Author |
Topic |
Porter
Advanced Member
Sweden
5874 Posts
Member since 01/08/2002 |
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17111 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 16/12/2002 : 19:09:15
|
glupo je reci da se covjek preserava ima i on pravo utjecati u razgovor ni meni nije bitno sto je Feri ukrao nesto od tarzana o slicnoje se temi mislim vec pricalo ali o drugom junaku nista novo u stripu |
|
|
hamza
New Member
USA
251 Posts
Member since 15/06/2002 |
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7124 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 16/12/2002 : 19:37:39
|
To ja nebi nazivao kopiranje, to je vise jaki utjecaj svojih idola kad si jos mlad dok razvijes svoj osobni stil kao sto ga je Ferri kasnije razvio. Te slicne naslovnice su samo one od najstarijih Zagora. Po toj logici onda svi muzicari i ostali umjetnici kopiraju. Sto bi se moglo reci o ranim pjesmama Beatles-a, Led Zeppelin-a, Rolling Stones-a...oni su svi kopirali svoje idole--crne muzicare.
Since peace of mind is my single goal, forgiveness is my function. |
|
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
Member since 10/06/2002 |
Posted - 16/12/2002 : 19:42:59
|
Pa nisu te naslovnice ni tako stare, a i Ferri nije bio tako mlad da kupi stvari od svojih 'idola'. Uostalom, cinjenica je da je covjecanstvo izgubilo orginalnost kada smo izumili TOCAK...
I still remember the face of My father... |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29375 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 16/12/2002 : 22:24:39
|
quote: Originally posted by Kruger
glupo je reci da se covjek preserava ima i on pravo utjecati u razgovor ni meni nije bitno sto je Feri ukrao nesto od tarzana o slicnoje se temi mislim vec pricalo ali o drugom junaku nista novo u stripu
Nisam rekao da se preserava zbog topica, to je ok, topic je zanimljiv, nego zbog toga sto je link pustio u opticaj cijelih 5 minuta i nakon toga ga izbrisao. I sad nitko tko u to vrijeme nije bio na forumu nije to mogao vidjeti i znati o cemu se radi. A to se ponavlja po tko zna koji put da on to radi, iz samo njemu znanih razloga.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
desperado
Average Member
802 Posts
Posted - 16/12/2002 : 22:32:19
|
ja ne znam kakva je mogucnos da te tarzanove slike slucajno nisu ferrijeva kopija, no ako je kako je stripje prestavio onda je to velika sramota za FERRI-ja, jer to je zapravo cista kopija (plagiat) i u slucaju da je to uradzeno bez dozvole navodnog autora za to se moze krivicno odgovarati (manje vise ako je nekome briga)
u svakom slucaju uraaaaaaaa za ferrija...
p/s. vama kojima je ferri zakon trebate se stiditi ;-)
|
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17111 Posts
Posted - 16/12/2002 : 22:32:24
|
to on zna mozda je htio da sami otkrijemo o cemu se radi ali eto otkriveno je sto se tice glazbe nebih rekao da su Beatlesi kopirali crnce u sviranju mogli su samo u nacinu pjevanja apsurd je u tome da je najbolji rock gitarist crnac a najbolji repar bjelac ili bjelci nekad su to bili Beasti Boysi a sad je to kao Enimen iako on i nije repar u pravom smislu eto odgovor koji nema veze s stripom |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17111 Posts
Posted - 16/12/2002 : 22:35:39
|
pa nikad nisam tvrdio da je Feri expert sto se tice tehnike crtanja no iako ga optuzuju za plagijat i za crtanje uvjek Zagora kad crta drugog lika on crta bolje od nekih koji su kao crtac tehnicki potkovaniji od njega u njegovom crtezu ima nesto sto mnogi nemajuu |
|
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13137 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 16/12/2002 : 22:42:26
|
Hehe, i ti imaš Krugeru u svojim postovima nešto što drugi nemaju, stotine pravopisnih grešaka. Najbolje mi je kad zamijeniš poredak slova u rijeci.
Onda sam olovom pogasio sva svjetla u toj rupi i izašao. |
|
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13137 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 16/12/2002 : 22:59:05
|
Opet sam gledao te naslovnice. Stvarno cista kopija. Zašto je to uradio? Zamislite da sad neko tako nacrta novu naslovnicu za Dylana Doga, gledajuci, recimo, naslovnicu Otocka skupina. Tad bi se sigurno digla velika buka oko toga, a ovo je kao normalno. Ma, jebeš Ferrija, ionako mi je uvijek bio bolji Andreucci.
Onda sam olovom pogasio sva svjetla u toj rupi i izašao. |
|
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
Posted - 16/12/2002 : 23:57:16
|
Hehehe, sto je ljudima tesko palo sto je covjek plagirao neke likove - pa ljudi, sta vam je? Sve je na cijelom svijetu plagijat! Kao prvo, ko god je crtao naslovnice Tarzana plagirao ih je sa naslovnica starih knjiga o Tarzanu ili iz filmova o Tarzanu. A s druge strane, Zagor je nastao kao italijanska kopija Tarzana smjestena u Americi. Zasto su ga uopste stvorili Ferri i Nollita? Zato sto su tada bili popularni Tarzan, Winnetou i jos uz njih John Wayn (pogledaj te, kako se ono zove, Rio Bravo, gledo sam ga jedno 20 puta i svaki put se sjetim Chica), Garry Cooper i ostali.
|
|
fumettisti
Senior Member
Croatia
2265 Posts
Member since 13/07/2002 |
Posted - 17/12/2002 : 00:21:15
|
ako se netko preserava onda si to ti Markose jer istina da netko moze napraviti lik zasnovan na nekoj cudnoj mjesavini drugih likova,ali,ovako ocito kopirati necije crteze je vise nego bijedno,stoga nemoj opet tjerati vodu na svoj kotac jer nemas razloga. samo sam iz zajebancije stavio slike da se vidi primjer necije neoriginalnosti a tebi je ociti dokaz opet napad na tebe jer ti opet imas svoje razloge koji su samo tebi jasni. mozda ce ova slicica jos malo razbjesniti tvoje bijesove,ali,sta mogu,ja se volim zezati. www.geocities.com/stripje/zezancija.html primjer:zasto sam stavio link pa je nestao??? Markose,ja sam ti u tim stvarima malo na pocetku i ocito je da opet hoces nesto bog zna kako.ovaj link gore sam stavio sada a trenutno i neke druge gluposti svrljam pa neznam jel to ovdje na kraju upisano kako treba ili ne.stoga mogu samo reci da ,kao sto znas i sam,yahoo ima te gluparije oko ulazaka na te stranice a to nije moja greska. |
Edited by - fumettisti on 17/12/2002 00:26:32 |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29375 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 17/12/2002 : 00:35:16
|
Ti si fakat smijesan. Uopce se ne zelim s tobom tu natezati. Nije mi jasno odakle ti to da ja mislim da si me napao? Zaista ne znam i volio bi da mi kazes odakle si to zakljucio. Kao i obicno tjeras diskusiju u druge vode, dalje od prave teme. Ja sam tebi prigovorio iskljucivo zbog stavljanja pa naknadnog micanja linka. SAMO zbog toga, sto se jasno vidi iz mojih odgovora. A to sto si ti stavio pa maknuo link NIJE prvi put i NEMA NIKAKVE VEZE sa Yahoo-om, tako da tvoji argumenti nemaju smisla. Smijesno...
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
MAGIC
stripovi.com suradnik
Lebanon
3341 Posts
Member since 12/11/2001 |
Posted - 17/12/2002 : 00:52:59
|
ma marko,prihvati jednom zezanciju,sve sto fumetisti kaze nije je protiv stafova ili nekog ,a ovo za link je ko da je bito dali je bio ili ne...ZEZANJE LJUDI!!!! ;-))
Cinema, simulated life, ill drama Fourth Reich culture - Americana Chained to the dream they got ya searchin for Tha thin line between entertainment and war
|
|
|
Leopold_IV
Senior Member
Croatia
1802 Posts
Member since 05/12/2001 |
|
Zox
Senior Member
1183 Posts
Member since 04/06/2002 |
Posted - 17/12/2002 : 01:25:31
|
Ej, ljudi, pa znate li vi kad su pravljene te naslovnice? U jednom sretnom dobu kad je crtanje stripova bilo zanat a od jedne strip sveske se ocekivalo samo da te zabavi na pola sata. Nikom nije bilo BITNO je li nesto kopirano ili nije, bitno je bilo samo da je efektno, zabavno i na neki cudan nacin, koji nama izgleda naivan, nabrijano. Danas citaoci, naravno, zahtjevaju malo ozbiljniji pristup, samim tim se autori puno vise trude, i onda se radja ono sto svi vrlo dobro vidimo, a to je umor kod mase crtaca i scenarista.
|
|
|
Leopold_IV
Senior Member
Croatia
1802 Posts
Member since 05/12/2001 |
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
Posted - 17/12/2002 : 01:29:35
|
Svaka cast Zox, ne bi bolje ni sam rekao. Stara su vremena uvijek bolja, a sto se tice stripjea, pa on je iovako ionako u svom univerzumu, u kojem su se samo kruger pridruzi s vremena na vrijeme.
|
|
dd fan
Advanced Member
Serbia
4883 Posts
Member since 19/10/2001 |
Posted - 17/12/2002 : 03:12:52
|
Au! Ma slicnost je mozda sasvim slucajna
I've always been a nobody.When i was a child,my mother used to confuse me with my brother,even though i'm an only child.To this day she still thinks i'm my brother. |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
Darkwood Devil
stripovi.com kum
Croatia
8299 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 17/12/2002 : 09:10:02
|
Hmmm, moram priznati da sam ja jako razocaran sa tolikim kopiranim naslovnicama:-((( Ferri mi je zakon, ali ovo... Cak je i ona naslovnica "Seminole" kopirana, a tu nije stavljena!
"RASTE KAO NADA, KAO MORE, KAO BOR, KAO POKRET, KAO ZORA, KAO DETE, KAO KRV, KAO ŽELJA MEÐU NAMA, RASTE KAO BOL I GRIZE SVE PRED NAŠIM OCIMA..." |
|
|
Topic |
|