Author |
Topic  |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
|
umpahpah
Junior Member

Croatia
343 Posts
Member since 01/10/2002 |
|
Aster
Average Member

.jpg)
Hungary
871 Posts
Member since 18/06/2002 |
Posted - 15/01/2003 : 16:00:30
|
quote: Originally posted by DeeCay
Ne znam dal je neko procitao novi eXtra Dylan Dog, al mene njegov naslov "Zlocin" ne asocira na ovaj broj. Dajte mi objasnite kakav i koji zlocin? ************************************
U pravu si.Dnevnikov naslov je bio najprecizniji u vezi ove price. |
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 15/01/2003 : 17:51:38
|
Na njemackom se strip zove kao i u originalu "Cagliostro".
Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je de facto umjetnik. Shvacas? |
 |
|
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
Posted - 15/01/2003 : 19:21:22
|
quote: Originally posted by umpahpah
Možda ga netko ne bi kupio da se zove "Cagliostro"?
a zasto ne...zasto se citaoci stripova moraju automatski podcjenjivati...zasto se smatraju zadnjim debilima....primjerice naslov new york, new york ne asocira na nista (mozda na dylanove veze sa al quaedom  ) a zlocin i kazna na dostojevskoga - u svakom slucaju i jedna i druga asocijacija su pogresne - ali Cagliostro - vec sam naslov puno kazuje jer je Giuseppe Balsamo - grof Cagliostro prilicno poznata licnost - Alkemicar koji je tvrdio da posjeduje moc pretvaranja kamena u zlato - i koji je proucavao okultne znanosti - sasvim dovoljno da strip u kojem je glavni junak Dylan Dog - ponese orginalni naslov....ako su naši izdavaci neuki - citatelji stripova to nisu...ko kupuje dylan doga kupiti ce ga radi samog junaka, ko ne kupuje redovito dd prije ce ga kupiti radi naslova Cagliostro nego li radi naslova Zlocin i Kazna (ili New York, New York)....
I Realised Fear One Morning, To The Blare Of The Fox Hunters Sound, When They're All Chasing After Poor Bloody Fox, It's Safer To Dress Like The Hound! |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 15/01/2003 : 22:55:47
|
Pošto baš i ne znam talijanski, pomislio sam da je naslov "Zlocin" neki prijevod rijeci "Cagliostro"... Ali ne, pa sam u tražilicu upisao Cagliostro i izbacilo je mnoštvo stranica o zloglasnom alkemicaru. Tada mi je bilo jasno zašto se macak i zove Cagliostro. A mislim da se kasnije macak pojavljuje u još 2 broja DD. I na kraju naslov "Zlocin" je totalno izvan logike. Isto tako se mogao zvati i "Zlocin i kazna" ili "Dylan Dog u raljama cudovišnog cudovišta"   Opcenito mi se ne svida kad se ne prevodi originalni naziv... Mislim da scenarista ili ona koji je zadužen za naslov najbolje zna kako nazvati svoje djelo. No i kako kažete, marketinški odjel ce naslov sigurno pretvoriti u nešto spektakularno, što moraš kupiti cim vidiš... 
****************************************** The greatest trick the devil ever pulled was convincing the world he didn't exist, That was his power... ******************************************
|
 |
|
Verfalk2003
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4761 Posts
Member since 19/05/2003 |
Posted - 29/09/2003 : 09:47:28
|
Kad je DD ubio one dvije sestre u DD broju 3 to je bio zlocin u ocima trece sestre. Valjda.
Remember the first dance we shared? Recall the night you melted my ugliness away? The night you left with a kiss so kind Only a send of beauty left behind... |
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
|
Verfalk2003
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4761 Posts
Posted - 29/09/2003 : 16:46:29
|
To si vec rekao.
Remember the first dance we shared? Recall the night you melted my ugliness away? The night you left with a kiss so kind Only a send of beauty left behind... |
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Posted - 29/09/2003 : 20:36:20
|
quote: Originally posted by Verfalk2003
To si vec rekao.
Remember the first dance we shared? Recall the night you melted my ugliness away? The night you left with a kiss so kind Only a send of beauty left behind...
VIDIO SAM! Jebiga, nisam citao ove stare postove.
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17900 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 29/09/2003 : 20:37:43
|
OVO JE PROVALA DESETLJECA ALI U POZITIVNOM SMISLU
AJDE BRZO BRIŠITE POSTOVE DA NEKO NE VIDI
Ja sam sam sebi legenda, mada drugima nisam! When there's no more room in hell, the dead will walk the earth. Those who filmed it were devoured alive by cannibals! |
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Posted - 29/09/2003 : 20:41:18
|
quote: Originally posted by zeljko
OVO JE PROVALA DESETLJECA ALI U POZITIVNOM SMISLU
AJDE BRZO BRIŠITE POSTOVE DA NEKO NE VIDI
Ja sam sam sebi legenda, mada drugima nisam! When there's no more room in hell, the dead will walk the earth. Those who filmed it were devoured alive by cannibals!
Nema brisanja. Kada se provalim, stojim iza toga.
 |
|
BOGI
Advanced Member

USA
6494 Posts
Member since 07/09/2002 |
Posted - 29/09/2003 : 21:20:25
|
heheh meni je ipak najbolji prevod NJu Jork, Nju Jork mislim da se vjestica i macak i cagliostra pojavljuju i u dd Vanini Maelstrom
Some motherfuckers are always trying to ski up hill. |
 |
|
dd fan
Advanced Member

Serbia
4889 Posts
Member since 19/10/2001 |
Posted - 30/09/2003 : 01:46:16
|
quote: Originally posted by BOGI
heheh meni je ipak najbolji prevod NJu Jork, Nju Jork mislim da se vjestica i macak i cagliostra pojavljuju i u dd Vanini Maelstrom
Some motherfuckers are always trying to ski up hill.
Kao i u SD Macije oko i na jos nekim mestima...
I've always been a nobody. When i was a child, my mother used to confuse me with my brother, even though i'm an only child. To this day she still thinks i'm my brother. |
 |
|
nesco
New Member

Serbia
192 Posts
Member since 23/03/2003 |
Posted - 30/09/2003 : 11:22:36
|
Nemam u principu nista protiv ako se naslov ne prevede u originalu,mislim jezici se razlikuju sto dobro zvuci na ovom ne zvuci na onom....... Ali naziv "Zlocin" je totalno kretenski pa po toj logici svaki DD moze tako da se zove, u svakoj epizodi dogodi se neki zlocin.....
...Raspolagati tudjom mukom nije mala zajebancija... |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 30/09/2003 : 12:19:53
|
quote by SejoSexon: ______________________ VIDIO SAM! Jebiga, nisam citao ove stare postove. ______________________

quote by rommel: _____________________ a zasto ne...zasto se citaoci stripova moraju automatski podcjenjivati...zasto se smatraju zadnjim debilima....primjerice naslov new york, new york ne asocira na nista (mozda na dylanove veze sa al quaedom) a zlocin i kazna na dostojevskoga - u svakom slucaju i jedna i druga asocijacija su pogresne - ali Cagliostro - vec sam naslov puno kazuje jer je Giuseppe Balsamo - grof Cagliostro prilicno poznata licnost - Alkemicar koji je tvrdio da posjeduje moc pretvaranja kamena u zlato - i koji je proucavao okultne znanosti - sasvim dovoljno da strip u kojem je glavni junak Dylan Dog - ponese orginalni naslov....ako su naši izdavaci neuki - citatelji stripova to nisu...ko kupuje dylan doga kupiti ce ga radi samog junaka, ko ne kupuje redovito dd prije ce ga kupiti radi naslova Cagliostro nego li radi naslova Zlocin i Kazna (ili New York, New York).... ____________________
Kad je u pitanju trziste i to da li ce vise ljudi kupiti strip ovako ili onako, onda tu igraju neka sasvim druga pravila...
quote by nesco: _____________________ pa po toj logici svaki DD moze tako da se zove, u svakoj epizodi dogodi se neki zlocin..... _____________________
Onda bi se svaki Zagorov strip zvao "Ciko jede" |
 |
|
Verfalk2003
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4761 Posts
Posted - 30/09/2003 : 12:26:33
|
---dp---, svaki Zagorov strip se treba zvati AHYAAAAAAAAK!
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
|
Topic  |
|