forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Odnos prema poslu i novcu
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 14/06/2014 : 23:23:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Poll Question:
dakle, vi cete radije...

Results:
raditi posao koji volite ali je slabije placen. [63%] 25 votes
raditi posao koji ne volite ali koji je jako dobro placen. [38%] 15 votes

Poll Status: Locked »» Total Votes: 40 counted »» Last Vote: 21/06/2014 09:23:39

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29623 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 14/06/2014 : 23:28:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
Koliko je bolje placen drugi posao? I koliko jako ne volimo drugi posao i koliko jako volimo prvi posao?
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47314 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 14/06/2014 : 23:30:33  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by supermark

Koliko je bolje placen drugi posao? I koliko jako ne volimo drugi posao i koliko jako volimo prvi posao?

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

DzekDenijels
Senior Member

Serbia
2504 Posts

Member since 26/07/2009

Posted - 14/06/2014 : 23:40:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit DzekDenijels's Homepage  Send DzekDenijels a Private Message
Ako je toliko dobro placen, kako mogu da toliko ne volim takav posao!?
Na kraju krajeva, posao se i radi zbog novca...

Carpe diem
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 14/06/2014 : 23:47:13  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message
Zar kod nas postoji neki dobro placen posao a da nema veze s politikom i lopovlukom

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19772 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 14/06/2014 : 23:48:30  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
S obzirom da govorim buducnosti.

U pitanju ekstrema bih odabrao posao koji volim.

Ako je razlika minimalna žrtvovao bi se za stripove na kraju mjeseca.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 14/06/2014 : 23:50:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message
Dok se ovdje filozofira samo cu rec da ja radim oboje i radim sve i radim danju, radim nocu, radim u fusu, radim i sto ne volim radim i sto volim za crkavicu, pisem za bez lipe jer kad bih cekala da radim sto volim za lovu nikad ne bih love imala i tada bih imala njegovane ruke i manikuru francusku na noktima i bila bih vesela i sretna sponzorusa. Ovako nemam tih problema, ponekad unistim ruke bojom, popucaju nokti od materijala i zice, ubodu me klijesta, jebem majku rokovima, umoru i ljudima, ali sam zadovoljna.
I sad planiram sve da prodam i budem sama svoja manikirana sponzorusa.
I da radim iskljucivo sto volim. I zato sad radim ko idiot da i taj dio odradim. I mozda sam stoga malo umornija i nabrijanija.

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 14/06/2014 : 23:58:26  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:
Originally posted by Just_Charlie

Dok se ovdje filozofira samo cu rec da ja radim oboje i radim sve i radim danju, radim nocu, radim u fusu, radim i sto ne volim radim i sto volim za crkavicu, pisem za bez lipe jer kad bih cekala da radim sto volim za lovu nikad ne bih love imala i tada bih imala njegovane ruke i manikuru francusku na noktima i bila bih vesela i sretna sponzorusa. Ovako nemam tih problema, ponekad unistim ruke bojom, popucaju nokti od materijala i zice, ubodu me klijesta, jebem majku rokovima, umoru i ljudima, ali sam zadovoljna.
I da radim iskljucivo sto volim. I zato sad radim ko idiot da i taj dio odradim. I mozda sam stoga malo umornija i nabrijanija.

mislim da nisi izabrala pravi alat...
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 14/06/2014 : 23:59:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message
Život mi se posložio tako da radim posao koji volim, štoviše u kojem uživam, ali koji je i slabije placen, i placaju mi neredovito.
Ali zapravo i nema tog novca koji bi bio adekvatan mom zadovoljstvu nakon napisanog teksta i kad kliknem "send".
U tim trenucima si nalijem cašicu necega, i žao mi je što nemam ritual kakav ima James Caan u Misery, s cigaretom na tanjuricu i cašom dobrog crnog vina.
Ja em ne pušim, em to vino i nije ne znam kakva klasa, ali pristojno meracim i užitak je zajamcen.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3840 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 15/06/2014 : 02:06:09  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message
quote:

Ohoho...Gdje je stajalište?Korzo?

Wtf?
Go to Top of Page

Dudley Smith
stripovi.com suradnik

Croatia
1014 Posts

Member since 05/04/2014

Posted - 15/06/2014 : 02:19:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Dudley Smith a Private Message
Glasao za prvu opciju.
Go to Top of Page

bluefield
Average Member

Czech Republic
937 Posts

Member since 22/01/2011

Posted - 15/06/2014 : 02:28:36  Show Profile Show Extended Profile  Send bluefield a Private Message
U današnje vrijeme,sa obavezama na grbaci,izabrao sam drugu opciju.
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 15/06/2014 : 02:36:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message
quote:
Originally posted by bagi

Zao mi je bagi, morat cu te razocarati, tvoja familija ga je vec zaposjela i jaka su konkurencija pa moram raditi doma, s onim dijelom mozga koji je tebi jos daleka nepoznanica.

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3840 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 15/06/2014 : 08:34:47  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by bagi

Zao mi je bagi, morat cu te razocarati, tvoja familija ga je vec zaposjela i jaka su konkurencija pa moram raditi doma, s onim dijelom mozga koji je tebi jos daleka nepoznanica.

Hajde,nadžak babo naklapušo,što se srdiš...Nije to sramota,i to je nacin za zaraditi kruh u ovim teškim vremenima...Ti si jedna od rijetkih koja je uspjela spojiti ugodno s korisnim.Vidim da ti pucaju nokti,bodu te kliješta...Je li ti to specijalnost sado-mazo?-Tu je satnica žestoka...Taman toliko da budeš sama svoja manikirana sponzoruša ali cisto sumnjam da sama vodiš biznis i da neko ne stoji iza tebe u mraku.Krašuljak?

Wtf?

Edited by - bagi on 15/06/2014 08:46:33
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 15/06/2014 : 08:54:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
Prva opcija. Više slobodnog vremena, sam svoj i unutrašnji mir, to mi je više od novca. Imam ga toliko, da idem polako dalje, ima ga i za hobije i za putovanje :)

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!
Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3275 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 15/06/2014 : 08:56:09  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message
druga opcija. kad zgrnem masu love i djeca odlete, prešaltam na opciju jedan (a izmedu trudim se da malo zavolem ono što radim).
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27032 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 15/06/2014 : 10:16:07  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
ovisi koliko je razlika u kunama izmedu te dvije opcije.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 15/06/2014 : 10:23:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
Naravno prva opcija.
Buditi se ujutro sa voljom - neprocjenjivo.
Takoder, za razliku od vecine ljudi, ja znam sa novcem pa mi ne treba puno.

Naravno, ne znam kako je to jer radim posao koji NE volim i SLABO placen.
I zato sam vjecno nadrkan, depresivan, pesimista...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 15/06/2014 10:29:24
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 15/06/2014 : 10:33:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:
Originally posted by jaki

Radije bih recenzirao stripove ili knjige za 2000 kn. mjesecno nego bio pomocni gradevinski radnik u Keniji za 20 000 kn. mjesecno.
Recimo da je takav raspon.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 15/06/2014 10:34:01
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17039 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 15/06/2014 : 11:20:36  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message
U sadasnjoj situaciji, druga opcija.
Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3840 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 15/06/2014 : 11:20:48  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message
quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:

Radije bih recenzirao stripove ili knjige za 2000 kn. mjesecno nego bio pomocni gradevinski radnik u Keniji za 20 000 kn. mjesecno.

Koliko sam skontao,obi,kod tebe nije problem voliš li posao s kojim se baviš ili ne kao i koliko je placen,nego klasicni slucaj ljenjivca-znaš ono lezi kruše da te jedem...

Wtf?
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 15/06/2014 : 11:27:57  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message
quote:

quote:

Za te novce ne samo da bih išao u Keniju nego i na Jupiter ako treba.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12524 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 15/06/2014 : 11:38:09  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
najbolje je ništa raditi a do novca se vec nekako dode....u biti eto nekoliko recepata:

-ako trošite manje, treba vam manje novca (ionako 80% stvari koje kupujete NE TREBAJU vam)
-obitelj, posao, odgovornost, stan/kuca,....sve je to precijenjeno i na dugi rok ne donosi vam baš neku srecu (djeca ce vas strpati u staracki dom i posvadati se oko vaše imovine, prije toga cete se nervirati dok vam tinejderska kcer odlazi van na zabave, sin ne završava školu, pocne se baviti drogom ili kriminalom,....)
-ne mogu vas poduzeca toliko malo/loše placati, koliko malo/loše možete vi raditi (neka vam ovo bude moto)
-godine koje provedete na poslu, nikada vam se nece vratiti, zašto uživati tek u mirovini, kada možete uživati vec sada, dok ste još mladi i zdravi
-bolje loš sex nego dobar dan na poslu
-ima toga još puno ali mi se ne da pisati, jer ionako su vas krediti, obitelj i društveni normativi vec odavno ucinili za svoje robove i vi ih morate slijepo slušati,.....tako da nema smisla da vam objašnjavam.

Sve u svemu JEDINO SAMI možete SEBE napraviti sretnim,....zašto da drugi budu sretni umjesto vas?
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47314 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 15/06/2014 : 11:42:33  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by 1Euro

najbolje je ništa raditi a do novca se vec nekako dode....u biti eto nekoliko recepata:

-ako trošite manje, treba vam manje novca (ionako 80% stvari koje kupujete NE TREBAJU vam)
-obitelj, posao, odgovornost, stan/kuca,....sve je to precijenjeno i na dugi rok ne donosi vam baš neku srecu (djeca ce vas strpati u staracki dom i posvadati se oko vaše imovine, prije toga cete se nervirati dok vam tinejderska kcer odlazi van na zabave, sin ne završava školu, pocne se baviti drogom ili kriminalom,....)
-ne mogu vas poduzeca toliko malo/loše placati, koliko malo/loše možete vi raditi (neka vam ovo bude moto)
-godine koje provedete na poslu, nikada vam se nece vratiti, zašto uživati tek u mirovini, kada možete uživati vec sada, dok ste još mladi i zdravi
-ima toga još puno ali mi se ne da pisati, jer ionako su vas krediti, obitelj i društveni normativi vec odavno ucinili za svoje robove i vi ih morate slijepo slušati,.....tako da nema smisla da vam objašnjavam.

Sve u svemu JEDINO SAMI možete SEBE napraviti sretnim,....zašto da drugi budu sretni umjesto vas?

hehe. Legendo

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47314 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 15/06/2014 : 11:45:35  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:

i šta se onda žališ? placeš da nemaš love a priznaješ da ne bi maka cmar negdi di bi više zaradiva

Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3840 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 15/06/2014 : 12:15:19  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message
quote:
Originally posted by 1Euro

Da,rece to mladic od trideset i nešto ljeta,pretpostavljam bez dana staža,bez svoje familije,na grbaci materi,ocu i deželi...Ojro,lako je sopstveno zadovoljstvo izganjati preko tudih leda i prosipati te mudrosti drugima... Probaj to sve izvesti zamislivši se u koži devedeset osam posto ostalih koji to pokušavaju preko svoga konja i na nacine dostojne nobelove nagrade za preživljavanje...

Wtf?

Edited by - bagi on 15/06/2014 12:16:26
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000