Author |
Topic |
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10288 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 18/09/2014 : 15:34:23
|
quote: Originally posted by DODSFERD
I ja dobijem džabe godišnju kartu za vlak koja bi inace koštala oko 5000 kn.
Isto pitanje ka i Poliju. Do koje zone vridi takva karta? Jal možeš s njon iz ZG u ST recimo? |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17832 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 18/09/2014 : 20:23:20
|
Zapravo i nije za cjelu zonu (u smislu recimo za sve sto je 30 km od Ljubljane), ovo je samo za jednu trasu, u Darkovom primjeru to znaci Ljubljana-Logatec, ne moze on tom kartom u Kranj npr. iako je Kranj blize Lj nego Logatec.
Ali mozda se nisam jasno izrazio, ovo su medjugradske linije. Drukcije je mjesecna karta za Ljubljanu 37€, a 1,20€ vazi za 90min svim autobusima i na svim mogucim linijama u Lj.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 18/09/2014 : 23:33:57
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Isto pitanje ka i Poliju. Do koje zone vridi takva karta? Jal možeš s njon iz ZG u ST recimo?
Ovo je karta koju daje firma i vrijedi na relaciji mjesto stanovanja-mjesto rada a to je u mojem slucaju nekih 35 km. Dobra strana te karte je što mogu putovati u bilo koje mjesto unutar te relacije i koliko god puta hocu... znaci, isti dan mogu putovati i 5-6 puta jer se karta nigdje ne poništava niti na dnevnoj niti na mjesecnoj bazi. Nekada, dok sam radio u Zagrebu imao sam istu takvu kartu za puno dužu relaciju (oko 100 km) pa su bile i vece mogucnosti besplatnog putovanja. Ne vjerujem da postoji takva karta na relaciji Zagreb-Split jer je to prevelika udaljenost da bi netko putovao na posao. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5323 Posts
Member since 10/02/2011 |
Posted - 19/09/2014 : 08:03:47
|
Danas gotovo da i ne koristim javni prijevoz,ali tamo pocetkom 90-ih sam svakodnevno putovao vlakom za Zagreb u školu (64km) i redovito sam se švercao. Mogu samo reci da mi kao srednjoškolcu nikada nije falilo novaca (za izlaske je uvijek bilo,a skupilo se cak i za novi super nintendo;) |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10288 Posts
Posted - 19/09/2014 : 11:49:19
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Isto pitanje ka i Poliju. Do koje zone vridi takva karta? Jal možeš s njon iz ZG u ST recimo?
Ovo je karta koju daje firma i vrijedi na relaciji mjesto stanovanja-mjesto rada a to je u mojem slucaju nekih 35 km. Dobra strana te karte je što mogu putovati u bilo koje mjesto unutar te relacije i koliko god puta hocu... znaci, isti dan mogu putovati i 5-6 puta jer se karta nigdje ne poništava niti na dnevnoj niti na mjesecnoj bazi. Nekada, dok sam radio u Zagrebu imao sam istu takvu kartu za puno dužu relaciju (oko 100 km) pa su bile i vece mogucnosti besplatnog putovanja. Ne vjerujem da postoji takva karta na relaciji Zagreb-Split jer je to prevelika udaljenost da bi netko putovao na posao.
Ma jasno da nece niko na posal u Split Zanimalo me dokle se možeš vozit sa takvon karton. Znaci šema je da kupiš godišnju za recimo relaciju Zagreb-Križevci i možeš se vozit samo unutar te relacije. U principu 5000 godišnje i nije toliko skupo jer ispadne 400 Kn misecno. Nekoga ko živi u Trogiru a radi u Splitu to košta 570 kn, al s druge strane on se u krugu od 25-30 Km oko Splita i u Splitu može neograniceno vozit.
|
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10288 Posts
Posted - 19/09/2014 : 11:58:55
|
quote: Originally posted by Poli
Zapravo i nije za cjelu zonu (u smislu recimo za sve sto je 30 km od Ljubljane), ovo je samo za jednu trasu, u Darkovom primjeru to znaci Ljubljana-Logatec, ne moze on tom kartom u Kranj npr. iako je Kranj blize Lj nego Logatec.
Ali mozda se nisam jasno izrazio, ovo su medjugradske linije. Drukcije je mjesecna karta za Ljubljanu 37€, a 1,20€ vazi za 90min svim autobusima i na svim mogucim linijama u Lj.
Po ovome šta je DODSFERD napisa vidin da je isto i kod nas. Zato mi se i cinilo skupo. 680/6 je otprilike 113 Eura, dok kod nas za željeznicu za otprilike istu relaciju mjesecno karta ispadne 55 Eura. Znan da vi u Slo imate malo bolji standard i da van je malo bolje, al ne virujen da van je duplo bolje
|
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8578 Posts
Member since 07/01/2008 |
|
Topic |
|