samom koritu Bosne. Tu pomoci nema niti ce se protiv ovakvih stvari moci nesto u buducnosti uraditi.
Naravno, rekoh, priroda je cudo. Ali uvek se moze umanjiti moguca steta. Kod nas su kanalizacije i odvodi u losem stanju, recna korita u gradovima su nesredjena i zapustena (jedino kada se prica o ovom i slicnim problemima je, nazalost, u ovakvim situacijama). Nakon predjasnjih poplava, trebalo je neka glava, zaduzena za to, da stavi prst na celo i da kaze: "Hmm, ovo bi moglo da se ponovi. Daj da preduzmem nesto, napravim plan kako bi lakse prebrodili sledecu nepogodu". Zabole njega i ostale odgovorne za narod. A sad znaju da serendaju kako narod ne slusa i otezava spasavanje... mar tamo.
E, a 15m meni deluje kao naucna fantastika
I meni djeluje kao naucna fantastika ali na tv-u su prikazivali grad u kojem bandere od ulicne rasvjete vire tek nekih pola metra.. I to je bilo jos juce. sta je bilo u toku noci I jutros ne znam. |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17042 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17839 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17042 Posts
Posted - 16/05/2014 : 11:32:25
|
quote: Originally posted by zeljko
i kod nas u bosni je kriticno
Gledam baš - Doboj, voda u gradu 15 metara i još raste, stravicno... Bijeljini prijeti slicno, mnoga mjesta potpuno poplavljena... Izdržite još dan, dva, pa ce valjda biti bolje. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47361 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
Caleb
Advanced Member
Greece
16480 Posts
Member since 01/07/2008 |
Posted - 16/05/2014 : 11:40:45
|
quote: Originally posted by velka031
quote: Originally posted by dante
http://www.pressonline.rs/info/drustvo/311579/patrijarh-irinej-ovo-je-bozja-opomena-zbog-pripreme-skupa-bezakonja-i-mrskog-poroka.html
Eto, krivi gejevi...sad je i to rijeseno. Ajmo dalje.
Evo idiota patrijarha, pa jebem te živote, hoce li više ijedna država na ovim prostorima odjebati te crkve, patrijarhe, casne i velecasne... Ljudi gube život, ostaju bez domova, on o božjoj kazni, ma jebem i njega i njegovog boga!
Sto je najgore, ima ljudi koji podrzavaju ovakva razmisljanja. Izjava vredja inteligenciju, bolje receno razum. |
Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
|
Edited by - Caleb on 16/05/2014 11:41:20 |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17042 Posts
Posted - 16/05/2014 : 11:49:12
|
quote: Originally posted by velka031
quote: Originally posted by dante
http://www.pressonline.rs/info/drustvo/311579/patrijarh-irinej-ovo-je-bozja-opomena-zbog-pripreme-skupa-bezakonja-i-mrskog-poroka.html
Eto, krivi gejevi...sad je i to rijeseno. Ajmo dalje.
Evo idiota patrijarha, pa jebem te živote, hoce li više ijedna država na ovim prostorima odjebati te crkve, patrijarhe, casne i velecasne... Ljudi gube život, ostaju bez domova, on o božjoj kazni, ma jebem i njega i njegovog boga!
Sto je najgore, ima ljudi koji podrzavaju ovakva razmisljanja. Izjava vredja inteligenciju, bolje receno razum.
Zato što ima budala koje to podržavaju ili što je još gore, vjeruju da je istina, nam i jeste tako kako nam jest... Što rece Balaševic - taman kako smo zaslužili... |
|
|
vronski 3
Senior Member
2374 Posts
Member since 10/01/2014 |
Posted - 16/05/2014 : 12:28:50
|
quote: Originally posted by acestroke
Interesuje me zasto ovi vjernici koji se stalno zahvaljuju bogu kad im se lijepe stvari desavaju, zasto ti isti ne posalju boga u 3 lijepe u ovakvim slucajevima, na primjer? Ili, recimo, oni vjernici kojim mati ili otac umru od raka, ili ako im brat ili sestra poginu u nekoj nescreci, zasto ne pogledaju odozgo sa srednjim prstima uperenim prema bogu?
Ja kad gledam ove slike poplave sirom Srbije i Bosne odozgo, smuci mi se. Istovremeno jedina molitva koja mi pada na pamet je tipa, "Boze, idi vise u kurac!"
Bože oprosti mu, ne zna šta govori...
|
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 16/05/2014 : 12:48:20
|
Po drugi put molim da se stane sa spominjanjem crkve/religije/patrijarha i da se stane sa uvredljivim komentarima jer, kao što znate, ovdje ima veliki broj vjernika kojima to smeta.
Stoga... |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
|
nemanja93
Senior Member
Serbia
2439 Posts
Member since 06/03/2010 |
Posted - 16/05/2014 : 13:31:16
|
Kisa je ovde haos naprabila, hvala Bogu pa je stala. Loznica, Sabac, Valjevo, Krupanj, Osecina su potpuno odseceni, putevi poplavljeni i ne moze da se saobraca njima. Tesko da je ovo moglo da se spreci, bedem na reci Jadar je bio za metar ipo visi od najveceg vodostaja iz pedeset i neke i opet je poplavljen. |
Nisi se okrenula, zato nisi videla igrale su sene.
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25596 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 16/05/2014 : 13:36:17
|
quote: Originally posted by kiky
pa ja vjerujem da se barem znacajni dio forumskih vjernika distancira od besmislenih izjava patrijarha.
Naravno, evo i ja se distanciram od tako neceg. Ali se pitam kakav je mentalni sklop ljudi koji pri otvaranju topica odmah uvlace religiju u igru?
Kako god, loša infrastruktura, divlja gradnja i reke koje su pretvorene u deponije su dosta doprinele ovome. Prvenstveno je ovo ipak elementarna katastrofa, sa kojom se ni jedna Nemacka nije izborila. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
ponki
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3113 Posts
Member since 20/09/2008 |
Posted - 16/05/2014 : 13:36:41
|
naravno da je nivo vode od 15m u Doboju koje spominje kum Ruzvelt fantazija, ali je situacija jako teska...nivo vode u samom gradu Doboju jucer je bio oko 4-5m... nemaju ni struje ni vode a i mnogi nemaju ni hrane... ja sam se zadnji put sa nekim iz Doboja cuo jucer oko 16h...
moj brat i par prijatelja su danas otisli pomagati civilnoj zastiti u okolini Banjaluke... u samoj Banjaluci je par naselja potpuno odsjeceno posto je par mostova odnijela voda a par ih se nalazi pod vodom i nema prometa preko njih... naselje gdje zivi nas drugar Pijani Patak je takodjer odsjeceno od grada bez struje... moja kuca u tom naselju nije ugrozena, ali je kuca od moje tetke poplavljena... kakva je situacija kod njega ne znam posto je nedostupan na telefon...
|
Be yourself; everyone else is already taken. |
|
|
ZoranC
Senior Member
Germany
1932 Posts
Member since 20/09/2010 |
Posted - 16/05/2014 : 14:46:23
|
Suosjecanje s pogodjenima. I moji su odsjeceni od ostatka svijeta i kuhaju kisnicu, jer je bazen s kojeg dobivaju vodu otisao u tri PM. A to s razvijenim i nerazvijenim zemljama...khm. I ovdje se u Njemackoj svake godine danima i tjednima bacaju pjescane vrece i prave sustavi... Ne mozes ti obuzdati prirodu, to je iluzija. Vidio sam prije 2-3 godine kako vjetar okrenu hrast u stablu kao svrdlo... O vodi da i ne govorim... |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4429 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 16/05/2014 : 15:32:45
|
quote: Originally posted by ponki naselje gdje zivi nas drugar Pijani Patak je takodjer odsjeceno od grada bez struje...
Patkama poplava ne smeta, to je njihov element. Jedino ako je pijan...
Šalu na stranu ovo je generalno sranje, nije moglo doci u gore vrijeme. Osim kuca i ljudstva propali su i usjevi a ljudi su vjerojatno taman dogotovili sjetvu. Nadalje zbog tolike vode bit ce i nezapamcenih najezda komaraca a još su najavili opako sušno ljeto. Zvuci kao starozavjetno prokletstvo.
Jucer kod mene bio opak vjetar a jedan udar me bacio s motora na suprotnu stranu ceste. Nadajmo se da ce se ciklona razici, uz sve nevolje s bujicama ne bi bilo lijepo da se još i taj vjetar dotepe susjedima. |
Bok, kako si.
|
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Topic |
|