Author |
Topic |
lwood
Advanced Member
Colombia
47361 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25596 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 14/07/2014 : 12:49:28
|
Ruku na srce, niko od ovih nabrojanih nije zaslužio nagradu za najboljeg igraca. Eventualno James, ali njegova ekipa nije dogurala u poslednjih 4, pa mu je to valjda automatski minus.
Po nekom zalaganju i koristi ekipi, u najuži izbor za najboljeg(najkorisnijeg) igraca bi trebalo da udu Mascherano, Neuer, Kuyt, Schweinsteiger, Higuain i Sanchez. Ali opet, kao parametri za izbor najboljeg se uzimaju golovi i asistencije, tako da se opet vracamo na Jamesa, Muellera i Messija. A od njih trojice je ovaj prvi najviše zaslužiotu nagradu.
Kako god, ovo SP je bilo "nit smrdi nit miriše", skoro bez ijedne utakmice ili poteza, koji ce se pamtiti. Eventualno onaj van Perciev gol glavom i ovaj Goetzev gol u finalu i poraz Brazila. Mršavo u svakom slucaju. Izgleda da su se evropski i južnoamericki fudbal baš udaljili i da sudar te dve škole fudbala ne može da proizvede dobru utakmicu. Mnogo bolje utakmice budu na EP ili Copa America, pa i u LŠ ili Copa Libertadores nego na SP. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
Edited by - manhunter on 14/07/2014 12:50:35 |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 14/07/2014 : 12:51:06
|
quote: Originally posted by Tonto
Jel tebi taj messi cura ili što?
nije, samo seks, bez obaveza
p.s. Nizozemci imaju najjaci napad na SP-u toliko o tome da robben igra sam |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Posted - 14/07/2014 : 12:52:31
|
quote: Originally posted by manhunter
Kako god, ovo SP je bilo "nit smrdi nit miriše", skoro bez ijedne utakmice ili poteza, koji ce se pamtiti.
vjerujem da ce se tu i tamo sjetiti berazilovih 7 komada |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25596 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 14/07/2014 : 12:54:45
|
quote: Originally posted by supermark
Kako god, ovo SP je bilo "nit smrdi nit miriše", skoro bez ijedne utakmice ili poteza, koji ce se pamtiti.
vjerujem da ce se tu i tamo sjetiti berazilovih 7 komada
Rekoh "skoro bez". |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47361 Posts
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7327 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 14/07/2014 : 13:06:26
|
vjerujem da ce se tu i tamo sjetiti berazilovih 7 komada
Uvijek ista prica kako je neko prvenstvo bilo razocarenje, ali meni je ovo SP bilo jedno od najboljih u zadnjih 20-ak godina. Bez obzira na velike sudacke greške bilo je brdo atraktivnih poteza i lijepih golova, najeefikasnije je prvenstvo, najviše produžetaka i uzbudljivih trenutaka, brutalno polufuinale, odlicno finale. Što želite više, normalno da se u nokaut fazi više taktiziralo, ali gotovo nijedna utakmica nije bila dosadna. |
|
|
Tonto
Advanced Member
8687 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 14/07/2014 : 13:14:09
|
Neuer je bio prvi na lopti i nakon izbijanja odma pada. Svakog golmana od malih nogu uce da prilikom hvatanja visokih lopti diže koljeno u zrak kako bi se zaštitio što je naravno dozvoljeno. Da Neuer nije digao nogu popio bi Higuainovu telecu glavinu u punom sprintu pravo u rebra ili bubrige i pitanje jel bi se uopce digao nakon tog.
Što se mene tice sve je vrlo ocito, no to je nogomet, svatko ce vidjeti što želi.
samo slijepac moze reci da je ovo faul u napadu za slijepce: neuer ulazi u higuainovu putanju, a higuain trci ravno, u gol aut i ne bi neuer dobio glavetinom da se nije zaletio u higuaina zastitu je trebao imati higo i naravno da je golman dosao prvi do lopte kad ona leti zrakom, da moze igrac dirati rukom bio bi on prvi, tako da to nema smisla
Nigdje ja nisam rekao da je faul u napadu... Tako je, neuer nije trebao ici na loptu, vjerovatno je triba pustit higuaina da ušeta u gol. Uostalom, kompletna struka se slaže, tako da je ova rasprava za mene završena. |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
Dudley Smith
stripovi.com suradnik
Croatia
1014 Posts
Member since 05/04/2014 |
Posted - 14/07/2014 : 13:40:27
|
Njemacka zasluženo, pogotovo kad pogledaš cijeli turnir.
Situacija Neuer-Higuain - obicni aut, izbio je loptu i nakon toga naletio koljenom i pogodio ovoga u glavu. Ako je ovo penal i crveni, što je onda ona situacija na Krameru, covjek je bio u duelu s jednim Argentincem, i onda ga drugi pogodi ramenom u glavu i ovaj više ne može nastaviti igru? To su svi masturbatori na Messija i mrzitelji Njemacke vjerojatno previdjeli. (naravno, i jedno i drugo nije bilo za crveni, ali ako je bilo jedno, onda je i drugo). A Mascherano i Aguero ocito ne mogu dobiti drugi žuti karton, drugog objašnjenja za njihov ostanak u igri svih 120 minuta nema.
Ponavljam, zaslužen trofej Njemacke, i konacno razbijanje mita o tome da Europljani ne mogu osvojiti u Latinskoj Americi.
|
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47361 Posts
|
1Euro
Advanced Member
12539 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 14/07/2014 : 14:39:42
|
Napokon završio taj sp, sad možemo biti mirni naredne 4 godine....šalim se naravno, haha. Vec mi nedostaje.....
Iako mislim da to više nije TO....prije je sp bio puno više u Europi pa smo ga i nekako bolje doživljavali, mogao si ici na neku utakmicu, iako bez karte, ja sam bio npr u Munchenu 2006 na Australija Brazil, na Olimpijskom stadionu, jer nisam imao ulaznice za Alians arenu...ali bar sam bio tamo, i doživio taj feeling,....dok ovo gledanje putem tv nije isto i nekako se to sve više gubi, pogotovo kad razmislimo, da je 2010 bio u Južnoj Africi (daleko od nas), 2014 u Brazilu (još dalje od nas), 2018 Rusija (i ovo ce biti daleko....), 2022 Qatar (WTF!????), znaci proci ce puno vremena kada ce to opet biti negdje tu Blizu (u Europi) a mi cemo ostarjeti do tada....tako da se je teško poistovetiti sa Sp, kada se igra u nekim trecim zemljama.....neka Qatarci uživaju u njemu.... |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19776 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 14/07/2014 : 14:43:22
|
Meninje bas dobro da igraju u tim egzoticnim zemljama. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
Dudley Smith
stripovi.com suradnik
Croatia
1014 Posts
Member since 05/04/2014 |
Posted - 14/07/2014 : 15:09:49
|
quote: Originally posted by tinton
Meninje bas dobro da igraju u tim egzoticnim zemljama.
Odlicno, pogotovo u ovakvima ekonomski razrušenima (Južna Afrika, Brazil) ili u onima u kojima ne postoji nikakva tradicija i u kojima se stadioni grade uz pomoc robova (Katar). |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 14/07/2014 : 15:24:31
|
Uvijek je bilo pravilo, jedanput europa-jedanput ostali što se tice domacina. Ovo je sada prvi put da dva puta zaredom nije u europi. |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47361 Posts
Posted - 14/07/2014 : 15:30:05
|
quote: Originally posted by Dudley Smith
quote: Originally posted by tinton
Meninje bas dobro da igraju u tim egzoticnim zemljama.
Odlicno, pogotovo u ovakvima ekonomski razrušenima (Južna Afrika, Brazil) ili u onima u kojima ne postoji nikakva tradicija i u kojima se stadioni grade uz pomoc robova (Katar).
mora da se šališ? |
narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27117 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Tutta
Advanced Member
Germany
32402 Posts
Member since 19/02/2010 |
Posted - 14/07/2014 : 17:07:44
|
Neuer je bio prvi na lopti i nakon izbijanja odma pada. Svakog golmana od malih nogu uce da prilikom hvatanja visokih lopti diže koljeno u zrak kako bi se zaštitio što je naravno dozvoljeno. Da Neuer nije digao nogu popio bi Higuainovu telecu glavinu u punom sprintu pravo u rebra ili bubrige i pitanje jel bi se uopce digao nakon tog.
Što se mene tice sve je vrlo ocito, no to je nogomet, svatko ce vidjeti što želi.
samo slijepac moze reci da je ovo faul u napadu za slijepce: neuer ulazi u higuainovu putanju, a higuain trci ravno, u gol aut i ne bi neuer dobio glavetinom da se nije zaletio u higuaina zastitu je trebao imati higo i naravno da je golman dosao prvi do lopte kad ona leti zrakom, da moze igrac dirati rukom bio bi on prvi, tako da to nema smisla
Nigdje ja nisam rekao da je faul u napadu... Tako je, neuer nije trebao ici na loptu, vjerovatno je triba pustit higuaina da ušeta u gol. Uostalom, kompletna struka se slaže, tako da je ova rasprava za mene završena.
Kakve gluposti pises? Ok,to je tvoje misljenje,a evo ti stajaliste od Njemaca...
"Sreca sto kod njegove,saka koljeno obrane,nije dat penal" |
+IN HOC SIGNO VINCES+
|
|
|
Tonto
Advanced Member
8687 Posts
Posted - 14/07/2014 : 17:28:24
|
quote: [quote]Originally posted by Tutta
Kakve gluposti pises? Ok,to je tvoje misljenje,a evo ti stajaliste od Njemaca...
"Sreca sto kod njegove,saka koljeno obrane,nije dat penal"
Nije. To je mišljenje Beusana, velike vecine medija, sportskog novinara i suca s kojima sam gledao utakmicu.
i ovo što si ti preveo ništa ne znaci... sreca što nije sviran penal ne znaci da je on i bio... |
Edited by - Tonto on 14/07/2014 17:29:31 |
|
|
Tonto
Advanced Member
8687 Posts
Posted - 14/07/2014 : 17:39:43
|
Moje je mišljenje da je argentina zaslužila penal koliko i messi zlatnu loptu... |
|
|
roby05
Advanced Member
Croatia
3020 Posts
Member since 26/07/2013 |
Posted - 14/07/2014 : 17:51:25
|
Ha,jako zanimljiva misljenja i stajalista.Ovako,pitanje za svakoga tko ce odgovoriti ili nece. Da li je bio faul Schumahera nad Batistonom na EP-U 1982.? Sudac nije svirao nista,za one koji ne znaju. Vratar ima pravo i mogucnost zastite izbacivanja koljena kad hvata ili izbija loptu u zraku,ali to ne znaci da time moze ili mu je dopusteno ugroziti protivnickog igraca. Ono sinoc je bio u najmanju ruku neoprezan start,ako znamo da i potencijalno pogibeljni startovi mogu biti kaznjeni,cak i bez bilo kakvog dodira. Usporedbe radi,iako nije slicno,zasto je Julio Cesar dobio zuti karton za nehotican start protiv Kolumbije? Za one koji ne znaju,pa bio to Beusan ili ne znam tko,ono sinoc je faul nad napadacem i zuti karton za vratara,a ako je lopta bila van 16-erca i crveni karton.Inace,prvenstvo je nastavilo sa bezveznom tradicijom malo dobrih igara,jos goreg sudjenja i opcenito FIFA-om kao u najmanju ruku cudnom organizacijom. Jos samo,usporedbe radi,ovu Njemacku bi generacija 1990-e pojela dok si rekao keks. |
Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju. |
Edited by - roby05 on 14/07/2014 17:53:14 |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22334 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 14/07/2014 : 18:19:52
|
Ovako stvari stoje, da je sudija svirao penal kada je Neuer izletio, niko se ne bi bunio i danas bi imali Argentinu kao prvaka. Njemacki mediji bi atakovali Neuera zbog prekrsaja, a ne sudiju.
Nije fudbalski bog Njemac, vec neki drugi ljudi sa bozijim mocima u fudbalu!
Kao i vecinu drugih utakmica na SP, tako je i ovu sudija odlucio. Naravno, u korist Njemacke, sve drugo ne bi bilo demokratski niti politicki korektno. |
|
|
Willer
stripovi.com suradnik
1300 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 14/07/2014 : 18:32:27
|
Ma dobro, ali zašto nitko tko je "za penal" ne komentira faul na Krameru u 16-ercu Argentine u 1. dijelu?
I Garay u slucaju Kramera i Neuer u slucaju Higuaina imaju po jednu "olakotnu okolnost": prvi može reci da nije bilo namjere, a dizanje koljena je osnova golmanova posla. Ali neovisno o tome, i jedan i drugi napravili su jednostavno BRUTALAN faul u svom kaznenom prostoru. I kako je onda sudac pomogao "samo" Njemackoj?
|
|
|
Tonto
Advanced Member
8687 Posts
Posted - 14/07/2014 : 18:41:05
|
Pa i ako cemo pricati o Neuerovoj neopreznoj igri onda se ne radi o penalu nego o indirektu.
Ma niko sritniji od mene da se zaista radilo penalu, bar bi mogao reci da im se osvetilo za božju ruku... a i za brutalnu kradu protiv meksika prošlo prvenstvo. |
|
|
Topic |
|