Author |
Topic |
|
1Euro
Advanced Member
12523 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 04/09/2014 : 17:30:45
|
Eto, jedan projekat, koji ne može zakazati!
Forumaš nagor je otvorio ovaj topik:
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=44259
Jako mi se svida ova Škotska ideja ali mislim da tu ima i puno mana (recimo zdravstveno pitanje-ipak poticu ljude na alkoholizam, ono 24 sata non stop pijanka, onda varnost u prometu,transportu - ipak ovi ljudi onda možda pijani žele ici do drugog kafica pa se tu može svašta napraviti, ono nesreca neka da nekog pregaze kolima itd,...a i mislim da nema puno ljudi koji bi stvarno mogli popiti toliko pica, a cak ni ne znamo jel to uopšte istina-mislim ovo natjecanje,...).
Pa sam onda ja smislio neki bolji, zanimljiviji i sigurniji nacin.
Eto o cemu se radi:
Svatko tko želi sudjelovati (pogoto ce to biti zanimljivo turistima) moci ce kupiti nekakav "voucher" i sakupljati žigove. Na tom vaucheru ce pisati šta sve treba vidjeti, probati,....dok je npr u Sloveniji, Hrvatskoj,....
Recimo npr za Sloveniju:
-naruciti i pojesti kremšnitu na Bledu (ne sjecam se ime onog restorana....) -Pojesti pizzu u Restoranu Pizzikato na Teharju -Pojesti cevape u gostionici Amerika u Celju -Popiti Cocktu u (reci cemo kasnije) -Okupati se u Cateškim Toplicama -itd,....
Znaci, taj turist npr. ce dobiti ideje gdje sve treba ici, što sve treba posjetiti, okušati,....i kad ono on dode npr na Bled u taj restoran, pojede kremšnitu, dobiva ŽIG u onaj svoj Voucher,...ako uspije skupiti sve žigove u taj svoj Voucher, onda dobije nekakvu simbolicku nagradu.
I ovo ce biti za svaku zemlju. Kada dode u Hrvatsku, tamo može kupiti Voucher i posjetiti, okušati,....sve stvari sa tog Vouchera,....
Svaka zemlja koja ce imati svoj Voucher važi za GRAND SLAM (kao kod tenisa npr...) pa ce tako turisti ici iz jedne zemlje u drugu zemlju, ne bi li usvojili što više "Grand Slamova"
Kako to realizirati?
Najprije treba svatko za svoju zemlju napraviti spisak npr 20 stvari koje je potrebno ispuniti, i dogovoriti se sa vlasnicima tih restorana, muzeja, kafica,....koji ce biti na tom Voucheru, jer ce to biti i velika reklama za njih. Jer ako u nekom gradu ima 5 Pizzerija, ljudi ce ici u vašu ( a ne u ostale 4) jer je vaša Pizzerija na tom Voucheru, pa da dobiju ŽIG u Voucher. Naravno tu treba objasniti ideju tim vlasnicima pa oni koji se budu odlucili sudjelovati stavit cemo ih u taj Voucher i dodjelit im ŽIGOVE i objasniti pravila.
Mi cemo zaraditi prodajom tih Vouchera (recimo jedan Voucher ce koštati npr 10 eura) i ako na kraju netko ispuni svoj Voucher, donjet ce ga nam a mi cemu mu dati neku malu nagradu (diplomu npr ili tako nešto,...mislim treba koštati manje od 10 eura naravno).
No, to u vezi nagrada, cijene vouchera to se može svaka zemlja dogovoriti za sebe.
Kako vam se svida ideja!???
Ajde i da skupimo prijedloge za tih 20 stvari koje cemo staviti u Voucher. Recimo kojih 20 stvari treba turist napraviti, posjetiti, probati,...kada dode u vašu zemlju?
Najboljih 20 cemo staviti u Voucher! Tu mislim da Hrvati trebate napisati za Hrvatsku (znaci lokacija - koji grad, ime tog objekata, izazov - što se treba napraviti!) i tako svaka zemlja za sebe.
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25534 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 04/09/2014 : 17:39:41
|
Hmmm...trebam samo da kupim od tebe voucher za 10€, da bih onda prešao celu Sloveniju (na primer) i jeo i pio po restoranima (recimo da mi za benzin i jelo treba još nekih 300-400€). I za to dobijem neku simbolicnu nagradu? Pa ovo je jedinstvena prilika, prihvatam oberucke!!!!
U stvari, uzecu tri vouchera i rezervišem Sloveniju, Austriju i Grcku! Ovo se ne sme propustiti! |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
1Euro
Advanced Member
12523 Posts
Posted - 04/09/2014 : 17:58:02
|
quote: Originally posted by manhunter
Hmmm...trebam samo da kupim od tebe voucher za 10€, da bih onda prešao celu Sloveniju (na primer) i jeo i pio po restoranima (recimo da mi za benzin i jelo treba još nekih 300-400€). I za to dobijem neku simbolicnu nagradu? Pa ovo je jedinstvena prilika, prihvatam oberucke!!!!
U stvari, uzecu tri vouchera i rezervišem Sloveniju, Austriju i Grcku! Ovo se ne sme propustiti!
pa ovo je za avanturiste a ne za tebe! Isto tako nigdje ne piše da trebaju cijene Vouchera biti 10 eura a nagrada Diploma. Možemo i mi isto kao kod Škota, da treba u svakoj gostionici ispiti pola litre piva ( a gostionica ima puno!) pa se "može" dobiti 5000 eura npr, ali to onda nikome ne bi pošlo za rukom. Tako da nije poanta u tome da ZARADIŠ kao turist nego da se ZABAVLJAŠ, ono upoznavaš zemlju, družiš se sa ljudima, imaš neki odredeni cilj, pokušavaš neke nove stvari itd,...nisu svi turisti takvi, da bi samo ležali na plaži.
Znaci nije nigdje ZABETONIRANO da treba Voucher koštati 10 eur ai da je nagrada diploma,...zato sam i otvorio topik, pa da saslušam vaše ideje, ja sam samo predstavio koncept u kojem cemo smjeru raditi i da ne mora biti "škotsko opijanje" nego da se može to napraviti i na drukciji nacin. I ponavljam, NIJE FORA DA SE TI KAO TURISTA OBOGATIŠ NEGO DA SE ZABAVLJAŠ. Ovo je izazov za ljude, nije sve u novcu, zaradi itd,... |
|
|
1Euro
Advanced Member
12523 Posts
Posted - 04/09/2014 : 18:15:38
|
a što se tice vrijednosti Vouchera, nagrade i izazova, tu bi želio cuti i neke vaše prijedloge, jer ja npr ne mogu reci šta treba probati u Hrtvatskoj npr ili Srbiji,...jer ne živim tamo. A za Sloveniju vec imam neke ideje, ali naravno prije nego nekog stavim na taj Voucher, trebam i njemu objasniti o cemu se radi i dali su oni spremni u tome sudjelovati. Zato za sada samo prikupljam ideje, pa bi volio cuti i ideje za vaše izazove i naravno koja visina nagrade i cijena vouchera bi za vas bila prihvatljiva. Oni koji me znaju sa tog foruma znaju da ja nisam diktator, nego sam timski igrac i uvijek sam spreman saslušati PAMETAN prijedlog. |
|
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Member since 29/12/2002 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
fikus
Senior Member
1966 Posts
Member since 02/11/2010 |
Posted - 04/09/2014 : 18:50:14
|
quote: Originally posted by bagi
Khm,ojro,daj si nadi posao...
... ineštozapojebat |
always progressive, never conventional! |
|
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Member since 29/12/2002 |
|
sergej773
Senior Member
Cuba
1922 Posts
Member since 03/06/2012 |
|
fikus
Senior Member
1966 Posts
Posted - 04/09/2014 : 20:48:54
|
Evo nekoliko ideja za Hrvatsku:
- prelazak brackog kanala na luftmadracu (prije toga na plaži pojesti paštetu, frtalj kruha i paradajz) - obilazak Biokova u japankama - pretrcavanje Avenije Vukovar u Zagrebu oko 16 sati radnim danom - postavljanje dvojezicnih ploca u Vukovaru - u ulozi novinara razgovarati sa Zdravkom Mamicem - švedski stol (janjetina i još malo janjetine + bukara vina) u Cavoglavama kao i obilazak obližnjih minskih polja |
Edited by - fikus on 04/09/2014 21:10:53 |
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
|
sergej773
Senior Member
Cuba
1922 Posts
Posted - 04/09/2014 : 21:17:10
|
quote: Originally posted by fikus
- prelazak brackog kanala na luftmadracu (prije toga na plaži pojesti paštetu, frtalj kruha i paradajz) - obilazak Biokova u japankama - pretrcavanje Avenije Vukovar u Zagrebu oko 16 sati radnim danom - postavljanje dvojezicnih ploca u Vukovaru - u ulozi novinara razgovarati sa Zdravkom Mamicem - švedski stol (janjetina i još malo janjetine + bukara vina) u Cavoglavama kao i obilazak obližnjih minskih polja
|
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17224 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 04/09/2014 : 22:35:34
|
- postavljanje dvojezicnih ploca u Vukovaru
hm, mene zanima kako uspiješ postaviti osjetljive teme na ovijem forumu, a da te nitko ne pita: tko, što, zašto??? |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17224 Posts
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25534 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 04/09/2014 : 23:01:50
|
quote: Originally posted by Kruger
hm, mene zanima kako uspiješ postaviti osjetljive teme na ovijem forumu, a da te nitko ne pita: tko, što, zašto???
Krugeru, pokušaj da ne budeš ovako preosetljiv. Ovde se ocigledno radi o zajebanciji, pogotovo ako pogledaš u kontekstu sa ostalim stavkama.
Evo imao bih i ja par slicnih: -ispeci prase na ražnju, u nekom parku u Teheranu -pojesti hot dog na severu Marakane, za vreme derbija, a sve to u dresu hrvatske reprezentacije - naruciti kolace "bombice" tokom leta Istanbul-New York - na plaži u Nici pojesti peceno pile i dva paradajza, veknu belog hleba i tufahije - u veganskom restoranu izvaditi praseci but i pitati gosta za susednim stolom da li voli prepecenu kožicu
|
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
Edited by - manhunter on 04/09/2014 23:06:50 |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17224 Posts
Posted - 04/09/2014 : 23:14:44
|
Krugeru, pokušaj da ne budeš ovako preosetljiv. Ovde se ocigledno radi o zajebanciji, pogotovo ako pogledaš u kontekstu sa ostalim stavkama.
mislim da se ne radi o zajebanciji u ovom slucaju. bilo bi pre komplicirano objašnjavati. ali poštujem tvoju osobnost na ovom forumu pa cu se ja sigurno smiriti glede ovog topica. |
|
|
sergej773
Senior Member
Cuba
1922 Posts
|
1Euro
Advanced Member
12523 Posts
Posted - 05/09/2014 : 00:17:57
|
quote: Originally posted by Kruger
hm, mene zanima kako uspiješ postaviti osjetljive teme na ovijem forumu, a da te nitko ne pita: tko, što, zašto???
Evo imao bih i ja par slicnih: -ispeci prase na ražnju, u nekom parku u Teheranu -pojesti hot dog na severu Marakane, za vreme derbija, a sve to u dresu hrvatske reprezentacije - naruciti kolace "bombice" tokom leta Istanbul-New York - na plaži u Nici pojesti peceno pile i dva paradajza, veknu belog hleba i tufahije - u veganskom restoranu izvaditi praseci but i pitati gosta za susednim stolom da li voli prepecenu kožicu
zašto bi to bilo nešto posebno? Bio sam ja na plaži u Nici (sjecam se cak u kojem sam hotelu živio za vrijeme odmora), sjecam se i one Engleske promenade ili kako se vec zove, ma Nica je zakon, ali plaža ko plaža, ja sam jeo npr nektarine na plaži, zašto bi bio problem pojesti peceno pile i dva paradajza? Ako ciljaš na nekakvu finu "klientelu", mogu ti reci da je nisam vidio na toj plaži u Nici kao ni u Cannesu, a u Saint tropez nisam išao,....cuo sam za Saint Tropez da je peticniji,...Nica je ionako za obicnu raju. Kao i citava francuska rivijera, puno crnaca, razbijenih automobila,...Susjedni Monako je zanimljiviji. Tamo bi stvarno ispao seljak da jedeš peceno pile npr ispred Hotela Paris ili kockarnice u Monte Carlu,....ah, gdje sam ja sve bio. |
|
|
fikus
Senior Member
1966 Posts
|
1Euro
Advanced Member
12523 Posts
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 05/09/2014 : 11:11:51
|
quote: Originally posted by 1Euro
a ovdje su i krajevi gdje je fikus bio
|
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
fikus
Senior Member
1966 Posts
Posted - 05/09/2014 : 12:14:56
|
U Picki Materini je bilo najbolje. Još kao klinca stalno su me slali u Picku Materinu kad god sam postavio kakvo pitanje. Pa sam se zaputio u to mitsko mjesto sa ciljem pronalaska sakrivenog znanja. Tamo sam dobio odgovore koje sam tražio. |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4599 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 05/09/2014 : 12:57:07
|
- prelazak brackog kanala na luftmadracu (prije toga na plaži pojesti paštetu, frtalj kruha i paradajz) - obilazak Biokova u japankama - pretrcavanje Avenije Vukovar u Zagrebu oko 16 sati radnim danom - postavljanje dvojezicnih ploca u Vukovaru - u ulozi novinara razgovarati sa Zdravkom Mamicem - švedski stol (janjetina i još malo janjetine + bukara vina) u Cavoglavama kao i obilazak obližnjih minskih polja
mogu rec da sam prve dve avanture prozivio. prije par godina smo se frend i ja uputili camcem za napuhavanje za djecu sa Solte na Brac, isto tako sam isao mamuran na Biokovo jedne godine, ali ipak u tenisicama. ovo preostalo se ne bi nikad usudio. |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 06/09/2014 : 14:34:34
|
Prejako |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
|
Topic |
|