Ne kaciti ali lipiti da. U Gradcu je pocetkom osamdesetih postojao jedan disco club, u stvari kino pretvoreno u disco, i zvao se TNT ( zamislite ). Zidovi su od vrha do dna bili izlipljeni stranicama stripova. Bilo je to kultno misto. Naravno velika vecina stripova iskoristena za takvo uredjivanje bila je moja. Brat je bija siroke ruke a to mu dugo nisan moga oprostiti...
Meni osobno najbolji stripovi nastali u okviru Novog kvadrata su Kuncova Sjena, Devliceve Huljice, Ilicevi Jen,Dva Zapovijedam ja!, Dobitnik i Iz povijesti ljudske gluposti, Kordejev kad se onaj tip pretvara u pauka i Marušicev Veliki silazak. Inace moj stari i Mirko Ilic su u mladosti bili frendovi Mirko bi došo u stan od mog starog i tamo bi crto il on kod njega a moja baka bi im radila sendvice... Sad imam katalog s neke Iliceve izložbe na kojoj su bili radovi iz razdoblja NK, uglavnom katalog ima Ilicevu posvetu mom starom, baš mi je drago šta to imam, s tim se bahatim frendovima koji znaju nešto o NK...
I to je trebalo otkriti. Ali zbog takvih eksperimenata ja danas mogu donijeti strip na akademiju a da se profesori ne najeze. Ti bar znas o cemu pricam.
Ali i dalje mislim da je jedina izlozba stripa ona koja ide kroz medij.
[img]http://www.inet.hr/~vjelenic/razno/gp.gif"
Ma, i ja se slazem, strip i rock'n'roll su to sto jesu bas zato sto idu kroz medij, kroz industriju, ali su si i jedna i druga stvar digli dignitet kroz Radioheade, kroz Pink Floyde i kroz... Novi kvadrat.