Author |
Topic |
1Euro
Advanced Member
12539 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 17/06/2014 : 16:43:43
|
quote: Originally posted by lwood
quote: Originally posted by 1Euro
quote: Originally posted by Johnny Difool
I tako na temi o odnosu prema poslu i novcu stigosmo do kamatara, kockara, utjerivanja dugova i odsjecanja prstiju. Pretpostavljam da kamatari rade posao koji vole i da su za njega barem pristojno placeni.
fora je u tome jer to nisu "kamatari" nego obicni ljudi, koji šetaju svaki dan oko nas,....recimo ta trojica su bili mladi ljudi, sošolci,....radilo se o malom iznosu,....ali dug je bilo potrebno vratiti, nitko više nema strpljenja,....
o kolikim parama se radilo?
pa ne znam tacan iznos. Bilo je to prije dosta godina. Taj covjek je bio neki srednješkolac, mislim da 17 godina, išao je u školu sa jednim mojim dobrim prijateljem i on mi je rekao tu pricu. Radilo se o tome, da je taj covjek bio neki sitni varalica, npr sam je sebi napravio mjesecnu kartu pa se njome vozio u školu, neke je karte onda preprodavao, kockao se po kaficima (tada su u svakom kaficu imali pokere na "navijanje") itd,....u današnjem novcu možda se radio oko 1000 eura,...no to je srednješkolcima nedostižna lova,....Covjeka su stisnuli neki stariji ljudi, kojima je dugovao i eto, prisilili su ga i odsjekli mu prst, covjek je svijesno ušao u to,...pokupio novac od zavarovalnine i isplatio ih i sada je bez prsta vec nekoliko godina... |
|
|
1Euro
Advanced Member
12539 Posts
Posted - 17/06/2014 : 16:56:15
|
quote: Originally posted by nagor
quote: Originally posted by 1Euro
Što se tice mene, ja sam vec godinama nezaposlen, meni odgovara tako,....a umjesto da radim za druge, ja cu sam sebi stvoriti posao, kada bude trebalo i samozaposliti se, no ovo sada mi je idealno.
Nezaposlen si, a svejedno imaš novaca za putovanja u Vijetnam i slicno. Pricaj nam o tome. Kako nagovoriti roditelje da ti to financiraju? U cemu je tajna?
Nisam ja samo bio u Vijetnamu, bio sam i na Kubi, Trinidad i Tobago, Pariz, London, Amsterdam, Praga, Tunizija, Monaco, Nica, Dunaj,....
Sve sam si to sam platio, ali je istina da živim kod roditelja kao "sin jedinac" besplatno,....pa si onda uštedim i putujem,....no sada vec dugo nisam nigdje bio, jer štedim za nova kola ili neko zemljište (napisat cu neki topik na tu temu, kasnije, stay tuned),....trenutacno si dopisivam sa jednom Filipinkom vec više od godine dana i ona živi i radi u Bahrainu pa me nekoliko puta zvala da dodem kod nje,....tako da putovanje danas i nije toliko skupo, ako si otvoren covjek možeš si pronaci neke ljude putem interneta pa ih posjetiš ili ti oni srede neki jeftin smještaj, budu ti vodici,....pa može se sve ako je covjek hrabar, otvoren,...treba si jedino usuditi i imati volje. Da sam kao neki moji prijatelji, koji u svemu vide loše, koji u svakom covjeku vide kriminalca, nekog tko ce ti uzeti ledvicu u nekom tamnom kutku onda ne bi išao ni 5 metara od kuce,...jebi ga, živi se samo jednom.
Inace ja sam prije radio i nešto novca i dandanas zaradim preprodavajuci stvari putem interneta npr itd,....u biti treba znati sa novcem i kao što sam vec prije napisao, 80 posto stvari koji ljudi kupuju, ne trebaju im, znaci, ja polako štedim, pa si onda kasnije i nešto kupim,....dok neki konstanto razbacivaju novac za gluposti (vise po par sati na mobitelu, moraju imati najbolji fotoaparat, najbolju odjecu, najbolji mobitel, idu svaki dan na pice itd,...pa naravno da onda sve potroše,...). |
|
|
1Euro
Advanced Member
12539 Posts
Posted - 17/06/2014 : 17:22:50
|
quote: Originally posted by bagi
Ma ne cijedi on roditelje...Ima ujaka nacistu,Hitlerovog bliskog saradnika koji je izbjegao sudu pravde...Nedavno je ojro naletio na neku ujakovu kompromitirajucu sliku pa ga sad drži stisnutog za jaja,mijesi ih,gladi i uzima lovu...Ako nisi znao,scenario za film Apt pupil je pisao izvjesni A. Fidler...
što je to? O cemu se radi? Inace ja sam istražio svoje korijene i najprije sam mislio da su mi preci iz Austro-ugarske (po prezimenu), onda sam saznao putem tih nekih "family tree" kao što je ovaj:
http://www.houseofnames.com/fidler-family-crest
da su mi preci iz Normandije (znaci Francuzi), koji su se tada zvali LE FIDELAIRE, ali su se onda borili uz Wiliama Osvajaca kod bitke kod Hastingsa 1066 godine i onda su njihov priimak promjenili u Fidler (na engleskom),....tako da nisam ja nacista....cak suprotno. A svida mi se taj njihov grb (tri vucje glave) ono kao "Vukovi sa Ontarija" i Komandant Mark je bio Francuz.....i Blek Stena,.... Kako su onda moji preci zalutali u Sloveniju, nemam pojma,....no u Engleskoj ima punooooooooo ljudi koji se još uvijek zovu Fidler,....ali isto tako ih vjerovatno ima i u Njemackoj, Austriji,....znaci svi mi potjecemo iz NORMANDIJE..... |
|
|
bluefield
Average Member
Czech Republic
939 Posts
Member since 22/01/2011 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 17/06/2014 : 18:15:35
|
Valjda i jede tamo ako im je vec ispod krova. Pa nije ni to nista lose, danas ionako ima puno +30, +35 sinaca koji zive starima na grbaci. I po svoji zelji.
quote: Originally posted by mamlaz
radje bi radio posao gdje sa gustom dolazim nego neki za puno vecu placu. nedavno sam i odbio posao gdje bi imao vrlo veliku placu za hrvatske prilike (oko 7-8 puta veca placa nego u sada) za posao koji sada radim i gdje jos uvijek sa gustom idem raditi.
Potpis.
Iskustvo. Mada nisu bile tolike pare u pitanju. Ali ludaca jeste i sjebana klima, pa su bjezali koji su mogli, ostali su sutili i trpjeli.
Za neke lude pare bi mozda pretrpio mjesec, dva. Teoretski.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8578 Posts
Member since 07/01/2008 |
Posted - 17/06/2014 : 18:19:44
|
Postade Euro zvijezda topika. Zasluzeno. Ako netko zna, on zna, kako ne raditi a uzivati. :) |
~ Prvo suputnik onda put ~
|
|
|
1Euro
Advanced Member
12539 Posts
Posted - 17/06/2014 : 18:33:35
|
quote: Originally posted by bluefield
1Euro- De mi molim te reci kako štediš kad neradiš? Koliko dobiješ na socijali,jel se i hraniš kod roditelja?
naravno, jedem, spavam, tuširam se,...sve besplatno. Starci bi se cak uvrijedili da im nudim novac,pokušao sam im dati par puta, nitko ni ne pomišlja uzeti,...da imam prilike, svejedno bi otišao odavde, ali i oni malo ovise o meni (vozim ih u shopping npr, pomažem kod kucnih poslova, pravim im društvo,...) ionako cu ja sve to naslijediti, pošto sam jedinac,....jebiga teška su vremena, nema se posla trenutacno, a i ne bi radio po svaku cjenu "neki glupi posao", radije ležim u sjeni za jedan euro, nego da radim na suncu za dva eura, kako bi rekao forumaš KRAS.... |
|
|
1Euro
Advanced Member
12539 Posts
Posted - 17/06/2014 : 18:44:25
|
quote: Originally posted by Just_Charlie
Postade Euro zvijezda topika. Zasluzeno. Ako netko zna, on zna, kako ne raditi a uzivati. :)
kada uhvatim vremena (trenutacno sam jako puno zauzet gledanjem Svijetskog prvenstva u nogometu hehe), otvorit cu novi topik u Svaštari, u kojem cete svi moci sudjelovati i "omastiti brkove",a vjerujte mi, nece nitko trebati puno raditi,....
|
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
|
bluefield
Average Member
Czech Republic
939 Posts
Member since 22/01/2011 |
Posted - 17/06/2014 : 19:36:29
|
1Euro- Ostao si mi dužan neke cifre i brojke. Kolika imaš mjesecno primanja ,pa da si mogu ostalo izracunat? Volim konkretne cinjenice,x-y=?. |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 17/06/2014 : 19:56:41
|
quote: Originally posted by 1Euro radije ležim u sjeni za jedan euro, nego da radim na suncu za dva eura, kako bi rekao forumaš KRAS....
Ovo je stvarno potez godine, samo kada bi se to uvijek moglo primjeniti u praksi. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Member since 18/05/2003 |
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 18/06/2014 : 13:28:47
|
quote: Originally posted by KRAS
euro imaš idealne uvjete
što se ne ženiš ?
dovedi neku iz bosne
Onda nece moci odmarati u hladu. |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47355 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
trolodtroje
Advanced Member
3276 Posts
Member since 14/09/2010 |
|
markotamara
Senior Member
Croatia
2783 Posts
Member since 26/05/2013 |
Posted - 18/06/2014 : 16:47:32
|
Iskreno ja radim posao koji nevolim ali je dobro placen,ipak sam zavrsija tu skolu,ali kad sve zbrojim dobra je ekipa na poslu pa tako da sve proleti tako i radno vrime |
GALLIENO FERRI
|
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 18/06/2014 : 20:43:06
|
Kako je lijepo dok se ne radi... nakon 2 mjeseca odmora kombinacijom godišnjih i bolovanja danas startam s radom i to odmah nocnu smjenu. |
|
|
Zagor i Ogi
Average Member
Serbia
851 Posts
Member since 16/09/2013 |
Posted - 18/06/2014 : 21:57:31
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Kako je lijepo dok se ne radi... nakon 2 mjeseca odmora kombinacijom godišnjih i bolovanja danas startam s radom i to odmah nocnu smjenu.
A sta radis ako sme da se zna? |
The only good thing in life isZAGOR |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47355 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 19/06/2014 : 06:48:04
|
Radim u željeznickom prometu i evo sada imam nekih sat vremena do kraja smjene... treba se polako vracati u staru kolotecinu. |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 19/06/2014 : 09:29:01
|
Kako je lijepo dok se ne radi... nakon 2 mjeseca odmora kombinacijom godišnjih i bolovanja danas startam s radom i to odmah nocnu smjenu.
Bolovanje. Ha, ha. Vi ste još u socijalizmu, ali i tome se bliži kraj... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 19/06/2014 : 09:41:14
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Bolovanje. Ha, ha. Vi ste još u socijalizmu, ali i tome se bliži kraj...
Prvo bolovanje nakon 2008. kada sam ja u pitanju ali jedan drugi kolega se redovito razboli svaka 2 mjeseca... pošto je u pitanju državna firma nije još imao problema zbog toga. |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
|
Topic |
|